Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(vataipva @ 2008 08 04, 12:11)
komoj nuo ko? nuo epidūro? o gal preeklampsija?

Tai kad preeklapsija jai nebuvo diagnozuota,su kraujo spaudimu bedu neturejo.Tikrai negaliu atsakyti nieko nezinau dabar apie jos bukle,tik tiek kad atsigavo
Atsakyti
Kai man atejo laikas gimdyti,net nebuvau pagalvojusi apie kuri nors nuskauminima.Maniau pagimdysiu pati,be jokiu problemu,o kaip kitip galetu but,juk pirma vaika pagimdziau gan greitai ir be dideliu skausmu ir vaikas nebuvo is mazuju,svere 4.170kg.Todel net nesidomejau kokie yra nuskausminimo budai.Taciau mano nelaimei atsitiko taip kad man prasidejo preklamsija(atrodo ta nelemta zodi gerai parasiau),reikejo gimdyti menesiu anksciau verysad.gif Zinoma buvo daug asaru,daug baimes ir t.t. Gimdyma skatino vaistais sad.gif Net eidama i gimdykla apie nuskausminamuosius negalvojau.Juk turiu pati pagimdyti! BET!!! kai prasidejo saremiai,galvojau kad isprotesiu nuo skausmo,buvau viena su niekuom negalejau pasikalbeti ar pasiguosti(artimieji buvo uz 300km nuo manes verysad.gif )Kai prasidejo saremiai kas 5min ir akusere pasake kad taip skaudes dar kazkur apie 30min-1val,sakiau kad nebeistversiu,net verkiau is skausmo. Tai tada akusere pasiule darytis epidurini,nieko apie ji nebuvau girdejusi,bet is kart sutikau.Tada padere ta epidurini,nei skaudejo nei ka.Sake per 20min nuims skausma,o man po tu 20min,prasidejo gimdymas,tai skausmas buvo nezmoniskas,nieko nepadejo nei epidurinis(nors kas dabar zino o jei jo nebutu dare,gal butu buve dar baisiau).Nesmerkiu nei vienos busimos mamytes kuri pasirinko bet koki nuskausminima.Mes visi renkames tai kas mums atrodo geriau.Kas ima nuskausminimus,o kas ima ir gimdo privaciose gimdyklose.Nei nuskausminimas nei privacios gimdyklos uz mus nepagimdys.Tai tik musu pasirinkimas,kaip tuo metu atrodo geriau,lengviau.
Atsakyti
as pati galvojau, gimdysiu be epdiduro. busiu didvyre ir gimdysiu kaip moterys per amziu amzius gimde. turi moteris pajusti ka tai reiskia ir t.t. is kur tokios mintys pas mane?? pati skausmo ir kraujo bijau, bet taip galvojau. 7 menuo nestumo, buvau sveciuose ir sutikau mamyte, kuri neseniai gimdziusi buvo su epduru. aisku, ji man pradejo patarineti, kad tik su epiduru gimdyciau. mintyse isizeidziau ko man aiskina kaip gimdyti ir ka daryti? ( o juk patare...)
vandenis nuleidinejo man. vien paziurejus i tuos prietaisus ciut nenualpau doh.gif daktare mano giminaite, taipazinojo mane ir pasake, kad man brangiajai, epidura tai tikrai darys rolleyes.gif
pajutau skausmus, bet dar ne didziuosius.... dziaugiuosi, kad ir nepatyriau ju. dabar kaip ir ta pati mergina man patare, patariu ir as- darykites epidura ir nekentekit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ameya @ 2008 08 06, 10:29)
as pati galvojau, gimdysiu be epdiduro. busiu didvyre ir gimdysiu kaip moterys per amziu amzius gimde. turi moteris pajusti ka tai reiskia ir t.t. is kur tokios mintys pas mane?? pati skausmo ir kraujo bijau, bet taip galvojau.

lygiai tokia pati pradzia lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet kai prasidejo saremiai gatava buvau po visa liginine laktyt ieskodama daktaro kad padarytu epiduri doh.gif
o dar gi duoda pasirasyt dokumenta kad sutinki tai siaubingai ilgai slinko tos sekundes lotuliukas.gif akys ant kaktos lenda nuo skausmo o man autografus cia dalinti liepia lotuliukas.gif lotuliukas.gif
bet seip pagimdziau per 4 valandas

as uz! kam kankintis jei galima nesikankint? ax.gif
Atsakyti
dariausi epidura ir labai tuo dziaugiuosi...gimdymas buvo ne trupmas,pries nukelent mane i gimdykla pazystama daktare liepe tik epidura ir darytis nes gimda nelinkus greitai atsidarineti...saremiavau nuo ankstaus ryto iki pat vakaro...jaigu ne epiduras tikrai buciau neisgalejusi pagimdyti pati sunelio...o kai suleido epidura net buvau nusnudus kokiu 30-40min....tad mano patarimas visoms tik epidura rinktis....nebe tie laikai kai moteris turi pagimdyti be nuskausminamuju...jaigu jie yra reikia tuo dziaugtis....
Atsakyti
na..pirmaji gimdziau su epiduru, bet ne savo noru - kadangi buvau uzskatinta del nesciuju cholestazes, saremiai pasidare jau nenormalus - buvo su mazdaug sekundes tarpais ir net be ju, o valandu jau nemazai buvo praeje, o kaklelis neatsidarinejo, tai dare epidura, po kurio kaklelis atsidare. tarsi kazkur nugrimzdau po to epiduro, siaip jo veikimas bbaigesi iki stumimo fazes, skaudejo vel, bet vat stumiant epiduras savo padare - buvo zymiai sunkiau isstumti, nes kazkodel stumimo fazej tie saremiai kazkaip atbuko, buvo sunku suprast, kur jo pradzia, kada stumt - ta ir sake gydytojas..o siaip tai juk veikimas epiduro jau buvo i pabaiga..tai neisivaizduoju, kaip kitos stumia tada, kai epiduras dar veikia normaliai.. epiduras prailgina stumimo faze, o tai vaikui tikrai ne i sveikata, o ir moteris ne super kazka jaucia ir gali jam padet.. man tuomet atrode, kad jauciu, bet kas yra stumimas supratau tik po antro gimdymo.
Antro gimdymo eiga buvo visiskai normali (isbuvau namie praktiskai iki stumimo stadijos smile.gif ), tai nereikejo skatint - saremiai uztat normalus buvo, su pertraukom. Siaip, manau, kad ir koks tas skausmas butu, jei yra pertraukos, ju uztenka atsikvept iki kito saremio. Epiduro ir jokio kito nuskausminimo nesidariau per antra gimdyma, labai gerai jauciau saremius per stumimo faze, jauciau, kaip juda vaikiukas ir tikrai galejau jam padeti - lengvai ir greitai pagimdziau dukra.
galiu pasakyt, kad ir vaikai, gimdyti su epiduru r be jo, skiriasi. Ta sake ir akuseres ligoninej, ir sesuo neonatologe, o ir pati ant savo vaiku maciau. Nezinau, ar epiduras kazkaip tiesiogiai juos veikia, ar del to, kad su epiduru stumimo faze uztrunka ilgiau ir vaikutis daugiau prisikankina, bet ir pagal statistika su epiduru gimusieji - mazas procentas tik sugeba per pirma pusvalandi normaliai pazisti, buna labiau nuvarge, silpnesni. Siaip prisimenu, kad sunus sunkiai pazindo tik gimes, daugiau gulejo toks isvarges, o dukra pakele galva jau pas mane ant pilvo paguldyta, inirtingai zyst pradejo iskart, buvo aktyvi iskart.
Del mano pacios savijautos, tai su epiduru buvo daug prasciau - ir spaudimas iskart smarkiai krito, atsijungus buvau, ir galvos skausmai uzejo, neetgi po gimdymo kelios dienos buvo tokie uzeje, kad atrode lyg gimdymo saremiai galvoj biggrin.gif ir pati ne taip greit atsistaciau, kaip kad pagimdzius naturaliai..

o siaip tai visaip buna, ir visaip matyt reikia. Yra, kuomet reikia to epiduro, kai kazkas blogai vyksta, gimdymo veikla neprogresuoja, ar kai gimdyves skausmo slenkstis zemas ir ji jau del skausmo nelabai susigaudo aplinkoj. Visos mes skirtingos.. Bet siaip tai geriau be epiduro.. o del skausmo.. zinot, man tvirtumo ir pasitikejimo dave pats paprasciausias suvokimas - "ir tai praeis". smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilke @ 2008 08 23, 11:27)
na..pirmaji gimdziau su epiduru, bet ne savo noru - kadangi buvau uzskatinta del nesciuju cholestazes, saremiai pasidare jau nenormalus - buvo su mazdaug sekundes tarpais ir net be ju, o valandu jau nemazai buvo praeje, o kaklelis neatsidarinejo, tai dare epidura, po kurio kaklelis atsidare. tarsi kazkur nugrimzdau po to epiduro, siaip jo veikimas bbaigesi iki stumimo fazes, skaudejo vel, bet vat stumiant epiduras savo padare - buvo zymiai sunkiau isstumti, nes kazkodel stumimo fazej tie saremiai kazkaip atbuko, buvo sunku suprast, kur jo pradzia, kada stumt - ta ir sake gydytojas..o siaip tai juk veikimas epiduro jau buvo i pabaiga..tai neisivaizduoju, kaip kitos stumia tada, kai epiduras dar veikia normaliai.. epiduras prailgina stumimo faze, o tai vaikui tikrai ne i sveikata, o ir moteris ne super kazka jaucia ir gali jam padet.. man tuomet atrode, kad jauciu, bet kas yra stumimas supratau tik po antro gimdymo.
Antro gimdymo eiga buvo visiskai normali (isbuvau namie praktiskai iki stumimo stadijos smile.gif ), tai nereikejo skatint - saremiai uztat normalus buvo, su pertraukom. Siaip, manau, kad ir koks tas skausmas butu, jei yra pertraukos, ju uztenka atsikvept iki kito saremio. Epiduro ir jokio kito nuskausminimo nesidariau per antra gimdyma, labai gerai jauciau saremius per stumimo faze, jauciau, kaip juda vaikiukas ir tikrai galejau jam padeti - lengvai ir greitai pagimdziau dukra.
galiu pasakyt, kad ir vaikai, gimdyti su epiduru r be jo, skiriasi. Ta sake ir akuseres ligoninej, ir sesuo neonatologe, o ir pati ant savo vaiku maciau. Nezinau, ar epiduras kazkaip tiesiogiai juos veikia, ar del to, kad su epiduru stumimo faze uztrunka ilgiau ir vaikutis daugiau prisikankina, bet ir pagal statistika su epiduru gimusieji - mazas procentas tik sugeba per pirma pusvalandi normaliai pazisti, buna labiau nuvarge, silpnesni. Siaip prisimenu, kad sunus sunkiai pazindo tik gimes, daugiau gulejo toks isvarges, o dukra pakele galva jau pas mane ant pilvo paguldyta, inirtingai zyst pradejo iskart, buvo aktyvi iskart.
Del mano pacios savijautos, tai su epiduru buvo daug prasciau - ir spaudimas iskart smarkiai krito, atsijungus buvau, ir galvos skausmai uzejo, neetgi po gimdymo kelios dienos buvo tokie uzeje, kad atrode lyg gimdymo saremiai galvoj  biggrin.gif ir pati ne taip greit atsistaciau, kaip kad pagimdzius naturaliai..

o siaip tai visaip buna, ir visaip matyt reikia. Yra, kuomet reikia to epiduro, kai kazkas blogai vyksta, gimdymo veikla neprogresuoja, ar kai gimdyves skausmo slenkstis zemas ir ji jau del skausmo nelabai susigaudo aplinkoj. Visos mes skirtingos.. Bet siaip tai geriau be epiduro.. o del skausmo.. zinot, man tvirtumo ir pasitikejimo dave pats paprasciausias suvokimas - "ir tai praeis". smile.gif

Atleisk,bet cia tik tavo pastebejimai,mano patirtis visai kitokia,nenoriu plestis,nes tiek pat prirasyciau ir apie epiduro pliusus ir privalumus ir mano gimes vaikelis taip pat guviai pakele galvyte ir 'inirtingai zyst pradejo'ir joks cia mazas tokiu procentas doh.gif ir atsistaciau labai greitai,jau po dvieju val. vaisciojau ir galejau pervistysti vaika.Gal ir sakyti reiketu,kad 'man buvo geriau be epiduro',o ne teigti kad moterys gimdykit be epiduro,nes man buvo blogai doh.gif
Atsakyti
o kur taip parasyta: "o ne teigti kad moterys gimdykit be epiduro,nes man buvo blogai" ? smile.gif ar cia tik tavo mano posto interpretacija mirksiukas.gif o sios frazes nematei: "o siaip tai visaip buna, ir visaip matyt reikia. Yra, kuomet reikia to epiduro, kai kazkas blogai vyksta, gimdymo veikla neprogresuoja, ar kai gimdyves skausmo slenkstis zemas ir ji jau del skausmo nelabai susigaudo aplinkoj. Visos mes skirtingos.." ?

kazkokios liguistos tos reakcijos epiduro tema - jei sakai, kad geriau visgi be epiduro, nors turi omeny, kad visaip buna, tai visos puola, o jei rasot ir skatinat visas su epiduru gimdyt, tai jau visiskai normalu ir palaikoma? keistokas poziuris.

cia tema apie pliusus ir minusus. as savus surasiau. jei tavo vaikas buvo toks guvus po epiduro (idomu, koks butu buves be jo tongue.gif ), tai irgi taip galbut tik tau, ir gal tu priklausai tam mazam procentui, ne as ji sugalvojau, tyrimus mokslininkai ir gydytojai ne siaip sau daro. tai ka, man dabar irgi reiktu sakyti, kad rasyk, jog tau buvo geriau su epiduru, o neteik, kad moterys, gimdykit su epiduru biggrin.gif
Atsakyti

cia tema apie pliusus ir minusus. as savus surasiau. jei tavo vaikas buvo toks guvus po epiduro (idomu, koks butu buves be jo tongue.gif ), tai irgi taip galbut tik tau, ir gal tu priklausai tam mazam procentui, ne as ji sugalvojau, tyrimus mokslininkai ir gydytojai ne siaip sau daro. tai ka, man dabar irgi reiktu sakyti, kad rasyk, jog tau buvo geriau su epiduru, o neteik, kad moterys, gimdykit su epiduru biggrin.gif
[/quote]
Gimdzia vaikus su epiduru ir naturaliai-be epiduro,visi vienodai buvo' guvus', kalbu tik tai ka pati patyriau.Ir visai nebutina ji taikyti krastutiniu atveju,visai normalus dalykas jei moteris atvykusi gimdyti isanksto jo uzsipraso ir nera cia jokia blogybe.
Atsakyti
gal ne blogybe, bet koks to tikslas? as nelabai suprantu.. nebent moteris pati zino, kad jos skausmo slenkstis itin zemas ir pvz isipjovus pirsta jau is skausmo sokineja, tai apie gimdyma tuomet ner ka ir kalbet. bet jei viskas ok su jutimais, psichologiskai pasiruosus gimdymui, tai nematau logikos isankstiniam uzsisakymui..
nors ir nesmerkiu, sakau, kiekvienam savaip
galiausiai juk visi skausmai, viskas praeina..
Atsakyti
as uz epidura thumbup.gif pirma gimdziau su ir antra planuoju gimdyti su epidura, nes kaip skausmo nepakeliu, tai kam kankintis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilke @ 2008 08 23, 12:19)
gal ne blogybe, bet koks to tikslas? as nelabai suprantu.. nebent moteris pati zino, kad jos skausmo slenkstis itin zemas ir pvz isipjovus pirsta jau is skausmo sokineja, tai apie gimdyma tuomet ner ka ir kalbet. bet jei viskas ok su jutimais, psichologiskai pasiruosus gimdymui, tai nematau logikos isankstiniam uzsisakymui..

oi nevisoms taip. pvz aš prisiskaičius apie "skausmo slenksčius" buvau tikra, kad jis pas mane aukštas biggrin.gif tiek pjūvių peiliu, kirtimų esu patyrus (buitiniai, aišku biggrin.gif ), daug rankų/pirštų lūžių, kojų pasitempimai, smūgiai (kontaktinis sportas) - niekam nuskausminamųjų nereikėjo, net maža būdama susilaužius ranką neverkiau - skauda ir tiek.
per gimdymą, nepyk, buvo visai kitaip. skaudėjo nežmoniškai.
va tau ir tas įsipjovimų palyginimas su gimdymu biggrin.gif

p.s. po gimdymo praėjus pusei metų, stikline įsipjoviau į pirštą - vos nenualpau. gyvenime tokai silpna per tokius buitinius neatsargumus nebuvau buvus. kraujo nebijojau. iki gimdymo..
Atsakyti