Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

Sveikos,
įkišau nosį, žiūriu, problemos vis tos pačios - man jos buvo iškilusios prieš 3 metus - irgi sprendžiau, ar leist anksčiau dukrelę. PPT niekas neatkalbinėjo, testas irgi buvo skirtas šešiamečiams, nors jai buvo tik 5. Bet nemanau, kad tai - minusas. Išvada buvo - kad pilnai pasiruošus.
Kaip ir visos mamos, labai pergyvenau. Nors ir pedagogė, pas kurią ji lankė mokyklėlę įtikinėjo, kad ji pilnai pasiruosus, visus lenkia, labai gerai koncentruoja dėmesį.
Vis tik išleidau. Ir ką? Visai nesigailiu. Bent jau kol kas. Jau atšventė daugelio klasiokų 9 metų gimtadienius, o jai dar tik bus 8. Jau baigia antrą klasę. Visai nepasikeitė - labai susikaupia, klauso pamoką, mokinasi visai savarankiškai, nesu su ja prie pamokų sėdėjus, dar lanko muzikos mokyklą, būrelius.
Manau, čia nėra recepto - leisti, ar neleisti? Tada baigs ar tada? Viskas priklauso tik nuo vaiko. Na, PPT galima kaip nuomonę, išklausyti.
Dėmesio koncentravimas, savarankiškumas, susikaupimas turi didelę reikšmę.
Geros sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2008 11 09, 12:15)
Tiesa pasakius, darzely niekas net neklause nuomones, tiesiog "perkele" i priesmokykline grupe. Mes tai suzinojom tik ateje rugsejo men po vasaros atostogu i darza. Gal ir neturejo klausti? Gal mes net nebutume galeje likti ilgiau darzelyje?
kazi kaip yra is tiesu dabar mastau?
O kaip yra realiai del tu testu? tai musu nepriims i mokykla 6m.9men be tokio testo?


Sveikos,
Mano sunui taip pat rugseji bus 6,9 m ir lauzau galva ar jis pasiruoses mokyklai. Kol kas galvoju, kad ne unsure.gif bet dar yra pusmetis brendimui. O mums irgi panasiai buvo, kad pasirode, kad vaikas jau i priesmokykline eina doh.gif
O kas idomiausia, kad apie cia minima testa pirma karta girdziu blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Elzbieta @ 2008 11 17, 12:27)
Musu draugai gyvena Norvegijoj, tai ten tas pats kaip ir UK, metais anksciau vaikai iseina i mokykla.
Bet esme tame, kad kiek zinau tiek is Anglijoje besimokanciu vaiku, tiek Norvegijoje, Ju pirmos klases lygis - kaip musu paruosiamosios. Tiesa sakant lietuviams kaip suprantu net gi kelia nuostaba programu lengvumas, o vyresni draugu vaikai sako, kad ner ka veikti angliskose mokyklose jei teko mokytis Lietuvoje nors kiek..
Kadangi vaikai ten vis tiek uzauga ne kvailesni, o gal net protingesni kartais smile.gif persasi mintis, kad musu svietimo sistema gal tikrai per sunki ir per sudetinga??
Juk durnesni tie vaikai netampa, nors kai pasakoja ka veikai pradinukai, tai juokas ima lyginant su musu jau skaitanciais ir rasanciais priesmokyklinukais! O ten jie tik paveiksliukus mokykloje dar spalvina..

Va ir idomu man. Kaip cia yra.. Ar mes cia turime dziaugtis savo kruviais vaikams ir vis tik tiketis, kad paruosime daug profesoriu, ar turime susirupinti ju psichologine ir fizine prasme, per dideliais kruviais?

Ka kas manot?


Apie UK tikra tiesa wink.gif Man teko gyventi ten metus laiko. Pazinojau lietuvaite, kuriai mokslai UK pasirode kaip rojus po mokslu Vilniuje g.gif Taip, pas mus zyyymiai sunkiau mokytis. Kitas vaikinukas LT matematika vos tempe, O UK pirmunas lotuliukas.gif Taip jau yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Debasy @ 2009 02 13, 16:54)
Sveikos,
įkišau nosį, žiūriu, problemos vis tos pačios - man jos buvo iškilusios prieš 3 metus - irgi sprendžiau, ar leist anksčiau dukrelę.  PPT niekas neatkalbinėjo, testas irgi buvo skirtas šešiamečiams, nors jai buvo tik 5. Bet nemanau, kad tai - minusas. Išvada buvo - kad pilnai pasiruošus.
Geros sėkmės 4u.gif


Debasy,
O kur Kaune atlikti ta PPT testa ax.gif Ar gali nurodyti kur kreiptis blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jasminn @ 2009 02 18, 13:58)
Sveikos,
Mano sunui taip pat rugseji bus 6,9 m ir lauzau galva ar jis pasiruoses mokyklai. Kol kas galvoju, kad ne  unsure.gif  bet dar yra pusmetis brendimui. O mums irgi panasiai buvo, kad pasirode, kad vaikas jau i priesmokykline eina  doh.gif
O kas idomiausia, kad apie cia minima testa pirma karta girdziu  blink.gif

Tai jeigu vaiko gimimo data įrašyta Jūsų profilyje yra teisinga, tai šiemet vaikis jau turės keliauti į 1 klasę, ir brandumo testo jam jau niekas nedarys

QUOTE(Jasminn @ 2009 02 18, 14:16)
Debasy,
O kur Kaune atlikti ta PPT testa  ax.gif  Ar gali nurodyti kur kreiptis  blink.gif

PPT nėra testas biggrin.gif , PPT-Pedagoginė psichologinė tarnyba 4u.gif
Kiekviena savivaldybė ją turi.
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2009 02 18, 22:21)
PPT nėra testas  biggrin.gif , PPT-Pedagoginė psichologinė tarnyba  4u.gif
Kiekviena savivaldybė ją turi.


lotuliukas.gif blush2.gif Aciu uz ats. Aha, visai idomu butu kreiptis i ta tarnyba, tiesiog butu idomu isgirsti vaiko ivertinima is specialistu puses rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jasminn @ 2009 02 19, 09:25)
lotuliukas.gif  blush2.gif  Aciu uz ats. Aha, visai idomu butu kreiptis i ta tarnyba, tiesiog butu idomu isgirsti vaiko ivertinima is specialistu puses  rolleyes.gif

Na šiaip jau vaiko nebeims tirti (na ta prasme, kad nebetirs ar vaiaks brandus mokyklai), nes šiemet pagal įstatymą jis jau privalo išeiti į 1 klasę 4u.gif
Na o su kokiu psichologu pasikonsultuoti-kodėl gi ne
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2009 02 19, 09:34)
Na šiaip jau vaiko nebeims tirti (na ta prasme, kad nebetirs ar vaiaks brandus mokyklai), nes šiemet pagal įstatymą jis jau privalo išeiti į 1 klasę  4u.gif
Na o su kokiu psichologu pasikonsultuoti-kodėl gi ne


Mmm, aisku smile.gif
Nu ka veiksim, reiks leist i mokykla, tikiuos dar subres per vasara. Bet vat neapsisprendziam i kuria leist, kazkaip forume apie mane dominancias mokyklas tylu ramu unsure.gif O atsikraustem gyvent i miesto pakrasti, tai aplink nelabai yra ka ir rinktis, tik 2 mokyklos, o i kitas reiketu veziot.
Atsakyti
QUOTE(Jasminn @ 2009 02 19, 09:56)
Bet vat neapsisprendziam i kuria leist, kazkaip forume apie mane dominancias mokyklas tylu ramu  unsure.gif

Tai turėtų gi būti paskirstyta pagal gyvenamąją vietą, kuri konkreti m-kla jums priklauso.
O dėl vaiko nepradėkite nerimauti iš anksto-viskas bus gerai-dar labai daug laiko iki to rugsėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2009 02 19, 10:00)
Tai turėtų gi būti paskirstyta pagal gyvenamąją vietą, kuri konkreti m-kla jums priklauso.
O dėl vaiko nepradėkite nerimauti iš anksto-viskas bus gerai-dar labai daug laiko iki to rugsėjo  biggrin.gif


Nu jo, viskas bus ok, dekui uz palaikyma 4u.gif

Kad ta mokykla kuri priklauso, ne kokius atsiliepimus girdejau doh.gif O, vis norisi geriau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(neRut @ 2009 02 12, 15:47)
o as manau ,kad kuo veliau tuo geraiu...
visos trys jau mokinukes ,pirmaja isleidau 7,8men. galvojau kad velokai bet labai dziuagaius nes buvo pirmune kada kasiokai norejo dar zaisti ,ji jau mokes.ir dabar kai ji jau 7kl.visiskai nesigaili kad siek tiek vyresne uz kitus.
vidurinuke is leidau 6,10men. ir ka sededavau iki 4kl. ir temdavau kad mokytusi. jai budavo sunku susikaupti ji mielaiu spalvindavo pamoku metu knygele ni raides rasydavo. verkdavo ji verkdavau ir as kai reikedavo namu darbus atlikti. na daba penktoke . jau susilygino ir sekas neblogai.
mazyle pirmoke isleidau 7,7men. ir vel dziaugiuos..
taigi patarcaiu velaiu...
Papildyta:

be to ,kai pasiziuriu pirmosios mergytes busvusias darzelinukes,kurios jau dabar viena klase vyresnes -baisu, jau tokios paneles ... o juk suspes suaugti.


norėčiau pakalusti ar tik kažkiek jaunesni vaikai turi būti "tempiami, kad mokytusi"? Ar tikrai manote, kad visi vaikai, kurie pradėjo ar pradės mokytis beveik 8-mečiai su dideliausiu entuziazmu mokosi ar mokysis?.

Apskritai didesnė dauguma vaikų to noro išvis neturi ir amžius čia niekuo dėtas.
bet aš taip pat patarčiau savo laiku leisti į mokyklą vaikus, nes tėvų nuomonė ne visada adekvati apie savo vaiko gebėjimus.

Kitą vertus TIKRAI yra vaikų, kuriuos leisti metais anksčiau verta. Tiesa, gal nedaug, bet yra. Tik tėvų nuomonės tam per maža. Net ir PPT manau per maža.
PPT atliekamas testas yra tik subjektyvus vieno psichologo vertinimas.
Atsakyti
maniskie siemet lanko normalioj mokykloi 0 klase ir thumbup.gif lb jai patinka. nezinia kaip bus rudeni kai jau bus rimtesni mokslai. nors ir db ir raso ir skaiciuoja ir namo parsinesa uzduotele kokia. pazanga didele nuo rugsejo palankius ir raso ir skaito nesudetingus sakinius, tik su skaiciais biski stringa. ir kiek mes pernai vargom del darzelio, nezinau kodel bet i ji eiti baisiai nemego. kiekviena ryta asaru pakalne budavo, tai tiek db nori i mokykla. keliasi be problemu.
Atsakyti
As irgi neapsispendziu, ar leisti rudeni mergaite i pirma klase, ar i parengiama grupe. Balandi jai sueis 6, tai rugseji bus 6.5. Raides pazista visas, bet skaityti dar nemoka, skaiciuoja neblogai. O ar parengiama grupe yra privaloma? Zinau tik tiek, kad jeigu pradeda lankyt, tai ir turi lankyt kaip tikra mokykla. Turbut geriau i parengiama leisti.
Atsakyti