As manau, kad verta pabandyt gimdyt naturaliai, su minimaliu medicininiu nuskausminimu.... Juk galbut gimdymas bus greitas ir lengvas ir tas kateteris i stubura bus visai be reikalo ivestas... As epidiura pasiliksiu tik kaip paskutini varianta, jeigu jau tikrai ziaurus, ilgas ar koks komplikuotas gimdymas. Niekada negimdziau, todel nezinau, ga po pirmojo gimdymo mano nuomone pasikeis, bet kolkas as nusiteikusi gerai ir nebijau to skausmo... Be to, su manim bus ir vyras, ir mama
QUOTE(muah @ 2008 11 10, 20:43)
As manau, kad verta pabandyt gimdyt naturaliai, su minimaliu medicininiu nuskausminimu.... Juk galbut gimdymas bus greitas ir lengvas ir tas kateteris i stubura bus visai be reikalo ivestas... As epidiura pasiliksiu tik kaip paskutini varianta, jeigu jau tikrai ziaurus, ilgas ar koks komplikuotas gimdymas. Niekada negimdziau, todel nezinau, ga po pirmojo gimdymo mano nuomone pasikeis, bet kolkas as nusiteikusi gerai ir nebijau to skausmo... Be to, su manim bus ir vyras, ir mama
Aišku verta, ypač kai nežinai kas tai yra Džiugu, kad tavo toks nusiteikimas, linkiu , kad tavo žodžiai išsipildytų ...
Man tai jau užteks tų natūralių gimdymų , aš tikrai tik su epidūru
Va va,iki pat pirmuju saremiu(ir net kazkiek ilgiau)sakiau sau:JOKIU EPIDURINIU NUSKAUSMINIMU!Bet kai jau saremiai sustiprejo ir nuo skatinamuju buvo beveik be pertrauku... ...ojojoi,tada mano nusistatymas isgaravo Jei labai skauda,bet pakenciamai,geriau kentet,juk yra del ko
QUOTE(kristinita @ 2008 11 09, 13:47)
Na mano draugė teigia, kad jos nelaikė kojos o man sunku įsivaizduoti, jeigu tas gimdymo skausmas toks žudantis, kaip dauguma rašo-tai apie kokį vaikščiojimą, lipimą ant kamuolio ar dar ką galima kalbėt? Aišku, su mėnesinių skausmu nesulyginsi(kaip dauguma rašo, nes aš dar negimdžius ), bet kai mane užkankindavo skausmas nerealus aš tik susisukdavau į kamuolį ir susitingdavau kol vaistų negaudavau apie pajudėjimą net minties nebūdavo kažin per gimdymą man taip nenutiks?
Nu man tai men skausmai buvo nezmoniski, tai as irgi tik susiriesiu i kamuoliuka ir guliu, lygiai, taip buvo ir per antra gimdyma, kai uzejo saremiai, tai net kvepuoti pamirsau tik susirieciu ir viskas, tai gyd iskarto pamate, kad as taip pamirstu kvepuoti dejo deguonies kauke, kol suleido epidura gyd zodziai,, tu, kaip matau sita moteris pasmus nekvepuos".
As tai ziuresiu kaip iseis Kaip sakant kaip Dievas duos taip ir bus Gal viskas bus ciki ir nereikes jokiu epiduru O jei skausmas bus nepakenciamas tai tikrai "nesizudysiu" bet kaip man daktare sake viskas nusispres prasidejus gimdymui tada ir pamatysim kaip viskas bus...Taip pat ji sake man kad lengva kalbeti toms kurios lengvai pagimde Vokietijoje privaciose klininkose 90% moteru renkasi epidura....Juk tobuleja viskas aplink mus Skalbimas, maisto gaminimas,elektrotechnika ir t.t. Ti kodel moters gimdymas turi pasilikti akmens amziuje?ir moteris turi kesti nezmoniskis skausmus jei yra galimybe juos palengvinti???tokie buvo mano daktares argumentai Ir man jie patinka Su vyru sakem viska nuspresim kai pradesim gimdyti
QUOTE(tarsskute @ 2008 11 12, 12:43)
As tai ziuresiu kaip iseis Kaip sakant kaip Dievas duos taip ir bus Gal viskas bus ciki ir nereikes jokiu epiduru O jei skausmas bus nepakenciamas tai tikrai "nesizudysiu" bet kaip man daktare sake viskas nusispres prasidejus gimdymui tada ir pamatysim kaip viskas bus...Taip pat ji sake man kad lengva kalbeti toms kurios lengvai pagimde Vokietijoje privaciose klininkose 90% moteru renkasi epidura....Juk tobuleja viskas aplink mus Skalbimas, maisto gaminimas,elektrotechnika ir t.t. Ti kodel moters gimdymas turi pasilikti akmens amziuje?ir moteris turi kesti nezmoniskis skausmus jei yra galimybe juos palengvinti???tokie buvo mano daktares argumentai Ir man jie patinka Su vyru sakem viska nuspresim kai pradesim gimdyti
Na aš ir esu už tai, kad pagal situaciją žiūrėt ir jei labai skaudės ir ilgai-tai tuomet ir rinksiuos epidūrą nors per žindymo pamokėles papasakojo, kad kai natūraliai gimdome-tai mums skauda ir organizmas išskiria endorfinus, kurie mažyliui palengvina kančias, o jei mes darome epidūrą, mūsų organizmas nebeišskiria to endorfino-tai žodžiu mums tuomet nebeskauda, o mažyliui tenka dvigubas skausmas tai tikrai jei jau mirtinai skaudės, kad ištvert neis-tik tuomet darysiu, nes gaila mažučio
QUOTE(kristinita @ 2008 11 12, 13:27)
Na aš ir esu už tai, kad pagal situaciją žiūrėt ir jei labai skaudės ir ilgai-tai tuomet ir rinksiuos epidūrą nors per žindymo pamokėles papasakojo, kad kai natūraliai gimdome-tai mums skauda ir organizmas išskiria endorfinus, kurie mažyliui palengvina kančias, o jei mes darome epidūrą, mūsų organizmas nebeišskiria to endorfino-tai žodžiu mums tuomet nebeskauda, o mažyliui tenka dvigubas skausmas tai tikrai jei jau mirtinai skaudės, kad ištvert neis-tik tuomet darysiu, nes gaila mažučio
as sito nezinojau. Dar vienas pliusas naturaliam gimdymui
QUOTE(muah @ 2008 11 12, 12:37)
as sito nezinojau. Dar vienas pliusas naturaliam gimdymui
muah, sios temos pirmuose puslapiuose buvo daug epiduro pliusu ir minusu isdestyta, paskaityk
QUOTE(ragnez @ 2008 11 12, 14:25)
muah, sios temos pirmuose puslapiuose buvo daug epiduro pliusu ir minusu isdestyta, paskaityk
Skaiciau... gal neuzstrigo atminty... Na bet dabar zinau
Kiek teko girdeti is pazystamu, tai be epiduro..ajai kaip nelinksma...medali duoti uz gimdyma be epiduro jos siulo....tai kazkaip gasdina naturaliai gimdyti...
QUOTE(margia @ 2008 11 13, 16:41)
Kiek teko girdeti is pazystamu, tai be epiduro..ajai kaip nelinksma...medali duoti uz gimdyma be epiduro jos siulo....tai kazkaip gasdina naturaliai gimdyti...
ir aš tą patį girdėjau draugė neperseniausiai gimdžiusi net nusipurto mane pamačiusi sakė nepavydi man
QUOTE(kristinita @ 2008 11 13, 20:08)
ir aš tą patį girdėjau draugė neperseniausiai gimdžiusi net nusipurto mane pamačiusi sakė nepavydi man
Na tai ko dabar verkti, nevisoms juk vienodas gimdymas ir skausmai buna, be to yra sitas stebuklas epidura, nepazistu dar nei vienos, kam ji butu pakenkus (is savo draugiu rato, o ju gimde tikrai nemazai) todel nesu as kokia didvyre ir tikrai pasinaudosiu siuo stebuklu, tau linkiu greito ir lengvo gimdymo, ziuresi kaip tau ten viskas vyks, jeigu ka manau epiduras nera blogis