Nenoriu užrūstinti čia diskutuojančių, bet.... Ar pažįstat asmeniškai bent vieną akušerę ar gydytoją, kuri būtų pati gimdžius su epidūru?
Esu tikrai ne medikė. Kai laukiausi, bijojau net lašų nuo slogos lašintis, kad tik nepatektų kas nors leliukams. Negi tas epidūras toks nekaltas ir jo TIKRAI nepatenka vaisiui?? Užmuškit, pagaliais daužykit, bet tikrai netikiu.
P.S. Čia grynai asmeninė mano nuostata
QUOTE(mamela @ 2008 05 13, 14:06)
Nenoriu užrūstinti čia diskutuojančių, bet.... Ar pažįstat asmeniškai bent vieną akušerę ar gydytoją, kuri būtų pati gimdžius su epidūru?
Esu tikrai ne medikė. Kai laukiausi, bijojau net lašų nuo slogos lašintis, kad tik nepatektų kas nors leliukams. Negi tas epidūras toks nekaltas ir jo TIKRAI nepatenka vaisiui?? Užmuškit, pagaliais daužykit, bet tikrai netikiu.
Viena pazistu, mano drauge seimos gydytoja, jos leliukui dabar jau 2 metukai Kai suzinojo tam tikrus faktus, net pamelynavus ir drebanciom rankom skaite konferencijos medziaga
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 05 13, 14:12)
Kai suzinojo tam tikrus faktus, net pamelynavus ir drebanciom rankom skaite konferencijos medziaga
Na va..... O kas ten buvo parašyta?
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 13:21)
Merginos, na tikekit profais. Nesamdot gi virejos nekilnojamo turto pirkimo sutarciai forminti arba architekto sunelio gydymui
nezinau, kokia tavo profesija, bet augini du vaikus... ir netrukus gimdysi trecia. nesi psichologe ar pedagoge, bet juos aukleji ir formuoji ju psichika. taikai elgesio koregavimo strategijas, paskatinimus ir bausmes, jei reikia. taip, nesi psichologe ar pedagoge pagal issilavinima, bet kasdiena priimi sprendimus, kurie gali tureti itakos tavo vaiku ateiciai.
nesi pediatre, taciau vaikui susirgus, pirmoji ivertini vaiko bukle ir simptomus, ir pagal situacija sprendi, kokios pagalbos reikia.
nesi dietologe, taciau kiekviena diena rupiniesi seimos mityba, renkiesi maisto produktus ir gamini valgi.
nesi finansininke, taciau skaiciuoji seimos pajamas ir planuoji islaidas ir t.
kiekviena diena atlieki daugybe veiksmu ir priimi daugybe sprendimu, nuo kuriu is esmes priklauso tavo, tavo vaiku, visos seimos fizine, dvasine ir finansine sveikata. ir nori pasakyti, kad visa tai darai neturedama jokiu ziniu? jokios informacijos? jokios patirties? nesidomi, kaip bendrauti su vaikais, kaip juos maitinti, kaip aprupinti ju ateiti finansiskai? kuo remdamasi darai tuos kasdieninius sprendimus, jei tikrai manai, kad informacija ir zinios prieinamos tik profesionalams?
O aš palaikau Ragnez
Nesu kategoriškai prieš nuskausminimą ir prieš betkokią intervenciją, bet tik tada kai to tikrai reikia, o išankstinio nusistatymo, kad gimdysiu nusiskausminus ar tik per CP nesuprantu ir niekada nesuprasiu Negi negalit suteikti sau ir savao vaikui šansą į natūralų gimimą? Negi baimės akys tokios didelės, kad net nenorit pabandyti gimdyti pačiu naturaliausiu būdu, kaip gamtos sugalvota? Pasikartosiu, kad visiškai pritariu nuskausminimui, kai yra skatinamas gimdymas, taip pat CP kai jis yra būtinas.
Sėkmės visoms mamytėms esamoms ir būsimoms, taigi tamti mama tai taip natūralu.. Bėgam nuo tarybinių trandcijų, kai gimdymas buvo padarytas mediku reikalu, o mama su kūdikiu buvo tik "tarp kitko", vaiką iškarto atskirdavo nuo mamos ir pan. Norime, kad vaiką iškart paduotų mamai, kad vaikas iškart gautų krūtį, žodžiu, kad tai būtų kuo natūraliau, bet gimdymo natūralaus nenorime.. Bėgame nuo virnų kraštutinumų, bet metamės pri kitų..
Nesu kategoriškai prieš nuskausminimą ir prieš betkokią intervenciją, bet tik tada kai to tikrai reikia, o išankstinio nusistatymo, kad gimdysiu nusiskausminus ar tik per CP nesuprantu ir niekada nesuprasiu Negi negalit suteikti sau ir savao vaikui šansą į natūralų gimimą? Negi baimės akys tokios didelės, kad net nenorit pabandyti gimdyti pačiu naturaliausiu būdu, kaip gamtos sugalvota? Pasikartosiu, kad visiškai pritariu nuskausminimui, kai yra skatinamas gimdymas, taip pat CP kai jis yra būtinas.
Sėkmės visoms mamytėms esamoms ir būsimoms, taigi tamti mama tai taip natūralu.. Bėgam nuo tarybinių trandcijų, kai gimdymas buvo padarytas mediku reikalu, o mama su kūdikiu buvo tik "tarp kitko", vaiką iškarto atskirdavo nuo mamos ir pan. Norime, kad vaiką iškart paduotų mamai, kad vaikas iškart gautų krūtį, žodžiu, kad tai būtų kuo natūraliau, bet gimdymo natūralaus nenorime.. Bėgame nuo virnų kraštutinumų, bet metamės pri kitų..
QUOTE(mamela @ 2008 05 13, 14:06)
Pazistu tkrai daug gydytoju, kurios gimde su epiduru. Nepazistu ne vienos gydytojos, kuri butu gimdziusi be epiduro.
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 14:20)
Pazistu tkrai daug gydytoju, kurios gimde su epiduru. Nepazistu ne vienos gydytojos, kuri butu gimdziusi be epiduro.
o aš kaip tik atvirkščiai.... Pažįstu labai daug medikų. Pažįstama pediatrė gimdė be ep., akušerė irgi. Kitų sričių pažįstamos medikės irgi gimdė be jo.
Kiekviena renkamės, kaip kuriai geriau. Stomatologo visada prašau dvigubos dozės, nes esu labai nepakanti skausmui. Tačiau ir trečią kartą gimdant nerizikuosiu vaikelio sveikata tik todėl, kad atseit "labai jau skauda ir esam 21 amžiuj".
QUOTE(ragnez @ 2008 05 13, 14:15)
nezinau, kokia tavo profesija, bet augini du vaikus... ir netrukus gimdysi trecia. nesi psichologe ar pedagoge, bet juos aukleji ir formuoji ju psichika. taikai elgesio koregavimo strategijas, paskatinimus ir bausmes, jei reikia. taip, nesi psichologe ar pedagoge pagal issilavinima, bet kasdiena priimi sprendimus, kurie gali tureti itakos tavo vaiku ateiciai.
nesi pediatre, taciau vaikui susirgus, pirmoji ivertini vaiko bukle ir simptomus, ir pagal situacija sprendi, kokios pagalbos reikia.
nesi dietologe, taciau kiekviena diena rupiniesi seimos mityba, renkiesi maisto produktus ir gamini valgi.
....ir tai reiskia, kad islaikai blaivia galva. O vat yra moteriskiu, kurios "ismano" ir kaip ligas gydyti, ir kaip nevaisinguma iveikti, ir kaip su psichinius nukrypimus valdyti, ir aukstaja matematika0fizika-chemija-bilogija-bet koki biesa...
Ragnez, kokia Tavo specialybe, jei ne paslaptis?
Papildyta:
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 05 13, 14:12)
Viena pazistu, mano drauge seimos gydytoja, jos leliukui dabar jau 2 metukai Kai suzinojo tam tikrus faktus, net pamelynavus ir drebanciom rankom skaite konferencijos medziaga
Su tokia psichika apskritai ner ka veikti medicinoj. Gydytojai rankos dreba, melynuoja, kai kazkokius faktus suzino- tai patylesiu apie tokia gydytoja.
Mano aplinkoj tokiu psichavotu gydytoju nerasta.
QUOTE(mamela @ 2008 05 13, 15:06)
O tai ka tu nori tuom pasakyti?Kad gydytoju vaikai bus sveikesni,maziau sirgs ar dar kazkaip bus labiau protingesni.O mums siulo epidiura ,kad gimdytumem kazkokius antrarusius vaikus ir uzaugs invalidu karta?
nesiginčysiu tik parašysiu, man taip pat buvo atlikta epidūrinė nejautra, sąrėmių skausmų nejutau, bet stangas kuo puikiausiai.... dar sakė, kad nejausiu kojų, kuo puikiausiai pati žygiavau apžiūroms atėjus gydytojui ir gimdyt, ir galvos kitą dieną neskaudėjo ir nugaros, ir pagimdžiau greit - niekas nesulėtėjo, ir mažoji įsikibo į krūtį vos tik spėjo šalia paguldyt ir auga sveika, šauni mergaičiukė... čia aprašytų simptomų kol kas nepastebėjom o šalia turiu net kelis pavyzdžius natūralaus gimdymo... galvojau, kad gyvą "suės" už mano "egoistiškumą", dabar, kad galėtų "suėstų" už šviesius gimdymo prisiminimus ir auginamą vaiką be jokių problemų nors man jau susidaro įspūdis, kad problemos jose pačiose - vos užsiminus apie galimybę turėt kitą vaiką - prisiekia, kad ačiū daugiau jau ne... ir kas įdomiausia forume kažkodėl tai Supermamomis dedasi
kaip ir rašiau nesiginčyju ir niekam savo nuomonės nekišu, kiekvienas renkamės pagal save...
Papildyta:
dėl gydytojų... pažįstu ir ne vieną, bet viešai nepripažins niekada, kaip ir kad kai kurios ,kad maitina mišinėliu, pas mus gi natūralizmas šiuo metu populiarumo viršūnėje.. o čia Marijos žemė... ne tokiu kaip visi būt, reikia drąsos turėt, o gydytojui tai dar ir gerą finansinį užnugarį, nes klientus lengva prarast
kaip ir rašiau nesiginčyju ir niekam savo nuomonės nekišu, kiekvienas renkamės pagal save...
Papildyta:
dėl gydytojų... pažįstu ir ne vieną, bet viešai nepripažins niekada, kaip ir kad kai kurios ,kad maitina mišinėliu, pas mus gi natūralizmas šiuo metu populiarumo viršūnėje.. o čia Marijos žemė... ne tokiu kaip visi būt, reikia drąsos turėt, o gydytojui tai dar ir gerą finansinį užnugarį, nes klientus lengva prarast
QUOTE(gagrate @ 2008 05 13, 14:30)
O tai ka tu nori tuom pasakyti?Kad gydytoju vaikai bus sveikesni,maziau sirgs ar dar kazkaip bus labiau protingesni.O mums siulo epidiura ,kad gimdytumem kazkokius antrarusius vaikus ir uzaugs invalidu karta?Tai ka jus norejote pasakyti?
Tai ne. O jei gimsta neinvalidas, tai i trasa soka farmacininkai- zmogzudziai. Prie ju prisijungia maisto pramones kileriai. Veliau- mokyklos-zlugdytojos. Ir visas svietas. Zodziu, nusiteik kovai. Nes visi aplink tik ir siekia zmogu vargsa prazudyti. Ir jei kas tavo gyvenime nesusiklosto, tai kalti kiti.
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 14:36)
Tai ne. O jei gimsta neinvalidas, tai i trasa soka farmacininkai- zmogzudziai. Prie ju prisijungia maisto pramones kileriai. Veliau- mokyklos-zlugdytojos. Ir visas svietas. Zodziu, nusiteik kovai. Nes visi aplink tik ir siekia zmogu vargsa prazudyti. Ir jei kas tavo gyvenime nesusiklosto, tai kalti kiti.
taip taip, aplinka kalta