Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

Tai merginos patarkite. Tos kurios gimde be pradzioj ir po to su epiduru ka patartumete ar su epiduru ar be jo
Atsakyti
o kaip tas epiduras veikia? jei suleidzia, tai tik atvykus i ligonine, tai ir nejauti daugiau skausmu? blush2.gif

aciu
Atsakyti
As tikiuosi, kad man suveiks, nes ne visom suveikia vienodai. blink.gif Gimdysiu pirma karta ir tikrai nesakau ne epidurai, siais laikais kankintis, nu ne akmens amzius doh.gif O jeigu man neskaudes ir mano lelytei bus gerai, as tuo tikiu. Vien koks skausmas buna tos pirmines apziuros kaklelio, man sakydavo drauges, kad saremius galima gal kesti, bet tos apziuros, vien del ju reiketu to nuskausminimo. Todel tikrai esu kazkodel atsiplaidavus ir ne taip bijau gimdyti, nes zinau, kad jei kas, man bus padeta ir nereikes kankintis, nes skausmo, tai as labai bijau.
Atsakyti
as taip pat laaaabai bijau skausmo doh.gif ir manau rinksiuosi epidura ax.gif
Atsakyti
QUOTE(donabraskita @ 2008 09 22, 17:51)
na per nesidziauk, nes nie vieni cheminiai vaistai suleisti kudikiui  nepraeina be pasekmiu, deja  blink.gif

Epiduro nuskausminamieji kudikio nepasiekia! Taip mums sake anesteziologas per gimdymo kursus. I kudikio organizma patenka tik tie vaistai, kurie leidziami per krauja - i vena, raumenis ir pan. Tuo tarpu epiduras daromas i tarpslanksteline stuburo medziaga ir veikia tik vietiskai, t.y. pilvo sriti.

Papildyta:
QUOTE(Naira @ 2008 09 29, 10:44)
o kaip tas epiduras veikia? jei suleidzia, tai tik atvykus i ligonine, tai ir nejauti daugiau skausmu?  blush2.gif

aciu

Atvykus i ligonine pasakai, kad noresi epiduro. Tada tau istato kateteri. Nuskausminamuosius galima leisti, kai gimdos kaklelis atsidares mazdaug 5 cm. Viena doze veikia apie valanda. Po valandos galima suleisti kita doze ir t.t. lengvas maudimas islieka, bet didziuosius skausmus nuima.
Atsakyti
sakot istato kateteri epidurui?o tai ka tada man leido i stubura g.gif ?
Atsakyti
As jau po gimdymo, gimdziau su epiduru, tai galiu pasakyt is savo patirties, kad epiduras yra tikrai labai geras isradimas!!! Man pirma nubego vandenys, o saremiai buvo vos vos juntami, nuo tokiu kaklelis neatsidarinejo, teko leist skatinancius ir kai jau atsirado normalus saremiai padare epidura. Dingo visi skausmai ir kaklelis labai greit atsidare. Tiesa koju valdyt taip pat negalejau, del to kazkaip truputi nefaina buvo, bet kai atjunge vaistus gr5o visi pojuciai ir stumiant viska jauciau, tada jau smagu nebuvo, bet viskas vyko labai greit. Dukryte gime sveika ir zvali, is kart paime kruti ir zindo. Jei dar karta tektu gimdyt, tai tikrai rinkciaus epidura.

[/quote]
Papildyta:
Atvykus i ligonine pasakai, kad noresi epiduro. Tada tau istato kateteri. Nuskausminamuosius galima leisti, kai gimdos kaklelis atsidares mazdaug 5 cm. Viena doze veikia apie valanda. Po valandos galima suleisti kita doze ir t.t. lengvas maudimas islieka, bet didziuosius skausmus nuima.
[/quote]

Galima ir anksciau, man suleido kai buvo 3 cm.

QUOTE(mamacka22 @ 2008 09 29, 15:41)
sakot istato kateteri epidurui?o tai ka tada man leido i stubura g.gif ?

Kateteris ir buna stubure mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egipta: 29 rugsėjo 2008 - 15:56
[quote=Egipta,2008 09 29, 16:54]
As jau po gimdymo, gimdziau su epiduru, tai galiu pasakyt is savo patirties, kad epiduras yra tikrai labai geras isradimas!!! Man pirma nubego vandenys, o saremiai buvo vos vos juntami, nuo tokiu kaklelis neatsidarinejo, teko leist skatinancius ir kai jau atsirado normalus saremiai padare epidura. Dingo visi skausmai ir kaklelis labai greit atsidare. Tiesa koju valdyt taip pat negalejau, del to kazkaip truputi nefaina buvo, bet kai atjunge vaistus gr5o visi pojuciai ir stumiant viska jauciau, tada jau smagu nebuvo, bet viskas vyko labai greit. Dukryte gime sveika ir zvali, is kart paime kruti ir zindo. Jei dar karta tektu gimdyt, tai tikrai rinkciaus epidura.

[/quote]
Papildyta:
[/quote]

Galima ir anksciau, man suleido kai buvo 3 cm.
Kateteris ir buna stubure mirksiukas.gif
[/quote]
O kaip tas kateteris ten buna, jeigu tu vaikstai, guli, sedi, lauki ta laika, tai jo negalima pasijudinti? Negalima taip saves susizaloti, tu ji jauti pastoviai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nenka: 29 rugsėjo 2008 - 16:15
tai jeigu viena epiduro doze veikia tik valanda, o gimdymas trunka 12 val, tai galima prasyt, kad leistu kas valanda? ax.gif
Labai jau bijau skausmo. Nuo didesnio skausmo alpstu, tai net neisivaizduoju kaip bus gimdymo metu.

blink.gif

http://www.supermama...ilvukui jau.gif[/img][/url]

user posted image
Atsakyti
Sveikutes,

Nesu labai bijanti skausmo. Tuo labiau, kad dvi dukrytes gimdziau be jokio epodiuro, bet si karta laaabai noreciau juo pasinaudot, kad nebutu samone aptemusi nuo skausmu svarbiausiu momentu blink.gif Tikiuosi, kad pavyks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nenka @ 2008 09 29, 17:14)
O kaip tas kateteris ten buna, jeigu tu vaikstai, guli, sedi, lauki ta laika, tai jo negalima pasijudinti? Negalima taip saves susizaloti, tu ji jauti pastoviai?  g.gif

nugaroj kateteris, o šlangelė su pompa (į kurią dozes suleidžia) tau per petį permetama. šlangelė pati minkštutėlė, tu jos nejauti. iš vis nejauti nei dūrio vietos, nieko. ir vaikščiot gali, tik pageidautina ne viena. gali gulėt, gali klūpėt, ką nori tą daryk wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Naira @ 2008 09 29, 17:37)
tai jeigu viena epiduro doze veikia tik valanda, o gimdymas trunka 12 val, tai galima prasyt, kad leistu kas valanda?  ax.gif
Labai jau bijau skausmo. Nuo didesnio skausmo alpstu, tai net neisivaizduoju kaip bus gimdymo metu.

anesteziologė viską paaiškins. kai tik pradedi jausti skausmus didelius, vėl kvietiesi anesteziologę, ji vėl suleidžia dozę. taip ir kvieties kas kart.
aišku riba, maximumas, yra. či ajau kaip organizmas sureaguos į epidūrą..

man su epidūrų, nuleistais vandenimis ir 2 skatinamųjų dozėmis, buvo sulašinta maximali epidūro dozė ir daugiau anesteziologė nebegalėjo leisti. skausmai grįžo su visu smagumu prie 4cm atsidarymo smile.gif
Atsakyti
nors iki gimdymo buvau griežtai nusiteikusi gimdyti be nuskausminąmųjų - persigalvojau, kai pradėjo lašinti skatinamuosius maximaliomis dozėmis,o kaklas nesivėrė blink.gif dabar nuoširdžiai gerbiu tas moteris,kurios pačios pagimdė be jokių epdūrų....

labai bijojau epidūro.. visa iš nervų drebėjau, kalenau dantimis ir MB laikė mane kad tik drebulys netrukdytų daryti nejautrą... nes labai bijojau to šalutinio poveikio... bet kai suleido thumbup.gif gėris - neišpasakytas gėris thumbup.gif

tiesa, po to dar teko patirti spinalinę nejautrą, nes prireikė cezario, ir anesteziologas informavo, kad suleisto epidūrinės nejautros kiekio gali nepakakti, ir nors skausmo nejausiu galiu jausti, patį kažko darymo procesą, gramdymą ar pnš blink.gif tai tuomet pasirašiau ant spinalinės blush2.gif keistoka buvo nejausti kojų puse paros doh.gif

kas su šalutiniu poveikiu - jau per operaciją spaudimas nukrito iki 90/40 unsure.gif toks laikėsi dar dvi dienas, taigi negalėjau lipti iš lovos, nes pradėdavau alpti blink.gif pasirodo taip būna dėl tos nejautros unsure.gif bet viskas jau praėjo cool.gif
Atsakyti