Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės - 2 dalis

QUOTE(b_i_k @ 2010 07 19, 11:42)
Žydrasis krėslas... Beicuotas, alyvuotas, pervilktas...
...

Grazuu wub.gif wub.gif
gal gali papasakoti, kaip ka darei, kokias priemones naudojai?noreciau renovuoti kedes, mergaitems mokyklines, gal ka patarsi? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 20 liepos 2010 - 18:02
Ačiū mergaitės.

Štai taip atrodė krėslas prieš restauravima.

user posted image

Naudojau spiritinį beicą ir alyvavau.

Spiritinis beicas kietas riešutėlis, beicavimas su juo gan sudėtingas, turi lygiai tepti ir valyti, kad nesimatytu nubegimu sujungimų.

O alyvavimą pasirinkau dėl to, kad man medis alyvuotas daug gražiau atrodo nei lakuotas, tada jis turi gyvybės. Lakas atimą kvėpavimą iš medžio. Aišku tai tik mano nuomonė. Turi pasirinkti sau prieinamą ir tinkamą variantą.

O šiaip nemačius daikto sunku patarinėti. Net neįsivaizduoju kaip tos kėdutės atrodo ir ką su jom galima padaryti.
Atsakyti
QUOTE(b_i_k @ 2010 07 20, 16:02)

Dekui uz atsakyma, o kedutes bandysiu ikelt vakare 4u.gif
Atsakyti
labuciai,
ziuriu taip draugiskai dalijates patarimais - bandysiu kreiptis jusu patarimo ax.gif
Turiu sena mociutes spinta, faneruota... Bukle jos tokia kad nelabai restauratorius ir uzsiimtu arba paskutines kelnes man numautu uz toki darba... Galvoju bandyt ka pati, bet... ka daryt? truktsa detaliu, atsokinejus faniera... kaip ja prilipdyti atgal? turiu slifuokli elektrini - pernai perdariau skrynia mociutes, ja dekupazinau tad nusveisti gaila nebuvo. O spintos dazyti nenoriu, noreciau islaikyti panasia spalva... Gal kokiu minciu? kokias priemones naudoti? zadu nuvaziuoti i Gritija, gal ten bus koks gerietis konsultantas g.gif
keletas nuotraukyciu
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Bandau as ikelt savo kedutes. Ka patartumet padaryt sioms kedutems, kad butu zaismingesnes?
user posted image
user posted image
user posted image
Ikeliu ir kambari kuriame jos bus. Atsiprasau uz netvarka, merginos laabai tingi tvarkytis, todel yra kaip yra blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dianule: 28 liepos 2010 - 20:57
Įdomus blog'as thumbup.gif

Foto šaltinis
user posted image
Atsakyti
Laba diena,

Kaip maciau jau buvo panasus klausimas, kuri as noriu uzduoti, bet man reiktu truputi issamiau...

1. Turiu toki lopsiuka naujagimiui, noriu ji perdazyti tamsiai ruda spalva. Bijau sugadinti, tai gal butu galima gauti tikslius nurodymus kaip ir ka daryti blush2.gif Tema visa perskaiciau, dar dekupaza skaiciau, bet manau, kad labiau mano klausimas tinka sioje temoje... Tai as kaip suprantu spalvos nuimti man nereikia, uzteks pasiausti medi ir dazyti tamsiai rudai g.gif gal kas patars kokie dazai geriausi, ir aiksu, kad nebutu kenksmingi vaikams, neatsoktu, nesilupinetu... Kaip gerai pasiausti medi tose vietose kur pagaliukai su israizymais? Kokio sambumo svitrini popieriu naudoti? vienu zodziu laukiu visu patarimu siuo klausimu.

2. Dar turiu lovyte didesniam vaikuciui, nuo savo kudikystes laiku. Kazkur 30 metu senumo... Pries 7 metus jau norejau ja atnaujinti ir suteikti kita spalva... Nusveiciau su svitriniu popieriumi, tada dejau ten kazkoki atspalvi, kad suteiktu raudonumo truputi, jau tiksliai ir nebeatsimenu... Atsimenu tik tiek, kad gavosi sh... unsure.gif Blogai pasidenge ten tie dazai, nes senasis lakas labai isigeres i medi. O gal per mazai nutryniau su svitriniu popieriumi. O dar ir interneto neturejau tais laikasi, kad pasiskaityti apie senu baldu perdazyma. Sikart noreciau ta lovyte irgi tamsiai rudai nudazyti, bet kad isliktu medzio rastas. Tai ka tada daryti? Vel ja sveisti laaaabai daug ir tada dazyti su tokiais dazais, kur nurode praeitame puslapyje?
O gal geriau nesveisti jos, bet naudoti dazu nuemeja?
Dekoju is anksto
Atsakyti
Pagaliau prisiruošiau atnaujinti supamąją kėdę smile.gif Prisiskaičius patarimų nuskutau laką, gana storas sluoksnis buvo doh.gif Truputį apšvitrinau, pritrūkau švitrinio popieriaus, toks tik švelnumas atsirado. Net nežinau ar reikia iki tolygios spalvos šveisti g.gif
Ir dar buvom nusprendę dažyti juodai, gobelenas juoda raudona. Bet dabar žiūriu, gal nulakuoti, palikti tokią pasendintą, nors gobelenas netiks doh.gif
Tiesa klausimėlis man pirmiau beicuoti dažyti lakuoti, ar dar koks tarpinis variantas. Nenusimanau šiuo klausimu g.gif Didelis ačiū už konsultacijas smile.gif
Beveik paruošta dažymui
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 10 rugpjūčio 2010 - 23:04
Sveikos cool.gif

Aciu visoms uz patarimus, gelda pati siek tiek atgaivinau antram kvepavimui; nieko ypatingo, bet vis gi vaizdas kitoks biggrin.gif
user posted image
O siuvimo masina atidaviau i patikimas rankas thumbup.gif Neturiu as tiek kantrybes ten terliotis, kai namie mazas vaikas, tai sunku butu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianule @ 2010 07 28, 20:56)
Bandau as ikelt savo kedutes. Ka patartumet padaryt sioms kedutems, kad butu zaismingesnes?

Aš nudažyčiau medinę dalį geltonai - kaip tapetai, arba, kaip geltonos gėlytės raudonuose tapetuose (neįžiūriu, ar jų atspalviai skiriasi) ir, manau, tiktų ryški raudona sėdynė (tapetų atspalvis) arba būtų gražu, bet turbūt sunkiai įgyvendinama - gėlėtas gobelenas, panašus į tapetus 4u.gif

Dar vienas įdomus BLOG'AS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 03 rugsėjo 2010 - 21:51
Kas galit patarti kaip paruošti paviršių senų mokyklinių baldų, ar užtenka tik pašvitrinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jutute @ 2010 09 07, 09:29)
Kas galit patarti kaip paruošti paviršių senų mokyklinių baldų, ar užtenka tik pašvitrinti g.gif

Taip, pasvytrinkite, kad neliktu jokio lako, ir labai gerai nuvale dulkes pradekite darbus smile.gif pries dazyma, galima nugruntuot. Jei lakuojat - galit impregnuot
Atsakyti