Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(mama ciole @ 2008 10 23, 09:59)
as manau kad cia kiekvienos pasirinkimas...nematau nieko blogo nei tame kas daros epidura nei kas gimdo naturaliai smile.gif bet manau jeigu skausmai yra nepakeliami verta rinktis pagalba - siuo atveju epidura, kad palengvinti kancias, beja nepritariu tik toms kurios vos tik pajute mazycius saremius jau epidura daros..manau reikia kazkiek ir pakenteti, bet saves alinti irgi nereikia taigi manau teisingiausia kai pataikai i aukso viduriuka ir epidura pasidarai tada kai jau tikrai sunku kenteti as zadu taip daryti smile.gif o jei jau bus velu iskesiu iki galo smile.gif  na as taip nusiteikus kadangi girdejau kad daugeliui moteru kai tiksliai nepataikoma su epiduru buna nugaros skausmu nemazu kurie lydi visa gyvenim, o as jau db turiu problemu su nugaros skausmais, nuo paauglystes ta turejau gal del pergreito augimo... tai vat vien tik tas mane ir pristabdo del epiduro unsure.gif

sutinku su tavim bigsmile.gif pulti daryt epidura pajutus skausma nedidelį- neverta netgi, nes gal tas skausmas ir liks iki pabaigos nedidelis bigsmile.gif aš tikiuosi neskausmingo gimdymo biggrin.gif
Atsakyti
As manau, kad tai kiekvienos moters asmeninis pasirinkimas. As labai bijau skausmo, net nuo maziausio ignybimo rekiu 4u.gif Bet epidiuro nesirinksiu, nes vien nuo tos minties, kad vaistai bus leidziami i stubura, man bloga darosi. Be to, kai pasirenkamas epidiuras, daznai tenka kartu ir laseline pastatyt, kad spaudimas per daug nenukristu, ir kateteri ivest. O tai reiskia, kad tu praktiskai negali judeti. Tikrai nenoriu per gimdyma buti "prikalta" prie lovos.
Kaip bebutu, mano beveik visos drauges gimde su epidiuru ir visos liko labai patenkintos smile.gif Manau, kad daugeliui moteru tai pats priimtiniausias budas gimdyti ir jokiu budu ju nesmerkiu. Bet net ju puiki patirtis manes nesuvilios... Mano nuskausminimas ir relaksacija bus baseiniukas + dujos ir oras smile.gif
Atsakyti
na taip, pries darant epidurine nejautra paprastai i vena lasinami skysciai, o nuskausminamieji leidziami per kateteri, ivesta i stubura. taciau laseline nestovi visa laika, ji atjungiama, kai sulasa skysciai (taip, deja, kateteriukas lieka venoje dar kuri laiko po gimdymo), o epiduro kateteris netrukdo judeti - jis buna priklijuotas pleistriuku ant peties ir per ji galima suleisti papildoma doze vaistu, jei reikia.
labiau gali trukdyti pasaliniai epiduro poveikiai, nes suleidus per daug vaistu ar per giliai, gali nutirpti apatine kuno dalis. be to, nuskausminamuju poveikis gali buti nesimetriskas - nuskausminti tik viena puse.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 10 27, 16:00)
na taip, pries darant epidurine nejautra paprastai i vena lasinami skysciai, o nuskausminamieji leidziami per kateteri, ivesta i stubura. taciau laseline nestovi visa laika, ji atjungiama, kai sulasa skysciai (taip, deja, kateteriukas lieka venoje dar kuri laiko po gimdymo), o epiduro kateteris netrukdo judeti - jis buna priklijuotas pleistriuku ant peties ir per ji galima suleisti papildoma doze vaistu, jei reikia.
labiau gali trukdyti pasaliniai epiduro poveikiai, nes suleidus per daug vaistu ar per giliai, gali nutirpti apatine kuno dalis. be to, nuskausminamuju poveikis gali buti nesimetriskas - nuskausminti tik viena puse.

Visiškai sutinku.Praėjus valandai po epidūro pradžios pradėjau jausti dešiname šone stiprius sąrėmius.Su nugara turėjau tik tokių bėdų,kokias turi pagimdžiusios moterys pasikeitus svorio centrui
Atsakyti
QUOTE(muah @ 2008 10 27, 13:50)
Bet epidiuro nesirinksiu, nes vien nuo tos minties, kad vaistai bus leidziami i stubura, man bloga darosi.

drinks_cheers.gif buvau tokios pat nuomones ir iki paskutinio laikiausi savo, kentejau dantis sukandus, bet... epidura man visgi dare ir ne tam, kad nuskausmint, o kad suminkstintu gimdos kakleli. beje, kadangi gavau labai daug skatinamuju, tai epiduras nelabai ir veike, nes saremiai kartojosi kas minute ir buvo laaaabai skausmingi...

pries darant epidura, anesteziologo paklausiau, ar labai cia pavojinga ir kenksminga. o jis man saltu veidu: "na kaip ir visur, laimes dalykas, jei gerai pataikai, tai gerai viskas, o jei ne..." tada labai supanikavau, bet aciu dievui pataike ir jokiu komplikaciju bei pasalinio poveikio nejauciau.
Atsakyti
QUOTE(wizardry @ 2008 11 05, 09:57)
drinks_cheers.gif buvau tokios pat nuomones ir iki paskutinio laikiausi savo, kentejau dantis sukandus, bet... epidura man visgi dare ir ne tam, kad nuskausmint, o kad suminkstintu gimdos kakleli. beje, kadangi gavau labai daug skatinamuju, tai epiduras nelabai ir veike, nes saremiai kartojosi kas minute ir buvo laaaabai skausmingi...

pries darant epidura, anesteziologo paklausiau, ar labai cia pavojinga ir kenksminga. o jis man saltu veidu: "na kaip ir visur, laimes dalykas, jei gerai pataikai, tai gerai viskas, o jei ne..." tada labai supanikavau, bet aciu dievui pataike ir jokiu komplikaciju bei pasalinio poveikio nejauciau.

Po tokio anesteziologo komentaro buciau supanikavusi ir as smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, gimdziau su epidurine nejautra. Gimdyma labai malonu prisiminti ir nors mano mazei dar tik du menesiai, be baimes galvoju apie antra vaikiuka. Epidurine nejautra man pasirode stebuklinga. Tikiuosi, kad nenuskriaudziau savo dukrytes pasilengvindama jos atejima. Dristu manyti, kad ateidama pas tokios (puikios) busenos mama, kokios buvau as - ji bus laiminga.Visos, kurios baiminates gimdymo, pabandykite. As labai bijojau - o dabar , kai viskas praeity, galiu pasakyti - tai buvo stebuklinga naktis!!!!
Atsakyti
QUOTE(Rutad @ 2008 11 05, 12:25)
Sveikos merginos, gimdziau su epidurine nejautra. Gimdyma labai malonu prisiminti ir nors mano mazei dar tik du menesiai, be baimes galvoju apie antra vaikiuka. Epidurine nejautra man pasirode stebuklinga. Tikiuosi, kad nenuskriaudziau savo dukrytes pasilengvindama jos atejima. Dristu manyti, kad ateidama pas tokios (puikios) busenos mama, kokios buvau as - ji bus laiminga.Visos, kurios baiminates gimdymo, pabandykite. As labai bijojau - o dabar , kai viskas praeity, galiu pasakyti - tai buvo stebuklinga naktis!!!!

Aš tai kai kalbėjau su savo gine-tai ji man ir sako, jei labai skaudės darysim..Tai dėl epiduro darymo viskas kaip ir aišku, bet kuomet jį daro?kaip nepavėluot, kad po to jau nebegalės jo daryt?Aš ir jau po truputį linkstu prie nuskausminimo, nes kam darė-tai gimdymą labai gražiuoju mini bigsmile.gif o kam nespėjo ar šiaip nedarė-tai kaip kokį košmarą prisimena doh.gif Ar pavyzdžiui atvykus su nedideliais tarkime skausmais-paprašai, kad padarytų ir iki galo ji veikia ar po to poveikis dingsta? unsure.gif žodžiu, gal galite kas smulkiau parašyti, kaip tą epidurą taiko?
Atsakyti
as tai ir pasimetusi lb esu,nzn is tikruju kuris variantas butu geresnis g.gif ,nuo epiduro mane sulaiko kateteris nugaroje ir laselines,dar sako per epidura spaudimas nukrenta.o mano ir taip per zemas,ir tas netikrumo jausmas-sako kaip apdujusi jautiesi tada,nzn blink.gif blink.gif ,bet is kitos puses lb bijau gimdymo ir skausmo,gal nuskausminimas sumazintu stresa...esu lb pasimetusi,nzn ka rinktis,o galvojimui nebelb daug laiko turiu ,tik desimt dienu doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sanele @ 2008 11 05, 13:53)
as tai ir pasimetusi lb esu,nzn is tikruju kuris variantas butu geresnis g.gif ,nuo epiduro mane sulaiko kateteris nugaroje ir laselines,dar sako per epidura spaudimas nukrenta.o mano ir taip per zemas,ir tas netikrumo jausmas-sako kaip apdujusi jautiesi tada,nzn blink.gif  blink.gif ,bet is kitos puses lb bijau gimdymo ir skausmo,gal nuskausminimas sumazintu stresa...esu lb pasimetusi,nzn ka rinktis,o galvojimui nebelb daug laiko turiu ,tik desimt dienu doh.gif  thumbup.gif

tikriausiai visos mes jaučiamės pasimetusios doh.gif aš tai susirašiau pliusus ir minusus visų būdų, bet aišku žiūrėsiu pagal situaciją bigsmile.gif
Atsakyti

Nu toki anesteziologa tai nusaut reikia! Gimdyvei ir taip daug skausmu ir nervu, o cia dar kazkoks dundukas pareiskia, kad epidiuras - laimes dalykas!!! doh.gif Nu nebutu vyras....
Atsakyti

ne nu bet anesteziologas - tai baisu doh.gif ir apskritai kartais daktarai nepagalvoja ką šneka..kaip man esant šeštam mėnesį atvykus į gimdymo namus(, nes truputį kraujavau)-tai patikrinus daktarė sako:na reiktų vaistų suleist, nes gaila tiek laiko išnešiojus netekt vaiko ar ne? unsure.gif tai aš apakus stoviu ir jaučiu kad nuo jos žodžių alpstu blink.gif o pasirodo, ten uždegimas nestiprus buvo ax.gif o ką kalbėt apie daktarų komentarus,kai jau ir taip stresuodama atvyksti gimdyti?
Atsakyti