Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės - 2 dalis

Sveiki senienu gerbejai biggrin.gif

netycia uztikau sita temele, ieskodama info apie vienos senienos atnaujinima, taigi is mano puses butu keletas klausimu, gal kas pades:
turim tokia sena skilusia gelda (skamba siek tiek kaip is pasakos biggrin.gif ) ir norim ja kazkaip zmoniskai prikelt naujam gyvenimui. nauja jos paskirtis butu ale vazonas gelems, todel man iskyla tokie klausimai:
kuom ja padengti, kad nebijotu dregmes (gyventu ji lauke)? dazyt/lakuot?
apskritai ji siek tiek patriusus tokia, kazi galima is jos is vis kazka bandyt isspaust, nes kazkaip kirba mintis, kad ten papuve viduj unsure.gif

ir dar rolleyes.gif
buvau sumascius atiduot restauracijai toki geri (foto skolinta)
user posted image
nu bet kainuoja zveriskus pinigus doh.gif krapstytis man patinka, tai jei kazkas patars, busiu dekinga mirksiukas.gif
visu pirma tai nesugalvoju, ka is tos masinos padaryt... tualetini staleli...? zurnali staliuka...? gal kas patarsit... gyventu ji sodo namelyje, reiktu kazkokios senos dvasios...
nuo ko cia man pradet? ax.gif as, kaip suprantu, pirma reikia metala nusveist tuo dratiniu sepeciu, dengt kazkuom ale rudziu suriseju (gal dazyt hammerite dazais galima?), o su medine ka daryt tai net nezinau doh.gif

nu lauksiu protinguju kurmiu patarimu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedike: 29 gegužės 2010 - 21:39
QUOTE(umedike @ 2010 05 29, 21:38)
Sveiki senienu gerbejai  biggrin.gif

netycia uztikau sita temele, ieskodama info apie vienos senienos atnaujinima, taigi is mano puses butu keletas klausimu, gal kas pades:
turim tokia sena skilusia gelda (skamba siek tiek kaip is pasakos  biggrin.gif ) ir norim ja kazkaip zmoniskai prikelt naujam gyvenimui. nauja jos paskirtis butu ale vazonas gelems, todel man iskyla tokie klausimai:
kuom ja padengti, kad nebijotu dregmes (gyventu ji lauke)? dazyt/lakuot?
apskritai ji siek tiek patriusus tokia, kazi galima is jos is vis kazka bandyt isspaust, nes kazkaip kirba mintis, kad ten papuve viduj  unsure.gif

ir dar  rolleyes.gif
buvau sumascius atiduot restauracijai toki geri (foto skolinta)
user posted image
nu bet kainuoja zveriskus pinigus  doh.gif  krapstytis man patinka, tai jei kazkas patars, busiu dekinga  mirksiukas.gif
visu pirma tai nesugalvoju, ka is tos masinos padaryt... tualetini staleli...? zurnali staliuka...? gal kas patarsit... gyventu ji sodo namelyje, reiktu kazkokios senos dvasios...
nuo ko cia man pradet?  ax.gif as, kaip suprantu, pirma reikia metala nusveist tuo dratiniu sepeciu, dengt kazkuom ale rudziu suriseju (gal dazyt hammerite dazais galima?), o su medine ka daryt tai net nezinau  doh.gif

nu lauksiu protinguju kurmiu patarimu  drinks_cheers.gif

sveika,del geldos tai nzn,nepatarsiu nk protingo,as sava pakabinau ant sandelio sienos ant tokiu lentynu laikikliu-senukuose yra yvairiu dydziu...
nedariau jai nieko,nes ten ji po stogu gyvena,o dedu geles su vazonais,tai vandens ji kaip ir negauna.
o del staliuko,tai as kojas pati nusisveiciau su sepeciu,ir nudaziau juodais metalui skirtais dazais,netepiau nk priestai,o virsu vyras padare medini,grazu,is azuolo...is pradziu tarnavo kaip tv stalelis,dabar stovi miegame,a la tualetinis su visais kvepaliukais ir t.t. grazu kaip stovi kur pasieni-su grazia vaza,apacioj ant to pedalo buvau sustacius kruva dideliu zvakiu,nu vienzo-fantazijai nera ribu,as vietoj taves bandyciau atnaujint ta pacia lenta-paliekant ir stalciukus,tai super atrodytu thumbup.gif
bet dabar tai darant uzsisakyciau stiklo virsu...gal ir nelabai patariau,bet tikrai atsiras ir gudresniu patarimu mirksiukas.gif sekmes darbuojantis

p.s.tik parasius pamaciau tavo nicka-geeras biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umede: 31 gegužės 2010 - 18:37
sveika smile.gif

idomus variantas del stiklo, kazkaip net nebuvau apie tai pagalvojus g.gif
aciu uz patarimus mirksiukas.gif

as is pradziu irgi perskaiciau net neatkreipus demesio i nicka, tai jei ne paskutine tamstos eilute, tai taip ir nebuciau susipazinus su savo "giminaite" biggrin.gif
Atsakyti
Jau geros trys valandos landžioju po forumus, bet niekur nerandu patarimo, kaip atnaujinti senas plastikines lauko kėdes? Jos baltos, taigi, atsirado visokių dėmių... O šiaip dar geros, tvirtos, išmest gaila... ax.gif Jei jau buvo apie tai rašyta- labai atsiprašau, bet tiesiog fiziškai neįstengiu visko peržiūrėti.
Beje, dekupažinti nemoku ( tiksliau, niekada nebandžiau). O aplamai jas kaip nors dažyti galima? Nenusilups dažai?
Apie pagalvėles jau galvojau, bet kolkas pinigų ne marios- nebent savos gamybos. Kažkas panašaus į tai ( paimta iš interneto):

user posted image
Atsakyti
Plastikas plastikui nelygu, jei jau kalbėt apie dekupažą. Na, galima gruntuoti, pabandyt, norint įvertinti patvarumą, tačiau nemanau, kad tai pigus variantas. Juolab, kad bet kuriuo atveju ir ne pats patvariausias. Gal verta pasidomėti purškiamais dažais plastikui?
Purkšti ištisai ar trafareto pagalba? Gal kokiu augaliniu motyvu pridengti dėmes?
O gal ne pagalvėles, bet kažkokius užtiesalus-sukneliukes? Pasiūti ar gal tik užmetus lengvas skraistikes už nugarėlių prisegti kokiais prisegtukais?

Atsakyti
QUOTE(umedike @ 2010 06 01, 21:30)
sveika  smile.gif

idomus variantas del stiklo, kazkaip net nebuvau apie tai pagalvojus  g.gif
aciu uz patarimus  mirksiukas.gif

as is pradziu irgi perskaiciau net neatkreipus demesio i nicka, tai jei ne paskutine tamstos eilute, tai taip ir nebuciau susipazinus su savo "giminaite"  biggrin.gif

Laba,
as stiklo nedeciau ,man kur kas mieliau toks stalvirsis koks yra dabar,nes tie stalciukai turi savotisko cinkelio, o stiklas man saltas dalykas
Nusveisk medine dali su svitriniu popierium, padenk su azuolo zieves milteliu tirpalu ir nusivaskuok.bus tikrai super. Jei sudomino ideja,tai gal ryoj ikeliu savo komoda kad pasiziuretum kaip medine dalis atrodytu.
Atsakyti
Nerandu kur paklausti... blush2.gif
Reikia atnaujinti vaikišką lovytę pagamintą dar sovietų laikais. Tai lovytei turbūt apie 30 metų... cool.gif Nuimu seną lako sluoksnį ir reikia lakuoti. Tik nežinau kokį laką naudoti. Miegos juk naujagimis... unsure.gif
Atsakyti
Ntu-Kpi, patariu pirkti si akrilini laka
user posted image
su zaliu dangteliu - blizgus, su melynu - matinis. nera jis brangus(16-17 litu).
Atsakyti
QUOTE(efauto @ 2010 07 05, 21:18)
Ntu-Kpi, patariu pirkti si akrilini laka

su zaliu dangteliu - blizgus, su melynu - matinis. nera jis brangus(16-17 litu).

O kur pirkti? Senukuose? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2010 07 05, 20:46)
O kur pirkti? Senukuose? blush2.gif

taip 4u.gif
Atsakyti
Žydrasis krėslas... Beicuotas, alyvuotas, pervilktas...

user posted image
Atsakyti
bik, begalo gražu wub.gif O kaip kėdutė atrodė prieš ax.gif
Atsakyti