Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(Zivilka @ 2009 07 05, 15:51)
na ziurint kaip tave ten skatins, kartais buna, kad gimdykloje vandenis nuleidzia ir jau prasideda veikla, arba koki viena karta suleidzia oksitocino, tai nuo nedideliu doziu ten tas skausmas is karto nepasidaro nepakeliamas. skirtumas jauciasi, kai ta oksitocina istisai laselinem varo, r ne po lasiuka i minute o ciurkslem. ziuresi pagal situacija, bet nusipirksusi epidura butinai turek

Man skatino dėl pernešiojimo ir su tom lašelinėm, tai kaip čia pasakius, nu neatsimenu aš to skausmo, man danties traukimas prisimena baisiau už gimdymą. doh.gif lotuliukas.gif Kol vandenis nenuleido tai baikės iš vis buvo, po vandenų tada prasidėjo jau rimti skausmai, o epidūrą gavau po 6 valandų kai nelabai procesas į priekį judėjo ir jau buvau pavargus (nemiegojus parą prieš gimdymą ir visas gimdymas jau buvo link 12 val.).

Mano atveju epidūras buvo geras pasirinkimas, nes jau pradėjau užsnaust tart sąrėmių, o po epidūro pailsėjau. Galų gale vistiek gavosi man neplaninis cezaris, bet tai nors per operaciją dar žvali palyginus buvau, nors jau skatino 20 val. O vat cezario narkozė tai brrrr, visas skrandis lauk išsivertė.
Atsakyti
Gal galetumet parasyti kur galima isigyti epiduro rinkinuka Vilniuje? Euro vaistineje klausiau, tai sake, kad tokiais neprekiauja ir cia tik poliklinikose tokius dalykus galima rasti. Tai tipo poliklinuku vaistinese ar kur?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Na is tiesu man keista del didziules dezinformacijos, plepalu ir skiedalu, skleidziamu del epidurines nejautros "naturalaus" gimdymo salininikiu...

Mano mamyte dirba operacinej, daro ivairias planines nesudetingas operacijas. Masiskai operuoja iskrypusius pedu kauliukus, vyrams- kazkokias varpos problemas, daro zarnu operacijas - ir labai daznai butent su epidurine nejautra. Niekas net klausimo nekelia- skaudes galva, neskaudes, suparalyziuos, nesuparalyziuos, daro ir viskas. Masiskai, kasdien. Ir niekas dar jos praktikoje jokiu komplikaciju del to neturejo.

Ot kai epidurine nejautra susijusi su gimdymu- tai ir prasideda. Nenaturalu matai. Kenkia. Ar nebutu geriau, jei diskutuojancios mamos daugiau faktu parinktu, ir maziau remtusi bobuciu plepalais?

Cia galima kai ka paskaityt: http://www.chirurgija.lt/t6n3/s07.pdf
Istrauka:
Epidurinė analgezija yra efektyvus skausmo malšinimo metodas, naudojamas atliekant daugelį chirurginių operacijų. Šis metodas veiksmingiau sumažina skausmo intensyvumą, palyginti su kitais skausmo malšinimo metodais, tiek ramybėje, tiek judant po įvairių operacijų [1–4]. Ne išimtis gaubtinės ir tiesiosios žarnos operacijos. Leidžiant vaistus į epidurinį tarpą, skausmo intensyvumas esti daug mažesnis tiek ramybėje, tiek kosint, o ligonio kėlimosi po operacijos laikas yra toks pat, kaip ir taikant intraveninę ar intraraumeninę analgeziją morfinu"...

Taip kad linkiu daugiau paieskot straipsniu, tyrimu, ir maziau klausytis uzkietejusiu "naturalaus" skausmo fanatikiu...
Atsakyti
Taip kad linkiu daugiau paieskot straipsniu, tyrimu, ir maziau klausytis uzkietejusiu "naturalaus" skausmo fanatikiu...
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gosas: 05 vasario 2010 - 21:02
viskai pritariu Pellagijai! smile.gif reikia maziau klausyti visokiu pasaku,as tai pat pries gimdyma girdejau visokiu istoriju ir bobuciu plepalu atseit nepatirsi tikro gimdymo skausmo blogesnis rysys su vaiku bus,suparalyzuos dar neduok dieve ir t.t.bet i tokius dalykus nekreipiau demesio nes manau jei atejo tokie laikai kai tiek geru isradimu tai kodel jeis nesinaudoti,tai pat kaip neskalbti su skalbenke o bruzint rubus ant tarkos upei... schmoll.gif
p.s.pagimdziau su epidiuru lb laiminga vis dar nesuparalizuota ir dukryte myliu be protiskai thumbup.gif
Atsakyti
labutis 4u.gif na mano gimdymas dar tolokai ir dar pris tai du turejau gimdziau naturalei ir tikrai patikekit gimdymai ne is lengvuju buvo antras is vis sunkus ir atsigauti negalejau palikau ligonis ir sveikatele man tik pasitaise nesenai pastojus su treciu ir as galvoju apie epidiuro galimybe na daug prisiklausiau visko ir noriu jusu paciu paklaust kurios jau isbande ar tikrai nebuna komplikaciju na daug kas sako kad buna labai galva skauda arba koja ir dar kad veliau atsiliepe stuburiukui seip per daug neimu i galva bet del stuburo biski neramu nes ir taip su juo turiu biski bedu 4u.gif ir dar kiek suprantu cia paciom reike nusipirkti o nebuna kad paciose ligoninese butu kai atvaziuoji gimdyt
Atsakyti
Gimdziau 2 kartus, abu su epidurine nejautra. Labai dziaugiuosi kad gimdziau ne "naturaliai"..Nesuprantu keliolikos valandu draskancio skausmo. Abu kartus vyko viskas labai sklandziai. Nesuletejo nei veikla, nei dar kas blogo. man vaistus vis leisdavo nedidelem dozem. Skausmas kai sustipredavo, anesteziologas vel truputuka papildydavo. Pries gala abu kartus jauciau ir skausma ir saremius, ir pati isstumiau, siuvant vel tas pats anesteziologas duodavo "dabavkes" kad ne taip skaudetu...Anestezioogas su gydytoja suderina vaistu dozes su tuo laiku kuris liko iki pilno kaklelio atsidarymo. Taip ir gavosi kad galejau normaliai atlikti "savo priedeme".. smile.gif . Po siai dienai gim,dyma atsimenu kaip stebukla, zinoma nesureiksminant visokiu smulkmenu. laukiant lemiamu minuciu - su vyru galejom kalbetis, planuoti netolima ateiti ir kuo normaliausiai dalyvaut procese. Tuo be galo dziaugiuos. vaikuciai abu gime gyvibingi, dar gimdykloj pirma karta pamaitinau - na zodziu nebuvo ne trupinelio tu "baubu", kuriuos vardina "naturalaus" gimdymo salininkes. Ir jei kas manes klaustu, visada atsakysiu - TIK SU EPIDURINE NEJAUTRA. Tik po gimdymo jauciaus stipri, visiems rasinejau dziugias zinutes, kalbejau telefonu. Uztat tikrai nepavydziu mamytems kurios prasikankina para laiko skausmuose, o po to rupintis reikia juk netik savimi..Ir skauda po to dar..ir miego neuztenka..tad tas isvargtas krovinys per gimdyma manau gali tapt ir pogimdyviniu depresiju dalimi.
Cia mano nuomone ir patirtis. smile.gif
Papildyta:
Na o del rinkinuko epidurui - man nereikejo..reikejo tik itikinet personala, kad labai noriu tos nejautros. Gal dabar kas pasikeite - kiekviena diena vis uz kazka jau reikia moket..taip kad gal nuo ligonines vidaus tvarkos priklauso..manau gydytoja pas kuria lankotes turetu zinoti, arba gali patarti kur suzinoti. smile.gif
Atsakyti
Mano patrtis irgi tokia pat kaip agotuko6 mirksiukas.gif tad turiu pridurt labai turėtumėm džiaugtis, kad šiais laikas taip palengvina moters gimdymą, ir u vaikiuku askui galima džiaugtis pilnavertiškai, nenuvargus, o pasekmių tfu tfu tfu nebuvo, niekas neskaudėjo, nei galva nei koją nei stubrą, manau čia viskas priklauso ir nuo profesionalaus anesteziologo suleidimo, ir manau nuo moters sveikatos, kiekvieni būna labai skirtingai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 02 05, 20:51)
Ar nebutu geriau, jei diskutuojancios mamos daugiau faktu parinktu, ir maziau remtusi bobuciu plepalais?

Kad jau dazniausiai tie "svieciamieji"straipsniai visko neapsviecia.
Vien kiek epiduru baigiasi gimdymo skatinimu...Ar yra pilnai istirta, kaip jauciasi tuo metu vaikas...
Buna ir pasaliniu poveikiu paciai moteriai...
Rasyt gali ka nori, bet viena vertus tai verslas.
Ir patenka jis ne tik gimdyvei, bet ir vaikui i krauja. Sako, su epiduru istraukia ramesnius, lyg apdujusius, be jo gime, atrodo kitaip. Kartais be jo negalima, tam ir medicina.
Atsakyti
QUOTE(Panelee @ 2009 04 19, 21:49)
O as kaip tik neseniai klausiau savo ginekologes,sake nuskausminamieji yra nemokami... g.gif

Turbut tada, jei daktare pati nusprendzia pagal tavo sveikatos bukle, kad tau jo reikia ???
Atsakyti
epiduras mokamas(jei daraisi savo noru) bent jau AK reik turet savo rinkini nusipirkus,RK galima atpirkt jei jis bus panaudotas,tiek is mano patirties,jei kam reiktu galiu perleist savo manau susitartume,taip ir nespejau jo panaudot 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(meilikatyte @ 2010 02 08, 10:48)
\ veliau atsiliepe stuburiukui seip per daug neimu i galva bet del stuburo biski neramu nes ir taip su juo turiu biski bedu 4u.gif ir dar kiek suprantu cia paciom reike nusipirkti o nebuna kad paciose ligoninese butu kai atvaziuoji gimdyt

as gimdziau naturaliai ir vistiek problemu dabar su stuburu turiu,ko niekad anksciau nebuvo,taip kad cia nepasirinksi.buvau nusistacius gimdyt tik su epiduru bet teko apseit be jo ir labai dziaugiuos ir didziuojuos savimi,bet bepigu kalbet kai viskas tetruko kelias valandas,nespjaunu i sulini ir nesakau kad antra karta taip pat jo atsisakyciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 02 05, 20:51)
Na is tiesu man keista del didziules dezinformacijos, plepalu ir skiedalu, skleidziamu del epidurines nejautros "naturalaus" gimdymo salininikiu...

Mano mamyte dirba operacinej, daro ivairias planines nesudetingas operacijas. Masiskai operuoja iskrypusius pedu kauliukus, vyrams- kazkokias varpos problemas, daro zarnu operacijas - ir labai daznai butent su epidurine nejautra. Niekas net klausimo nekelia- skaudes galva, neskaudes, suparalyziuos, nesuparalyziuos, daro ir viskas. Masiskai, kasdien. Ir niekas dar jos praktikoje jokiu komplikaciju del to neturejo.

Ot kai epidurine nejautra susijusi su gimdymu- tai ir prasideda. Nenaturalu matai. Kenkia. Ar nebutu geriau, jei diskutuojancios mamos daugiau faktu parinktu, ir maziau remtusi bobuciu plepalais?

200% drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(auruciukasss @ 2010 02 10, 19:58)
epiduras mokamas(jei daraisi savo noru) bent jau AK reik turet savo rinkini nusipirkus,RK galima atpirkt jei jis bus panaudotas,tiek is mano patirties,jei kam reiktu galiu perleist savo manau susitartume,taip ir nespejau jo panaudot 4u.gif

Kauno Mazyly, kad ir daraisi ne savo noru lotuliukas.gif (pvz. prireikia CP) - vis tiek reikia atpirkti, o KMUK nereikia, nes realiai tai buvo ekstrinis CP. Labai nuo daug ko priklauso, ne tik nuo ligonines, bet ir nuo gydytojo...
Atsakyti