Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 19, 17:22)
Vadinasi, keturios knygos ir kruva lankstinuku - meluoja smile.gif As tikrai neismanau siu dalyku, todel nesiginciju, tiesiog perskaiciau ir prisitaikiau savo atvejui smile.gif

Na mano sesutė po epiduri žindė 1.5 metų thumbup.gif tai tikiu, kad su kitu vaikeliu ir tau pavyks ilgiau žindyti bigsmile.gif svarbiausia geri norai na ir be abejo šiek tiek žinių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 19, 17:40)
Na mano sesutė po epiduri žindė 1.5 metų thumbup.gif tai tikiu, kad su kitu vaikeliu ir tau pavyks ilgiau žindyti bigsmile.gif  svarbiausia geri norai na ir be  abejo šiek tiek žinių  ax.gif

epidurine nejautra turi itakos zindymui, nes sutrikdo
1. naujagimio naturalius refleksus susirasti kruti ir pradeti zysti, todel gali buti sunkumu su kudikio "nemokejimu" taisyklingai maitintis - is cia nugrauzti speneliai, nedavalges vaikas ir kitos bedos
2. motinos hormonu apykaita

as irgi po epidurines nejautros zindziau sekmingai (iki metuku). bet tai, kad man nebuvo komplikaciju nepaneigia to fakto, kad komplikaciju buna.

kas rasot, kad moterys naturaliai gimdo is noro pasirodyti - klystat.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 11 20, 10:59)
epidurine nejautra turi itakos zindymui, nes sutrikdo
1. naujagimio naturalius refleksus susirasti kruti ir pradeti zysti, todel gali buti sunkumu su kudikio "nemokejimu" taisyklingai maitintis - is cia nugrauzti speneliai, nedavalges vaikas ir kitos bedos
2. motinos hormonu apykaita

as irgi po epidurines nejautros zindziau sekmingai (iki metuku). bet tai, kad man nebuvo komplikaciju nepaneigia to fakto, kad komplikaciju buna.

kas rasot, kad moterys naturaliai gimdo is noro pasirodyti - klystat.

na be abejo, jei epidurinė nejautra visiškai neturėtų jokios grėsmės-tai reikia nereikia visos jo prašytų blink.gif bet tikimybė ir naturaliai su komplikacijom pagimdyti išlieka unsure.gif na žodžiu nereikia įsibaimint, pasiruošti VISKAM ir drąsiai sutikti gyvenimo iššūkius drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 20, 11:00)
na be abejo, jei epidurinė nejautra visiškai neturėtų jokios grėsmės-tai reikia nereikia visos jo prašytų blink.gif bet tikimybė ir naturaliai su komplikacijom pagimdyti išlieka unsure.gif  na žodžiu nereikia įsibaimint, pasiruošti VISKAM ir drąsiai sutikti gyvenimo iššūkius drinks_cheers.gif

as kalbu ne apie gimdymo komplikacijas, o apie pogimdymines, pvz., zindymo sunkumus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 11 20, 12:32)
as kalbu ne apie gimdymo komplikacijas, o apie pogimdymines, pvz., zindymo sunkumus  4u.gif

nesutinku, kad taip kategoriškai teigiama, kad epidurinė sutrikdo, nes 4u.gif : turi ne vieną pavyzdį, kai su epiduru pagimdžius - žindo ilgai, natūraliai pagimdžius-visai nežindė arba labai trumpai blink.gif tai kategoriškumas šiuo atveju visiškai netinka drinks_cheers.gif juk ir pati minėjote, kad žindėte, nors turėjote epidurą...o tokių kaip jūs tikrai ne viena bigsmile.gif
Atsakyti
epiduras GALI sutrikdyti gimdymo eiga ir tureti itakos zindymui. moksliniai tyrimai rodo, kad su epidurine nejautra gimdziusios moterys dazniau patiria gimdymo komplikaciju ir daznai zindo trumpiau.

kristinita, suprask, moksline statistika sudaroma ne is "mano" ir "mano kaimynes" atvejo, o tiriant simtus ir tukstancius moteru. as dziaugiuosi, kad man pasiseke zindyti ir kad tavo aplinkos moterys zinde - turi puikiu pavyzdziu ir gali tiketis tinkamos pagalbos, jei tau jos prireiktu.

epiduras nera baubas, taciau kaip ir kiekviena medicinine intervencija, gali tureti savo pasekmiu, todel pries apsisprendziant verta apsvarstyti "uz" ir "pries".
Atsakyti
Gimdžiau su epidurine nejautra prieš beveik 6 mėn., iki šiol maitinu savo sūnelį, o sesuo gimdė natūraliai ir dukrą maitino MP tik 6 sav.

Natūraliai gimdyt gali tik tada kai ir vyksta viskas natūraliai, o mane kai "priskatino", tai ir vėmimą iššaukė, ir vyras nieko negalėjo padėt, vaikščiot negalėjau, nes buvau prijungta, tai taip ir gavosi, kad epidura dariausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo larigirl13: 20 lapkričio 2008 - 16:30
Dukras gimdziau naturaliai. Deja, su pirmaja buvo pakankamai komplikaciju tiek gimdymo metu, tiek po jo. Pirmaja dukra maitinau tik menesi. antraja-4 men.
Sunu gimdziau su epidiuru. Pakolkas maitinu ir viskas thumbup.gif Nejauciu jokiu komplikaciju. As jau rasiau ankstesniuose postuose, kad butent epidiuras padejo man paciai pagimdyti ir isgelbejo nuo CZ. Tai man pasake patys medikai! ax.gif
Atsakyti
O man daktare sake kad jei gimdymas naturalus ir viskas gerai einasi tai epiduras ir nereikalingas smile.gif bet jei ne visom pasiseka? kas tada? g.gif
Cituoju savo daktare "bet kuriuo atveju gimgyti su epiduru nauda yra didesne nei zala"
O jau faktas kad kiekviena pasirenka kas jai atrodo geriausia rolleyes.gif
Atsakyti
Aš taip pat gimdžiau su epidūru ir esu labai patenkinta. Jokių minusų dar kol kas nejaučiu ir tikuosi, kad nepajusiu.
Visai netikiu, kad tie vaistai veikia leliuką. Maniškė gimė sveika ir jokio poveikio nėra. Net minčių tokių nekyla, kad dėl kažko gali būti vaistai kalti. O krūtį pradėjo žysti labai greitai. Nei jokių nugraužtų spenelių. Jokių problemų su žindimų neturėjau.
O pasirinkau nejautrą todėl kad prieš gimdymą kelias dienas kankinausi su paruošiamaisiais sąrėmiais, kurie buvo reguliarūs ir skausmingi. Buvau savo lėlytė pranešiojusi jau 10 d. dėl to leido skatinamuosius ir visai neatsidarinėjo kaklelis. Tai gydytoja sakė, kad kaži kaip būčiau ištvėrusi gimdymą jei ne vaistai. Esu nepakanti skausmui. O procedūra labai paprasta: į stuburą įdurią adata (neskausminga) ir padaro kaip kateterį, paskui pastato tokią kaip lašelinę ir lašina vaistus. Man lašino 4 va. kai nepagimdžiau per 4 val. dar lašino. Prieš pat gimdyma suleidžia silpnesnius vaistus, kad nors truputuką jaustum apatinę kūno dalį.
Žinau, kad apidūros nedaro tam kas turi tatoo ant stuburo.
Atsakyti
QUOTE(Sandriulis 25 @ 2008 11 23, 14:37)
Aš taip pat gimdžiau su epidūru ir esu labai patenkinta. Jokių minusų dar kol kas nejaučiu ir tikuosi, kad nepajusiu.
Visai netikiu, kad tie vaistai veikia leliuką. Maniškė gimė sveika ir jokio poveikio nėra. Net minčių tokių nekyla, kad dėl kažko gali būti vaistai kalti. O krūtį pradėjo žysti labai greitai. Nei jokių nugraužtų spenelių. Jokių problemų su žindimų neturėjau.
O pasirinkau nejautrą todėl kad prieš gimdymą kelias dienas kankinausi su paruošiamaisiais sąrėmiais, kurie buvo reguliarūs ir skausmingi. Buvau savo lėlytė pranešiojusi jau 10 d. dėl to leido skatinamuosius ir visai neatsidarinėjo kaklelis. Tai gydytoja sakė, kad kaži kaip būčiau ištvėrusi gimdymą jei ne vaistai. Esu nepakanti skausmui. O procedūra labai paprasta: į stuburą įdurią adata (neskausminga) ir padaro kaip kateterį, paskui pastato tokią kaip lašelinę ir lašina vaistus. Man lašino 4 va. kai nepagimdžiau per 4 val. dar lašino. Prieš pat gimdyma suleidžia silpnesnius vaistus, kad nors truputuką jaustum apatinę kūno dalį.
Žinau, kad apidūros nedaro tam kas turi tatoo ant stuburo.

Kaaip smagu girdėti 4u.gif o sakyk, kur epidurą tau darė?nes jei taip viskas gerai-tai profesionalus anesteziologas darė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 20, 11:44)
nesutinku, kad taip kategoriškai teigiama, kad epidurinė sutrikdo, nes 4u.gif : turi ne vieną pavyzdį, kai su epiduru pagimdžius - žindo ilgai, natūraliai pagimdžius-visai nežindė arba labai trumpai blink.gif tai kategoriškumas šiuo atveju visiškai netinka drinks_cheers.gif juk ir pati minėjote, kad žindėte, nors turėjote epidurą...o tokių kaip jūs tikrai ne viena bigsmile.gif

drinks_cheers.gif tikrai taip as emiau epidura ir viskas buvo normaliai su maitinimu o sesuo neeme ir menesi laiko tik maitino
Papildyta:
kam kankintis jei galima ta skausma sumazinti aisku jei viskas vyksta greitai tai galima ir pakenteti bet kam kenteti kai saremei trunka para laiko o dar pries tai paruosemi buvo nu tai kam? g.gif
Atsakyti