Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingos gleivės, dienos ir ovuliacija

Sveikos planuojancios..jungiuosi ir as... 4u.gif
Atsakyti
gal galit kuri mane pakonsultuot..... nesuprantu kas vyksta, 16 ciklo diena pradejau jausti nestipru skausma, gal labiau net maudima viename sone (speju kiausideje). maude gal 2-3 dienas. Galvojau - ovuliacija, bet tada pradejau jausti kitam sone (greiciausiai kita kiauside). Ir vel kelias dienas maudzia. kartais siaip pilvo apacia. dabar 23 ciklo diena. nezinau kiek truks ciklas, nes pirmas menuo po mirenos. Beje, vienoje is kiausidziu turiu nemaza~5cm cista (bet lyg nepiktybine). Gal esat kuri su tuo susidurus? nezinau ko laukt? ar mm, o gal sakau koks pastojimas ne ten?? bet testas- neigiamas, nors gal ir per anksti darau?? Ginekologe liepe ateit po men, tai dar pora savaiciu teks laukti.
Laukiu konsultaciju, merginos...
Atsakyti
nagi, ar nei viena neturejot tokiu bedeliu? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės 4u.gif
Turiu ir aš klausimėlį: pagal ovuliacijos skaičiuokles internete arba pačios paskaičiavimus, ovuliacija turėtų įvykti ryt ar poryt. Bet pilvą ir krūtinę man maudžia jau nuo vakar, o šiandien gleivės skaidrios ir tąsios. Ar man jau vyksta ovuliacija? Klausiu, nes rudenį, kai pastebėjau tokias pat išskyras, pagalvojau, kad vaisingos dienos baigėsi ir pastojau blush2.gif
Ir dar - jei, tarkim, man šiandien tikrai vaisingiausia diena, tai aš tikrai pastosiu ar nebūtinai? g.gif
Ačiū atsakiusioms mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krisliuke: 30 gegužės 2011 - 18:47
QUOTE(krisliuke @ 2011 05 30, 19:47)
Ir dar - jei, tarkim, man šiandien tikrai vaisingiausia diena, tai aš tikrai pastosiu ar nebūtinai? g.gif

Tikrai nebūtinai.
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2011 05 30, 19:47)
Turiu ir aš klausimėlį: pagal ovuliacijos skaičiuokles internete arba pačios paskaičiavimus, ovuliacija turėtų įvykti ryt ar poryt. Bet pilvą ir krūtinę man maudžia jau nuo vakar, o šiandien gleivės skaidrios ir tąsios. Ar man jau vyksta ovuliacija? Klausiu, nes rudenį, kai pastebėjau tokias pat išskyras, pagalvojau, kad vaisingos dienos baigėsi ir pastojau blush2.gif

Kurią tiksliai dieną įvyksta ovuliacija, pasakyti įmanoma nebent stebint echoskopiškai, o tiek gleivių pikas, tiek BT pakilimas gali būti ir prieš, ir per, ir po realios ovuliacijos. Tuo labiau apie tikslią ovuliacijos datą nieko pasakyti negali ir jokie paskaičiavimai, nes net jei ciklas ir itin reguliarus, niekas nežino, kokio tiksliai ilgio bus konkrečios moters konkreti liuteininė (poovuliacinė) fazė.

O skaidrios ir tąsios gleivės be jokios abejonės rodo vaisingąją ciklo fazę (nevaisingoji fazė prasideda tik 4 vakarą po to, kai tokių požymių visiškai nebėra, t.y. gleivės tampa balkšvos be praskaidrėjimų, lipnios, tirštos, dribsniuotos, palaipsniui gali ir visai išnykti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 30 gegužės 2011 - 20:08
Smalsute, labai aiskus atasakymai...kaip is gydytojos biggrin.gif
Atsakyti
Tikrai, labai ačiū už išsamų ir suprantamą paaiškinimą mirksiukas.gif
Atsakyti
hmm...prisiskaičiau apie tas gleives ir susimaišiau...aš neseku visko labai jau kruopščiai: ta prasme nesimatuoju BT, nedarau testų...na bent kol kas, nes db tik pirmas mėnuo, kai ėmėm ruošti ND siekiant pasigaminti kinderį blush2.gif Aš iki šiol galvojau, kad labai puikiai jaučiu savo vaisingas dienas, nes tuomet ir krūtinę pamaudžia, speneliai tampa jautrūs, pamaudžia pilvą ar strėnas...ir tų išskyrų būna nemažai...tik jos ne skaidrios, o baltos g.gif o pagal literatūrą tai nevaisingos gleivės...net nebežinau kaip čia...na, bet dabar lauksiu mėnesinių dienos ir tikėsiuos, kad jos neateis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sviliuke @ 2011 05 31, 08:11)
Smalsute, labai aiskus atasakymai...

QUOTE(krisliuke @ 2011 06 01, 22:24)
Tikrai, labai ačiū už išsamų ir suprantamą paaiškinimą  mirksiukas.gif

Dėkui blush2.gif
QUOTE(wildulyte @ 2011 06 02, 20:36)
Aš iki šiol galvojau, kad labai puikiai jaučiu savo vaisingas dienas, nes tuomet ir krūtinę pamaudžia, speneliai tampa jautrūs, pamaudžia pilvą ar strėnas...ir tų išskyrų būna nemažai...tik jos ne skaidrios, o baltos  g.gif  o pagal literatūrą tai nevaisingos gleivės...net nebežinau kaip čia...na, bet dabar lauksiu mėnesinių dienos ir tikėsiuos, kad jos neateis  biggrin.gif

Krūtų, spenelių jautrumas - jau liuteininės fazės požymiai, kaip tik padedantys pasitikrinti, kad ovuliacija jau tikrai įvykusi, o ne perspėja apie jos artėjimą. Gleivės, apie kokias kalbi, greičiausiai irgi yra nevaisingosios, pasirodančios paprastai netrukus po ovuliacijos, kai staiga pakinta jų tipas (gali būti ganėtinai gausios). Vaisingiausių skaidrių, "kiaušinio baltymo" tipo gleivių įmanoma ir išvis nepastėbėti (ypač tikslingai nestebint - gali atrodyti, kad tuomet gleivių nėra jokių), nes jos gali būti paprasčiausiai perskystos, todėl kartais prieš pat ovuliaciją kur kas vertingesnis požymis "ką jaučiu" (drėgna, šlapia), o ne "ką matau".
Atsakyti
[artais prieš pat ovuliaciją kur kas vertingesnis požymis "ką jaučiu" (drėgna, šlapia), o ne "ką matau".
[/quote]

na, drėgnumo jausmą viduje tikrai jaučiau, net ND metu labai jaučiama blush2.gif bet kaip ir sakiau išskyros baltos...na, ką darysi, jei pasekmių nebus šįkart, kitą mėnesį padirbėsim atsakingiau biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Truputėlis rimtesnės literatūros 4u.gif

billings LIFE (Anglų, rusų, ispanų, prancūzų, lenkų ir kt. kalbomis)

The Billings Ovulation Method

Kreitono modelis - modifikuotas Billingso metodas, kuriuo grindžiama NaProTechologija.
Atsakyti