Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingos gleivės, dienos ir ovuliacija

Sveikos mielosios Mes ir su vyru planuojam antra, bet jau astuntas ciklas ir vis dar nieko Antra cikla bandau matuoti BT, praeita cikla O buvo 17 CD , o mano ciklas 27-28 dienos, sis ciklas vel bus panasiai. O ar imanoma pastoti, kai po O tiek mazai dienu iki mm? Ar vertetu pasikonsultuoti su daktariukais, gal kas su tuo susiduret..? Dekui uz info
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Nors temoj tyla, bet gal atsilieps kas nors į mano šauksmą tyruose bigsmile.gif Gal kuri buvote susidūrusi, ar šiaip žinote ax.gif Šiaip mano ciklas nereguliarus 30-45 d., paskutinis buvo 32 d., šį ciklą pradėjau gerti duphastoną 18 cd (maniau, kad O jau praėjo), bet 21 cd pasidariau OT ir jis buvo teigiamas, o ir išskyrų tų padaugėjo skaidrių ir tąsių (gana gausiai), bet kadangi geriu duphastoną 4 d (šis vaistas šiaip slopina O), tai kažkaip nustebau g.gif Jeigu būtų nuslopinta O ir ji jau šį ciklą nebevyktų (OT gal šiaip grybauja rolleyes.gif ), tai negi būtų tiek daug tų "ale vaisingų" išskyrų, testas rodytų, pilvą maustų??O gal per mažai dienų gėriau duphastoną ir jis man visai nenuslopino O ir dar turiu vilčių tapti nestuke.gif šį ciklą?? blush2.gif
Atsakyti
aš kaip tik maniau, kad duphaston iššaukia ovuliaciją (na, bent tam tikrais atvejais). Man gydytoja išrašė gerti duphaston nuo 16 iki 25 ciklo dienos, šiaip net dėl 2 dalykų - įtarė, kad pas mane yra progesterono trūkumas (nors čia tiesiog gal netinkamu laiku daryti tyrimai, nes ciklas nepastovus), ir dėl gan didelio plaukuotumo ir nereguliarių mėnesinių lyg įtarė, kad gali būti polinkis į policistines kiaušides, o būtent tokiu atveju duphaston iššaukia ovuliaciją. Taig man jis turėtų veikti dvigubai: a) pradžioje, tik pradėjus gerti iššaukti ovuliaciją, cool.gif toliau, jei nėštumas "užsikabintų", tai palaikyti jį.

O tau gydytoja išrašė duphaston?

QUOTE(Geida @ 2011 04 28, 20:14)
Sveikos 4u.gif
Nors temoj tyla, bet gal atsilieps kas nors į mano šauksmą tyruose bigsmile.gif Gal kuri buvote susidūrusi, ar šiaip žinote ax.gif Šiaip mano ciklas nereguliarus 30-45 d., paskutinis buvo 32 d., šį ciklą pradėjau gerti duphastoną 18 cd (maniau, kad O jau praėjo), bet 21 cd pasidariau OT ir jis buvo teigiamas, o ir išskyrų tų padaugėjo skaidrių ir tąsių (gana gausiai), bet kadangi geriu duphastoną 4 d (šis vaistas šiaip slopina O), tai kažkaip nustebau g.gif Jeigu būtų nuslopinta O ir ji jau šį ciklą nebevyktų (OT gal šiaip grybauja rolleyes.gif ), tai negi būtų tiek daug tų "ale vaisingų" išskyrų, testas rodytų, pilvą maustų??O gal per mažai dienų gėriau duphastoną ir jis man visai nenuslopino O ir dar turiu vilčių tapti nestuke.gif šį ciklą?? blush2.gif

Atsakyti

O tau gydytoja išrašė duphaston?
[/quote]

Niu pas mane tai tiksliai PKS yra nustatytas ax.gif aha išrašė, bet ji man kažkaip išrašė nuo 14 cd, o aš pabijojau, nes maniau, kad dar bus O neįvykus, nes mano nereguliarus ciklas, tai pradėjau nuo 18 cd. Kiek skaitinėjau nete ir čia SM forume, tai jis kaip ir slopina O, jei pradedamas gerti iki O unsure.gif tikrai pasimečiau ir susimaišiau jau blush2.gif
Atsakyti
Jei gerai suprantu, tai jei yra PKS, tai gali vykti kelios ovuliacijos per ciklą. Duphastonas iššaukia pirmąją ir slopina sekančias, kažkas tokio. O gal pirmosios neiššaukia, tik sekančias slopina, žinok nenoriu pameluot. O šiaip, ar gerai sutari su savo ginekologe? Gal ji tau papasakotų viską, paaiškintų, kas kaip ir kodėl, tada žinotum tiksliai, ne iš nuogirdų?

QUOTE(Geida @ 2011 04 28, 20:44)
Niu pas mane tai tiksliai PKS yra nustatytas ax.gif aha išrašė, bet ji man kažkaip išrašė nuo 14 cd, o aš pabijojau, nes maniau, kad dar bus O neįvykus, nes mano nereguliarus ciklas, tai pradėjau nuo 18 cd. Kiek skaitinėjau nete ir čia SM forume, tai jis kaip ir slopina O, jei pradedamas gerti iki O unsure.gif tikrai pasimečiau ir susimaišiau jau blush2.gif

Atsakyti
Sveikos, planuojam antrą leliuką ir labiau pradėjau domėtis savo organizmu. Tad iškilo klausimas, ar ovuliacija kiekvieną ciklą įvyksta pakaitomis iš skirtingų kiaušidžių? Praėjusį ciklą tikrau jaučiau, kad skauda dešinį šoną per ovuliaciją. Dabar artėja kita ovuliacija, bet vėl jaučiu pradedant skaudėti dešinį šoną g.gif . Kažkada anksčiau tikrai esu jutusi ir kairiojo šono skausmą per ovuliaciją, bet nepamenu ar reguliariai kas antrą ciklą. O kaip turėtų iš tikro būti, jei viskas gerai?
Atsakyti
Sveikos merginos..

Gal pakomentuos kas nors mano keistenybes.. šiandien pasirodė pas mane gausios, šlapios oranžinės spalvos išskyros, tokių gyvenime neturėjau.. doh.gif doh.gif doh.gif Už savaitės turėtų prasidėti mmm.. Labai jautrūs speneliai.. abejoju, kad čia galėtų būti pirmasis požymis nėštumo... nes ta oranžinė spalva... tai siaubas kažkoks.. niežtėjimo jokio, perštėjimo taip pat... bet gal vis tiek koks uždegimas.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(SviesatamsojE @ 2011 05 25, 10:44)
Sveikos merginos..
Gal pakomentuos kas nors mano keistenybes.. šiandien pasirodė pas mane gausios, šlapios oranžinės spalvos išskyros, tokių gyvenime neturėjau.. doh.gif  doh.gif  doh.gif  Už savaitės turėtų prasidėti mmm.. Labai jautrūs speneliai.. abejoju, kad čia galėtų būti pirmasis požymis nėštumo... nes ta oranžinė spalva... tai siaubas kažkoks.. niežtėjimo jokio, perštėjimo taip pat... bet gal vis tiek koks uždegimas.. g.gif

gal tu geriau nueik pas ginekologe , kazkaip keistai cia pas tave
Atsakyti
QUOTE(Bagyra606 @ 2011 05 25, 09:53)
gal tu geriau nueik pas ginekologe , kazkaip keistai cia pas tave

Tai vat, kad labai keistai... doh.gif žiūrėsiu gal dings jos..
Atsakyti
Sveikos mergytes mirksiukas.gif
man su ta ovuliacija labai idomiai viskas vyksta g.gif as ja visada jauciu, duria sona ir kartais dar pajauciu toki idomu skausma pilvo apacioje, net nemoku apsakyti, bet skausmas toks pereima per visa pilvo apacia, kaip suprantu cia gali jaustis kai jau kiausinelis iseidineja g.gif bet... gana stipru skaumsma sone visada jauciu kokia 10-12cd (mano ciklas 28-30d) per tas dienas buna vaisingu isskiru, ir dar visada pateplioja, si cikla net issigandau kai pamaciau nemazam patepliojima doh.gif toks kaip butu ateinant mmm... o kita diena svaru... tai kaip suprantu ivyko Ov g.gif bet po visu siu skausmeliu ir tepliojimu man dar kokias 3-4 dienas buna vaisingos gleives ir buna suskausta sona doh.gif tai vat ir nesuprantu kada cia ta Ov vyksta ar tom 10-12cd ar veliau... kai matuodavau BT tai ji rodydavao kad Ov vyksta 14-15cd. siandien man kaip tik 15cd. o vaisingu isskiru dar yra ir gana tasios g.gif
ir siaip toks idomus pastebejimas kol neplanavom nestuke.gif tai jokiu patepliojimu nepatebedavau,isskiru irgi nepastebedavau,jausdavau tik skausma sone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2011 05 11, 12:52)
Tad iškilo klausimas, ar ovuliacija kiekvieną ciklą įvyksta pakaitomis iš skirtingų kiaušidžių? Praėjusį ciklą tikrau jaučiau, kad skauda dešinį šoną per ovuliaciją. Dabar artėja kita ovuliacija, bet vėl jaučiu pradedant skaudėti dešinį šoną  g.gif . Kažkada anksčiau tikrai esu jutusi ir kairiojo šono skausmą per ovuliaciją, bet nepamenu ar reguliariai kas antrą ciklą. O kaip turėtų iš tikro būti, jei viskas gerai?

Kiaušidės nebūtinai turi tvarkingai kaitaliotis kas antrą ciklą. Nors tai ir porinis organas, hormonai jas abi veikia vienodai kiekvieno ciklo metu. Kiekvieno ciklo folikulinėje fazėje bręsta ne po vieną folikulą ir ne vienoje kiaušidėje, bet tik vienas (dažniausiai) folikulas pasiekia reikiamą subrendimo laipsnį ir ovuliuoja. Tuomet dėl staiga pakitusio hormoninio fono užsiblokuoja tolesnis kitų folikulų brendimas. Jei kartais pakankamai subrendę buvo du folikulai (galbūt net skirtingose kiaušidėse), antrasis ovuliuoti dar gali suspėti per 24 val. nuo pirmosios ovuliacijos - tada porai yra tikimybė susilaukti heterozigotinių dvynių.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 29, 18:42)
Kiaušidės nebūtinai turi tvarkingai kaitaliotis kas antrą ciklą. Nors tai ir porinis organas, hormonai jas abi veikia vienodai kiekvieno ciklo metu. Kiekvieno ciklo folikulinėje fazėje bręsta ne po vieną folikulą ir ne vienoje kiaušidėje, bet tik vienas (dažniausiai) folikulas pasiekia reikiamą subrendimo laipsnį ir ovuliuoja. Tuomet dėl staiga pakitusio hormoninio fono užsiblokuoja tolesnis kitų folikulų brendimas. Jei kartais pakankamai subrendę buvo du folikulai (galbūt net skirtingose kiaušidėse), antrasis ovuliuoti dar gali suspėti per 24 val. nuo pirmosios ovuliacijos - tada porai yra tikimybė susilaukti heterozigotinių dvynių.

Ačiū 4u.gif . Labai aiškiai parašyta. Nes jau buvau pradėjusi pergyventi, kodėl vieną šoną dažniau gelia, nei kitą unsure.gif.
Atsakyti