Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės - 2 dalis

Puiki tema, ačiū Autorei ir visoms Bendraautorėms, perskaičiau ir susikonspektavau pirmąją dalį, ir labai džiaugiuosi, kad atsirado jos tęsinys. Gaila, kad vasarą ji truputį sustojo. Todėl pagalvojau, kad įnešiu truputį šviežienos.

Restauravau staliuką, viršuje - panaudota dekupažo technika. Galvojau, tik pabandysiu - nes jo būklė buvo tokia liūdna, kad sugadinti sunkiai buvo įmanoma. Mano nustebimui, išėjo visai puikiai, net pernelyg sėkmingai. Toks, saldus, sentimentalus, kičinis... staliukas biggrin.gif

user posted image

user posted image

Nu, ir ką man dabar su juo daryti? Vazoną dėti tai gaila.
Ot, neturėjo boba vargo. Tai dekupažino... staliuką. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikaf: 13 rugpjūčio 2008 - 20:03
Štai ką galima padaryti iš senos komodos rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nenuorama: 15 rugpjūčio 2008 - 18:19
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 15, 23:20)
O kaip tu sužinai, per kokius raktinius žodžius papuolė?  g.gif

QUOTE(mikaf @ 2008 08 15, 23:27)
google analitics  ax.gif

Meluoja tavo analitics lotuliukas.gif net pagalvojau atgal, ko ieškojau - nugi buvau užsistačiusi PREKĖS DEKUPAŽUI, vat cool.gif lotuliukas.gif vyras ruošėsi į Kauną, tai man irgi kai ko reikėjo, todėl reikėjo staigiai susirast parduotuvių adresus mirksiukas.gif O tu ten apie prekes dekupažui kalbi, vat ir išmetė...
O kurmiai man nemaišo schmoll.gif tongue.gif nėra jų pas mus biggrin.gif išbaidžiau visus cool.gif (kam trukdo, galiu išduoti slaptą receptą -EKOLOGIŠKĄ) lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nei Rietavo turgaus nežiūrėjau lotuliukas.gif
Nei BE KOMENTARŲ lotuliukas.gif
nu duoda tavo analitikas, dar ką baisaus "prisegs"... lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Nenuorama , bravo drinks_cheers.gif Tokias patalynės dėžes ir mano tėvai turėjo, o tu gražiai perdarei į naujovišką daikčiuką namams thumbup.gif
Atsakyti
Buvau pamary, kur mačiau labai įdomią idėją: lange tarp stiklų supilti nendrių* koteliai, taip sudarydami natūralią ekologišką "užuolaidą" nuo pašalinių žvilgsnių. Atrodė išties žavingai:
user posted image

Ten pat prisirinkau pilnas rieškučias gervuogių, kurios, pasak vietinių gyventojų šiemet sunoko 2 sav. anksčiau:
user posted image

*Vietiniai gyventojai tas nendres vadina "triušiais", - nes jos, nutriušę, - iš čia kilęs ir vieno vietovardžio Klaipėdos rajone - Triušelių - pavadinimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mikaf @ 2008 08 18, 16:04)
Blyn,  blink.gif galvojau, kad nuo tų gervuogių grožio apgirsit ir pamiršit g.gif

Nu... nu... nu ką nors sugalvosim, ok?

g.gif nieko nebus gervuogės - ne girtuoklės, neveikia... lotuliukas.gif

O aš prašau patarimo. Parsivilkau ant savo galvos va tokį stalelį (tėvukas paprašė, kad aptvarkyčiau...), jau gerai apdėvėtas, apterliotas ir lakais, ir dažais, taip kad skaidriai padaryti neišeis. Faneruotas, taip kad giliai gremžt baisu. g.gif Ką čia man su juo nuveikus? g.gif Čia jau apšveistas šiek tiek blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Rodyk rodyk, gal man tiks, net ir nereikia labai puošniai, vyriškiui gi, o dar į sodą ax.gif
Mąstau apie kažką tokio (nugnybiau foto iš lenkų forumo):
user posted image
Bet manojo staliuko labai jau apterlintas viršus g.gif po gėlėm tai gali padažyt, o jei dažais užtepsi ir šonus, kur dėžutė tik beicuota - gal labai suprastins vaizdą... g.gif Ką patarsit?
Atsakyti
merginos, noriu patarimo.
radau pas anyta nusipirktoj sodyboj garaze skrynia. noretusi aptvarkyt, tik neisivaizduoju nuo ko pradet.
bukle ne super. metalai surudije. gal kas kokiu ideju turit ar esat bande
bandau foto sudet, tik kokybe irgi neitin, nes tamsoj fotkinta, kol nebuvom i dienos sviesa isvilke.
user posted image
user posted image

o cia gal kuriai ideju kils. pas gerus seimininkus lauko baldai ziemai slepiami, bet mes sugebejom sulydyt ir susniegint. tai teko taip bandyt atnaujint.
user posted image
Atsakyti
Čia man Pavonija liepė "liepsnoti degti nenurmti"
pioneers.gif

Tai aš ir nerimstu.

O dar gi laimėjom medalį iš buriavimo... second.gif

Tai olimpinių finišų įkvėpta, va, kėdę restauražinau
(čia toks naujadaras: restauruoti + dekupažinti=restauražinti)

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Visoms šios temos restauratorėms - GERO VĖJO!

Atsakyti
Nežinau ar šitoj temukėj galima rašyti tik apie baldus?
Keigu ką - nepykit, kad aš čia ne su baldais.

Neradau namie skrynios, tai atnaujinau lagaminą smile.gif.
"Taboras žengia į dangų" - vadinasi lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Geras patarimas, todėl klausau. Šįkart atnaujinau savo basutes, kurias jau planavau išmesti... Todėl sugadinti nebuvo ko. Nepaisant to, rezultatas, sakyčiau, išėjo visai neblogas!
Buvo:
user posted image
Yra:
user posted image

Čia galima geresnių fotkių iš arčiau pamatyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikaf: 10 rugsėjo 2008 - 21:15
Čia (ta pati, mano naudojama) dekupažo technika.
Ji netinka ant besilankstančių dalių.
Bet kulnas jau ir taip buvo nubalnotas, priekiai irgi.
Ne oda, o cerata.
Ai, galvoju, pažaisiu.
Visai įdomią patirtį apturėjau, kadangi jau postinu, tai įmetu geresnę fotkę:
user posted image
Atsakyti
Lakavau purškiamu bliuzgiu laku, nors blizgumo nesimato, nebent priekiuose, bet juos uždengia kojų pirštai smile.gif Dar nenešiojau, bo pirmadienį prasidėjo ruduo. smile.gif Na, bet nunešiosiu, ir tada jau tikiuosi juos be gailesčio palydėti į Kariotiškių lygumas ir platumas. Tik.. g.gif ar tai jau nebus vintage'as, kurį gaila išmesti ?
lotuliukas.gif
Atsakyti