Trumpai technologija: Reik turet du identiskus paveiksl. Tada klijuoji viena paveiksl., ir pasirenki norimas iskelt vietas, tepi spec. dekupazo klijais (tikrai lipalas skiestas ypac netinka), pirstais isformuoji is tos mases fragmenta ir dedi ant kliju, truputi dar pirstais pareguliuoji ir vel iskart kliju ant virsaus tepi (nelaukt kol sukietes) tada paveiksl. toki pat ant virsaus (pageidautina ikirpti krastelius kad graziai apgultu) ir kad grziai issivaiksciotu as dar isvirsaus lipalu del slapumo kad patogiau paskirstyti servietele graziai, tada su teptuku formuojam , grazinam, raizom ir t.t. Paskui ramiai imam kita detale ir nebijom kad sita gali pasigadinti nes viskas jau buna pakankamai stabilu
O ar manes nepamirsot: tai ka as darau ne taip klijuodama dekupazo popieriu?
QUOTE(Glamour @ 2008 05 10, 14:19)
Įtariu, kad kol paskutinis sluoksnis dar nenudžiuvęs staigiai patrina drėgnu skudurėliu. Bent jau aš taip supratau.
Man klausimėlis kilo, kodėl man nesiseka dekupažinį popierių priklijuoti. Ką darau ne taip. Išsikerpu paveikslėlį, pamirkau vandeny, nusausinu su pop. rankšluosčiu arba skudurėliu, patepu paviršių skiestu lipalu, uždedu paveikslėlį ir po to dar patepu tais pačiais skiestais klijais. Man kai kur susidarė pūslės, ypač kur lenkimas ir galiukai atsiklijavo. Susinervinau ir nuvaliau viską
Man klausimėlis kilo, kodėl man nesiseka dekupažinį popierių priklijuoti. Ką darau ne taip. Išsikerpu paveikslėlį, pamirkau vandeny, nusausinu su pop. rankšluosčiu arba skudurėliu, patepu paviršių skiestu lipalu, uždedu paveikslėlį ir po to dar patepu tais pačiais skiestais klijais. Man kai kur susidarė pūslės, ypač kur lenkimas ir galiukai atsiklijavo. Susinervinau ir nuvaliau viską
kai nusausini paveiksleli, bloga jo puse patepi klijais, uzdedi, klijais tepi ant virsaus ir atsargiai islygini pirstais, kol klijai nepradejo dziuti.
Labas Man irgi kaip naujokei galima sakyti šioje srityje iškilo klausimas vienas. Esu nusipirkusi baltų akrilinių emulsinių dažų dekoral ir skystų pigmentų. Kiek suprantu norint sendinti su vienkomponenčiu krakliu, reikia nudažyti viena spalva užtepti kraklį ir tada tepti kontrastingą pirmai spalvai. Bet man kažkodėl nesigauna tie sutrūkinėjimai Kai pirmą kartą bandžiau su tirštais dažais iš "tiūbelių" rinkinio tai gavosi gan nemaži sutrūkinėjimai, o dabar tie akriliniai dažai dekoral skyti ir man net juos tepant kempinėle nu tokiais burbuliukais nueina dažomas paviršius.. Na manau kad tikrai per skysti dažai sendinimui. Ar klystu? Gal netokius dažus visai nusipirkau?
QUOTE(Gabii__ @ 2008 05 10, 12:58)
pasitikslinu ar gerai supratau....nudazai dviem spalvom...ir su slapiu skudureliu praeini jau kai tie dazai nnormaliai issdziuve,taip?
QUOTE(kornelija.k @ 2008 05 10, 16:14)
reikia palaukti kol isdzius normaliai
Pritariu kornelijai, reikia palaukti kol isdzius.As tai dariau taip: Nudaziau viena sluoksni(spalva, kuri turetu islysti is po pagrindines).Palaukiau kol gerai isdzius ir tada pagrindine spalva.Taip pat palaukiau kol nudzius gerai.Sudrekinau skudureli ir tryniau kur man norejos
Jei darai ant medzio pagrindo, tai man graziau gavos trynimas vertikaliai medzio strukturos(gal supratot, ka turiu galvoje, net nezinau kaip paprasciau pasakyt )
Dar skaiciau kazkas rase, kad galima po pirmo sluoksnio dazu ,tas vietas kur norima sendinti, itrinti vasku ir po antro sluoksnio su svitriniu popierium nuslifuoti.Bet as taip dar nebandziau...
DarkMind, o tu iš pigmentų tikiuosi dažą pasidarai. Nes tepant pigmentą nieko ir nesigaus.
White tea, atrodo ir taip dariau, bet vis tiek atsiklijavo paveiksliuko galiukai. Gal derėtų tokiu atveju dekupažinius spec. klijus naudoti? su servetėlėm man viskas daug sklandžiau gaunasi .
White tea, atrodo ir taip dariau, bet vis tiek atsiklijavo paveiksliuko galiukai. Gal derėtų tokiu atveju dekupažinius spec. klijus naudoti? su servetėlėm man viskas daug sklandžiau gaunasi .
QUOTE(bite @ 2008 05 10, 14:43)
Menka patarėja esu, patirties mažai dar, tačiau prieš pora dienelių dekoravau dėželę dekupažiniu popierium ir susidūriau su ta pačia problema...Manau, kol popierius šlapias, pūslelės sunkiau matosi...Pastebėjau laiku, paprasčiausiai link kraštų pastūmus pūslelę, ji išsilygino (išėjo oras), o vienam fragmente apie pūslelę popierius jau buvo pridžiūvęs, pradūriau ją adata ir taip pat viskas susitvarkė...Ateityje, manau, reikia būti budresniai ir, priklijavus popierių, visas pūsleles laiku išstumdyti nuo centro kraštų link.
Būsiu dėkinga už patyrusiųjų pastabas, patarimus.
Būsiu dėkinga už patyrusiųjų pastabas, patarimus.
QUOTE(Glamour @ 2008 05 10, 22:00)
O ar manes nepamirsot: tai ka as darau ne taip klijuodama dekupazo popieriu?
Nepamiršom, tik nesėdim čia visą parą patarimas: kai klijuojat didesnį paveiksliuką - dekupažinį popierių, spausdintą ar bet kokį - priklijavę dar turit išglostyti, išstumti orą (principas kaip klijuojant tapetus) - kaip kam patogiau - specialiu voleliu, kempinėle, skudurėliu ar pan. Jei išdžiūvus dar matote viduryje pūslelių, kurių jau neįmanoma išstumti, tiesiog pradurkite ar gražiai prapjaukite pūslę (galima kryžmai), patepkite klijais ir vėl prispauskite.
QUOTE(DarkMind @ 2008 05 10, 22:09)
Labas Man irgi kaip naujokei galima sakyti šioje srityje iškilo klausimas vienas. Esu nusipirkusi baltų akrilinių emulsinių dažų dekoral ir skystų pigmentų. Kiek suprantu norint sendinti su vienkomponenčiu krakliu, reikia nudažyti viena spalva užtepti kraklį ir tada tepti kontrastingą pirmai spalvai. Bet man kažkodėl nesigauna tie sutrūkinėjimai Kai pirmą kartą bandžiau su tirštais dažais iš "tiūbelių" rinkinio tai gavosi gan nemaži sutrūkinėjimai, o dabar tie akriliniai dažai dekoral skyti ir man net juos tepant kempinėle nu tokiais burbuliukais nueina dažomas paviršius.. Na manau kad tikrai per skysti dažai sendinimui. Ar klystu? Gal netokius dažus visai nusipirkau?
Taip, skeldėjimai labai priklauso ir nuo dažų, ne tik nuo skaldančios priemonės. Pabandyk ne kempinėle tapšnoti, o tepti teptuku - kartais taip gerai suskeldėja ir su skystesniais dažais. Jei nepasiseks - naudok tuos dažus tik dažymui ar apatiniams sluoksniams, o skaldymui nusipirk tirštesnių. Arba gerai išmaišyk dažus - gal tirštumas nusėdo ant dugno.
Gal tiesiog per daug skiestas lipalas. Tinka servetėlėms, bet per skystas popieriui.
Babaužiene, pabandyk tiesiog pašveisti švitriniu smulkiu. Nebūtina vašku prieš tai būti pavaškavus.
Aš dar, kai pašveičiu ,su drėgnu skudurėliu pavalau, tiksliau nuvalau dulkes ir vėl šveičiu dar drėgną paviršių ir taip daug greičiau ir gražiau nusišveičia, tik glastpopierius greičiau apsivelia.
Aš dar, kai pašveičiu ,su drėgnu skudurėliu pavalau, tiksliau nuvalau dulkes ir vėl šveičiu dar drėgną paviršių ir taip daug greičiau ir gražiau nusišveičia, tik glastpopierius greičiau apsivelia.
QUOTE(Glamour @ 2008 05 10, 22:45)
DarkMind, o tu iš pigmentų tikiuosi dažą pasidarai. Nes tepant pigmentą nieko ir nesigaus.
Pigmento dažuose gali būti ne daugiau kaip 10 procentų viso kiekio.
Papildyta:
QUOTE(Glamour @ 2008 05 10, 22:50)
Babaužiene, pabandyk tiesiog pašveisti švitriniu smulkiu. Nebūtina vašku prieš tai būti pavaškavus.
Vaškas tam ir tepamas, kad apsaugoti apatinį dažų sluoksnį, nes trinant švitriniu daug šansų, kad nutrinsi abu dažų sluoksnius iki medienos. Ir nėra čia ko bijoti -paimkite bet kokią žvakę ir patrinkite.
QUOTE(Glamour @ 2008 05 10, 22:50)
As ir su dregnu skudureliu valau, net svitrinio neprireikia...O ten su vasku tik girdejau, kad taip galima ir idomu kaip gautus Kazkaip nujauciu, kad tas pats, tik daugiau terliones
Papildyta:
Is tikro as dar zaliuoju dekupaze.Esu padarius 2 dezutes ir 2 remelius.Dar turiu duris pasidarius.Duris dariau,kai apie dekupaza buvau paskaicius 1 zurnale ir neturejau jokio interneto, tai dabar jau kai esu siek tiek labiau apsiskaicius, sio to pabandzius, tai nebegaliu i jas ziureti gerai, kad nenulakavau, tai laukia dabar naujo prisilietimo
QUOTE(Babaužienė @ 2008 05 10, 21:59)
Kazkaip nujauciu, kad tas pats, tik daugiau terliones
tikrai ne tas pats ir mažiau terlionės mano manymu pabandyk - patiks greita ir lengva