QUOTE(Panelee @ 2009 04 19, 21:49)
O as kaip tik neseniai klausiau savo ginekologes,sake nuskausminamieji yra nemokami...
ziurint kur.
AS 100% uz epidurini! Pagimdziau pries 7d, jauciuosi lyg ant sparnu! jokio pasalinio poveiko, gimdyma prisiminsiu kaip nuostabiausia gyvenimo iviki, be jokio skausmo, jokiu klykimu, jokiu kanciu,
QUOTE(oksike @ 2009 03 05, 20:06)
NA nebijau to skausmo visai, bet visa kita kas vyksta gimdimo metu, man visiskai nepriimtina, pvz su plysiusia siuta, istampyta tarpviete man teks gyventi visa likusi gyvenima, o vaikas juk gali buti sekmyngai istrauktas pro virsu,jam nuo to nei silta nei salta, be to kam kenteti skausma jai galim jo nekenteti, nors tai nesvarbiausia, svarbiausia kaip i save ziureti po to gimdymo?! ar sugebesiu pasijusti moterim ir vel?! ar tik nelemtu inkubatoriu?!
QUOTE(oksike @ 2009 04 20, 15:53)
AS 100% uz epidurini! Pagimdziau pries 7d, jauciuosi lyg ant sparnu! jokio pasalinio poveiko, gimdyma prisiminsiu kaip nuostabiausia gyvenimo iviki, be jokio skausmo, jokiu klykimu, jokiu kanciu,
va labai skirtingi pasisakymai.. pirmajam poste labai jau ziauriai nuskambejo paryskintas sakinys..
QUOTE(rasiuks30 @ 2009 03 18, 21:28)
Kai skauda ir dar tai tesiasi keliolika valandu ,tikrai puiku,isbandziau bet jei imanoma tai iskenteti tikrai nepatarciau vien del to ,kad po visko nugara tai apie 4 men skaudejo,ir kai reikia mazyli nesioti tai skauda taip kad issitiesti ir jo pakelti negali gal cia man tik taip buvo bet taip jau buvo kad asaros akyse ir pas mane ir pas mazyli
na man dare CP su epidurine,tai lygiai taip pat nugara apie 4 men. skaudejo ir butent kai turi daugiausia prie vaiko lankstytis keista,nuo ko cia priklauso,kad vienoms skauda po to,o kitoms ne,as ta nugara dar pora metu jauciau,ypac ryte kai atsikeli (nu gal ciuzinys netinkamas) tik neseniai praejo visikai,o anesteziologui pries 3m. mokejom 200lt. (jis pasiliko atidirbes pamaina,kaip ir ne darbo metu-chaltura tsakant )
Aš iš tų, kurios pasisako už epidūrinę nejautrą. Gimdžiau 3 kartus (pirmas truko 21 val, antras 18, trečias - 6 val.). Pirmaisiais kartais būčiau tikrai išprotėjusi be epidūrinės nejautros, o trečią karta epidūrinės nejautros dėka gimdymo metu snūstelėjau ir pabaigai turėjau daug jėgų.
Nugara jei ir paskausta, tai nemanau, kad čia dėl epidūrinės nejautros. Juk vien nėštumai kiek turi įtakos. O mūsų mamos, kurios dėl nugaros kenčia, juk apskritai jos niekada nėra ragavusios.
Na žodžiu, manau, kad kiekvieno laisvas apsisprendimas, kaip gimdyti. Tik labai nervina tos, kurios kiekvienai prograi trimituoja - "aš už natūralų gimdymą" ir smerkia tas, kurios pasinaudoja nejautra.
Iš tiesų pasinaudojusios nejautra, mes irgi kenčiam. O kitu atveju - tiesiog nualptumėm ar žiauriai kentėtumėm. Kam ta beprasmė kančia? Tipo "pilnaverčiai gimdymą išgyvenau"? Be to, žmonės skirtingai reaguoja į skausmą. Yra tokių, kurie į jį reaguoja žymiai jautriau.
Nugara jei ir paskausta, tai nemanau, kad čia dėl epidūrinės nejautros. Juk vien nėštumai kiek turi įtakos. O mūsų mamos, kurios dėl nugaros kenčia, juk apskritai jos niekada nėra ragavusios.
Na žodžiu, manau, kad kiekvieno laisvas apsisprendimas, kaip gimdyti. Tik labai nervina tos, kurios kiekvienai prograi trimituoja - "aš už natūralų gimdymą" ir smerkia tas, kurios pasinaudoja nejautra.
Iš tiesų pasinaudojusios nejautra, mes irgi kenčiam. O kitu atveju - tiesiog nualptumėm ar žiauriai kentėtumėm. Kam ta beprasmė kančia? Tipo "pilnaverčiai gimdymą išgyvenau"? Be to, žmonės skirtingai reaguoja į skausmą. Yra tokių, kurie į jį reaguoja žymiai jautriau.
As irgi uz epidura. Jei su juo man skaudejo, tai be jo matyt buciau nuprotejus. Keistas tik atrode akuseres pasakymas, kad jau po epidurines tai gulesit kaip pliaze. nei velnio man tai pliazo neprimine
QUOTE(agai @ 2009 04 24, 21:15)
As irgi uz epidura. Jei su juo man skaudejo, tai be jo matyt buciau nuprotejus. Keistas tik atrode akuseres pasakymas, kad jau po epidurines tai gulesit kaip pliaze. nei velnio man tai pliazo neprimine
gal skatino oksitocinu? man skatino labai daug, tai su epiduru skaudejo taip, kaip skauda esant neaturaliems saremiams
Papildyta:
as irgi buvau nusiteikus pries epidura. pries 10 metu jis irgi kainavo 200Lt, bet pinigu tada neturejau visiskai, kaklelis naturaliai atsidare iki 5 cm ir sustojo, pradejo skatinti, nu tada visas saldumas pasirode, ner ka lyginti su naturaliais saremiais. kaklelis vis tiek laikesi ties 5 cm, o oksitocino prileido tiek, kad dingo tarpai tarp saremiu - vienas istisinis saremis, as jau klykiu nesavu balsu, vaiko sirdis monitoriuje stoja. jau buvo praeje apie 10 valandu intensyviu saremiu. gydytojai patys iskviete anesteziologa, jis greitai paklause ar sutinku, as tik linketelejau ir padare. tai likusias apie 3 valandas jauciau toki normalu skausma, kaip naturaliu saremiu, bet jie pas mane buvo nerealiai stiprus del skatinamuju. pati stumima irgi puikiai jauciau, tik nereikejo nesavu balsu klykti ar alpti, tiesiog reikejo kenteti.
zodziu jei tik prades skatinti, as uz epidurini, jei naturaliai gimdysiu, dar pagalvosiu, bet gal irgi uz.
o del nugaros skausmo, man tai neskaudejo, bet kiek girdejau dazniau skauda toms, kurioms daro spinaline nejautra cezario operacijai, ten biski skiriasi nuo epidurines nejautros
QUOTE(Zivilka @ 2009 04 25, 18:34)
gal skatino oksitocinu? man skatino labai daug, tai su epiduru skaudejo taip, kaip skauda esant neaturaliems saremiams
Papildyta:
as irgi buvau nusiteikus pries epidura. pries 10 metu jis irgi kainavo 200Lt, bet pinigu tada neturejau visiskai, kaklelis naturaliai atsidare iki 5 cm ir sustojo, pradejo skatinti, nu tada visas saldumas pasirode, ner ka lyginti su naturaliais saremiais. kaklelis vis tiek laikesi ties 5 cm, o oksitocino prileido tiek, kad dingo tarpai tarp saremiu - vienas istisinis saremis, as jau klykiu nesavu balsu, vaiko sirdis monitoriuje stoja. jau buvo praeje apie 10 valandu intensyviu saremiu. gydytojai patys iskviete anesteziologa, jis greitai paklause ar sutinku, as tik linketelejau ir padare. tai likusias apie 3 valandas jauciau toki normalu skausma, kaip naturaliu saremiu, bet jie pas mane buvo nerealiai stiprus del skatinamuju. pati stumima irgi puikiai jauciau, tik nereikejo nesavu balsu klykti ar alpti, tiesiog reikejo kenteti.
zodziu jei tik prades skatinti, as uz epidurini, jei naturaliai gimdysiu, dar pagalvosiu, bet gal irgi uz.
o del nugaros skausmo, man tai neskaudejo, bet kiek girdejau dazniau skauda toms, kurioms daro spinaline nejautra cezario operacijai, ten biski skiriasi nuo epidurines nejautros
Papildyta:
Pas mane buvo panasi situacija, gimdos kaklis vietoje, skatina pastoviai ir skausmas vientisas ir taip 18 val. o epiduro taip ir negavau, jau maniau numirsiu ir skausmo Klykiau jau nesavo balsu nuo skausmo, net nenoriu prisiminti to siaubo.
QUOTE(vasara04. @ 2009 04 27, 18:38)
Pas mane buvo panasi situacija, gimdos kaklis vietoje, skatina pastoviai ir skausmas vientisas ir taip 18 val. o epiduro taip ir negavau, jau maniau numirsiu ir skausmo Klykiau jau nesavo balsu nuo skausmo, net nenoriu prisiminti to siaubo.
dabar imsi epidura?
o kodel tau tada nepadare.
as pati paprasyti jau nebesusivokiau is to skausmo, matyt per smegenine dave, bet patys iskviete anesteziologa. man dar spaudimas buvo sukiles, tai nusprende, kad atsipalaidavimas man bus tik i nauda. ir tikrai po epiduro vel tarp saremiu tarpai atsirado ir vaikiuko sirdele vel pradejo ritmingai plakti.
dabar imsiu epudura is karto, nebent sakau, bus labai viskas greitai ir be jokiu skaitinamuju. realiai be skatinamuju tas kelias valandas normalaus gimdymo gali ir pakenteti,
Aš irgi abu kartus gimdžiau su epiduru ir nematau nieko čia blogo.O nugara tai skauda tikrai nedaugiau kaip ir be epiduro gimdžiusioms.Pirma karta su epiduru padare CP operacija, o antra karta su epiduru pati pagimžiau.Nežinau ar bučiau iškentusi tokius komplikuotus gimdymus be nuskausminimo.