Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(kristinita @ 2008 11 05, 14:44)
ne nu bet anesteziologas - tai baisu doh.gif ir apskritai kartais daktarai nepagalvoja ką šneka..kaip man esant šeštam mėnesį atvykus į gimdymo namus(, nes truputį kraujavau)-tai patikrinus daktarė sako:na reiktų vaistų suleist, nes gaila tiek laiko išnešiojus netekt vaiko ar ne? unsure.gif tai aš apakus stoviu ir jaučiu kad nuo jos žodžių alpstu  blink.gif o pasirodo, ten uždegimas nestiprus buvo ax.gif o ką kalbėt apie daktarų komentarus,kai jau ir taip stresuodama atvyksti gimdyti?

SIAUBAS doh.gif
Atsakyti
as irgi buvau baisi naturaliste, sakiau gimdysiu TIKRAI be jokiu nuskaismunamuju. Ir net kai akusere jau gimdymo palatoje tik atvedus paklause, ar gimdysiu naturaliai, tvirtai pasakiau, kad taip smile.gif nes atrodo esu stipri ir skausmo nebijau. BET... blush2.gif kai prasidejo saremiai kas minute ir po minute, dingo visa mano drasa... blush2.gif epidura atliko gerai, ir jo deka gimdyma prisimenu su malonumu 4u.gif tai va. nuomone apie epidura kardinaliai pasikeite.
Atsakyti
QUOTE(Champagne @ 2008 11 06, 00:51)
as irgi buvau baisi naturaliste, sakiau gimdysiu TIKRAI be jokiu nuskaismunamuju. Ir net kai akusere jau gimdymo palatoje tik atvedus paklause, ar gimdysiu naturaliai, tvirtai pasakiau, kad taip smile.gif  nes atrodo  esu stipri ir skausmo nebijau. BET... blush2.gif  kai prasidejo saremiai kas minute ir po minute, dingo visa mano drasa... blush2.gif  epidura atliko gerai, ir jo deka gimdyma prisimenu su malonumu 4u.gif  tai va. nuomone apie epidura kardinaliai pasikeite.

Na as irgi nespjaunu i bala, is kurios gal reikes gert 4u.gif Bandysiu naturaliai, tik su air and gas... o kaip viskas pasibaigs - pamatysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Champagne @ 2008 11 05, 22:51)
as irgi buvau baisi naturaliste, sakiau gimdysiu TIKRAI be jokiu nuskaismunamuju. Ir net kai akusere jau gimdymo palatoje tik atvedus paklause, ar gimdysiu naturaliai, tvirtai pasakiau, kad taip smile.gif  nes atrodo  esu stipri ir skausmo nebijau. BET... blush2.gif  kai prasidejo saremiai kas minute ir po minute, dingo visa mano drasa... blush2.gif  epidura atliko gerai, ir jo deka gimdyma prisimenu su malonumu 4u.gif  tai va. nuomone apie epidura kardinaliai pasikeite.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
As buvau nusiteikusi pries epidura ir galvojau gimdysiu naturaliai, bet kai prasaremeviau 8 dienas, buvau pamirsus ka reiskia miegas nakti del skausmo, kai vaziavau gimdyti nieko nebenorejau, kad tik greiciau viskas pasibaigtu, nors gimdymo palatoje kai klause ar noriu epiduro, atsakiau ne. Bet po poros valandu jau jo maldavau doh.gif jokio salutinio poveikio nebuvo nei man nei kudikeliui ir esu laiminga, kad ji suleido, kita karta vel prasysiu epiduro mirksiukas.gif
Atsakyti
Cia ziuriu tokios drasuoles prisiskaite roziniu kniguciu kad epiduras blogai, jei butu blogai jis tikrai nebutu duodamos ligoninese. o gimdymas yra kiekvienos individualus ir kas lengvai pagimdo tai po to ir giriasi kad kam cia to reikia!!
yra moteru kurois gimdo po 2paras tai ka geriau nuo skausmo alpti?? nu visai mazohiste rase drasuole matai atsirado!!! cool.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija1980 @ 2008 11 07, 00:38)
Cia ziuriu tokios drasuoles prisiskaite roziniu kniguciu kad epiduras blogai, jei butu blogai jis tikrai nebutu duodamos ligoninese. o gimdymas yra kiekvienos individualus ir kas lengvai pagimdo tai po to ir giriasi kad kam cia to reikia!!
yra moteru kurois gimdo po 2paras tai ka geriau nuo skausmo alpti?? nu visai mazohiste rase drasuole matai atsirado!!!  cool.gif

Cia kiekvienos moters individualus pasirinkimas... ir niekuo deta cia ta drasa ar, juo labiau, mazochizmas. Epidiuras turi savo minusu ir rizikos faktoriu, naturalus gimdymas tap pat turi dideli minusa - beprotiska skausma. Ir kiekviena moteris, manau, apgalvoja abu variantus, pries nuspresdama, kas jai geriausia.
Atsakyti
Sveikutes, praeitais metais gimdziau naturaliai, sikart gimdysiu tik su epiduriniu. Pirma kart buvau nusiteikus is anksto, kad gimdysiu naturaliai, nes labai norejau pajausti, ka tai reiskia, nei kiek nebijojau, buvau isitikinusi, kad as viska istversiu. Visu pirma saremius jauciau tris paras, jas pragulejau ligoninej, visos naktys bemieges, jegu nebeturejau, skausmai nezmoniski (nenupasakosi). Pats stumimas vieni juokai, viens du trys ir isstumiau, bet kaklelio atsidarymas... Nezinau, neleido man skatinamuju, pora kart pacioj pradzioj (nes veliau nebegalima) kazkokiu suleido anestetiku, bet suveikdavo vos 5min ir vel... Raiciausi, rekiau, klykiau, vyra savo visa suznaibiau. NU IR KAM VISO SITO REIKIA????? Man atrodo, kad mano suneliui buvo tik dar baisiau klausytis kaip mama klykia, pergyveno visa ta stresa kartu su manim, todel ramybe viso nestumo metu nuejo suniui ant uodegos, deguonies jam ryskiai truko, nes as tik rekiau. Gydytojai vis bare, kad vaikui deguonies truksta, o as galiu tik ikvept tiek kad man uztektu ir vel klykiu... Turejo mano vaikelis siokiu tokiu problemeliu, gydytojai spejo, kad tai del gimdymo metu patirtos deguonies stokos, bet aciu Dievui viskas susitvarke.
Mano uosviene, vis sakydavo "labai greit pasimirs tavo gimdymo skausmai ir pamatysi, kita vaikeli vel noresi gimdyti naturaliai"... Dabar laukiu antro vaikelio, nieko as nepamirsau, ir gymdysiu tik su epiduru.

P.S. Kai atejo laikas stumti, ir gydytojai manes klause, kada prasideda saremiai? As nezinojau, nes man jau skaudejo visa laika, pastoviai. Jie man sako, kai pajusi stumk, o as nezinau, kada jis prasideda, kada baigiasi. Tada jie man viska reguliavo savaip, sake kada stumt ir po triju kartu isstumiau. tai nematau jokiu problemu, jei su epiduru man gydytojai reguliuos mano stanginimasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktut: 08 lapkričio 2008 - 14:42
QUOTE(Viktut @ 2008 11 08, 15:36)
Sveikutes, praeitais metais gimdziau naturaliai, sikart gimdysiu tik su epiduriniu. Pirma kart buvau nusiteikus is anksto, kad gimdysiu naturaliai, nes labai norejau pajausti, ka tai reiskia, nei kiek nebijojau, buvau isitikinusi, kad as viska istversiu. Visu pirma saremius jauciau tris paras, jas pragulejau ligoninej, visos naktys bemieges, jegu nebeturejau, skausmai nezmoniski (nenupasakosi). Pats stumimas vieni juokai, viens du trys ir isstumiau, bet kaklelio atsidarymas... Nezinau, neleido man skatinamuju, pora kart pacioj pradzioj (nes veliau nebegalima) kazkokiu suleido anestetiku, bet suveikdavo vos 5min ir vel... Raiciausi, rekiau, klykiau, vyra savo visa suznaibiau. NU IR KAM VISO SITO REIKIA????? Man atrodo, kad mano suneliui buvo tik dar baisiau klausytis kaip mama klykia, pergyveno visa ta stresa kartu su manim, todel ramybe viso nestumo metu nuejo suniui ant uodegos, deguonies jam ryskiai truko, nes as tik rekiau. Gydytojai vis bare, kad vaikui deguonies truksta, o as galiu tik ikvept tiek kad man uztektu ir vel klykiu... Turejo mano vaikelis siokiu tokiu problemeliu, gydytojai spejo, kad tai del gimdymo metu patirtos deguonies stokos, bet aciu Dievui viskas susitvarke.
Mano uosviene, vis sakydavo "labai greit pasimirs tavo gimdymo skausmai ir pamatysi, kita vaikeli vel noresi gimdyti naturaliai"... Dabar laukiu antro vaikelio, nieko as nepamirsau, ir gymdysiu tik su epiduru.

P.S. Kai atejo laikas stumti, ir gydytojai manes klause, kada prasideda saremiai? As nezinojau, nes man jau skaudejo visa laika, pastoviai. Jie man sako, kai pajusi stumk, o as nezinau, kada jis prasideda, kada baigiasi. Tada jie man viska reguliavo savaip, sake kada stumt ir po triju kartu isstumiau. tai nematau jokiu problemu, jei su epiduru man gydytojai reguliuos mano stanginimasi.

As gimdziau su epiduriniu nuskausminimu, bet man stangu gydytojai nereguliavo, kadangi kai atsidaro kaklelis mazdaug apie 7 cm, jokio nuskausminimo nebeleidzia, viskas toliau vyksta naturaliai (bent jau taip vyksta Klaipedos gimdymo namuose).
Atsakyti
saunuole tu, tokius reikalus istverei. as va pasisikaitau tokius aprasymus ir n-taji karta isitikinu, kad noresiu gimdyti tik su epiduru...

QUOTE(Viktut @ 2008 11 08, 14:36)

Atsakyti
DIEVE LAIMINK EPIDURA 4u.gif
Cia gal ir per ziauriai parasiau, bet dabar taip jauciuos. Pries sav pagimdziau antra savo princese, rinkausi epidura gimdymas truko 5 val, viskas sekesi labai gerai ir kaip stumti klausiau akuseres ir neplysau nes turejau jegu jos klausyti. O va pirmaja gimdziau 20 val be vaistu, tai ir plysau ir sunkai stumiausi, nes visas jegas isnaudojus buvau saremiams. blink.gif
Cia zinoma kiekvienos reiklas, o as trecia karta jei gimdysiu tai irgi rinksiuos epidura, nors buvau labai jau naturaliste ir Semetos kursus lankiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(muah @ 2008 11 05, 13:25)
Nu toki anesteziologa tai nusaut reikia! Gimdyvei ir taip daug skausmu ir nervu, o cia dar kazkoks dundukas pareiskia, kad epidiuras - laimes dalykas!!!  doh.gif  Nu nebutu vyras....

merginos, bet jis gryna tiesa pasake 4u.gif epidurine nejautra yra medicinine intervencija, kuri gali ir nepavykti - adata nepataikyti ten, kur reikia; vaistai sukelti alergija; pasireiksti kiti salutiniai poveikiai ir tt.

QUOTE(muah @ 2008 11 06, 23:56)
Cia kiekvienos moters individualus pasirinkimas... ir niekuo deta cia ta drasa ar, juo labiau, mazochizmas. Epidiuras turi savo minusu ir rizikos faktoriu, naturalus gimdymas tap pat turi dideli minusa - beprotiska skausma. Ir kiekviena moteris, manau, apgalvoja abu variantus, pries nuspresdama, kas jai geriausia.

skausmas tikrai kontroliuojamas ir svarbiausias dalykas, padedantis gerai jaustis - moters pasitikejimas savimi ir gimdymo pagalbininkais, saugumo ir komforto jausmas. kai gimdymo metu gali elgtis laisvai, jautiesi saugi ir rami del saves ir vaikelio - tada ir saremiu skausmas netrikdo, yra istveriamas, isbunamas.

QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 08, 15:38)
As gimdziau su epiduriniu nuskausminimu, bet man stangu gydytojai nereguliavo, kadangi kai atsidaro kaklelis mazdaug apie 7 cm, jokio nuskausminimo nebeleidzia, viskas toliau vyksta naturaliai (bent jau taip vyksta Klaipedos gimdymo namuose).

na, vienas is tokios strategijos "nemalonumu" - skausmas, kuris gimdymo eigoje stipreja letai ir prie kurio pripranti, ismoksti kontroliuoti, pasibaigus epiduro veikimui uzgriuva visa jega ir be perspejimo - su tokiu pojuciu suoliu bent man buvo tikrai sunkiau susitvarkyti, negu gimdant be vaistu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 08 lapkričio 2008 - 23:16
QUOTE(ragnez @ 2008 11 08, 23:15)
merginos, bet jis gryna tiesa pasake  4u.gif epidurine nejautra yra medicinine intervencija, kuri gali ir nepavykti - adata nepataikyti ten, kur reikia; vaistai sukelti alergija; pasireiksti kiti salutiniai poveikiai ir tt.

Na kaip čia pasakius g.gif Žinoma, kiekviena intervencija turi savo riziką, tačiau ko gero nenudžiugintų manęs toks pasakymas pvz prieš apendicito operacią bigsmile.gif
Atsakyti