Vyrais kartais iš žvejybos parveža žuvies, norečiau išrukyt, bet nežinau kaip ją paruošti, kad butų skanu ir nesijaustų dumblo skonio?
gal kas turi kokių išbandytų receptų?
QUOTE(brigitaaa @ 2008 04 30, 20:25)
Vyrais kartais iš žvejybos parveža žuvies, norečiau išrukyt, bet nežinau kaip ją paruošti, kad butų skanu ir nesijaustų dumblo skonio?
gal kas turi kokių išbandytų receptų?
gal kas turi kokių išbandytų receptų?
pabandyk keliais budais:
vienas (pats paprasciausias): vienai zuviai - beveik visa galvute cesnako (sutrinto), juodieji pipirai ir rupi druska..Priesh rukyma palaikyk nors valandele
kitas budas: kartais zuvi padruskinu, uzberiu pipiru, citrinos sulciu, velgi cesnako (butinai), ivairiu dziovintu zoleliu, truputeli konjako ar vyno, palaikau ilgiau,kad pasimarinuotu ir tada i rukykla
Visai skaniai zuvis pasiruosia sekanciai:
1.Zuvi reikia pridruskinti ir palikti porai valandu. Pridruskinti gausiai, prikisti i snukuti, po ziaunom, zodziu visa. Porai valandu - kalbu apie tradicini karsi, mazesnes gal trumpiau galima laikyti.
2.Po tu sudymo valandu, zuvi nuplauti nuo druskos, galima net pamirkyti kokias 5-10 min vandeny.
3.Pritrinti prieskoniais ir rukyti. Prieskoniai paprasti - smulkinti pipirai, cesnakai ir lauro lapeliai. Jais aisku itrinam zuvi is vidaus.
Receptas senas, isbandytas.
Su dumblinem zuvim, tipo lynas, karpis, tai biesas zino. Sako, kad reiktu piene pamirkyt pries visa ta procesa. Gal nuima truputi ta kvapa.
1.Zuvi reikia pridruskinti ir palikti porai valandu. Pridruskinti gausiai, prikisti i snukuti, po ziaunom, zodziu visa. Porai valandu - kalbu apie tradicini karsi, mazesnes gal trumpiau galima laikyti.
2.Po tu sudymo valandu, zuvi nuplauti nuo druskos, galima net pamirkyti kokias 5-10 min vandeny.
3.Pritrinti prieskoniais ir rukyti. Prieskoniai paprasti - smulkinti pipirai, cesnakai ir lauro lapeliai. Jais aisku itrinam zuvi is vidaus.
Receptas senas, isbandytas.
Su dumblinem zuvim, tipo lynas, karpis, tai biesas zino. Sako, kad reiktu piene pamirkyt pries visa ta procesa. Gal nuima truputi ta kvapa.
mes dažnai rūkom žuvį,pirmiausia jei ji su žvynais tai jokiais budais neskutam jų,tada skrodžiam ne per pilvą bet per nugarą,kad gautūsi išklotinė,išskrodę ir išplovę ją būtinai nusausinam,ant viršaus beriame "saudvos" prieskonių,geriausia pirkti sveriamus,paberiam visą viršų rupia druska,tik būtinai be jodo ir žinoma česnakiukas kurio nepagailim,palaikom žuvį mažiausia parą ir rūkom 3-4 val
Vakar netycia nusipirkau rukyta zuvi ,.Nu super patiko . Patys zmones ruko. Jeigu kam reikes, tai stai telefoniukas. Zinau, kad treciadieniais parduoda Pilaites rajone. Kitoms dienomis kazkur kitur Vilniuje . Visa info telefonu suzinosite.
Danute 868606361
Danute 868606361