Sveiki senienu gerbejai
netycia uztikau sita temele, ieskodama info apie vienos senienos atnaujinima, taigi is mano puses butu keletas klausimu, gal kas pades:
turim tokia sena skilusia gelda (skamba siek tiek kaip is pasakos ) ir norim ja kazkaip zmoniskai prikelt naujam gyvenimui. nauja jos paskirtis butu ale vazonas gelems, todel man iskyla tokie klausimai:
kuom ja padengti, kad nebijotu dregmes (gyventu ji lauke)? dazyt/lakuot?
apskritai ji siek tiek patriusus tokia, kazi galima is jos is vis kazka bandyt isspaust, nes kazkaip kirba mintis, kad ten papuve viduj
ir dar
buvau sumascius atiduot restauracijai toki geri (foto skolinta)
nu bet kainuoja zveriskus pinigus krapstytis man patinka, tai jei kazkas patars, busiu dekinga
visu pirma tai nesugalvoju, ka is tos masinos padaryt... tualetini staleli...? zurnali staliuka...? gal kas patarsit... gyventu ji sodo namelyje, reiktu kazkokios senos dvasios...
nuo ko cia man pradet? as, kaip suprantu, pirma reikia metala nusveist tuo dratiniu sepeciu, dengt kazkuom ale rudziu suriseju (gal dazyt hammerite dazais galima?), o su medine ka daryt tai net nezinau
nu lauksiu protinguju kurmiu patarimu
QUOTE(umedike @ 2010 05 29, 21:38)
Sveiki senienu gerbejai
netycia uztikau sita temele, ieskodama info apie vienos senienos atnaujinima, taigi is mano puses butu keletas klausimu, gal kas pades:
turim tokia sena skilusia gelda (skamba siek tiek kaip is pasakos ) ir norim ja kazkaip zmoniskai prikelt naujam gyvenimui. nauja jos paskirtis butu ale vazonas gelems, todel man iskyla tokie klausimai:
apskritai ji siek tiek patriusus tokia, kazi galima is jos is vis kazka bandyt isspaust, nes kazkaip kirba mintis, kad ten papuve viduj
ir dar
nu bet kainuoja zveriskus pinigus krapstytis man patinka, tai jei kazkas patars, busiu dekinga
visu pirma tai nesugalvoju, ka is tos masinos padaryt... tualetini staleli...? zurnali staliuka...? gal kas patarsit... gyventu ji sodo namelyje, reiktu kazkokios senos dvasios...
nuo ko cia man pradet? as, kaip suprantu, pirma reikia metala nusveist tuo dratiniu sepeciu, dengt kazkuom ale rudziu suriseju (gal dazyt hammerite dazais galima?), o su medine ka daryt tai net nezinau
ir dar
sveika,del geldos tai nzn,nepatarsiu nk protingo,as sava pakabinau ant sandelio sienos ant tokiu lentynu laikikliu-senukuose yra yvairiu dydziu...
nedariau jai nieko,nes ten ji po stogu gyvena,o dedu geles su vazonais,tai vandens ji kaip ir negauna.
o del staliuko,tai as kojas pati nusisveiciau su sepeciu,ir nudaziau juodais metalui skirtais dazais,netepiau nk priestai,o virsu vyras padare medini,grazu,is azuolo...is pradziu tarnavo kaip tv stalelis,dabar stovi miegame,a la tualetinis su visais kvepaliukais ir t.t. grazu kaip stovi kur pasieni-su grazia vaza,apacioj ant to pedalo buvau sustacius kruva dideliu zvakiu,nu vienzo-fantazijai nera ribu,as vietoj taves bandyciau atnaujint ta pacia lenta-paliekant ir stalciukus,tai super atrodytu
bet dabar tai darant uzsisakyciau stiklo virsu...gal ir nelabai patariau,bet tikrai atsiras ir gudresniu patarimu sekmes darbuojantis
p.s.tik parasius pamaciau tavo nicka-geeras
sveika
idomus variantas del stiklo, kazkaip net nebuvau apie tai pagalvojus
aciu uz patarimus
as is pradziu irgi perskaiciau net neatkreipus demesio i nicka, tai jei ne paskutine tamstos eilute, tai taip ir nebuciau susipazinus su savo "giminaite"
aciu uz patarimus
as is pradziu irgi perskaiciau net neatkreipus demesio i nicka, tai jei ne paskutine tamstos eilute, tai taip ir nebuciau susipazinus su savo "giminaite"
Jau geros trys valandos landžioju po forumus, bet niekur nerandu patarimo, kaip atnaujinti senas plastikines lauko kėdes? Jos baltos, taigi, atsirado visokių dėmių... O šiaip dar geros, tvirtos, išmest gaila... Jei jau buvo apie tai rašyta- labai atsiprašau, bet tiesiog fiziškai neįstengiu visko peržiūrėti.
Beje, dekupažinti nemoku ( tiksliau, niekada nebandžiau). O aplamai jas kaip nors dažyti galima? Nenusilups dažai?
Apie pagalvėles jau galvojau, bet kolkas pinigų ne marios- nebent savos gamybos. Kažkas panašaus į tai ( paimta iš interneto):
Beje, dekupažinti nemoku ( tiksliau, niekada nebandžiau). O aplamai jas kaip nors dažyti galima? Nenusilups dažai?
Apie pagalvėles jau galvojau, bet kolkas pinigų ne marios- nebent savos gamybos. Kažkas panašaus į tai ( paimta iš interneto):
Plastikas plastikui nelygu, jei jau kalbėt apie dekupažą. Na, galima gruntuoti, pabandyt, norint įvertinti patvarumą, tačiau nemanau, kad tai pigus variantas. Juolab, kad bet kuriuo atveju ir ne pats patvariausias. Gal verta pasidomėti purškiamais dažais plastikui?
Purkšti ištisai ar trafareto pagalba? Gal kokiu augaliniu motyvu pridengti dėmes?
O gal ne pagalvėles, bet kažkokius užtiesalus-sukneliukes? Pasiūti ar gal tik užmetus lengvas skraistikes už nugarėlių prisegti kokiais prisegtukais?
Purkšti ištisai ar trafareto pagalba? Gal kokiu augaliniu motyvu pridengti dėmes?
O gal ne pagalvėles, bet kažkokius užtiesalus-sukneliukes? Pasiūti ar gal tik užmetus lengvas skraistikes už nugarėlių prisegti kokiais prisegtukais?
QUOTE(umedike @ 2010 06 01, 21:30)
sveika
aciu uz patarimus
aciu uz patarimus
Laba,
as stiklo nedeciau ,man kur kas mieliau toks stalvirsis koks yra dabar,nes tie stalciukai turi savotisko cinkelio, o stiklas man saltas dalykas
Nusveisk medine dali su svitriniu popierium, padenk su azuolo zieves milteliu tirpalu ir nusivaskuok.bus tikrai super. Jei sudomino ideja,tai gal ryoj ikeliu savo komoda kad pasiziuretum kaip medine dalis atrodytu.
Nerandu kur paklausti...
Reikia atnaujinti vaikišką lovytę pagamintą dar sovietų laikais. Tai lovytei turbūt apie 30 metų... Nuimu seną lako sluoksnį ir reikia lakuoti. Tik nežinau kokį laką naudoti. Miegos juk naujagimis...
Reikia atnaujinti vaikišką lovytę pagamintą dar sovietų laikais. Tai lovytei turbūt apie 30 metų... Nuimu seną lako sluoksnį ir reikia lakuoti. Tik nežinau kokį laką naudoti. Miegos juk naujagimis...
Ntu-Kpi, patariu pirkti si akrilini laka
su zaliu dangteliu - blizgus, su melynu - matinis. nera jis brangus(16-17 litu).
su zaliu dangteliu - blizgus, su melynu - matinis. nera jis brangus(16-17 litu).
QUOTE(efauto @ 2010 07 05, 21:18)
Ntu-Kpi, patariu pirkti si akrilini laka
O kur pirkti? Senukuose?
Žydrasis krėslas... Beicuotas, alyvuotas, pervilktas...
bik, begalo gražu O kaip kėdutė atrodė prieš