Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

ginekologai turi leisti moteriai apsispresti, ar ji nori epiduro ar ne, negali buti grieztai pries ar uz. na, zinoma, jis gali tureti savo nuomone, bet ne ikyriai ja siulyti.

QUOTE(Undinelle @ 2008 10 21, 13:49)
As taip pat siuo klausimu daug blaskiausi, nes maniau, kad nereikia kenteti, po to - kad istversiu ir pagimdysiu pati, o dabagalvoju, kad prasysiu epiduro ir tikiuosi jis man bus suteiktas. Dar siuo klausimu nesitariau su savo gine, bet tikiuosi ji nebus pries...

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 10 21, 08:05)
tokiu atveju butina NURAMINTI supanikavusia moteri, suteikti jai palaikyma, paaiskinti, kas ir kodel vyksta, padeti paieskoti tinkamu pozu per saremius, skatinti vaikscioti, nueiti i dusa ir tt.
vaistai, manau, turi buti krastutine priemone.

cia butu idealus atvejis, bet realiai, kiek tai veikia? jei moteris pati nenusiteikus, kad jai gali palengveti nuo pozu keitimo, kvepavimo, masazu, man ro jai nieko neipirsi ir neirodysi.. arba daktaras turi buti idsealus psichologas..
pvz sian mano mazoji taip man spyre kazkur apacion, kad kuri laika atsigauti negalejau.. ir tai tik spyris - saremiai juk vyks nuolat..
as labai noreciau, kad man pavyktu pagimdyti naturaliai ir tikrai stengsiuos, jau dabar bandau nusiteikineti pozityviai - lyg ir pavyksta kol kas, bet jei man nepavyks naturaliai pagimdyti, nenoriu del to grauztis.. as net neisivaizduoju, kokio pobudzio tas skausmas bus, kaip as i ji reaguosiu. man menesines budavo tikra tragedija, be vaistu neapsieidavau pastaruoju metu, keleta kart net greitaja kvieciau - visiskas absurdas, tai jei jau man menesines tokias kancias suteikia, ar as sugebesiu save itikinti, kad tas skausmas yra prasmingas?
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2008 10 19, 13:59)
As keliaudama gimdyti, apie epidurini nuskausminima stengiausi nesusidaryti isankstines nuomones ir zinojau, jog pasikliausiu gydytojos rekomendacija. O kadangi ji patare pasinaudoti siuo nuskausminimu, tai jos ir paklausiau. Ji man paaiskino, kad nugaros skausmas su epiduru neturi nieko bendra, o del gimdymo skausmu, tai ju man tikrai pakako, kadangi, kai kaklelis atsiveria apie 7 cm, daugiau nuskausminamuju nebeleidzia (bent jau taip yra KGN), todel visa pabaiga tikrai naturali. O siaip tai man kartais norisi paklausti tu moteru, kurios taip priesiskai nusiteikusios del epiduro (tik nereikia pasakot tokiu nesamoniu kaip apduje nuo epiduro gime kudikiai) , kodel kai taisomes dantis, juos nuskausminame? Juk tas skausmas taip pat  naturalus pojutis...

nu moterys, jus nelyginkit dantu taisymo ir gimdymo... suauge zmones esame.. cia tas pats butu, jei paklaustumet, kodel operuojames apendicita su nuskausminamaisiais... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Naujoke27 @ 2008 10 21, 22:50)
nu moterys, jus nelyginkit dantu taisymo ir gimdymo... suauge zmones esame.. cia tas pats butu, jei paklaustumet, kodel operuojames apendicita su nuskausminamaisiais... doh.gif

Jus norite pasakyti kad dantu skausmas yra didesnis nei gimdymo? O gal tiesiog manot, kad skausmas, kuri patiria moteris gimdydama, yra prasmingesnis..? Nesiginciju del naujos gyvybes atejimo i si pasauli prasmes, bet skausmas tikrai yra subjektyvus ir individualus jausmas, todel tie kategoriskumai mane kartais net siutina. Kiekviena moteris turi teise rinktis kaip gimdyti ir negalima jos smerkti vien todel, kad ji nori siek tiek lengviau istverti gimdyma. Aisku, galima pradeti postringauti apie naturalizma, psichologinius sio ivykio aspektus, bet as tiesa sakant nemanau, kad pasirinkusi epidurini nuskausminima turiu save smerkti kaip nesugebejusia pagimdyti be medicininio isikisimo. Man gimdymas buvo sunkus ir itin komplikuotas, todel dziaugiuosi, kad nuskausminimas siek tiek palengvino si procesa. Nesupraskit klaidingai, tikrai neagituoju rinktis nuskausminimo, tai pernelyg individualu, o patarimo rinktis ar ne, jei moteris negali apsispresti, butina klausti kompetetingu mediku.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2008 10 22, 09:37)
Jus norite pasakyti kad dantu skausmas yra didesnis nei gimdymo? O gal tiesiog manot, kad skausmas, kuri patiria moteris gimdydama, yra prasmingesnis..? Nesiginciju del naujos gyvybes atejimo i si pasauli prasmes, bet skausmas tikrai yra subjektyvus ir individualus jausmas, todel tie kategoriskumai mane kartais net siutina. Kiekviena moteris turi teise rinktis kaip gimdyti ir negalima jos smerkti vien todel, kad ji nori siek tiek lengviau istverti gimdyma. Aisku, galima pradeti postringauti apie naturalizma, psichologinius sio ivykio aspektus, bet as  tiesa sakant  nemanau, kad pasirinkusi epidurini nuskausminima turiu save smerkti kaip nesugebejusia pagimdyti be medicininio isikisimo. Man gimdymas buvo sunkus ir itin komplikuotas, todel dziaugiuosi, kad nuskausminimas siek tiek palengvino si procesa. Nesupraskit klaidingai, tikrai neagituoju rinktis nuskausminimo, tai pernelyg individualu, o patarimo rinktis ar ne, jei moteris negali apsispresti, butina klausti kompetetingu mediku.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kitisan @ 2008 10 21, 22:26)
man menesines budavo tikra tragedija, be vaistu neapsieidavau pastaruoju metu, keleta kart net greitaja kvieciau - visiskas absurdas, tai jei jau man menesines tokias kancias suteikia, ar as sugebesiu save itikinti, kad tas skausmas yra prasmingas?

zinau, kas yra menesiniu skausmas. man asmeniskai, gimdyti buvo tikrai lengviau rolleyes.gif
suprantu tavo nerima. is tikruju, naturalu nerimauti del, ko nesi patyrusi, nezinai. tavo klausimai ir nerimas del to, kaip pavyks pagimdyti, ar skaudes, kaip jausiesi ir tt yra labai suprantami, naturalus ir pagristi. ir atsakymus i situos klausimus zinai tik tu viena, nes niekas kitas taip gerai nepazysta taves kaip tu pazysti save. isiklausyk i savo organizma, isivaizduok saremius, gimdyma - toki, kokio noretum, su tokiais pojuciais, kokie butu tau istveriami. vaizduote - galingas irankis. 4u.gif

1. Jus norite pasakyti kad dantu skausmas yra didesnis nei gimdymo?
2. O gal tiesiog manot, kad skausmas, kuri patiria moteris gimdydama, yra prasmingesnis..?

1. taip. nesitaisyciau dantu be nuskausminimo: dantu skausmas stiprus ir nepertraukiamas, istisinis, nuo jo nera pauziu ar poilsio. be to, sveiki dantys neskauda, dantu skausmas reiskia liga, patologija, kuria reikia gydyti.
2. taip. skausmas gimdymo metu padeda tiksliau ivertinti situacija. pasirinkdama poza, kurioje geriau jauciasi, kurioje maziau skauda, moteris padeda ne tik sau, bet vaikeliui - taip palengvina jo atejima i pasauli, nes kudikis gali judeti maziau pasipriesinimo (ir maziau skausmo) sukelianciu keliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 22 spalio 2008 - 12:19
QUOTE(ragnez @ 2008 10 22, 13:14)
zinau, kas yra menesiniu skausmas. man asmeniskai, gimdyti buvo tikrai lengviau  rolleyes.gif
suprantu tavo nerima. is tikruju, naturalu nerimauti del, ko nesi patyrusi, nezinai. tavo klausimai ir nerimas del to, kaip pavyks pagimdyti, ar skaudes, kaip jausiesi ir tt yra labai suprantami, naturalus ir pagristi. ir atsakymus i situos klausimus zinai tik tu viena, nes niekas kitas taip gerai nepazysta taves kaip tu pazysti save. isiklausyk i savo organizma, isivaizduok saremius, gimdyma - toki, kokio noretum, su tokiais pojuciais, kokie butu tau istveriami. vaizduote - galingas irankis.  4u.gif

tikiuosi man pavyks smile.gif
Atsakyti
Jus norite pasakyti kad dantu skausmas yra didesnis nei gimdymo? O gal tiesiog manot, kad skausmas, kuri patiria moteris gimdydama, yra prasmingesnis..? Nesiginciju del naujos gyvybes atejimo i si pasauli prasmes, bet skausmas tikrai yra subjektyvus ir individualus jausmas, todel tie kategoriskumai mane kartais net siutina. Kiekviena moteris turi teise rinktis kaip gimdyti ir negalima jos smerkti vien todel, kad ji nori siek tiek lengviau istverti gimdyma. Aisku, galima pradeti postringauti apie naturalizma, psichologinius sio ivykio aspektus, bet as  tiesa sakant  nemanau, kad pasirinkusi epidurini nuskausminima turiu save smerkti kaip nesugebejusia pagimdyti be medicininio isikisimo. Man gimdymas buvo sunkus ir itin komplikuotas, todel dziaugiuosi, kad nuskausminimas siek tiek palengvino si procesa. Nesupraskit klaidingai, tikrai neagituoju rinktis nuskausminimo, tai pernelyg individualu, o patarimo rinktis ar ne, jei moteris negali apsispresti, butina klausti kompetetingu mediku.

Pritariu tavo pasisakymui. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Naujoke27 @ 2008 10 21, 22:50)

Negalima lyginti skausmų - nes gimdymo skausmas VIENINTELIS turi prasmę - jis suteikia gyvybę. Nei mėnesinių, nei danties, nei lūžio nei joks kitas skausmas tos prasmės neturi - už tai ir nėra prasmės jo kentėti.
Be to, yra psichologijos rūšis dabar sakoma, kuri tyrinėja kūdikių (dar įsčiose) psichologiją ir savijautą. Tai sako, kai moteris nusiskausmina, kūdikis lieka vienas su savo stresu ir skausmu, mama nuo jo tarsi atsiriboja ir tai sukelia vaikučiui stresą. Na o kur dar galimos komplikacijos.... Kad ir vienai iš tūkstančio bet vis tiek. Užtai manau jeigu ištveriama - reikia bandyt ištvert. Bet jeigu jau nusilptų moteris, tada geriau nuskausmint - na iš didesnės blogybės rinktis mažesnę.

Atsakyti
QUOTE(kitisan @ 2008 10 22, 15:15)
tikiuosi man pavyks smile.gif

pavyks. visos pagimdo, pagimdysi ir tu. tavo kunas moka gimdyti, tiesiog reikia leisti jam daryti savo darba ir pasitiketi.
Atsakyti
QUOTE(smiltainis @ 2008 10 22, 20:12)
Negalima lyginti skausmų - nes gimdymo skausmas VIENINTELIS turi prasmę - jis suteikia gyvybę. Nei mėnesinių, nei danties, nei lūžio nei joks kitas skausmas tos prasmės neturi - už tai ir nėra prasmės jo kentėti.
Be to, yra psichologijos rūšis dabar sakoma, kuri tyrinėja kūdikių (dar įsčiose) psichologiją ir savijautą. Tai sako, kai moteris nusiskausmina, kūdikis lieka vienas su savo stresu ir skausmu, mama nuo jo tarsi atsiriboja ir tai sukelia vaikučiui stresą. Na o kur dar galimos komplikacijos.... Kad ir vienai iš tūkstančio bet vis tiek. Užtai manau jeigu ištveriama - reikia bandyt ištvert. Bet jeigu jau nusilptų moteris, tada geriau nuskausmint - na iš didesnės blogybės rinktis mažesnę.

Skausmas suteikia gyvybę blink.gif Vadinasi be skausmo gyvybės atsiradimas neįmanomas, arba ta gyvybė mažiau vertinga g.gif
Čia tik pastebėjimas bigsmile.gif Beje dantis dažniausiai taisausi be nuskausminimo(neesu mazochistė, jei kam kiltų klausimas lotuliukas.gif ), tiesiog po nuskausminimo ilgokai išliekantis audinių nutirpimas erzina labiau nei nemalonūs pojūčiai stomatologo kėdėj.Tai mano pasirinimas, toks pats pasirinkimas, kaip tų,kurios gimdydamos renkasi epidūrinį nuskausminimą.
Atsakyti
as manau kad cia kiekvienos pasirinkimas...nematau nieko blogo nei tame kas daros epidura nei kas gimdo naturaliai smile.gif bet manau jeigu skausmai yra nepakeliami verta rinktis pagalba - siuo atveju epidura, kad palengvinti kancias, beja nepritariu tik toms kurios vos tik pajute mazycius saremius jau epidura daros..manau reikia kazkiek ir pakenteti, bet saves alinti irgi nereikia taigi manau teisingiausia kai pataikai i aukso viduriuka ir epidura pasidarai tada kai jau tikrai sunku kenteti as zadu taip daryti smile.gif o jei jau bus velu iskesiu iki galo smile.gif na as taip nusiteikus kadangi girdejau kad daugeliui moteru kai tiksliai nepataikoma su epiduru buna nugaros skausmu nemazu kurie lydi visa gyvenim, o as jau db turiu problemu su nugaros skausmais, nuo paauglystes ta turejau gal del pergreito augimo... tai vat vien tik tas mane ir pristabdo del epiduro unsure.gif
Atsakyti