Mano pirmas vaikas si darzeli lanke nuo 2 m. ir siamet jau baigineja. (tiesa, metams buvome "pabege" i kita miesta). Man patinka tai, kad darzelis yra nedidelis ir visi vaikai vieni kitus pazista (na bent jau mano vaikai tai bendrauja ne tik su savo grupes vaikais).
Bendra nuomone apie darzeli nebloga. Manau, kad tikrai visai nedaug reiketu pakeisti (ar pasikeisti), ir darzelis galetu buti labai geras.
Kol dar nejome i darzeli su vaiku daznai eidavom pazaisti tiek i Zingsnelio, tiek i Rasytes teritorija. Rasytes darzelyje aukletojos lauke paprastai uzsiimdavo savo reikalasi ir tik periodiskai aprekdavo visus is eiles. Skambedavo ju rekimai ir pro pravirus darzelio langus (tiesa, tai buvo pries 4 metus, gal dabar taip ir nera). Zingsnelyje tokiu dalyku nebuvau pastebejusi.
Per ta laika teko susipazinti su daug aukletoju. Yra ir nuostabiu, bet buvo ir tokiu, kurios ir nepatiko (ir parekauti megejos ir zurnalus skaityti idomiau nei su vaikais bendrauti).
Nezinau kodel, bet vaikai tikrai mazai mokosi daineliu, eilerasciu, vaidinimu. Ko buvom "pabege" metams, kitame darzelyje per metus ismoko daugiau eilerasciu ir daineliu, suvaidino daugiau vaidinimu, nei per 3,5 metus siame darzelyje.
Tiesa, kad yra daug ivairu bureliu, bet mano manymu, vaikai ir be papildomo uzmokescio turetu mokintis sokti, dainuoti, piesti ir sportuoti. Kadangi aukletojos tikrai mazokai uzsiimineja su vaikais, tai ir tenka lankyti tuos visus papildomus mokamus burelius.
Bendravimas su tevais gal ir nera labai jau siltas, bet tai turbut priklauso nuo kiekvienos aukletojos individualiai. Viena karta tikrai buvau uzpykusi, kai per tevu susirinkima darzelio sesele isvadino tevus nevalyvais, nepriziurinciais vaiku, ju neprausianciais. Aiskino, kad tevai nesugebam atnesti tinkamu pazymu is gydytojo ir kaip gydytojai nesugeba ju israsyti. Na tada tai tikrai isejau namo kaip antausi gavusi. Na bet ka padarysi- leido moteriskei pasneketi, tai pasijaute didele virsininke.
Del bendru grupiu, tai yra ir pliusu ir minusu. Bet vaikai suskirstyt i tris amziaus grupes. Todel amziaus skirtumai tikrai nera labai dideli. Kiek zinau, buna tokiu darzeliu, kur 2 ir 5 metu vaikai lanko tas pacias grupes. O siame darzelyje taip tikrai nera.
Taigi, siek tiek pasistenkite ir busite labai geras darzelis.