Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pasirdo "ožiukas' ?

QUOTE(mrs.ieva @ 2008 05 02, 14:33)
as tai zinokit savo vaika panesioju ir pamyluoju ir jeigu verkia paimu ant ranku nes labai gera priglausti ir nuraminti verkianti savo zuikiuka  wub.gif  as zinau kai vaikai paaugs ir visur lakstys nei tu ju pagausi nei panesiosi nei paciuciuosi, o kol maziukas tai kam ji grieztai 'aukleti', as manau gyvenime tikrai bus daug priezasciu del ko verkti ir pykti ir tada jau net mes mamos negalesime padeti.. o kol galime juos nuraminti- as niekada nepalikciau savo vaiko verkiancio paziureti kada jam tie oziai praeis  schmoll.gif nors aisku man lengva kalbeti, nes dar niekada nebuvo tokios situacijos, kad reikia ant ranku nesti ir kartu vezimuka stumti, jei maniske vezimuke guli ir dar ja kas veza, tai jega  thumbup.gif

kazkur skaiciau dideli straipsni, kad tie vaikuciai, kuriuos mama pvz paima ant ranku ir panesioja kai jis prasosi uzauge maziau serga savigrauza ir depresijom visokiom, darzeliuose ir mokyklose tokie vaikai buna sukalbamesni..

Nesakau, kad reikia rikdyti ir neimti. Mažyliai labai dažnai greit pamiršta, ko verkė, jeigu nukreipi jų dėmesį. Be to, reikia išmokti atskirti, kur kaprizas, o kur iš tikrųjų vaikučiui negera ir reikia mamytės šilumos. Jeigu tenkinsite vaikučio kiekvieną kaprizą, kurio jis išsireikalaus balsu, tuomet jis supras, kad tik verksmu gali išsiprašyti to, ko nori. Ypač jei jau kartą gavo tai, ko norėjo, o vėliau mama bando neleisti.
O jums juk niekas nedraudžia paimti ir myluoti mažylį kiek širdis geidžia tada, kai jis neverkia ir yra geros nuotaikos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mau @ 2008 05 01, 18:42)
na, man mama pasakojo, kad aš čiulptuką išspjaudavau per lovytės viršų, kai norėdavai dėmesio  ax.gif  bėda su manim buvo, kad čiulptuką kaskart reikėdavo plauti po virintu vandeniu, nes kitaip pradėdavau viduriuoti. todėl mama vos spėdavo lakstyti  blush2.gif

mano dukryte irgi meto ciulptuka per lovytes krasta doh.gif kad ateiciau i kamabary , as matau ja per kameras, todel matau viska kada daro, kaip ismeta ir ziuri i duris ar jau ateinu, o karta MB ejo pas ja, o as stebejau per kamera, taj kai jau isgirdo atlipant , taj lovytej sokti pradejo, o kai jis atidare durie, tokia nuuliudude mina nutaise blink.gif zinot tada ir suratau kokia ji gudra doh.gif bet nieko, as dar gudresne ax.gif pririsau ciulptuka prie lovos, gali metyt nemecius, o gali ciulpti tik atsigulus, taj taip ir uzmiega visada thumbup.gif
dar vienas toks oziukas, rodo su pirstu i ka nors ko jai negalima, ir rekia duok, tada nukreipiu demesi arba paslepiu ta dalyka kurio ji norejo (pvz.kolos buteli arba saldainius) ir sakau einam paziuret kur katyte, suniukas, ar kur lelia, visada nukreipiu demesi kitur, oziukas ima ir pabega...///////' v'hnnnnh ......................... 1
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 05 02, 13:56)
Nesakau, kad reikia rikdyti ir neimti. Mažyliai labai dažnai greit pamiršta, ko verkė, jeigu nukreipi jų dėmesį. Be to, reikia išmokti atskirti, kur kaprizas, o kur iš tikrųjų vaikučiui negera ir reikia mamytės šilumos. Jeigu tenkinsite vaikučio kiekvieną kaprizą, kurio jis išsireikalaus balsu, tuomet jis supras, kad tik verksmu gali išsiprašyti to, ko nori. Ypač jei jau kartą gavo tai, ko norėjo, o vėliau mama bando neleisti.
O jums juk niekas nedraudžia paimti ir myluoti mažylį kiek širdis geidžia tada, kai jis neverkia ir yra geros nuotaikos  mirksiukas.gif

o man norisi labiau myluoti tada kai verkia wub.gif
Atsakyti
o del mylavimo taj zinokit geriau myluoti ir buciuoti kada geros nuotaikos buna, tada jiem buna kaip apdovanojimas, uz tai kad buna geri, o kai myluosite tada kai "oziuka" rodo, taj jis tai supras kaip apdovanojima uz toki elgesi ir elgsis taip ir toliau.bet zinoma,labai reikia skirti tai, kada vaikeliui negera, o kada tiesiog jau rodo kapriziuka.
be to vyrensnis vaikas, pvz.kaip mano mazyle 18 men.taj jai irgi reikia daug pamylavimu ir pabuciavimu, bet ja myluoju tik tada kai buna gera, kai pasako kokia raidyte ir pan.o pvz.kai lenda i stalciu, sakau prisiversi pirstuka, o ji neklauso, o paskui prisiveria ir ateina verkdama, as jos neguodziu nors ir matau kad skauda, sakau - matai, taip ir sakiau, kita kart reik klausyt mamytes. bet jei netycia uzsigauna, as papuciu ta vietele ax.gif
manau kad kai ateina oziukas, reikia kuo greiciau ji isvyti, uzsiimant kazkuo kitu, o ne laukti ir ziureti, kiek ilgai vaikas gali rodyti ta oziuka mirksiukas.gif na bet tai galbut tinka siek tiek vyresniems, as pamenu kai maniske buvo tokio amziaus kaip raganisukienes lelia, taj tikrai ne visad suprasdavau ko ji nori blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 05 02, 14:18)
o man norisi labiau myluoti tada kai verkia  wub.gif

matai mrs.ieva, jusu Samantute dar mazyte lelia, gal dar net nesedi g.gif (na cia pagal amziu mastau) tokiem sunku pasiulyti dar kitu uzsiemimu ... bet kai pradeda verkti (zinoma jei nenori valgyt ar pan) galima parodyti barskuti, zaisliuka, ar padaryti juokingas veido minas bigsmile.gif pralinksminti mazyle visaip, pakutenti, padukus pabuciuoti ir pan.paimti ant ranku nera blogai 4u.gif taciau reikia skirti, kada kapriziukas, kada meiles poreikis 4u.gif
Atsakyti
atskirti lengva, jei vaika pazysti. o juo labiau jei vaikas sausas pavalges, pageres. nieko netruksta zaisliukai padeti salia. na kas gali but? tik oziukas. o ypac kai mato, kad stoviu salia, minkau tesla ir pradeda zignalizacija veikt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 05 02, 16:51)
mano dukryte irgi meto ciulptuka per lovytes krasta  doh.gif kad ateiciau i kamabary , as matau ja per kameras, todel matau viska kada daro, kaip ismeta ir ziuri i duris ar jau ateinu, o karta MB ejo pas ja, o as stebejau per kamera, taj kai jau isgirdo atlipant , taj lovytej sokti pradejo, o kai jis atidare durie, tokia nuuliudude mina nutaise  blink.gif zinot tada ir suratau kokia ji gudra  doh.gif bet nieko, as dar gudresne  ax.gif pririsau ciulptuka prie lovos, gali metyt nemecius, o gali ciulpti tik atsigulus, taj taip ir uzmiega visada  thumbup.gif 
dar vienas toks oziukas, rodo su pirstu i ka nors ko jai negalima, ir rekia duok, tada nukreipiu demesi arba paslepiu ta dalyka kurio ji norejo (pvz.kolos buteli arba saldainius) ir sakau einam paziuret kur katyte, suniukas, ar kur lelia, visada nukreipiu demesi kitur, oziukas ima ir pabega...///////' v'hnnnnh            .........................                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  1

Oho, kokios abi gudrios, viena už kitą labiau lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(joviliukste @ 2008 05 02, 17:26)
o del mylavimo taj zinokit geriau myluoti ir buciuoti kada geros nuotaikos buna, tada jiem buna kaip apdovanojimas, uz tai kad buna geri, o kai myluosite tada kai "oziuka" rodo, taj jis tai supras kaip apdovanojima uz toki elgesi ir elgsis taip ir toliau.bet zinoma,labai reikia skirti tai, kada vaikeliui negera, o kada tiesiog jau rodo kapriziuka.
be to vyrensnis vaikas, pvz.kaip mano mazyle 18 men.taj jai irgi reikia daug pamylavimu ir pabuciavimu, bet ja myluoju tik tada kai buna gera, kai pasako kokia raidyte ir pan.o pvz.kai lenda i stalciu, sakau prisiversi pirstuka, o ji neklauso, o paskui prisiveria ir ateina verkdama, as jos neguodziu nors ir matau kad skauda, sakau - matai, taip ir sakiau, kita kart reik klausyt mamytes. bet jei netycia uzsigauna, as papuciu ta vietele  ax.gif
manau kad kai ateina oziukas, reikia kuo greiciau ji isvyti, uzsiimant kazkuo kitu, o ne laukti ir ziureti, kiek ilgai vaikas gali rodyti ta oziuka  mirksiukas.gif  na bet tai galbut tinka siek tiek vyresniems, as pamenu kai maniske buvo tokio amziaus kaip raganisukienes lelia, taj tikrai ne visad suprasdavau ko ji nori  blush2.gif
Papildyta:

matai mrs.ieva, jusu Samantute dar mazyte lelia, gal dar net nesedi  g.gif (na cia pagal amziu mastau) tokiem sunku pasiulyti dar kitu uzsiemimu ... bet kai pradeda verkti (zinoma jei nenori valgyt ar pan) galima parodyti barskuti, zaisliuka, ar padaryti juokingas veido minas  bigsmile.gif pralinksminti mazyle visaip, pakutenti, padukus pabuciuoti ir pan.paimti ant ranku nera blogai  4u.gif taciau reikia skirti, kada kapriziukas, kada meiles poreikis  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš lygiai taip pat stengiuosi daryti.

QUOTE(Raganiauskiene @ 2008 05 02, 18:21)
atskirti lengva, jei vaika pazysti. o juo labiau jei vaikas sausas pavalges, pageres. nieko netruksta zaisliukai padeti salia. na kas gali but? tik oziukas. o ypac kai mato, kad stoviu salia, minkau tesla ir pradeda zignalizacija veikt doh.gif

Čia vadinasi dėmesio trūkumas biggrin.gif Nes jį skiriate ne vaikučiui, o tešlai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 05 02, 15:26)
matai mrs.ieva, jusu Samantute dar mazyte lelia, gal dar net nesedi  g.gif (na cia pagal amziu mastau) tokiem sunku pasiulyti dar kitu uzsiemimu ... bet kai pradeda verkti (zinoma jei nenori valgyt ar pan) galima parodyti barskuti, zaisliuka, ar padaryti juokingas veido minas  bigsmile.gif pralinksminti mazyle visaip, pakutenti, padukus pabuciuoti ir pan.paimti ant ranku nera blogai  4u.gif taciau reikia skirti, kada kapriziukas, kada meiles poreikis  4u.gif

taip mano mazyte dar lelyte (jau sedi mirksiukas.gif ) wub.gif ir as jau kelissyk buvau pagalvojusi kad oziai nes kazko zyzia o kai paimu ant ranku trup apsiramina bet visada po to surasdavau priezasti, pvz kakliukas issutes arba dantukas islindes arba dar kas ir tada pasidaro labai gaila, kad pykau ant vaiko ir oziukais apkaltinau o ziukiukui skaudejo.. tai galiu pasakyti kad tikru oziu dar ir neturejom 4u.gif bet toks maziukas, kai nemoka dar pasakyti kas negerai, tai zinoma kad zyzimu ir parodo kad jam atsibodo guleti arba tie patys zaislai atsibodo, o kaip mazam leliukui daugiau parodyti savo jausmus? taip pat ir nuotaika vaikucio gali buti prasta, gal gerai neissimiegojo, gal pavargo.. as viska bandau isivaizduoti pagal save, jei bunu pavargusi ar siaip be nuotaikos ir noriu kad pvz vyras mane apkabintu ir paguostu.. o jis jeigu pagalvotu kad cia oziai ir mane atstumtu.. tai ir su vaikuciu taip pat.
aisku nesamone kai vaikas mama durne vadina ar fakinasi kaip cia rase kazkas, bet cia tema nuo 0 iki 1 metu tai tokie vaikai dar nemoka fakintis lotuliukas.gif
Atsakyti
nuo metu, bet rasoma kad nuo 2-3metu...
Atsakyti
kaip tik siuo metu delfyje yra straipsnis, kad remiantis tyrimais kudikiai gali pradeti manipuliuoti nuo 6 men doh.gif
http://www.delfi.lt/...php?id=16917473

o as vistiek vis dar guscioju peciais, kai mano 7 menesiu mazyle jau aiskiai sugeba issireikalauti demesio ar kokio daikto... keista, nes visad isivaizdavau, kad tai prasideda siek tiek veliau
Atsakyti
Maniskiai 10 men, bet jau oziukai nemazi. Kai nusibosta sedeti keduteje ar zaisti manieze, pradeda metiti viska ka mano salia saves. blink.gif
Atsakyti
maniskiai irgi jau prasideda oziukai... unsure.gif nei i vezimuka nei i kedute,tu jos niekur neisodinsi,kojas padaro kaip stygas ir inksciai... doh.gif nezinau nei ka daryti,nelupsi gi tokios mazes dar... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 05 02, 13:56)
O jums juk niekas nedraudžia paimti ir myluoti mažylį kiek širdis geidžia tada, kai jis neverkia ir yra geros nuotaikos  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 05 02, 21:30)
taip mano mazyte dar lelyte (jau sedi  mirksiukas.gifwub.gif  ir as jau kelissyk buvau pagalvojusi kad oziai nes kazko zyzia o kai paimu ant ranku trup apsiramina bet visada po to surasdavau priezasti, pvz kakliukas issutes arba dantukas islindes arba dar kas ir tada pasidaro labai gaila, kad pykau ant vaiko ir oziukais apkaltinau o ziukiukui skaudejo.. tai galiu pasakyti kad tikru oziu dar ir neturejom  4u.gif  bet toks maziukas, kai nemoka dar pasakyti kas negerai, tai zinoma kad zyzimu ir parodo kad jam atsibodo guleti arba tie patys zaislai atsibodo, o kaip mazam leliukui daugiau parodyti savo jausmus?  taip pat ir nuotaika vaikucio gali buti prasta, gal gerai neissimiegojo, gal pavargo.. as viska bandau isivaizduoti pagal save, jei bunu pavargusi ar siaip be nuotaikos ir noriu kad pvz vyras mane apkabintu ir paguostu.. o jis jeigu pagalvotu kad cia oziai ir mane atstumtu.. tai ir su vaikuciu taip pat.
aisku nesamone kai vaikas mama durne vadina ar fakinasi kaip cia rase kazkas, bet cia tema nuo 0 iki 1 metu tai tokie vaikai dar nemoka fakintis  lotuliukas.gif

Irgi tiesa... drinks_cheers.gif
Atsakyti