Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingos gleivės, dienos ir ovuliacija

QUOTE(angel08 @ 2011 04 13, 12:14)
aisku,tai kaip priversti dirbti kita puse ,kur yra likes kiausintakis? nes dazniausiai O vyksta butent ten kur kiausintakio nera verysad.gif

Idomu ir man pasidare kaip tokiu atveju elgtis. Cia gal su gine pasikonsultuoti reiktu, bet kazin ar ir ji cia ka galetu pakeisti g.gif
Atsakyti
QUOTE(letute25 @ 2011 04 13, 13:19)
Idomu ir man pasidare kaip tokiu atveju elgtis. Cia gal su gine pasikonsultuoti reiktu, bet kazin ar ir ji cia ka galetu pakeisti  g.gif

reiks klustelti,bet kad tikriausiai nelabai galima priverstitinginuke dirbti
Atsakyti
QUOTE(angel08 @ 2011 04 13, 12:29)
reiks klustelti,bet kad tikriausiai nelabai galima priverstitinginuke dirbti

Man irgi taip atrodo, nes pastimuliuoti ovuliacija galima, bet kad ji vyktu atitinkamoje vietoje, tai nezinau ar imanoma g.gif
Atsakyti
QUOTE(angel08 @ 2011 04 13, 13:14)
aisku,tai kaip priversti dirbti kita puse ,kur yra likes kiausintakis? nes dazniausiai O vyksta butent ten kur kiausintakio nera verysad.gif

Padėtų tik kitos kiaušidės drilingas smile.gif Bet tai vėlgi reikalinga LP būtų..
Atsakyti
QUOTE(lassie172 @ 2011 04 13, 14:28)
Padėtų tik kitos kiaušidės drilingas smile.gif Bet tai vėlgi reikalinga LP būtų..

daugiau lp daryti man negalima,mirtinai pavojinga.teks pasikliauti dievuliu
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal kam nors padės, ką radau, ir kas man geriausiai leido suprasti kokios tos vaisingos išskyros yra ir kaip turi atrodyti smile.gif Nes aprašymas man yra viena, o vaizdas visai kas kita blush2.gif

Štai čia yra straipsnis: http://ramune.betterfly.lt/?page_id=73

O čia svarbiausia straipsnio vieta:

Moters ciklas ir gleivės.

Jeigu matuodamos bazinę kūno temperatūrą, mes galime tik sužinoti, jog ovuliacija jau buvo, tai stebint gleives mes galime numatyti, kad ji artėja, taip pat kada prasideda vaisingas laikas. Tai nepaprastai svarbu tiek norint susilaukti mažylio, tiek vengiant nėštumo. Gerai išmokus pažinti gleives, naudojantis vaisingumo pažinimu, ar natūraliu šeimos planavimu, atsiranda daugiau laisvės.

Gleivių sekimo metodas dar vadinamas Bilingo metodu, kai kurios moterys pasikliaudamos tik gleivių siunčiamais signalais seka savo vaisingumą.

Po mėnesinių dažniaučiai jaučiamas sausumas. Jei pasirodo gleivės, jos būna pavienės, tirštos lipnios, bandant ištempti trūksta dažniausiai baltos arba gelsvos spalvos. Nors šios lipnios, tirštos gleivės dažniausiai reikalingos tam, kad užvertų kelią į gimdą, t.y. tai nevaisingos gleivės. Tačiau, kol mokotės pažinti save, patariama jei tik pamatote nors kokias gleives naudotis barjerinėmis priemonėmis arba susilaikyti. Tačiau turite atsiminti, jog lytinio akto metu išsiskyrę sekretai turi įtakos gleivių išvaizdai. Palyginus, šios gleivės primena bjaurią, tirštą slogą smile.gif jei jūsų ciklas labai trumpas, ciklo pradžioje šio tipo gleivių galite nepamatyti iš vis.

Vėliau, artėjant vaisingam laikui gleivės ima skystėti, jų daugėja, primena kremą:

user posted image

Tuo metu turime būti ypač atidžios, nes bet koks drėgmės pojūtis, gleivių pasikeitimas, gali būti vaisingojo laikotarpio pradžia. Šio tipo gleivės, netąsios, paprastai baltos ar gelsvos spalvos, primena majonezą. Dažniausiai, kai pasirodo gleivės dar būna nevaisingas metas, bet jau patariama naudotis barjerinėmis priemonėmis arba susilaikyti, nes labai greitai šio tipo gleivės gali pasikeisti į neabejotinai vaisingas, be to gleivėse gali būti bazinės prigimties dalelių, kurios gali padėti spermatozoidams nusigauti iki kiaušintakio ir sulaukti ovuliacijos.

Trečio tipo gleivių bus dar gausiau. Vis dar būdamos baltos ar gelsvos spalvos, galite matyti ir skaidrių juostų, jos jau bus tąsios – tempiant tarp pirštų netruks:

user posted image

Makšties prieangyje jausite drėgnumo jausmą. Jei sekate ir gimdos kaklelį, pastebėsite, kad jis minkštesnis ir daugiau atsiveręs, nei buvo prieš pasirodant šio tipo gleivėms. Šio tipo gleivės neabejotinai vaisingos, taigi dera labai atsakingai naudotis barjerinėmis priemonėmis arba susilaikyti nuo lytinių santykių.

Pačio vaisingiausio tipo gleivės pasirodo prieš pat ovuliaciją, jų pagrindinėužduotis padėti kuo greičiau spermatozoidams pasiekti kiaušinėlį, nes po ovuliacijos jis tebūna tinkamas apvaisinimui 12 valandų. Šio tipo gleivės labai tąsios, slidžios, primena žalio kiaušinio baltymą, sukelia didelį drėgnumo jausmą (panašiai kaip menstruacijų metu), gali turėti ir kraujo priemaišų (ovuliacinis karjavimas) pasirodo ant kelnaičių. Pasirodžius vaisingo tipo gleivėms, kartais sustiprėja lytinis potraukis, nes jos suvilgo makšties sritį, aišku tam įtakos turi ir hormonai, pagaliau, pati gamta rūpinasi, kad suslauktumėme palikuonių.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SviesatamsojE: 13 balandžio 2011 - 19:08
Sveikos.
Gal kas zinote, ar ginekologe gali pamatyti ar ivyko ovuliacija ar ji pvz ant dienu, ar ji dar bus tik po keliu sav?

pas mane ciklas laaaabai nereaguliarus, ir neranda priezasties, keli paskutiniai ciklai buvo 63 ir 43 d, tai mazeja, eisiu pas daktare 25 ciklo diena, galvoju ar prasyt echo? gal pamatytu ar ovuliacija ivyko ar ne.. ?

nes lyg dilgcioja sonus, nugara kazkodel skauda, o menesinem per anksti.
Atsakyti
QUOTE(Nany @ 2011 04 18, 19:53)
Sveikos.
Gal kas zinote, ar ginekologe gali pamatyti ar ivyko ovuliacija ar ji pvz ant dienu, ar ji dar bus tik po keliu sav?

pas mane ciklas laaaabai nereaguliarus, ir neranda priezasties, keli paskutiniai ciklai buvo 63 ir 43 d, tai mazeja, eisiu pas daktare 25 ciklo diena, galvoju ar prasyt echo? gal pamatytu ar ovuliacija ivyko ar ne.. ?

nes lyg dilgcioja sonus, nugara kazkodel skauda, o menesinem per anksti.

gali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lassie172 @ 2011 04 18, 18:54)

tikrai gali,as buvau irgi darytis echo ir ginius pasake kad ovuliavo is kaires kiausides,stebimi mazi folikuliukai,o pagrindinis jau plyses,ir uz gimdos matosi siek tiek laisvo skyscio,kas reiskia kad O jau ivyko.
Atsakyti
QUOTE(lassie172 @ 2011 04 18, 17:54)

4u.gif

QUOTE(dulsyte @ 2011 04 18, 18:06)
tikrai gali,as buvau irgi darytis echo ir ginius pasake kad ovuliavo is kaires kiausides,stebimi mazi folikuliukai,o pagrindinis jau plyses,ir uz gimdos matosi siek tiek laisvo skyscio,kas reiskia kad O jau ivyko.

aciu uz atsakymus, tada prasysiu ryt echo vien del to, nes vis tiek ovuliacija arba buvo arba db turi buti, arba kokiu 5 dienu begyje manau smile.gif
tikekimes ka nors pamatys biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Labai džiaugiuosi, kad pavyko rasti tokią temą. Norime antro leliuko, tai jau seku savo gleives. Kai prasideda vaisingas periodas, matosi tos lipnios ir skaidrios gleivės, lydimos maudimo. Šiandien jų jau mažiau, pasidariau Ovuliacijos testą su mintimi, kad dabar tikrai bus O, nes gleivių mažėja, kaip po Piko, bet testas rodo, kad dar ne O. Tai arba aš kažką ne taip suprantu, arba testas grybauja, arba tikrai ne O biggrin.gif doh.gif
Labai norėtume mergaitės, todėl kiek skaičiau reikia mylėtis iki Ovuliacijos, bet kad ją taip sunku pagauti ir suprasti kada būna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Miklioji @ 2011 04 19, 18:34)
Sveikos 4u.gif
Labai džiaugiuosi, kad pavyko rasti tokią temą. Norime antro leliuko, tai jau seku savo gleives. Kai prasideda vaisingas periodas, matosi tos lipnios ir skaidrios gleivės, lydimos maudimo. Šiandien jų jau mažiau, pasidariau Ovuliacijos testą su mintimi, kad dabar tikrai bus O, nes gleivių mažėja, kaip po Piko, bet testas rodo, kad dar ne O. Tai arba aš kažką ne taip suprantu, arba testas grybauja, arba tikrai ne O biggrin.gif  doh.gif
Labai norėtume mergaitės, todėl kiek skaičiau reikia mylėtis iki Ovuliacijos, bet kad ją taip sunku pagauti ir suprasti kada būna doh.gif

OT testas būna teigiamas dvi trys dienos iki ovuliacijos, o ne per ją smile.gif
Atsakyti