oi prisiskaiciau cia as visokiu nuomoniu,net nezinau ka ir galvot,man paciai teko gimdyt ir tarybiniais laikais ir dabar,turiu nemazai vaiku,visu gimdymas prasidejo vandenu nubegimu ir ilga ramybe be skatinamuju veiklos nebuvo nei su vienu,prasikankinta daug ko net nelinkeciau savo priesams ka pati iskentejau,su paskutiniu dziaugsmu buvo siulytas epidiurinis nuskausminimas -atsisakiau ko paskui labai gailejausi.sakoma kad su kiekvienu sekanciu gimdymu vis lengviau,greiciau ir maziau skausmu ne visoms man kaip ir atvirksciai.Jei tektu dar karta gimdyt rinkciausi tik nuskausminima ar net cezario pjuvi.Gal jums moterys neteko geru skausmu kentet kad renkates naturalu gimdyma
QUOTE(Naujoke27 @ 2008 10 01, 08:51)
ir as cia paskaitinejau apie nejautra, kokie + kokie -, bet galiu pasakyti tik tiek, kad pirma gimdziau be nejautros, leido skatinamuosius, ir neisprotejau, nors buvau labai jauna.. na, o jei jau yra parasyta apie tai, kad kenkai, tai manau ne is pirsto lauzta, ir pagalvokit mamytes, ar tikrai reikia del keliu valandu rizikuoti vaikelio ateitimi, ir sveikata.. dabar laukiuosi antro, ir net nesiruosiu naudoti nejautros, nes dar galvoju apie vaikelio sveikata..
taip taip, pakentėt tas "kelias valandas" ir aš sutikčiau bet kai po 12h (skaičiuojant nuo sąrėmių namie) sąrėmiavimo, 2gubos skatinamųjų dozės ir vandenų nuleidimo 4cm atsidarymas NETGI, tai nežinau ar kuri mano ląstelė bent pagalvojo kad "nedaug liko"
p.s. viskas baigėsi cezariu su pilna narkoze.
p.p.s. mano draugė gimdyt atvažiavo su 8cm atsidarymu - sako nu kai skaudėt pradėjo, tada ir važiavau.
p.p.p.s. pas visas skirtingas kaklelio atsidarymo procesas. laimingos tos, kurioms jis atsidaro greitai ir neskausmingai.
QUOTE(priklausomybe @ 2008 10 06, 19:50)
geriau jau isvis buti nemacius tu adatu ir net neziureti i ta puse...
aga
QUOTE(vataipva @ 2008 10 08, 14:45)
taip taip, pakentėt tas "kelias valandas" ir aš sutikčiau bet kai po 12h (skaičiuojant nuo sąrėmių namie) sąrėmiavimo, 2gubos skatinamųjų dozės ir vandenų nuleidimo 4cm atsidarymas NETGI, tai nežinau ar kuri mano ląstelė bent pagalvojo kad "nedaug liko"
p.p.s. mano draugė gimdyt atvažiavo su 8cm atsidarymu - sako nu kai skaudėt pradėjo, tada ir važiavau.
p.p.p.s. pas visas skirtingas kaklelio atsidarymo procesas. laimingos tos, kurioms jis atsidaro greitai ir neskausmingai.
Mes visos skirtingos Zinoma, kad butu tiesiog NUOSTABU, jei visoms skausmai prasidetu nuo 8 cm atsidarymo, bet deja... Man gimdyti jau greit. Kiekviena diena atrodo, kad darbar...dabar. Pasirodo, kad paruosiamiei tik. Ir kankina mane jau visa menesi
QUOTE(vakare-tyla @ 2008 10 09, 08:44)
Mes visos skirtingos Zinoma, kad butu tiesiog NUOSTABU, jei visoms skausmai prasidetu nuo 8 cm atsidarymo, bet deja... Man gimdyti jau greit. Kiekviena diena atrodo, kad darbar...dabar. Pasirodo, kad paruosiamiei tik. Ir kankina mane jau visa menesi
brrr, baisieji paruošiamieji sąrėmiai. kai visi tau sako "pamiegokit, išsimiegokit prieš gimdymą", tai tik tas ir galvoj, kai naktim per sąrėmius miegot negali, o dieną negali, nes paskui naktį neužmigsi
lengvo gimdymo ir puikaus vaikučio
QUOTE(vataipva @ 2008 10 08, 15:45)
tikrai kaip lengva kalbet tom, kuriu gimdymas buna zaibiskas. as labai noreciau pagimdyt be jokiu epiduru, bet jei skausmas bus toks, kad akyse zaliuos ir su Dievais kalbesiuos-nespjaunu i ji.
teko man is vienos pazystamos susilaukt kritikos del tokio mastymo.jos pasakojimas buvo toks- gimde du kartus.abu gimdymai uztruko po keleta valandu.apie skausma buvo pasakyta taip-''nu kazinau..skaudejo.negaliu sakyt kad labai, bet skaudejo, tai va-nebuk kvaila egoiste, paskaudes ir tau..ir praeis.kas cia yra -pora valandu.uztat vaikelio nenuodysi''
o kitos pazystamos pasakojimas-nera pasakojimo.is skausmo alpo, atsimena tik keleta momentu, nemate vaikelio atejimo i pasauli, gimdymas truko keliolika valandu prasidejus dideliem skausmam(ne pirmiem).dabar dukrai 13 metu-skausmo visdar nepamirsta.nori antro, bet bijo.
vat ir pavyzdys-imt, neimt epidura.viskas priklauso nuo situacijos.jei esi ta laimingoji, kuriai vaikeli pagimdyt-pirstelejimas(atsiprasant), tai aisku-kam tada jis.o vat jei galus atidavineji ir su anuo pasauliu kalbi....
QUOTE(Egipta @ 2008 04 29, 13:17)
Kadangi tema labai aktuali ir naudinga, tai atidariau naują. Pasidalinkit mamytės savo patirtim, papasakokit, kokių patogumų/nepatogumų patyrėte dėl epidūrinė nejautros.
Atkeliu posta is praeitos temos, kuris mane sokiravo
Visiskai nepritariu jusu nuomonei Manau, kad jums truksta elementriu ziniu apie epidurinę nejautrą, jei rašote tokias nesamones, kad vaikas gimsta "girtas nuo vaistų". Be to epiduras tiik padeda lengviau istverti gimdymo skausma, gimdymo laikui, dazniausiai jokios itakos neturi. Be to as netikiu horoskopais, netikiu, kad butent gimimo laikas nulemia visa likusi gyvenima. O, kad kaip jus rasote, laksto mamos pas gydytojus ir psichologus del to, kad vaikas gime per cezario operacija ar taikant nejautra, absurdiska. Su visais vaikais laksto, jei tik jie turi kokiu problemu ir nesvarbu kokiu budu gime.
Cezario operacija krastutine priemone, kuri daznai padeda isgelbeti kudikelio gyvybe, ir man visiskai nesvarbu kiek tai kainuoja mokesciu moketojams. Vaiko gyvybe - neikainojama!!!
Galbūt jaučiate kokią nuoskaudą, kad tais laikais kada gimdete neturejote galimybes pasilengvinti sau kanciu??? Bet jei dabar mes ja turime, tai kodel turetume ja nesinaudot??? Mokslas zengia i prieki ir mes kasdien naudojames jo pazanga
as su tavimi visiskai sutinku... tokios nesamones dar nesu girdejusi, man irgi dare epidura ir viskas ok, o kad vaikai turi problemu del ligu ar del kazko kito tai cia kalti buna tevai, kaip ji priziurejo kaip ji auklejo ir pan. nesvarbu kaip vaikutis ateina i pasauli, ar su cezario ar su epidura ar dar kaip nors, yra didelis dziaugsmas kad jis isvysta pasauli... nera didesnio dziaugsmo uz kudikio gimima, o kad nuo vaistu gimsta girti tai cia didziausia nesamone gyvenyme kuria girdejau, vaikas gali gimti gal siek tiek apsineses jei mama alkoholike... kad ti tokiu mamu butu maziau, per visa savo nestuma nei laso neisgeriau ir dabar turiu sveikuti mazuti kuriam jau bus 11men. Atkeliu posta is praeitos temos, kuris mane sokiravo
Visiskai nepritariu jusu nuomonei Manau, kad jums truksta elementriu ziniu apie epidurinę nejautrą, jei rašote tokias nesamones, kad vaikas gimsta "girtas nuo vaistų". Be to epiduras tiik padeda lengviau istverti gimdymo skausma, gimdymo laikui, dazniausiai jokios itakos neturi. Be to as netikiu horoskopais, netikiu, kad butent gimimo laikas nulemia visa likusi gyvenima. O, kad kaip jus rasote, laksto mamos pas gydytojus ir psichologus del to, kad vaikas gime per cezario operacija ar taikant nejautra, absurdiska. Su visais vaikais laksto, jei tik jie turi kokiu problemu ir nesvarbu kokiu budu gime.
Cezario operacija krastutine priemone, kuri daznai padeda isgelbeti kudikelio gyvybe, ir man visiskai nesvarbu kiek tai kainuoja mokesciu moketojams. Vaiko gyvybe - neikainojama!!!
Galbūt jaučiate kokią nuoskaudą, kad tais laikais kada gimdete neturejote galimybes pasilengvinti sau kanciu??? Bet jei dabar mes ja turime, tai kodel turetume ja nesinaudot??? Mokslas zengia i prieki ir mes kasdien naudojames jo pazanga
QUOTE(GALUZE @ 2008 10 08, 15:04)
oi prisiskaiciau cia as visokiu nuomoniu,net nezinau ka ir galvot,man paciai teko gimdyt ir tarybiniais laikais ir dabar,turiu nemazai vaiku,visu gimdymas prasidejo vandenu nubegimu ir ilga ramybe be skatinamuju veiklos nebuvo nei su vienu,prasikankinta daug ko net nelinkeciau savo priesams ka pati iskentejau,su paskutiniu dziaugsmu buvo siulytas epidiurinis nuskausminimas -atsisakiau ko paskui labai gailejausi.sakoma kad su kiekvienu sekanciu gimdymu vis lengviau,greiciau ir maziau skausmu ne visoms man kaip ir atvirksciai.Jei tektu dar karta gimdyt rinkciausi tik nuskausminima ar net cezario pjuvi.Gal jums moterys neteko geru skausmu kentet kad renkates naturalu gimdyma
o pas jus 6 vaikiukai ?Saunuole mamyte
Papildyta:
Sorry kad biski ne i tema Tiesiog pas nieka dar nemaciau parasyta 6 vaikai
as siek tiek sutrikusi....
per kursus mums aiskino, kad epiduras labai daznai (cia aisku reiktu nuimti ta "labai", nes lektore buvo uzkietejusi naturaliste..) sustabdo gimdyma.. t.y., del to suleteja saremiai, nes kazkokie hormonai nebepatenka i smegenis, taip pat del tos pacios priezasties suleteja atsidarymas.. ir del to tenka zymiai dazniau naudoti skatinamuosius..
daba gi skaitau, kad epiduras pagreitina atsidaryma..
nieko nebesuprantu gal galit kuri paaiskinti, kaip buna ir kodel? netikiu, kad ta pati procedura taip skirtingai veiktu gimdymo eiga..
is anksto labai dekoju
per kursus mums aiskino, kad epiduras labai daznai (cia aisku reiktu nuimti ta "labai", nes lektore buvo uzkietejusi naturaliste..) sustabdo gimdyma.. t.y., del to suleteja saremiai, nes kazkokie hormonai nebepatenka i smegenis, taip pat del tos pacios priezasties suleteja atsidarymas.. ir del to tenka zymiai dazniau naudoti skatinamuosius..
daba gi skaitau, kad epiduras pagreitina atsidaryma..
nieko nebesuprantu gal galit kuri paaiskinti, kaip buna ir kodel? netikiu, kad ta pati procedura taip skirtingai veiktu gimdymo eiga..
is anksto labai dekoju
pries 5 menesius gimdziau.gimdymas truko 17 val..kaklelis atsidarinejo laaabai letai..skausmai nezmoniski.tada pradejo leisti skatinamuosius,dar galvojau,kad atlaikysiu,bet paskui paluzau ir rekte isrekiau,kad noriu epidurinio! gydytojas iskart sutiko,nes mate kaip man sunku,o akusere pasake"kad butu buve musu laikais toks dalykas,nedvejodama buciau visus vaikus be skausmu pagimdzius"..dar as ten veblenau klausdama ar nepakenks leliukui,bet gydytoja nuramino,kad nera cia taip baisu kaip kad kiti sneka. gime nuostabi mergyte,placiai sypsojaus,glaudziau prie saves ir nei karto nesigailejau,kad pasirinkau toki nuskausminima.
QUOTE(Edwita @ 2008 10 13, 14:25)
pries 5 menesius gimdziau.gimdymas truko 17 val..kaklelis atsidarinejo laaabai letai..skausmai nezmoniski.tada pradejo leisti skatinamuosius,dar galvojau,kad atlaikysiu,bet paskui paluzau ir rekte isrekiau,kad noriu epidurinio! gydytojas iskart sutiko,nes mate kaip man sunku,o akusere pasake"kad butu buve musu laikais toks dalykas,nedvejodama buciau visus vaikus be skausmu pagimdzius"..dar as ten veblenau klausdama ar nepakenks leliukui,bet gydytoja nuramino,kad nera cia taip baisu kaip kad kiti sneka. gime nuostabi mergyte,placiai sypsojaus,glaudziau prie saves ir nei karto nesigailejau,kad pasirinkau toki nuskausminima.
kiek as zinau, tai tiesiogiai lialiui epiduras kenkia tik tiek, kad jis gimsta siek tiek labiau apsnudes ir ne taip naturaliai reaguoja i aplinka (bet kiek cia skaiciau, tai daugumai gime lb aktyvus kudikiai, tai galima daryti isvada, kad tai lb priklauso nuo anesteziologo profesionalumo greiciausiai). didesniu komplikaciju, kiek man teko girdeti, gali pasitaikyti mamytei del netinkamo ir neprofesionalaus taikymo.. bet tokie dalykai, tikiuosi, jau praeity..
man svarbu tik tai, kad jei man prireiks epiduro, kad jis nestabdytu gimdymo, kad tik lialiui kuo lengviau butu gimti sito labiausiai noriu..
as irgi galvojau kad pagimdysiu pati, bet po 12 valandu nezmonisko skausmo dare cezari ir naudojo epidurine nejautra.antra vaika jei kada nors gimdysiu tai butinai prasysiu epiduro, nes jau taip kankintis kaip su pirmu tikrai nebenoreciau