Sveiki!
Smalsute, tu rasei kad galima Vaisiingu gleiviu nepastebeti nes jos per skystos buna. As esu pastebejusi paskutiniu metu pas mane kiausinio baltymo is vis nelabai buna, nebent koks lasas. O tu vandeniniu tai buna kiek daugiau. Tai jos irgi yra vaisingos? Nes stebint ir nesulaukiant tu tasiuju man kyla mintys kad gal su hormonais man kas ne taip. Nors tyrimai PRG, LH, FSH normoj..
QUOTE(rausvas_debeselis @ 2011 06 10, 15:03)
Sveiki!
Smalsute, tu rasei kad galima Vaisiingu gleiviu nepastebeti nes jos per skystos buna. As esu pastebejusi paskutiniu metu pas mane kiausinio baltymo is vis nelabai buna, nebent koks lasas. O tu vandeniniu tai buna kiek daugiau. Tai jos irgi yra vaisingos? Nes stebint ir nesulaukiant tu tasiuju man kyla mintys kad gal su hormonais man kas ne taip. Nors tyrimai PRG, LH, FSH normoj..
Gal vertėtų pamėginti matuotis bazinę kūno temperatūrą? Būtų lengviau susiorientuoti, kuriuo ciklo metu ovuliacijos atžvilgiu pasirodo tos gleivės, kurių nesiseka interpretuoti. Taip labai sunku atsakyti. Šiaip kiaušinio baltymo tipo gleivėmis ir vadinamos tos pačios vandeningiausios, skaidriausios.
Charting to Achieve Pregnancy - čia 7 psl. labai aiškiai su iliustracijomis aprašytos gleivių charakteristikos. (Beje ir šiaip geras dalykas - verta paskaityti).
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 06 10, 15:15)
Gal vertėtų pamėginti matuotis bazinę kūno temperatūrą? Būtų lengviau susiorientuoti, kuriuo ciklo metu ovuliacijos atžvilgiu pasirodo tos gleivės, kurių nesiseka interpretuoti. Taip labai sunku atsakyti. Šiaip kiaušinio baltymo tipo gleivėmis ir vadinamos tos pačios vandeningiausios, skaidriausios.
Charting to Achieve Pregnancy - čia 7 psl. labai aiškiai su iliustracijomis aprašytos gleivių charakteristikos. (Beje ir šiaip geras dalykas - verta paskaityti).
Dekuj uz nuoroda. Butinai perskaitysiu.
Beda ta, kad tokiu paveiksliuku prisiziurejus ir puolu panikuoti. BT as matuojuosi. Kreives dazniausiai gana aiskiai rodo, kada ivyksta ovuliacija. Jei remiantis pojuciais, buna dienu, kada buna dregna, (deja, nepavadinciau to slapia) ir slidu, bet gleiviu tikrai nedaug, ir joms iki to, kas vaizduojama literaturoj, toli kaip iki menulio. Buna jos skaidresnes, buna kazkiek tasios, bet nebuna svarios, kad isvien tebutu kiausinio baltymas. Neieskociau cia bedos, jei nebutu jau 1.5 metu kaip meginam pastoti, todel taip ir gilinuosi Taigi vis nuogastauju, kad man kazko truksta, nes kadaise tai buvo gleives kaip is vadovelio
QUOTE(rausvas_debeselis @ 2011 06 12, 21:44)
Neieskociau cia bedos, jei nebutu jau 1.5 metu kaip meginam pastoti, todel taip ir gilinuosi Taigi vis nuogastauju, kad man kazko truksta, nes kadaise tai buvo gleives kaip is vadovelio
Aš po teisybei jaučiuosi truputėlį lendanti čia ne į savo daržą (viliuosi nieko tuo nepapiktinti ), nes nors vaisingumo pažinimą taikau jau seniai, visgi priešingais tikslais - nėštumo atidėjimui (vaikučiai abu planuoti, bet labai greitai atkeliavę be ypatingų kvietimų).
Kadangi patirties pati turi nemažai (anksčiau, kaip sakai, sėkmingai skirdavai požymius), būtų nekorektiška man kažką mėginti postringauti. Kita vertus, nors Bilingsų metode pabrėžiama, jog gleives reikia vertinti tik išoriškai, simptoterminio metodo vienas iš variantų - kai vertinama kartu ir vidiniu būdu (panašiai kaip gimdos kaklelis, kas beje irgi dar papildomas požymis, leidžiantis viską susieti į vieną visumą) ir tai gali būti žymiai informatyviau, ypač kai išoriškai rodos iš viso gleivių nelabai yra.
QUOTE(rausvas_debeselis @ 2011 06 12, 19:44)
Dekuj uz nuoroda. Butinai perskaitysiu.
Beda ta, kad tokiu paveiksliuku prisiziurejus ir puolu panikuoti. BT as matuojuosi. Kreives dazniausiai gana aiskiai rodo, kada ivyksta ovuliacija. Jei remiantis pojuciais, buna dienu, kada buna dregna, (deja, nepavadinciau to slapia) ir slidu, bet gleiviu tikrai nedaug, ir joms iki to, kas vaizduojama literaturoj, toli kaip iki menulio. Buna jos skaidresnes, buna kazkiek tasios, bet nebuna svarios, kad isvien tebutu kiausinio baltymas. Neieskociau cia bedos, jei nebutu jau 1.5 metu kaip meginam pastoti, todel taip ir gilinuosi Taigi vis nuogastauju, kad man kazko truksta, nes kadaise tai buvo gleives kaip is vadovelio
Gal galima as isiterpsiu.
Is tiesu gleives yra labai individualu, vienoms moterims ju daugiau, o kitoms- maziau. Kaip suprantu, jus pastebite gleiviu kaita ir tai jau yra gerai.
Vaisingas gleives labai itakoja hormonas estradiolis, kuris yra svarbiausias hormonas iki ovuliacijos. Gali buti tikslinka issitirti si hormona (2-5ciklo dienomis). Artejant menopauzei vaisingu gleiviu mazeja, bet nemanau, kad cia jusu atveju tai taikytina
Didinti vaisingu gleiviu kieki padeda vitaminas C, nakvisos aliejus, taip pat gerkit pakankamai vandens.
Yra taip pat pirkti spermai palankiu lubrikantu, kurie atlieka vaisingu gleiviu funkcija- irgi galima tai isbandyti.
Sekmes
QUOTE(Selva @ 2011 06 13, 23:40)
Gal galima as isiterpsiu.
Is tiesu gleives yra labai individualu, vienoms moterims ju daugiau, o kitoms- Didinti vaisingu gleiviu kieki padeda vitaminas C, nakvisos aliejus, taip pat gerkit pakankamai vandens.
Yra taip pat pirkti spermai palankiu lubrikantu, kurie atlieka vaisingu gleiviu funkcija- irgi galima tai isbandyti.
Sekmes
Is tiesu gleives yra labai individualu, vienoms moterims ju daugiau, o kitoms- Didinti vaisingu gleiviu kieki padeda vitaminas C, nakvisos aliejus, taip pat gerkit pakankamai vandens.
Sekmes
Didelis dekuj uz atsakymus!
Nezinojau apie nakvisa nei apie C vitamina. Neseniai suzinojau tik apie liucernos zole, kad ji skatina hipofizes veikla ir didina gleiciu issiskyrima. O tuos lubrikantus butinai isigysiu Nors dabartiniai irgi nezaloja seklos, taciau nemanau kad atlieka gleiviu funkcija .t.y islaiko sekla gyvybinga ir padeda nukeliauti iki kiausintakiu...
Lubrikantų nepatarčiau naudoti Paieškokite temoje nesulaukiančioms gandro "Spermai palankūs lubrikantai" ar kažkaip panašiai - ten viena mergina namų sąygom su mikroskopu tyrė įvairiausius lubrikantus - ir o siaube visi jie žudo spermiukus, net ir tie ypač išreklamuoti neva "padedantys" pastoti - iš tiesų yra žudikai Taip kad pasinaudokite patarimais patvirtintais tos merginos aprašytais eksperimentais (jie gal medikų nepatvirtinti, bet užtat nepapirkti farmacininkų ). Geriausiai manau natūralus moters drėgnumas, o jei jo per maža - kiaušinio trynys ir pačių pasigamintas lėnų sėmenų aliejukas (jei neklystu ) Na žodžiu paskaitinėkite, labai naudinga info visoms ketinančioms tapti
O tuo pačiu noriu paklausti - kaip manote, jei mėnesinių ciklas itin tvarkingas - diena į dieną, nevėluoja ir pan., ar gali vis viena būti kokių nors sutrikimų, pvz., hormoninių ir kt.? Kiek pastebėjau, paprastai moterys, negalinčios ilgiau pastoti, turi milijonus problemų - nereguliarios mmm, ir t.t.
O tuo pačiu noriu paklausti - kaip manote, jei mėnesinių ciklas itin tvarkingas - diena į dieną, nevėluoja ir pan., ar gali vis viena būti kokių nors sutrikimų, pvz., hormoninių ir kt.? Kiek pastebėjau, paprastai moterys, negalinčios ilgiau pastoti, turi milijonus problemų - nereguliarios mmm, ir t.t.
QUOTE(String @ 2011 06 16, 09:17)
tikrai taip, visa gyvenima turejau cikla kaip laikrodukas, jokiu uzdegimu, infekciju ar kitu nusiskundimu, o pasirodo, tuo paciu, ir bedu labai nemenku turiu
Pas mane irgi ciklas kaip laikrodukas. Na zinoma, bedu kazkokiu lyg ir neranda pas mane. Hormonu tyrimai irgi normaliai. Bet va netgi toks faktas kad ciklo trukme gali buti tokia pati, o liuteinines fazes ilgis skirtingas keliuose cikluose, tai rodo kad gali buti ivairiausios dinamikos. O ciklo tvarkingumas irgi ne kazin koks rodiklis. Mano drauge pastojo is pirmo meginimo nors jos ciklas buvo 40-60 dienu. Zinoma ,tai sekme. Bet negalejimas pastoti lygiai taip pat gali buti tiesiog nesekme
Dekuj uz info apie lubrikantus. Einu pasiskaitinesiu apie tuos naminius eksperimentus. Labai idomu!
Dekuj uz info apie lubrikantus. Einu pasiskaitinesiu apie tuos naminius eksperimentus. Labai idomu!
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 06 03, 10:35)
Dėkui
Krūtų, spenelių jautrumas - jau liuteininės fazės požymiai, kaip tik padedantys pasitikrinti, kad ovuliacija jau tikrai įvykusi, o ne perspėja apie jos artėjimą. Gleivės, apie kokias kalbi, greičiausiai irgi yra nevaisingosios, pasirodančios paprastai netrukus po ovuliacijos, kai staiga pakinta jų tipas (gali būti ganėtinai gausios). Vaisingiausių skaidrių, "kiaušinio baltymo" tipo gleivių įmanoma ir išvis nepastėbėti (ypač tikslingai nestebint - gali atrodyti, kad tuomet gleivių nėra jokių), nes jos gali būti paprasčiausiai perskystos, todėl kartais prieš pat ovuliaciją kur kas vertingesnis požymis "ką jaučiu" (drėgna, šlapia), o ne "ką matau".
Krūtų, spenelių jautrumas - jau liuteininės fazės požymiai, kaip tik padedantys pasitikrinti, kad ovuliacija jau tikrai įvykusi, o ne perspėja apie jos artėjimą. Gleivės, apie kokias kalbi, greičiausiai irgi yra nevaisingosios, pasirodančios paprastai netrukus po ovuliacijos, kai staiga pakinta jų tipas (gali būti ganėtinai gausios). Vaisingiausių skaidrių, "kiaušinio baltymo" tipo gleivių įmanoma ir išvis nepastėbėti (ypač tikslingai nestebint - gali atrodyti, kad tuomet gleivių nėra jokių), nes jos gali būti paprasčiausiai perskystos, todėl kartais prieš pat ovuliaciją kur kas vertingesnis požymis "ką jaučiu" (drėgna, šlapia), o ne "ką matau".
O ar negali speneliai pajautrėti per pačią ovuliaciją ?
Sveikos,
turiu klausimuką, gal kuri galės padėti
Jau 13 dienų matau vaisingas kiaušinio baltymo išvaizdos gleives, o ovuliacijos kaip nėr, taip nėr (matuoju BT). Tai trečias ciklas po gimdymo ir maitinimo nutraukimo. Pirmą ciklą nieko nestebėjau. Antrą - vaisingų gleivių nebuvo iki pat mmm. Kame reikalas? Mano ciklai niekada nebuvo reguliarūs, gal ir po gimdymo dar tvarkosi viskas Bet man įdomu kodėl jau kelias savaites vien vaisingos išskyros rodosi
turiu klausimuką, gal kuri galės padėti
Jau 13 dienų matau vaisingas kiaušinio baltymo išvaizdos gleives, o ovuliacijos kaip nėr, taip nėr (matuoju BT). Tai trečias ciklas po gimdymo ir maitinimo nutraukimo. Pirmą ciklą nieko nestebėjau. Antrą - vaisingų gleivių nebuvo iki pat mmm. Kame reikalas? Mano ciklai niekada nebuvo reguliarūs, gal ir po gimdymo dar tvarkosi viskas Bet man įdomu kodėl jau kelias savaites vien vaisingos išskyros rodosi