Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(vataipva @ 2008 07 17, 09:51)
o cezarį daro su spinaline nejautra, ne epidūrine. biški skiriasi jos wink.gif

Cezarį gali daryti ir su epidūrine nejautra.
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 07 17, 09:59)
Cezarį gali daryti ir su epidūrine nejautra.

man anesteziologė aiškino, kad cezariui tik spinalinę daro.

Epidūrinė nejautra – į epidūrinį tarpą suleidžiama nuskausminamųjų. Galima blokuoti reikiamos kūno dalies skausmą. Visi kiti jutimai – ir sąmonė, ir gebėjimas judėti – išlieka.
Spinalinė nejautra – nuskausminimas, pasiekiamas suleidžiant vaistų į nugaros smegenų kanalą. Blokuojami visi jutimai ir judesiai žemiau dūrio lygio.

nelabai norėčiau cezario su epidūru biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lusis @ 2008 07 16, 15:29)
O siaip as manau, kad moteris yra taip sukurta kad pati galetu pagimdyti vaikuti. Aisku buna isimciu, bet tas epiduras tai tikras ispuikimas ir turbut koki 80 procentu moteru ji naudoja palengvinti sau gyvenima.

ispuikimas yra ir naudotis indaplove, bo galima gi ir rankomis. Nekalbu jau apie rubu skalbimo masina. Jei yra budu palengvinti gyvenima, tai kodel gi ne. Norisi kazkam kankintis - irgi prashom, kiekvienas renkas pagal save. Nesuprantu tik kam reikia kai kuriom BOBOM zeminti kitu pasirinkima.
Man arteja gimdymo data ir as zinau, kad jei viskas bus gerai, tikrai prasysiu epiduro. Vaikas jaucias gerai, kai ir mamytei gerai.
Diskutuojant apie kenkima vaikui - kuri is jusu valget vien tik ekologiskus produktus be E - tokiu gi praktiskai nera, tai ir dziaukites prisherusios chemija ir taip pakankamai.
Linkeciau visoms tolerancijos kitu pasirinkimui wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lusis @ 2008 07 16, 16:29)
Laba diena mamytes.

Nesenai susituokem ir jau po truputi galvojam apie leliuka.  smile.gif
Kai dar buvau pries kokius 7 metelius turejome nuostabia etikos mokytoja, labai apsisvietusia moteri. Ir ji mum papasakojo, kad labai domejosi gimdymu. ir sake kad tikrai mokslininku yra irodyta, kad vaiko gimimas nulemia visa jo gyvenima. Kad is tikro jis neturetu gimti kazkokiais skatinimo budais. Kad vaikas gimdamas viska jaucia ir patiria didziuli stresa, kuris uzsikoduoja jo samoneje. Ir man labai istrigo jos pasakojimas apie gimdyma, ir as taip svajoju tik nezinau ar pavyks igyvendinti. Zodziu kaip ji pasakojo moterys turetu gimdyti ne toje saltoje ir ryskiu sviesu pilnoje operacineje kur laksto gydytojai ir kas tik nori bet labai jaukioje palatoje, prietemoje, skambant graziai muzikai, zvakiu sviesoje, su mylimu vyru. Aisku salia turi buti visada pasituosusi gydytoju komanda, nes tikrai zmogus nesi nuo nieko apsidraudes. Moteriai turetu buti leista pasirinkti jai tinkamiausia poza o nei kaip patogiau gydytojui. dar sake kad kai leliukas gimsta jam jokiu budu negali iskart nukirpti virksteles o turi ji paguldyti mamytei ant pilvo ir labai idemiai stebeti kada jis pats pradeda kvepuoti ( deja dabar gydytojai tingi cia taip terliotis). As labai tikiuos kad pavyks rasti gerus privacius gimdymo namus, kur galesiu ispilgyti savo svajone. Ir manau, kad mamytem tie skausmai tik sustripreja nuo tu nervu ir draskymusi ir tu gydytoju lakstymo.
O siaip as manau, kad moteris yra taip sukurta kad pati galetu pagimdyti vaikuti. Aisku buna isimciu, bet tas epiduras tai tikras ispuikimas ir turbut koki 80 procentu moteru ji naudoja palengvinti sau gyvenima.

Graži teorija. Bet tik teorija. Anksčiau, kai moterys gimdydavo vienos namuose ir nebuvo profesionalios pagalvos tiesiog mirdavo dalis vaikų ir dalis gimdyvių.
Jeigu gimdymas vyksta sklandžiai, galima ir tas lempas reguliuotis ir vaikutį ant pilvo paguldyti. ax.gif
Bet deja būna atvejų, kad rūpi ne kaip ant pilvo guldyti, o kad iš viso gimęs vaikutis kvėpuoti pradėtų. verysad.gif
Dėl skatinimo: manau, jeigu ne medicina neturėčiau nei vieno vaiko, jeigu vaikas pernešiojamas ir neskatinamas gimdymas, vaikas gali žūti arba gimti nesveikas. verysad.gif

O del skausmo tai tiek: prieš pirmąjį gimdymą galvojau visai taip, kaip parašė lusis, po gimdymo, kurio pabaigoje nebegalėjau nei apsiversti, nei stumti, o gulėjau praktiškai kaip lapas bejėgis, teorijos pasikeitė. verysad.gif
Jeigu ne profesionalus gydytojas, kuris savo rankomis išstūmė vaiką, kaži kaip ten būtų buvę. unsure.gif Per antrą gimdymą rinkausi epidūrą, kad bent jau pabaigoje būtų sąmonė veikianti, sąmonė buvo, bet va medikų pagalbos prireikė, o ant pilvo vaiko paguldyti negalėjo dėl mano ir vaiko blogos būklės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 07 05, 18:01)
o skauda, kai duria i nugara?  blush2.gif  ax.gif

MAn tai labai skaudejo, turbut didziausias nemalonumas is viso gimdymo, nes pataike per saremi, kurie buvo kas viena dvi minutes, pats anesteziologas issigandes buvo, kad as 'pasokau':))) Bet taip greitai nuima skausma, kad vis tiek verta.
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 07 05, 18:01)
o skauda, kai duria i nugara?  blush2.gif  ax.gif

Man visiskai neskaudejo ax.gif
Atsakyti
as durio skausmo bijau labiau nei gimdymo blush2.gif
Atsakyti
Manau kiekviena is musu truputi jaudinasi ir bijo.As taip pat uz epidiura nes jei yra tokia galimybe kodel gi nepasinaudoti ja.
Gero apsisprendimo visos ir geru rezultatu bei lengvu gimdymu 4u.gif , gal kazkiek ir save apraminu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sakgintare @ 2008 07 26, 22:47)
as durio skausmo bijau labiau nei gimdymo blush2.gif

taip ir man buvo. negalėjau apsipręst, nes dūrio baimė didesnė buvo nei sąrėmių skaumas. mėčiaus, mėčiaus kol galiausiai jau buvo vėlu. važiavau su nuostata, kad gimdysiu tik su nejautra, bet neprireikė ir labai džiaugiuos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vataipva @ 2008 07 17, 10:08)
man anesteziologė aiškino, kad cezariui tik spinalinę daro.

Epidūrinė nejautra – į epidūrinį tarpą suleidžiama nuskausminamųjų. Galima blokuoti reikiamos kūno dalies skausmą. Visi kiti jutimai – ir sąmonė, ir gebėjimas judėti – išlieka.
Spinalinė nejautra – nuskausminimas, pasiekiamas suleidžiant vaistų į nugaros smegenų kanalą. Blokuojami visi jutimai ir judesiai žemiau dūrio lygio.
nelabai norėčiau cezario su epidūru  biggrin.gif

Man darė cezarį su epidūru, ir esu labai patenkintą, nes iškatr pamačiau savo leliuką, o dabar apsisprendusi gimdyti pati, nes gydytoja pasakė, kad ši kart galiu tai padaryti pati, bet vat vis g.gif nežinau, negaliu apsispresti ar su epidūru ar be gimdyti unsure.gif
Atsakyti
Nenoriu gasdinti nestukiu bet gerai pagalvoki,mano drauge gimde pries savaite,jai padare epidura bet viskas baigesi cezariu,maziukas gime sveikas o ji iki siol komoj.
Atsakyti
QUOTE(Perlute @ 2008 08 01, 12:05)
Nenoriu gasdinti nestukiu bet gerai pagalvoki,mano drauge gimde pries savaite,jai padare epidura bet viskas baigesi cezariu,maziukas gime sveikas o ji iki siol komoj.

komoj nuo ko? nuo epidūro? o gal preeklampsija?
Atsakyti