Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(Raideles @ 2008 05 28, 09:48)
Kaip gydytojai atkalbinėja gimdyves darytis epidūrą ir padeda pagimdyti natūraliai smile.gif
http://www.mothering...p/t-110380.html

wow. I am impressed thumbup.gif
mergaites, o pas mus daro kraujo testa pries epidura?
Papildyta:
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 28, 13:52)
Dar prdeciau kiekvienos moters teise spresti, kiek skausmo ji nori ir gali kenteti. Ne internetinems onutems-petrutems spresti, kiek skausmo kazkas turi iskesti, kada epidura darytis.

Gaila, kad kai kas tokios teises moterims nepalieka, smerkia tas, kurioms nepriimtinos gimdymo kankynes. Juk ne abortus moterys darosi, o nuskausminima. doh.gif Nors net apie abortus gi galima diskutuoti, ner vienareiksmisko atsakymo. O cia- kazkoks nuskausminimas, naudojamas jau daugybe metu (mano gydytoja sake, kad net tarybiniais metais toks buvo, visokiu sisku dukroms ir zmonoms).

Zodziu, nereguliuokit jus kitiems gyvenimu, kai jusu to nepraso.  mirksiukas.gif

nezinau, mano gyvenimo forumo onuciu ir petruciu nuomone neregulioja mirksiukas.gif Zinoma visos turi laisva valia, bet taip pat zmones turi ivairiu nuomoniu, nusistatymus, zinias, tuo mes ir dalinames smile.gif. Rinksimes vistiek mes pacios, o forumo langa visada galima uzdaryt paspaudzius kryziuka virshui wink.gif

(sorry uz angliskas raides - kaskas vel su kompu sad.gif)
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 05 28, 16:57)
Rinksimes vistiek mes pacios, o forumo langa visada galima uzdaryt paspaudzius kryziuka virshui wink.gif

(sorry uz angliskas raides - kaskas vel su kompu sad.gif)

Che. Na matai, eilini karta galima isitikinti, kaip gali prasauti su patarimais, kai juos duodi vaizda matydamas tik is savo varpines. biggrin.gif Net apie tokias technines smulkmenas. (Nema pas mane to kryziuko. Esu apple gerbeja cool.gif ).
Atsakyti
mergaitės, nu man keisčiausia kaip viena kitos postus komentuojat ir darot išvadas, kaip medikės. nugi jūsų gimdymas tai buvo jūsų, o kitų, tai kitų, jūs gi nežinot kaip viskas vyko ir dėl ko doh.gif
siūlyčiau pasidalint savo patirtim ir nesikabinėt prie kitų postų ir nemokint vienai kitos.
aš asmeniškai pirmiausia perskaičiau visą turimą literatūrą apie gimdymą(gal 4 knygas), ir priėmiau sprendimą, negaliu teigti, kad prasidėjus gimdymui būtent taip ir elgsiuos, bet remiuosi ne kitų moteriškių patirtim(kurių kiekviena yra labai individuali), o moksline literatūra, kuri beje pateikia tiek minusus, tiek pliusus įvairių nuskausminimo būdų. mums belieka pasirinkti, kas mums priimtiniausia 4u.gif
Atsakyti
LAbas,
as is tu, kur sakiau, gyvenime - jokio epiduro...TAi va, mano atveju kaklelis pletesi kosminiu greiciu, saremiai prasidejo is karto kas 1-2 minutes, 3 h isbuvau be epiduro (is ju viena namuose), iki 5 cm, tada jau paprasiau epiduro-ir po jo per pusvalandi buvo pilnas atsidarymas, ir per viena ar du saremius isstumiau. TAi mano atveju tikrai mitas, kad suleleja gimdymo veikla. DAr vienas mitas kad nejauti stumimo metu. Gerai kai padaro epidura, jauti kuo puikiausiai, bent jau as jauciau ir galejau puikiai kontroliuoti ta stumima. Trecias mitas, kad dings pienukas - pieno upeliai pas mus:)))Mano atveju,kai pirmagimis gime per 3,5 h, kitaip neissiverciau, daktaras sake, jog kitaip butu sunku buve...DAbar tikrai nesigailiu, nors dar ta pati gimdymo vakara buvau kategoriskai nusistacius pries. MAno didziausia baime buvo pakenkti vaikeliui, bet anesteziologas sake, kad patenka viskas tik i motinos kraujotaka, na, nezinau, ar tai tiesa...NA, mano suneliui nepanasu kad pakenke per pusvalandi,. nes is karto jis buvo aktyvus labai:) Linkiu Jums nebuti kategoriskoms, kaipo as, paskui lengviau buna priemus kitoki sprendima, o ir kiekvienas gimdymas labai individualus, tikiu, kad palaipsni skausma buciau istverus, bet cia buvo is kart kas 1-2 minutes.Geras dalykas tas epiduras...NEgali lyginti saremiu normaliu ir kai jau su epiduru. Antra karta kai gimdysiu, irgi noresiu epiduro, jei tik spesiu, sak, antri vaikai gimsta greiciau...
Atsakyti
Labas, mamytės, pasiskaičiau tik kelis paskutinius pasisakymus ir nusprendžiau pasisakyti ir aš blush2.gif Esu viena tų, kurios labai bijo skausmo, taigi buvau iš karto apsisprendusi kad norėsiu epidūro. Mano atveju gimdymo veikla niekaip neprasidėjo ir kaklelis neatsidarinėjo, tad skatino vaistais. Žinoma epidūro pasiprašiau pati ir labai iš anksto, bet kaip paaiškėjo vėliau, su epidūru kaklelis greičiau atsidarinėja (už tai jis man buvo indikuotinas ir skirtas nemokamai). Na, viskas baigėsi Cezario pjūviu, bet čia jau kita istorija mirksiukas.gif
Atsakyti
Su epiduru gali ir leteti ir greiteti gimdymo veikla.
Buna, kad butent del skausmo ji ir sutrinka. Nes kai skauda isiskiria medziagos, kurios siaurina kraujagysles, blogeja gimdos ir placentos aprupinimas krauju. Tokiu atveju epiduras padeda.
Kitu atveju epiduras gali letinti gimdymo veikla, ypac jei pradedamas, kol ji dar nebuvo reguliari ir pakankamai stipri. Del epiduro gali uztrukti isvarymo laikotarpis.
Atsakyti
perskaiciau visa diskusija is ties idomu pasidare. Pirma vaikuti gimdziau su epiduru jo paprasiau is karto nuvykus i ligonine ir nesigailiu skausmo uzteko ir taip vistiek paciai reikejo pagimdyti,kadangi atvariau su nubegusiais vandenimis, o nebuvo atsidarymo, tai gimdyma skatino uztrukau 3val buvau zvali viska atsimenu, kojos man is viso netirpo jas visa laika jauciau, galvos irgi neskaudejo, o mergaite gime sveika. Dabar 3,5 ir laukiam tuoj gimstat broliuko, gimdyti paluoju vel su epidurine nejautra.
P.S. drauge pasigimde naturaliai, tai sake daugiau gimdyti nenori prasikankino, prareke, o as prisimenu pirma gimdyma be baimes, nezinau kaip bus su antru tikiuosi bus ok.
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2008 05 07, 16:28)
Galvodama apie savo artejantį gimdymą jaučiuosi saugiau ir ramiau, nes žinau, kad jei labai skaudės yra galimybė pasinaudot epiduru. Tai man suteikia drasos ir gimdyti visai nebijau (jau dabar epiduras duoda naudos  bigsmile.gif ) )Nezinau kaip man bus,neįsivaizduoju koks tas skausmas, bet apsvarstau įvairias galimybes su ir be epidūro.

Sveika Egipta.
Skaitau nuo pradžių visą tėmelę ir galvoju.....deja niekas nežino kaip geriau.
Tu tik nenusimink.Kiek suprantu tau tai pirmasis vaikelis ir nežinai ko tiketis.
Man tas pats......neisivaizduoju.Kaip galima žinoti ar tau reiks epidūros ar nereiks, kaip?Manau tai galima nuspręsti tik prasidėjus gimdymui...jei viskas bus gerai, manau tos ir epiduros nereiks, bet jei skausmai bus neapsakomi ir gydytojai patars, kad reikia, manau neverta to atsisakyti.....

Papildyta:
QUOTE(kruopa12 @ 2008 06 25, 17:09)
perskaiciau visa diskusija is ties idomu pasidare. Pirma vaikuti gimdziau su epiduru jo paprasiau is karto nuvykus i ligonine ir nesigailiu skausmo uzteko ir taip vistiek paciai reikejo pagimdyti,kadangi atvariau su nubegusiais vandenimis, o nebuvo atsidarymo, tai gimdyma skatino uztrukau 3val  buvau zvali viska atsimenu, kojos man is viso netirpo jas visa laika jauciau, galvos irgi neskaudejo, o mergaite gime sveika. Dabar 3,5 ir laukiam tuoj gimstat broliuko, gimdyti paluoju vel su epidurine nejautra.
P.S. drauge pasigimde naturaliai, tai sake daugiau gimdyti nenori prasikankino, prareke, o as prisimenu pirma gimdyma be baimes, nezinau kaip bus su antru tikiuosi bus ok.

As irgi viską perskaičiau,,,deja aš dar negimdžiusi, tad tos skausmo skalės nežinau ir su kuo lyginti nežinau.....
O kiek jums buvo metų, kai pirmą gimdėte?

Atsakyti
man buvo 23
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2008 05 27, 22:39)
Na va,  padiskutavom ir viskas tapo aišku ir paprasta kaip du kart du  biggrin.gif  Epidūro nereikia gimdyvėms, kurios gali iškentėti skausmą ir gimdymo metu turi jėgų žiūrėt pro langą, kaip vaikai žaidžia futbolą. Na, o toms, kurios vos ne su angelais šneka, netgi būtina pasinaudot epidūru  cool.gif
Tik visgi sunku nubrėžti tą ribą, kada skausmas yra kenčiamas, o kada - ne. Juk kiekvienai savas skausmas atrodo baisiausias ir didžiausias  g.gif
O geriausia - atsakomybę prisiimt ir spręst pačiai, Tuo labiau, kad ir gąsdinimai dėl epidūro (vaiko atžvilgiu)  skamba utopiškai. Tikriausiai net pati Rima (kuri parašė už širdies griebiantį postą, kad epidūras yra blogai; kad ji gimdydama kentėjo dvidešimt kelias valandas, tai ir visos turi per tą skausmą pereiti ir pan.) neatskirtų tarp būrio prieš ją sustatytų vaikų, kuris yra gimęs mamai pasinaudojus epidūriniu nuskausminimu, o kuris - ne....

Perskaičiau visą diskusiją, ir su jūsų nuomone tikrai sutinku.....kas gali kenteti, tai ir vaistų nereikia, kas su angelais šnekasi, tai nieko jau ir nebelie, kaip epidūras....
o šiaip kas žino kiek normalus savalaikiai gimdymas trunka?
Dar nesu gimdžiusi, tai man šioje temoje daug klausimų, aš jau su angelais kartais šnekuosi, kad buna skaudžios mmm, o ką jau kalbėti tada apie gimdymą.
Idomu ar įmanoma nuo skausmo prarasti sąmonę, nes man taip būna......
dekoju visoms...ir sekmes visoms....tegul lengi buna gimdymai, kuri suteiktu tik begalinį džiaugsmą.
Papildyta:
QUOTE(kruopa12 @ 2008 06 26, 19:47)
man buvo 23

Taip, patys tie metai kada gimdyti...man jau kaip ir laikas, bet vis dar delsiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingese @ 2008 06 26, 19:50)
Perskaičiau visą diskusiją, ir su jūsų nuomone tikrai sutinku.....kas gali kenteti, tai ir vaistų nereikia, kas su angelais šnekasi, tai nieko jau ir nebelie, kaip epidūras....
o šiaip kas žino kiek normalus savalaikiai gimdymas trunka?
Dar nesu gimdžiusi, tai man šioje temoje daug klausimų, aš jau su angelais kartais šnekuosi, kad buna skaudžios mmm, o ką jau kalbėti tada apie gimdymą.
Idomu ar įmanoma nuo skausmo prarasti sąmonę, nes man taip būna......
dekoju visoms...ir sekmes visoms....tegul lengi buna gimdymai, kuri suteiktu tik begalinį džiaugsmą.
Papildyta:

Taip, patys tie metai kada gimdyti...man jau kaip ir laikas, bet vis dar delsiu smile.gif

Kada broliukas palnuoja pasibelsti pas jus? 4u.gif
Atsakyti

Papildyta:
Kada broliukas palnuoja pasibelsti pas jus? 4u.gif
[/quote]
rugsejo pradzioje
Atsakyti
aš gimdžiau su epidūru, nes skausmas buvo nepakeliamas, o dar kaklelis neatsidarinėjo, tai privarė skatinamųjų doh.gif ir dėka epidūro visi skausmai dingo, aišku nuo juosmens nieko nejutau nes nutirpo, bet vistiek pati pagimdžiau, o ir nejutau kaip plyšo nuo... iki blink.gif tik viena bėda, kad nutirpus nejutau kada reikia stangintis ir stumti, tiesiog gydytoja pasakė kaklelis atsidaręs, stumk kiek gali... nu ir ką pagimdžiau sveiką berniuką, jokios skaudančios nugaros, nieko thumbup.gif antrą gimdysiu tik su epidūriniu nuskausminimu. mirksiukas.gif
Atsakyti