Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(Lena.lt @ 2008 07 13, 17:48)
drinks_cheers.gif ir man truputeli juokas paeme is tokiu klausimu, ar skauda duriant. Mamytes nori jau visai be jokiu nemaloniu pojuciu gimdyti. Man tas duris niekai, kai pagalvoju kokie gali buti skausmai be epiduros.

O MAN atrodo, kad kiekvienas klausimas yra normalus, yra tik kvaili atsakymai.
Atsakyti
blogiausia tada, kai epidūrinė nejautra gimdymo skausmų nenuima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meilana @ 2008 07 14, 22:06)
O MAN atrodo, kad kiekvienas klausimas yra normalus, yra tik kvaili atsakymai.

taigi, rupinimasis savo sveikata nera kvaila. Reikia ne tik apie vaika galvoti, bet ir apie save, nes kitaip kas ji augins? O stuburas tai ne uzpakalis, todel man svarbu, kokia yra epiduro darymo eiga. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 07 05, 19:01)
o skauda, kai duria i nugara?  blush2.gif  ax.gif

Tikrai visiskai neskauda, kai daromas epiduras. nors ir sunkoka, svarbiausia yra atpalaiduoti nigaryte. reikia klausyti ka sako anesteziologas. jis papraso atsisedus ir nuleidus kojas, sulenkti nugara. tuomet apciupineja slankstelius, stubura, suranda reikalinga taska.
tuomet durio visa nugara nudezinfekuoja su tokiu geltonai oranziniu tirpalu ir iduria. duris visiskai neskausmingas, primena uodo ikandima. o kai iduria, svarbiausia ramiai pasedeti, kad idurtu tiksliai ten, kur reikia. ir kai tik pradeda leist vaistukus, pradedamas jausti kartsis kojose, kuris vis kyla iki juosmens. tuomet tave staigiai guldo ir daro toliau kas priklauso.

taip, kad mergytes nebijokit smile.gif
Atsakyti
Aciu, vadove!
zmoniskai paaiskinot! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 07 15, 19:55)
Aciu, vadove!
zmoniskai paaiskinot!  thumbup.gif

tikrai nera uz ka. kad tik pagelbetu mano paaiskinimas.

svarbiausia nebijokit - garantuoju - nebaisu ir neskausminga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vadove @ 2008 07 15, 19:48)
Tikrai visiskai neskauda, kai daromas epiduras. nors ir sunkoka, svarbiausia yra atpalaiduoti nigaryte. reikia klausyti ka sako anesteziologas. jis papraso atsisedus ir nuleidus kojas, sulenkti nugara. tuomet apciupineja slankstelius, stubura, suranda reikalinga taska.
tuomet durio visa nugara nudezinfekuoja su tokiu geltonai oranziniu tirpalu ir iduria. duris visiskai neskausmingas, primena uodo ikandima. o kai iduria, svarbiausia ramiai pasedeti, kad idurtu tiksliai ten, kur reikia. ir kai tik pradeda leist vaistukus, pradedamas jausti kartsis kojose, kuris vis kyla iki juosmens. tuomet tave staigiai guldo ir daro toliau kas priklauso.

taip, kad mergytes nebijokit smile.gif

Per skausmus jauciu sunku susikoncentruot, nors nejudet gal ir iseina.. man pasakojo , kad nuo skausmo , net nelabai suprato ka daktarai sneka.. schmoll.gif
O kaip po epidurio? Dabar viskas gerai ?
Renkuosi atsiliepimus... labai jau kazkodel as jo bijau, bet jauciu ,kad gali but neisvengiamas jo durimas blink.gif
Atsakyti
Laba diena mamytes.

Nesenai susituokem ir jau po truputi galvojam apie leliuka. smile.gif
Kai dar buvau pries kokius 7 metelius turejome nuostabia etikos mokytoja, labai apsisvietusia moteri. Ir ji mum papasakojo, kad labai domejosi gimdymu. ir sake kad tikrai mokslininku yra irodyta, kad vaiko gimimas nulemia visa jo gyvenima. Kad is tikro jis neturetu gimti kazkokiais skatinimo budais. Kad vaikas gimdamas viska jaucia ir patiria didziuli stresa, kuris uzsikoduoja jo samoneje. Ir man labai istrigo jos pasakojimas apie gimdyma, ir as taip svajoju tik nezinau ar pavyks igyvendinti. Zodziu kaip ji pasakojo moterys turetu gimdyti ne toje saltoje ir ryskiu sviesu pilnoje operacineje kur laksto gydytojai ir kas tik nori bet labai jaukioje palatoje, prietemoje, skambant graziai muzikai, zvakiu sviesoje, su mylimu vyru. Aisku salia turi buti visada pasituosusi gydytoju komanda, nes tikrai zmogus nesi nuo nieko apsidraudes. Moteriai turetu buti leista pasirinkti jai tinkamiausia poza o nei kaip patogiau gydytojui. dar sake kad kai leliukas gimsta jam jokiu budu negali iskart nukirpti virksteles o turi ji paguldyti mamytei ant pilvo ir labai idemiai stebeti kada jis pats pradeda kvepuoti ( deja dabar gydytojai tingi cia taip terliotis). As labai tikiuos kad pavyks rasti gerus privacius gimdymo namus, kur galesiu ispilgyti savo svajone. Ir manau, kad mamytem tie skausmai tik sustripreja nuo tu nervu ir draskymusi ir tu gydytoju lakstymo.
O siaip as manau, kad moteris yra taip sukurta kad pati galetu pagimdyti vaikuti. Aisku buna isimciu, bet tas epiduras tai tikras ispuikimas ir turbut koki 80 procentu moteru ji naudoja palengvinti sau gyvenima.
Atsakyti
QUOTE(lusis @ 2008 07 16, 16:29)
Laba diena mamytes.

Nesenai susituokem ir jau po truputi galvojam apie leliuka.  smile.gif
Kai dar buvau pries kokius 7 metelius turejome nuostabia etikos mokytoja, labai apsisvietusia moteri. Ir ji mum papasakojo, kad labai domejosi gimdymu. ir sake kad tikrai mokslininku yra irodyta, kad vaiko gimimas nulemia visa jo gyvenima. Kad is tikro jis neturetu gimti kazkokiais skatinimo budais. Kad vaikas gimdamas viska jaucia ir patiria didziuli stresa, kuris uzsikoduoja jo samoneje. Ir man labai istrigo jos pasakojimas apie gimdyma, ir as taip svajoju tik nezinau ar pavyks igyvendinti. Zodziu kaip ji pasakojo moterys turetu gimdyti ne toje saltoje ir ryskiu sviesu pilnoje operacineje kur laksto gydytojai ir kas tik nori bet labai jaukioje palatoje, prietemoje, skambant graziai muzikai, zvakiu sviesoje, su mylimu vyru. Aisku salia turi buti visada pasituosusi gydytoju komanda, nes tikrai zmogus nesi nuo nieko apsidraudes. Moteriai turetu buti leista pasirinkti jai tinkamiausia poza o nei kaip patogiau gydytojui. dar sake kad kai leliukas gimsta jam jokiu budu negali iskart nukirpti virksteles o turi ji paguldyti mamytei ant pilvo ir labai idemiai stebeti kada jis pats pradeda kvepuoti ( deja dabar gydytojai tingi cia taip terliotis). As labai tikiuos kad pavyks rasti gerus privacius gimdymo namus, kur galesiu ispilgyti savo svajone. Ir manau, kad mamytem tie skausmai tik sustripreja nuo tu nervu ir draskymusi ir tu gydytoju lakstymo.
O siaip as manau, kad moteris yra taip sukurta kad pati galetu pagimdyti vaikuti. Aisku buna isimciu, bet tas epiduras tai tikras ispuikimas ir turbut koki 80 procentu moteru ji naudoja palengvinti sau gyvenima.

labas ,
zinai posaky: Svetimo skausmo nebuna..!
Kol pasti nepatyrei gimdimo 'malonumu' nemanau, kad gali sakyti , jog epidiuras yra tik ispuikimas.. jeigu gimdimo skausma prilygina, koju ir ranku lauzimui.. reik manyt, kad ir nuskausminimas yra sugalvotas nebereikalo.
Atsakyti
QUOTE(lusis @ 2008 07 16, 16:29)
Laba diena mamytes.

Nesenai susituokem ir jau po truputi galvojam apie leliuka.  smile.gif
<...>

vat kai jau lauksies "leliuko", ir pati galvosi gimdymo planą, daugiau knygučių pasiskaitysi apie gimdymo eigą, pagimdysi, tada jau ir galėsi šnekėt epidūras yra išpuikimas ar ne.

sorry, nesusilaikiau. mane biesina negimdžiusių sapaliojimai apie epidūrą ir muziką žvakių šviesoje
Papildyta:
QUOTE(Mangale @ 2008 07 16, 16:40)
labas ,
zinai posaky: Svetimo skausmo nebuna..!
Kol pasti nepatyrei gimdimo 'malonumu' nemanau, kad gali sakyti , jog epidiuras yra tik ispuikimas.. jeigu gimdimo skausma prilygina, koju ir ranku lauzimui.. reik manyt, kad ir nuskausminimas yra sugalvotas nebereikalo.

žinai, esu patyrus nemažai kaulų skilimo ir lūžimų. nė dėl vieno nei alpus nebuvau, nei pykino.
per gimdymą kitaip nutiko biggrin.gif todėl nesutinku su šituo teiginiu lotuliukas.gif

P.S. po gimdymo man neskaudėjo nei galvos nei nugaros - jokių pašalinių pojūčių (bet gal mano pavyzdžio ir nereiktų imt galvon, nes mano gimdymas vistiek paskui tik su pilną narkoze baigės).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vataipva: 16 liepos 2008 - 15:49
Pasiklausius jusu pasakojimu galima pagalvoti kad anksciau moterys negimde. Dabar cia tik visos tokios kankines. As nesu nusistacius pries epidura, galbut ir pati juo naudosiuos. Tiesiog manau kad tai turetu buti nestumo eigoje butina priemone jei tikrai reikia kaip cezaris o ne tai kad dar nepradejo lauktis jau zino kad su epiduru gimdys. Tik ikelusios koja i ligonine jau jo ir praso. tongue.gif Ir nera cia ko nervintis.
Atsakyti
QUOTE(lusis @ 2008 07 17, 08:30)
Pasiklausius jusu pasakojimu galima pagalvoti kad anksciau moterys negimde. Dabar cia tik visos tokios kankines. As nesu nusistacius pries epidura, galbut ir pati juo naudosiuos. Tiesiog manau kad tai turetu buti nestumo eigoje butina priemone jei tikrai reikia kaip cezaris o ne tai kad dar nepradejo lauktis jau zino kad su epiduru gimdys. Tik ikelusios koja i ligonine jau jo ir praso.  tongue.gif Ir nera cia ko nervintis.

gimdė tos moterys, gimdė. ir po gimdymo ėjo į laukus dirbti.
bet prieš tėkšdama tokį teiginį pasiskaitinėk koks būdavo "anksčiau" kūdikių ir gimdyvių mirtingumas.
beje, įkeli į gimdymo namus koją jau "maždaug žinodama", kad skauda cool.gif ir po patikrinimo darai išvadas - reikia/nereikia epidūro.
o cezarį daro su spinaline nejautra, ne epidūrine. biški skiriasi jos wink.gif
Atsakyti