Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(irutav @ 2009 06 03, 21:17)
Po kiek laiko jums susitvarke reikalai su slapinimusi po gimdymo su epiduru? As jau 8 diena po gimdymo, taciau dar nelaikau slapimo. Tiksliau pasakius, kai nueinu i tuoleta, slapimas pats isbega, ir jo jau sulaikyt nebegaliu. Gydytoja minejo kad taip bus, bet nebepamenu kiek ilgai tai turi but. Pratimus kuriuos liepe daryt ginekologe (sutraukinet ar kaip cia pasakius dubens raumenis), taciau pakolkas jokio pagerejimo nejauciu. Kada tureciau susirupinti?

tau nusilpo slaples raumenys nuo pacio vaikucio stumimo, epiduras cia ne prie ko. man taip buvo, apie 2-3 savaites sunkiai laikiau slapima, pamenu viena karta net apsisisiojau , gerai, kad namuose, nes kazakip su mazu nebuvo laiko i tulika nueiti, o paskui jau nebeislaikiau. tai iznok man jau 10 metu praejo, bet kai ciaudeju, tai turiu kojas sukryziuoti lotuliukas.gif biski pavojinga yra. o siaip tai normaliai viskas. jo tuos pratimukus daryk, kai prisimeni, gal pades
Atsakyti
Dekui labai uz atsakymus. Gal ir tikrai ne nuo epiduro. Svarbu, kad vistiek cia raadau atsakyma, ir nusiraminima, jog dar gali buti si problema:)
Atsakyti
QUOTE(irutav @ 2009 06 04, 20:12)
Dekui labai uz atsakymus. Gal ir tikrai ne nuo epiduro. Svarbu, kad vistiek cia raadau atsakyma, ir nusiraminima, jog dar gali buti si problema:)

si problema laukia, deja, beveik visu gimdziusiu moteru... anksciau ar veliau...
Atsakyti
Kai gimdžiau sūnų, tai tik ir kalbėjau apie epidūrą, nes nusimatė didelis vaikas virš 4 kg (gimė 4200g), be to pirmas gimdymas.... labai bijojau skausmo...
Dabar jau visaip pagalvoju, gal antras gimdymas lengvesnis būtų, gal vaikutis bus mažesnis.
O sakykit, jei be epidūros ir plyšimas, tai paskui nenuskausminę ir siūna "gyvą" mėsą, ar kaip? g.gif
Atsakyti
As dar epidiuro niekada nesidariau,bet si kart visai galvoju darytis.Kas del plysimo,man siuvo abu kartus,be epidiuro,bet man beveik niekada neskaudejo ax.gif .Nera baisus ta siuvimas kaip cia jus issivaizduojat ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nanata @ 2009 06 28, 18:34)
Kai gimdžiau sūnų, tai tik ir kalbėjau apie epidūrą, nes nusimatė didelis vaikas virš 4 kg (gimė 4200g), be to pirmas gimdymas.... labai bijojau skausmo...
Dabar jau visaip pagalvoju, gal antras gimdymas lengvesnis būtų, gal vaikutis bus mažesnis.
O sakykit, jei be epidūros ir plyšimas, tai paskui nenuskausminę ir siūna "gyvą" mėsą, ar kaip?  g.gif

Be abejo,kad siudami nuskausmina...Visada! Cia jau ne tarybiniai laikai...
Atsakyti
na man trbut neteks naturaliai pagimdyt, nes pernesiosiu. Liepos 7 guldo, ir skatins, tai nors ketinau naturaliai gimdyt, bet trbut perskaicius kitu mamyciu patirti, kai skatina be nuskausminamu istvert trbut nlbai pavyks. As irgi rinksiuos epidiura. Nors gal pagimdysiu iki to laiko, ech kaip noreciau 4u.gif . taip bijau to skatinimo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pauksteee @ 2009 07 01, 13:06)
na man trbut neteks naturaliai pagimdyt, nes pernesiosiu. Liepos 7 guldo, ir skatins, tai nors ketinau naturaliai gimdyt, bet trbut perskaicius kitu mamyciu patirti, kai skatina be nuskausminamu istvert trbut nlbai pavyks. As irgi rinksiuos epidiura. Nors gal pagimdysiu iki to laiko, ech kaip noreciau 4u.gif . taip bijau to skatinimo... unsure.gif

Na skatino ir mane, nes labai ilgai nesidarė kaklelis, bet gimdžiau be epidūro. LABAI SKAUDĖJO IR DAR 12 VALANDŲ. Sako. kad, kai neskatina, tai dvigubai mažesnis skausmas g.gif
Atsakyti
QUOTE(doremifasolasi @ 2009 07 02, 22:45)
Na skatino ir mane, nes labai ilgai nesidarė kaklelis, bet gimdžiau be epidūro. LABAI SKAUDĖJO IR DAR 12 VALANDŲ. Sako. kad, kai neskatina, tai dvigubai mažesnis skausmas g.gif

va to lb bijau, kad skatinant skaudes dar lb. Aisku istversiu, bet pirmas vaikas, baime ir panika imti mane pradejo:)
Atsakyti
Abu vaikucius gimdziau su epidurine nejautra, ir labai dziaugiuosi, kad yra pasirinkimo galimybe.Treciaji planuoju gimdyti naturaliai, bet viskas priklausys kaip klostysis gimdymas, nes tikrai visko suplanuoti ar numatyti neimanoma. Manau, kad epidurine nuojauta kaip ir visi vaistai turi minusu ir pliusu, bet tirai nereikia perdetu komentaru, jog tai baisiausi nuodai kudikiui. Visom mamytem patarciau nesremti kvailom spekuliacijom ir visus klausimus uzduoti savo gyditojui, kuris profesonaliai suteiks informacija. 4u.gif
Atsakyti
Dabar ir as galiu pasisakyti. Kad gimdysiu su epiduru buvau apasiprendusi is anksto, buvo sutarta su gydytoja nors ligonineje ji dar karteli manes pasiklause. Epidura dare kai buvo atsidare kazkur 5 cm. Tarpo tarp saremiu tam pilnai uzteko, padare viska is pirmo karto. Nereikejo riestis i joki kamuoliuka. Tiesiog reikejo atsiseti, pasilenkti ir ramiai pabuti kelias minutes. Duris..? eilinis adatos idurimas, nieko ypatingo, o vaistukai suveike labai greit. Antras saremis jau buvo neskausmingas. Jausmas? Pasidare silta kojoms smile.gif Kai lipau is lovos ant kamuolio pasedeti kojos truputi neklause, bet vaikscioti galejau kuo puikiausiai. Kai jau artejo laikas gimdyti, o saremiai deresi skausmingi, vel suleido vaistuku, bet mazai, taigi jautesi viskas labai puikiai. Pats stumimas nebuvo labai lengvas, bet bent jau nenusikankinau ir iskart po gimdymo jauciausi puikiai (buciau vaiksciojusi iskart, bet neleido).
Taigi, as tik uz epidura, nes uzteko man tu skausmu ir iki 5 cm smile.gif
O del nugaros, tai skaudejo truputi kita diena po gimdymo (na ir siaip visa jauciausi kaip suvazineta), dar po dienos nugaros nebeijaute visiskai. Dabar praejes jau menesiukas ir jokiu neigiamu pasekmiu tikrai nera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pauksteee @ 2009 07 03, 17:10)
va to lb bijau, kad skatinant skaudes dar lb. Aisku istversiu, bet pirmas vaikas, baime ir panika imti mane pradejo:)

na ziurint kaip tave ten skatins, kartais buna, kad gimdykloje vandenis nuleidzia ir jau prasideda veikla, arba koki viena karta suleidzia oksitocino, tai nuo nedideliu doziu ten tas skausmas is karto nepasidaro nepakeliamas. skirtumas jauciasi, kai ta oksitocina istisai laselinem varo, r ne po lasiuka i minute o ciurkslem. ziuresi pagal situacija, bet nusipirksusi epidura butinai turek
Atsakyti