QUOTE(kitisan @ 2008 10 21, 22:26)
man menesines budavo tikra tragedija, be vaistu neapsieidavau pastaruoju metu, keleta kart net greitaja kvieciau - visiskas absurdas, tai jei jau man menesines tokias kancias suteikia, ar as sugebesiu save itikinti, kad tas skausmas yra prasmingas?
zinau, kas yra menesiniu skausmas. man asmeniskai, gimdyti buvo tikrai lengviau
suprantu tavo nerima. is tikruju, naturalu nerimauti del, ko nesi patyrusi, nezinai. tavo klausimai ir nerimas del to, kaip pavyks pagimdyti, ar skaudes, kaip jausiesi ir tt yra labai suprantami, naturalus ir pagristi. ir atsakymus i situos klausimus zinai tik tu viena, nes niekas kitas taip gerai nepazysta taves kaip tu pazysti save. isiklausyk i savo organizma, isivaizduok saremius, gimdyma - toki, kokio noretum, su tokiais pojuciais, kokie butu tau istveriami. vaizduote - galingas irankis.
QUOTE(JurgaSim @ 2008 10 22, 09:37)
1. Jus norite pasakyti kad dantu skausmas yra didesnis nei gimdymo?
2. O gal tiesiog manot, kad skausmas, kuri patiria moteris gimdydama, yra prasmingesnis..?
1. taip. nesitaisyciau dantu be nuskausminimo: dantu skausmas stiprus ir nepertraukiamas, istisinis, nuo jo nera pauziu ar poilsio. be to, sveiki dantys neskauda, dantu skausmas reiskia liga, patologija, kuria reikia gydyti.
2. taip. skausmas gimdymo metu padeda tiksliau ivertinti situacija. pasirinkdama poza, kurioje geriau jauciasi, kurioje maziau skauda, moteris padeda ne tik sau, bet vaikeliui - taip palengvina jo atejima i pasauli, nes kudikis gali judeti maziau pasipriesinimo (ir maziau skausmo) sukelianciu keliu.