Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(Keiti @ 2008 04 30, 13:19)
Nors pati nepatyriau skatinamųjų poveikio, bet kiek teko domėtis, nemanau, kad tokiu atveju reikėtų atsisakyti epidūro. Mano atvejis buvo visiškai priešingas. Gimdyti pradėjau 34 sav., kaklelis pradėjo atsidarinėti per greitai, skausmas tapo nepakeliamas, be to, dėl kritinės kalio normos kraujyje mane visą (rankas, kojas, veidą, liežuvį, žodžiu visus raumenis) sutraukė mėšlungis. Tada sąrėmių skausmai buvo juokingi lyginant su palerižavimu. Gydytoja prašė kentėti ir nenaudoti epidūro, nes vaikelis galėjo būti ir taip silpnas, nes neišnešiotas. Taigi iškentėau, bet dabar būtent to ir bijau - sutraukimo, nors šį nėštumą kalis normos ribose.

Atsakyti
man taip ir atsitiko.Gymdzau su skatinamaisiais tiesa tik saremius atkentejau,nes niekas neatsidarinejo ir viskas baigesi cezariu verysad.gif , saremius kentejau 9val,is kuriu 2 su epiduru,ir galiu pasakyti is savo patirties,kad kai gimdysiu antra tikrai prasysiu epidura smile.gif .o kas liecia vaistu poveiki vaikuj,tai bent jau mano atveju vaikias buvo zvalutis(nors veliau ir narkozes gavau),aisku ji pamaciau tik po geros 1val,bet vyras praleido visa ta laika su maziuku ir tikrai mate!pagal apgar gavo 10.zodiu mano nuomoe vaistai turi mazai itakos viskas priklauso nuo pacio vaiko.
Atsakyti
Nestumo metu lankiau fantastiskus kursus apie gimdyma Baltijos ir Amerikos klinikoje. Viena is paskaitu buvo anesteziologo konsultacija, kurioje be jokiu uzuolanku buvo viskas isdestyta apie epidurine nejautra. Keletas pastebejimu - atliekant epidurine nejautra neimanoma pazeisti stuburo smegenu, nes ju toje vietoje paprasciausiai nera. Adata yra duriama i epidurini tarpa tarp 3 ir 4 stuburo slanksteliu, o stuburo smegenys yra auksciau. Del galvos skausmo - galva skauda tik tuo atveju, jei anesteziologas yra nekompetentingas ir adata suleidzia per giliai, butent tai ir sukelia galvos skausma. Del nugaros skausmo - del epidurines nejautros nugara skaudeti neturetu. Reikia atkreipti demesi i tai, kad po gimdymo pasikeicia svorio centras, "krypuojancios anties" eisena vel virsta normalia ir nuolat nesiojamas kudikis, vezimelis ir pan. Nugara skauda del siu priezasciu, o ne del epiduro.
Turedama tokia informacija, buvau tvirtai nusprendusi gimdyti tik su epiduru. Taip ir padariau. Islaukiau, kol atsidarymas bus 5 cm, taigi tikrai patyriau, ka reiskia saremiai. Kai suleido epidura, pasaulis naujom spalvom nusidaze smile.gif Pradejau net juokauti smile.gif Visa laika kojas jauciau, stumima jauciau visa nuo iki, nes nustojo lasinti vaistus, o po 15 min po gimdymo savomis kojomis nuejau i tualeta ir kuo normaliausiai slapinausi. Neskaudejo ir neskauda nei galvos, nei nugaros, pieno turiu tiek, kad dar viena vaika maitinti galeciau, lelyte gime sveikut sveikutele, ir as jauciuosi kuo puikiausiai. O pati procedura visiskai neskausminga, nes pries tai oda toje vietoje nuskausmina. Antra ir visus kitus vaikus gimdysiu lygiai taip pat - tik su epiduru!
Atsakyti
QUOTE(giedrelle @ 2008 12 16, 17:30)
Nestumo metu lankiau fantastiskus kursus apie gimdyma Baltijos ir Amerikos klinikoje. Viena is paskaitu buvo anesteziologo konsultacija, kurioje be jokiu uzuolanku buvo viskas isdestyta apie epidurine nejautra. Keletas pastebejimu - atliekant epidurine nejautra neimanoma pazeisti stuburo smegenu, nes ju toje vietoje paprasciausiai nera. Adata yra duriama i epidurini tarpa tarp 3 ir 4 stuburo slanksteliu, o stuburo smegenys yra auksciau. Del galvos skausmo - galva skauda tik tuo atveju, jei anesteziologas yra nekompetentingas ir adata suleidzia per giliai, butent tai ir sukelia galvos skausma. Del nugaros skausmo - del epidurines nejautros nugara skaudeti neturetu. Reikia atkreipti demesi i tai, kad po gimdymo pasikeicia svorio centras, "krypuojancios anties" eisena vel virsta normalia ir nuolat nesiojamas kudikis, vezimelis ir pan. Nugara skauda del siu priezasciu, o ne del epiduro.
Turedama tokia informacija, buvau tvirtai nusprendusi gimdyti tik su epiduru. Taip ir padariau. Islaukiau, kol atsidarymas bus 5 cm, taigi tikrai patyriau, ka reiskia saremiai. Kai suleido epidura, pasaulis naujom spalvom nusidaze smile.gif Pradejau net juokauti smile.gif Visa laika kojas jauciau, stumima jauciau visa nuo iki, nes nustojo lasinti vaistus, o po 15 min po gimdymo savomis kojomis nuejau i tualeta ir kuo normaliausiai slapinausi. Neskaudejo ir neskauda nei galvos, nei nugaros, pieno turiu tiek, kad dar viena vaika maitinti galeciau, lelyte gime sveikut sveikutele, ir as jauciuosi kuo puikiausiai. O pati procedura visiskai neskausminga, nes pries tai oda toje vietoje nuskausmina. Antra ir visus kitus vaikus gimdysiu lygiai taip pat - tik su epiduru!

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrelle @ 2008 12 16, 18:30)

eee, čia mano gimdymo scenarijus lotuliukas.gif o jei rimtai tai man tas pat smile.gif nei galvos skausmo, nei nugaros...pieno į valias nuo pirmų dienų maitinamės puikiausiai...mažuliukas pavalgo, pakakoja ir miega-labai ramutis blush2.gif o gimdymą prisimenu tik geruoju...nors stūmimas užtruko, bet vistiek sąrėmius bent jau prasnaudžiau...o šiaip viską jutau...prieš galą net tuos skausmingiausius sąrėmius jutau, nes nuskausminimas baigėsi, bet tuoj prasidėjo stūmimas ir jam jėgų turėjau tik todėl, kad epiduras buvo darytas...nes stūmimas užtruko 1.5 val. (siauri klubai ir didelis vaikas) todėl jei būtų mane sąrėmiai nukankinę jėgų neužtekę būtų (taip teigia daktarai) 4u.gif tik tiesa, gimdymą pailgino-tas tai tiesa, bet niekis - daugiau n ei pusę laiko prikolinomės su vyru gimdykloje bigsmile.gif
Atsakyti
Kaip smagu girdeti daugaiu pasisakymu uz epidura nestuke.gif thumbup.gif

o ta adata leidzia per saremi ar tarp saremiu? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tarsskute @ 2008 12 17, 14:14)
Kaip smagu girdeti daugaiu pasisakymu uz epidura nestuke.gif  thumbup.gif

tarp saremių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tarsskute @ 2008 12 17, 14:14)

na bando tarp sąrėmių, bet man kaip tyčia užėjo bedarant-tai stipriai susiėmiau ir ištvėriau nesujudėjus bigsmile.gif
Atsakyti
Tik pliusai ir tik UZ nuskausminima. Pasitaike idealus profesionalas R.K labai berai apidura padare jokiu nusiskundimu ir minusu neturiu. thumbup.gif
Atsakyti
Budama nescia galvojau, kad gal gimdysiu su epidurine nejautra. O saremiu metu, pamaciau lapa, kuri duoda pasirasyti ir visas su epiduru susijusias pasekmes, ziauriai issigandau, supanikavau ir nusprendziau dar pakenteti doh.gif Tai va ir pasigailejau blush2.gif nes saremiai stiprejo kosminiu greiciu, tada dingo anestziologas (isejo i operacija), o veliau daryti nejautra jau buvo per velu. Taigi, po 12 val siaubingu saremiu atsidare kaklelis, bet epidura vis vien teko daryti, nes vaikutis buvo per didelis ir teko daryti cezario pjuvi doh.gif

Beje, pirmoji temos citata apie naturalu gimdyma mane apstulbino doh.gif as suprantu, kad naturalizmas dabar madoj, bet nereiktu taip visiskai smarkiai nusikliedeti. Siulyciau pirma pasiskaityti ivairesnes literaturos, o tada zerti tokius uzmusancius komentarus.
Atsakyti
nepasigailejau nei minutei,kad epidura emiau, buciau kvanktelejus is skausmo...
15 valandu gerio ir taip pakako doh.gif
o jokiu pasaliniu reiskiniu poto nei jauciau, nei dabar jauciu...

Atsakyti
QUOTE(tarsskute @ 2008 12 17, 13:14)

leidziama tarp saremiu man liepe pasakyti kai jau jausiu kad vel uzeina skausmas tada nustodavo adata durti o kai saremis baigdavosi toliau durdavo
Atsakyti