Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

tikrai taip, kmuk oficialiai nieko nekainuoja.

QUOTE(kepuryte @ 2009 01 26, 13:15)
na bent jau kauno klinikose tai nemokamas  biggrin.gif  kaip ir visas gydymas yra nemokamas  biggrin.gif

Atsakyti
pirma gimdziau be epiduro,nes nespejo,mat kaklelis per daug buvo atsidares.antra galvoju su epiduru gimdyt g.gif ,tik va kas keista-drauges,kurios pagrinde be epiduro gimde ir atkalbineja mane nuo jo biggrin.gif .keista ir nervuoja net kartais
Atsakyti
QUOTE(pomada @ 2009 01 26, 19:39)
pirma gimdziau be epiduro,nes nespejo,mat kaklelis per daug buvo atsidares.antra galvoju su epiduru gimdyt g.gif ,tik va kas keista-drauges,kurios pagrinde be epiduro gimde ir atkalbineja mane nuo jo biggrin.gif .keista ir nervuoja net kartais

as neistverciau saremiu
Atsakyti
QUOTE(pomada @ 2009 01 26, 18:39)

keista, kad atkalbineja, juk saremiai toookie skausmingi, man net akyse temo nuo skausmo, kazkoks gyvas lavonas buvau po tokiu kanciu, kai istrauke man dukryte, as nebemaciau nieko, nei kaip ji atrode, nei kaip virkstele kirpo, kaip tik sikart noreciau su epiduru ir maziau kanciu ir pasitikt vaikuti , o ne atsijunkt nuo issekimo.
Atsakyti
As ir ejau gimdyti su ta mintim,kad viska istversiu ir pagimdysiu be jokiu epiduru rolleyes.gif Bet,kai viskas prasidejo ir kai kankinausi para laiko,tai man epidurinis buvo didziausias issigelbejimas cool.gif
Atsakyti
aš tai noriu epidūro, kiekvieną kartą gydytojos prašau biggrin.gif tai siūlė jau prieš pora savaičių kabinete per apžiūrą padaryti hihihi.gif sutikau rolleyes.gif
jei rimtai, tai skausmą kiekviena patiria kitokį. man 2 veikėjos aiškina, kokia aš nekantri ir pan., kad gimdymo skausmai kaip mėnesinių skausmai blink.gif aš tai sakyčiau, kad gimdymo skausmai nerealūs, gal su kokiu supūliavusio danties rovimu be nuskausminimo galėčiau palyginti bijau.gif tik gimdymas keleriopai ilgiau trunka...
galų gale, vienos ir tik ant stalo paguldytos išstumia, o kitos rankas gydytojams sulaužo (draugių mama kmuk dvynius gimdydama pagavo gydytojo ranką ir iš skausmo sulaužė doh.gif ). tai čia tikrai negalima smerkti, jei moteris nori pasirinkti gimdyti natūraliai, tačiau su minimaliu skausmu (ne visoms ir epidūras suveikia).
Atsakyti
sakykit ar kuri nors zino konkreciai del kokiu priezasciu negali daktarai daryti epiduro???
Atsakyti
QUOTE(pomada @ 2009 01 26, 17:39)

Na bet juk tai labai individualu smile.gif Nevisom saremiai vienodai skausmingi,ne visos gali pakesti skausmo g.gif As asmeniskai buvau pries epidura,ir tikrai kentejau tol,kol galejau,o kai jau nebegalejau,pamyniau visas nuostatas ir savo kudikelio laukiau su epiduru ir sypsena thumbup.gif Manau cia nuo situacijos priklauso mirksiukas.gif
Atsakyti

Neuzilgo mano kudikelis turetu isvysti si pasauli - tai perskaiciau saziningai visa tema ir i viena niuansa atkreipiau demesi. Dauguma mamu apie naturalaus gimdymo komplikacijas nekalba (isskyrus apie nezmoniskas kancias), bet galimas pasekmes po epiduro apibuduna gana baisiai (apsvaiges kudikis, zindymo problemos, like nugaros skausmai ir kt.)

Deja, mano diiiideleje gimineje ir draugu rate buvo visai kitokiu patirciu. Pusbrolio zmona, pati medike, naturaliai gimdydama dukryte Kauno klinikose mire, amzina jai atilsi (iki gimdymo buvo visiskai sveika) verysad.gif . Teta, naturaliai gimdydama pusbroli, sulauke tokios mediku "pagalbos", kad sveika, isnesiota vaikuti is gimdymo namu issiveze invalida visam gyvenimui su irasu "gimdymo trauma" verysad.gif Net dvi drauges, visiskai sveikos, jaunos merginos, naturaliai gimdziusios (viena irgi klinikose, kita II), po to reanimacijoje praleido po savaite ir ko gero gyvos liko tik stebuklo deka - taip patys medikai paskui sake unsure.gif Cia ne pries n metu, cia pries kelis menesius.

Antra vertus, kiek pazistu moteru, gimdziusiu su epiduru, ne vienai nebuvo jokiu pasekmiu blogu - pacios jaucias puikiai, vaikuciai grazus, zvalus, gudrus...

Zinoma, turbut atsiras zmoniu, kuriu patirtys visiskai priesingos. Bet is savo artimu zmoniu pavyzdziu ir is sio forumo pasisakymu padariau isvada, kad ir gimdant naturaliai, ir gimdant su epiduru, rizikos bei sekmes santykis 50x50. Tokiu atveju naturalus gimdymas joks ne pliusas, nes ten dar prisiseda ir prota temdantis skausmas, kai tuo tarpu rizika lieka tokia pati.

Isvada - prasysiu epiduro, ir keisiu savo nuomone, nebent gydytoja kategoriskai uzdraustu del kokiu nors rimtu priezasciu (arba nespeciau tongue.gif ).
Atsakyti
O tai atsiprasau, tu isivaizduoju, kad visu tu nelaimingu atveju nebutu buve, jei butu buves darytas epiduras? Ar kaip? Prie ko cia isvis epiduras? As isivaizduoju, kad ten buvo zyymiai rimtesnes komplikacijos.

QUOTE(xmarx @ 2009 02 22, 23:34)
Neuzilgo mano kudikelis turetu isvysti si pasauli - tai perskaiciau saziningai visa tema ir i viena niuansa atkreipiau demesi. Dauguma mamu apie naturalaus gimdymo komplikacijas nekalba (isskyrus apie nezmoniskas kancias), bet galimas pasekmes po epiduro apibuduna gana baisiai (apsvaiges kudikis, zindymo problemos, like nugaros skausmai ir kt.)

Deja, mano diiiideleje gimineje ir draugu rate buvo visai kitokiu patirciu. Pusbrolio zmona, pati medike, naturaliai gimdydama dukryte Kauno klinikose mire, amzina jai atilsi (iki gimdymo buvo visiskai sveika)  verysad.gif . Teta, naturaliai gimdydama pusbroli, sulauke tokios mediku "pagalbos", kad sveika, isnesiota vaikuti is gimdymo namu issiveze invalida visam gyvenimui su irasu "gimdymo trauma"  verysad.gif  Net dvi drauges, visiskai sveikos, jaunos merginos, naturaliai gimdziusios (viena irgi klinikose, kita II), po to reanimacijoje praleido po savaite ir ko gero gyvos liko tik stebuklo deka - taip patys medikai paskui sake  unsure.gif  Cia ne pries n metu, cia pries kelis menesius.

Antra vertus, kiek pazistu moteru, gimdziusiu su epiduru, ne vienai nebuvo jokiu pasekmiu blogu - pacios jaucias puikiai, vaikuciai grazus, zvalus, gudrus...

Zinoma, turbut atsiras zmoniu, kuriu patirtys visiskai priesingos. Bet is savo artimu zmoniu pavyzdziu ir is sio forumo pasisakymu padariau isvada, kad ir gimdant naturaliai, ir gimdant su epiduru, rizikos bei sekmes santykis 50x50. Tokiu atveju naturalus gimdymas joks ne pliusas, nes ten dar prisiseda ir prota temdantis skausmas, kai tuo tarpu rizika lieka tokia pati.

Isvada - prasysiu epiduro, ir keisiu savo nuomone, nebent gydytoja kategoriskai uzdraustu del kokiu nors rimtu priezasciu (arba nespeciau  tongue.gif ).

Atsakyti

Kai kuriais atvejais, manyciau, epiduras butu padejes - pvz. teta tiek nusikamavo saremiu metu, kad paskui nebepajege isstumti vaikucio, medikai trauke - pazeide stubureli...

O epiduras prie to, kad, ko gero, tiek epiduro metu, tiek naturaliai gimdant komplikaciju galimybes vienodos. Labai svarbu, kad salia butu kompetetingas gydytojas, nes jeigu pasitaikys pvz. ne kokia akusere, tai pasekmes naturaliai gimdant gali buti kur kas blogesnes, negu gerai atlikus epidura. Tokiu atveju nematau ne vienos priezasties, kodel epiduro reiketu bijoti - bent jau daugiau, negu kitu su gimdymu susijusiu dalyku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2008 04 29, 12:54)
vaistai, leidziami atliekant epidurine nejautra, pateka i motinos kraujotaka, o per virkstele patenka ir gimstanciam naujagimiui. Nuo vaistu vaika apsaugo placenta, tai tarsi filtras i mazucio organizma

kuo ilgesnis buvo nejautros laikotarpis, kuo didesne vaistu doze buvo suleista, tuo didesni poveiki vaistai turi naujagimiui. moksliniais tyrimais yra irodyta, kad gimdyviu, kurioms gimdymo metu buvo leidziami nuskausminamieji, sveiki ir isnesioti naujagimiai nesugebejo susirasti kruties ir pradeti zysti, tuo tarpu moteru, kurios gimde naturaliai - visi kudikiai kruti susirado, tinkamai apziojo ir pirma karta pazindo per 1 val. nuo gimimo. naujagimis is tiesu buna "girtas nuo vaistu" - maniskis gavo nemaza vaistu doze, kadangi neiskarto man epidiuras suveike. Gime zvalus, verkiantis, ieskantis, valgantis, netgi pakele galvyte ir pasuko ja i kita puse.

epidurine nejautra gali tureti itakos ir gimdymo trukmei. viena vertus, vaistai gali nuslopinti gimdymo veikla, todel galiausiai prireikia skatinti. As irgi taip galvojau, bet pries atliekant epidiura apie tai paklausiau savo gydytojo ir akuseres, jie tai paneige ir priesingai pasake kad labai daznai epidiuras skatina kaklelio atsidaryma, nes moteris atsipaladuoja, maziau nervinasi, nekencia. Mano atveju taip ir buvo.

del epidurinio nuskausminimo moteris gali nejausti stangu, todel stumti tenka pagal komanda - tai apsunkina isvarymo laikotarpi. Viska jauciau. Visa gymdyma atsimenu nuo a iki z, nebuvau nei apdujus, nei su sventais kalbejau. Stumiau pati kaip didele, isstumiau per 3 saremius~12min

kartais likus nedaug laiko iki isvarymo, vaistai nebeleidziami ir moteri staiga uzgriuva saremiu pikas, kuri istverti gerookai sunkiau, negu gimdant naturaliai (sakau is patirties). Ne kartais, o dazniausiai ant paskutiniu cm vaistu niekas nebeleidzia. Saremiai neateina staigiai. Nesamone visiska. Saremiai grizta po truputi. Su kiekvienu saremiu skausmas vis dideja. Bet nera taip kad viena minute man nieko neskauda, o kita milziniskas skausmas.

Horoskopais netikiu. Netikiu kad epidiurus daro vien del komerciniu tikslu vien tik todel, kad bent jau mano gimdyma priemes gydytojas nera lupikautojas, tai vienintelis gydytojas kuri galiu drasiai vadinti pasisventusi savo darbui. Didelis dekui T. Birzieciui. Kiekviena turim teise rinktis, as rinkciausi tik epidiura, nes supratau ka reiskia varginantys saremiai ir ka reiskia poilsis pries didziausia darba - stumima.

Visiskai pritariu ir kai jau atsidarymas pilnas tai jau ir saremiai ne tokie skausmingi
Atsakyti