Arbatos parduotuvėlėje nusipirkau imbiero cukruje. Man patiko, o vyrui dar labiau. Tas nupirktas 100g išgaravo per du vakarus. O tas 100g ne taip jau ir pigu-4,5lt. Gal kas bandėt namuose pasigaminti šių gurmaniškų saldainių?
nebandžiau, bet buvau radus internete receptą.... kaip juos pagaminti, visai nesudėtingas..
akropolyje 2.5 musu seimai irgi labai patinka butu idomu suzinot recepta ir patiem pasigamint...
GITALE gal galetum imest cia ta recepta? labai jau idomu...
Na va, aš ir pati pabandžiau.O dariau taip:
imbierą supjausčiau plonom riekelėm ir užpyliau cukrumi(kad apsemtų).Po kurio laiko,o gana greitai,imbieras pradeda leisti sultis ir cukrus ima tirpti. po poros dienų cukrus ima kietėti,kol visiškai sukietėja.Manau,prieš tai imbierą jau reikia ištraukt,nes paskui labai sunkiai jis išsikrapšto iš sukietėjusio cukraus.
Kitą kart imbierą pjaustysiu storiau.
imbierą supjausčiau plonom riekelėm ir užpyliau cukrumi(kad apsemtų).Po kurio laiko,o gana greitai,imbieras pradeda leisti sultis ir cukrus ima tirpti. po poros dienų cukrus ima kietėti,kol visiškai sukietėja.Manau,prieš tai imbierą jau reikia ištraukt,nes paskui labai sunkiai jis išsikrapšto iš sukietėjusio cukraus.
Kitą kart imbierą pjaustysiu storiau.
Meduna,,radau tavo nuoroda,kaip ruosti imbierinius saldainiu.
Gal,galetume parasyti proporcijas [imbiero,cukraus}
Busiu dekinga.
Gal,galetume parasyti proporcijas [imbiero,cukraus}
Busiu dekinga.
As turiu toki recepta:
500 g sviesios imbiero saknies nulupti ir supjaustyti plonomis riekelemis. Riekeles sudeti i storadugne keptuve ir ipilti vandens - tiek, kad tik apsemtu. Virinti virs silpnos ugnies apie 30 min. Tuomet vandeni nupilti, imbierus nusausinti ir pasverti. Pasverus deti atgal i ta pacia keptuve ir prideti tiek cukraus, kiek svere imbierai + apie tris saukstus vandens. Maisant uzvirti ir virinti tol, kol imbieras taps skaidrus, o skystis beveik isgaruos. Tada sumazinti ugni ir nuolat maisant pavirti kol beveik issauses. Galiausiai belieka atvesinti ir apvolioti cukruje. Sandarioj dezutej toki imbiera galima laikyti iki 3 menesiu.
500 g sviesios imbiero saknies nulupti ir supjaustyti plonomis riekelemis. Riekeles sudeti i storadugne keptuve ir ipilti vandens - tiek, kad tik apsemtu. Virinti virs silpnos ugnies apie 30 min. Tuomet vandeni nupilti, imbierus nusausinti ir pasverti. Pasverus deti atgal i ta pacia keptuve ir prideti tiek cukraus, kiek svere imbierai + apie tris saukstus vandens. Maisant uzvirti ir virinti tol, kol imbieras taps skaidrus, o skystis beveik isgaruos. Tada sumazinti ugni ir nuolat maisant pavirti kol beveik issauses. Galiausiai belieka atvesinti ir apvolioti cukruje. Sandarioj dezutej toki imbiera galima laikyti iki 3 menesiu.
mama-Greta,nuoširdžiai dėkoju už puikų receptuką
Bandysiu pasigaminti.
Bandysiu pasigaminti.
QUOTE(regna @ 2009 01 08, 21:03)
Ner uz ka Pati tai dar nebandziau gamintis, isbandzius papasakok, kaip sekesi ir kas gavosi
Regna,ir man labai idomu ar darei?
Pragiedruliai,kol susiruošiau ruošti imbiierą atsirado nauja nuoroda.
Ačiū, tau už nuorodą
Reikia,rytoj dar nusipirkti imbiero,kad gautūsi daugiau,nes ,norinčių bus nemazai.
Man iškilo klausimas kai ruošiame svarainius,juos užpilame cukrumiIr,po to mes svarainius apcukruojameir dzioviname orkaitėje.
Klausimas?jeigu mes tokiu būdu ruošime inbierą{pagal svarainių receptą},ar imbiere liks nedaugiau vertingų medžiagų mūsų sveikatai.
Gal galima pasidalinti įgyta patirtimi.
Pagal,mane verdant,daugiau žūsta medžiagų.Aš,dievinu nuorodą,bet,man i škilo toks klausimas .
Ačiū, tau už nuorodą
Reikia,rytoj dar nusipirkti imbiero,kad gautūsi daugiau,nes ,norinčių bus nemazai.
Man iškilo klausimas kai ruošiame svarainius,juos užpilame cukrumiIr,po to mes svarainius apcukruojameir dzioviname orkaitėje.
Klausimas?jeigu mes tokiu būdu ruošime inbierą{pagal svarainių receptą},ar imbiere liks nedaugiau vertingų medžiagų mūsų sveikatai.
Gal galima pasidalinti įgyta patirtimi.
Pagal,mane verdant,daugiau žūsta medžiagų.Aš,dievinu nuorodą,bet,man i škilo toks klausimas .