Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 25, 20:55)
Kiekviena turi teise pasirinkti  drinks_cheers.gif

butent thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 24, 14:59)
Galiu paklausti...o jus apie KUDIKI bent kazkiek galvojot/galvojat/galvosit?? Ar tik apie tai, kad save 'isgelbet' nuo skausmu??  g.gif  g.gif  g.gif Kuris, beje, iveikiamas, jei tik gimdyve pasiruosusi tam. smile.gif

Siaip be jokios abejones lengviausias sprendimas pasiprasyti nuskausminimo, BET kiek jis naudos duoda paciai gimdyvei ir kiek privalumu (jei ju gali buti  cool.gif ) mazam gleznam kudikeliui...

Bandau egoistine gaida kita linkme pakreipti...

o Jus galite elementariu ziniu apie epidura susirasti pries klaidindama mamas?

Epiduro vaistai nepatenka i kraujotaka, jie patenka i stuburo kanala ir blokuoja nervus, todel leliukui nekenkia.

O del galimu komplikaciju- ir su ir be epiduro gali prireikt vakumo repliu cezario etc. Daug kas priklauso nuo med personalo profesionalumo.
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 03 06, 21:04)
o Jus galite elementariu ziniu apie epidura susirasti pries klaidindama mamas?

Epiduro vaistai nepatenka i kraujotaka, jie patenka i stuburo kanala ir blokuoja nervus, todel leliukui nekenkia.

O del galimu komplikaciju- ir su ir be epiduro gali prireikt vakumo repliu cezario etc. Daug kas priklauso nuo med personalo profesionalumo.

Ka tuo norejai pasakyti?? smile.gif g.gif
Gal galetum mestelti kokia nuoroda, kuri teigia, kad kudikiui epiduro poveikio nera? g.gif

Apie visus nuskausminimo budus zinau labai daug smile.gif Tiesiog tuo labai domiuosi. Akuseryste (+ visa, kas susije su zindymu) mano silpnoji puse...

Epiduro metu naudojami vaistai patenka i placenta, o per ja pasiekia kudiki per 15 sekundziu - 2 minutes ir poveikis islieka iki 30 dienu!!! VISI gimd metu naudojami nuskausminamieji gerai tirpsta riebaluose ir puikiai nuseda naujagimio smegenyse...
Tiesa, spinalines nejautros atveju vaistu kudikis gauna maziau, nei taikant epidurine nejautra.
Kalbant apie vakuuma, reples ir cezari...Naturalaus gimdymo metu ju prireikia NEPALYGINAMAI reciau.

Ir gimdymo eiga VISU pirma ir didziaja dalimi priklauso nuo pacios gimdyves ir jos pasiruosimo vaikelio sutikimui. Kuo ji daugiau bijos, blaskysis ir klykaus, tuo didesne intervenciju tikimybe. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 06 kovo 2010 - 23:03
Du vaikus pagimdziau su epiduru ir nieko nei man nei vaikams. Pirmajai 7 metai. Pati dirbu medicinos srytije, ir su daug mediku (bendradarbiu) diskutavom sia tema. Nei vienas nepasake kad cia labai blogai. Niekas nedarytu to epiduro jai jau taip blogai butu. Apsizvalgykit kokiuose namuose gyvenam mikrobangu krosneles, mob telefonai ir daug kitu prietaisu kurie kenkia naijagimiui. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(@Smilte@ @ 2010 03 08, 11:19)
Nei vienas nepasake kad cia labai blogai. Niekas nedarytu to epiduro jai jau taip blogai butu. Apsizvalgykit kokiuose namuose gyvenam mikrobangu krosneles, mob telefonai ir daug kitu prietaisu kurie kenkia naijagimiui.  doh.gif

Niekas ir nesako, kad tai laaaaabai blogai. mirksiukas.gif Tiesiog diskutuojam kas kaip ir kodel. Manau kiekviena gimdyve turi teise zinoti kuo daugiau. Nors visos 'nuogos' tiesos eiline gimdyve nezino (jei pati tuo labai atkakliai nesidomi).

O pasirasyti pries gaunant epidura tenka, tiesa? g.gif

Kas del 'apsizvalgymo'....vat butent del sios priezasties, kad aplinkui ir taip tiek daug blogio...man asmeniskai norisi isvengti tu negerumu ten, kur ju tiesiog imanoma isvengti.
Atsakyti
gimdziau su epiduru, gydytoja man pati rekomandavo, nes saremiai pas mane buvo labai dazni ir stiprus, tai as visa kaip sukaustyta buvau ir del to gimdymo veikla letejo, kai suleido epidura buvo 6 cm. atsidarymas, po 1,5 val. jau turejau savo dukryte, gydytoja sake, kad be apiuro buciau visa nakti dar kankinusis, kita karta gimdysiu tik su epiduru, nes man tai isejo tik i gera ir be to, veliau nejauciau jokiu pasekmiu.
Atsakyti
O kuri nors is jusu turi tatoo ant uzpakalio? nes pas mane ant mentes tatoo, tai visi gazdina, kad net jei labai reiks epiduro man nedarys...nors ji nedidele ir labai zemai, man tai keistoka, nes mano galva duria biski auksciau 4u.gif
Atsakyti
gryztat prie epidurines nejautros, ar jus perskaitet ta lapa, kuri duoda pasirasyti pries atliekant epidurine nejautra? ar reiketu tokio dokumento, jei epidurine nejautra butu absoliuciai nekaltas ir salutiniu poveikiu neturintis isikisimas?

Noriu papriestarauti. Man dare priverstini isvalyma ir taike visiska narkoze, tai, patikekit, ten net trys lapai yra pasirasyti. Ir ka? Niekas ir nesako, kad epiduras ne vaistai, taciau jei turim galimybe susimazinti skausmus, tai kodel gi ne.. Ne viduramziais gyvename, kur gimdymus bobutes prie zvakes priiminedavo ir gimdydavo moterys po kelias paras.
Atsakyti
QUOTE(bafyte @ 2010 03 15, 22:44)
gryztat prie epidurines nejautros, ar jus perskaitet ta lapa, kuri duoda pasirasyti pries atliekant epidurine nejautra? ar reiketu tokio dokumento, jei epidurine nejautra butu absoliuciai nekaltas ir salutiniu poveikiu neturintis isikisimas?
Noriu papriestarauti. Man dare priverstini isvalyma ir taike visiska narkoze, tai, patikekit, ten net trys lapai yra pasirasyti. Ir ka? Niekas ir nesako, kad epiduras ne vaistai, taciau jei turim galimybe susimazinti skausmus, tai kodel gi ne.. Ne viduramziais gyvename, kur gimdymus bobutes prie zvakes priiminedavo ir gimdydavo moterys po kelias paras.

Dabar gi prieš kiekvieną procedūrą pasirašome atitinkamus popierius.
Atsakyti
QUOTE(bafyte @ 2010 03 15, 21:44)

Na, tai visiskai kita tema...butent todel ir pasirasoma, kad uz galimas pasekmes (t.y. komplikacijas) atsakyti medikai, deja, negali...
Taip ir abortas ('isvalymas', nesvarbu, kad visai ne pacientes pageidavimu daromas) - pasekmes gali buti liudnos, bet tai jau nebe mediku kalte.
Atsakyti
QUOTE(Soy @ 2010 02 24, 11:47)

Pries gala epiduro nebeleido, kad isstumciau vaika, tai stumiant buvo bjauriausias dalykas visam gimdyme, skaudejo, tempe. Bet tai tik valanda...

Akivaizdu, kad moterys, kurios gimdymą, patį vaikelio užgimimą gali šitaip pavadinti, turėtų gimdyti nuskausmintos.

Nebent koks psichoterapeutas ar kas stipriai padirbėtų su jų požiūriu. Gimdymas nėra bjaurus, laikinas... Jis, jei išgyventas, visam gyvenimui. Apie jį galvosi, kalbėsi visą gyvenimą, jis tiesiogiai atsispindės tavo vaikuose.

Tokioms, ateinančioms gimdyti kaip į nemalonią procedūrą - epidūras tiks. Tik duok dieve, jums profesionalių rankų, kurios jį suteiks. Visi tie CP turi priešistorę. Ir dažniausiai tai ne miomos...

Ast_alaus - šauniai moderuoji pokalbį 4u.gif
Atsakyti
Kai važiavau gimdyti pirmą kartą buvau nusiteikusi prieš visus vaistus, liepiau vyrui, kad stebėtų ir žiūrėtų, kad nieko man neįleistų, nes gimdant galiu nesuvokti, kas vyksta lotuliukas.gif ... dabar tik juokiuosi, nes kai prispyrė sąrėmiai, kai gimda neatsidarė ir kai ant stalo pragulėjau 15 val., o tarp sąrėmių tiesiog užmigdavau, galiausiai pradėjau kliedėti, todėl kai gydytojas pasiūlė epidūrą pasakiau, kad jo noriu, aišku vyras "primokytas" pradėjo prieštarauti, taigi dar turėjau jį įtikinti, kad tikrai jo reikia... po epidūro užsnūdau, bent jau man atrodė, kad pramiegojau puse valandos, tačiau pailsėjusi pasijutau turinti tiek jėgų, kad galiu dešimt vaikų pagimdyti...

moralas toks: dabar važiuosiu gimdyti jau nebe tokia "natūrali", nors pirmenybę teikiu gimdymui be vaistų. Visoms savo pažįstamoms sakau: "žiūrėkit pagal situaciją", kiekvienas gimdymas yra individualus, vienos gimdo nesuprasdamos kad "gimdo", o kitos kankinasi, be to skiriasi ir mūsų organizmai, temperamentai, skausmo ribos. Vieno recepto nėra...

O didvyrės gal ir pas stomatologą eina ir prašo gydytis be nuskausminamųjų?
Atsakyti