Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 22

QUOTE(sobieska @ 2008 05 04, 09:37)
Sveikos kolegos...vien dėl šitokio grožio verta laukti pavasario wub.gif
O šitas galėtų žydėti bent 1 mėn.gražu ax.gif
čia tas pats tik iš toliau

Pas tave labai gražu. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Po darbų tikra atgaiva akims. wub.gif
O tas akmeninis suolelis labai ten tinka. Norėčiau prisėsti. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 05 gegužės 2008 - 20:29
QUOTE(jolita123 @ 2008 05 05, 20:29)
Gavau dovanų (mano vaikučiai) laipiojančią hortenziją, paskaitinejau ką radau prisimenu Wolke ( jei taip parašiau) buvo foto įmetus, bet kaip pas mus čia Lietuvoje auga. Tokia kaip supratau iš maximos parašyta hydrangea anomala subsp.petiolaris. Net nežinau ar ji garaži ar taip sau.

idesiu viena nuoroda su lipancia hortenzija kaip matai is nuotrauku reikia kazkokiu atramu jai lipti g.gif puslapio apacioje zaliuose laukeliuose atramos tinkancios laipiojanciai hortenzijai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 05, 00:45)
keletas nuotrauku is pastaruju 10 dienu: blush2.gif
pagrindinis gelynas priesais langus, uzsibaigiantis vijoklinem roze ir hortenzija ka tik pasodinta, dar jauna ragane, bus ir pelezirniu stulpas - zodziu darzo nematysiu
hiacintai, kol juos neisminde dukryte
narcizai kruvom ir po viena

Gražu. wub.gif Ypač jacintai. thumbup.gif Mano šiais metais kažko suvargę. schmoll.gif
Atsakyti
Knifofija SOS pasakyk jei gali, mano kanai jau vos ne mano ūgio , o jurginai žydi, jau kad paskubėjau tai ne tas žodis. Kada galiu nešti į lauką? Ir sodinti.
Gavau dovanų (mano vaikučiai) laipiojančią hortenziją, paskaitinejau ką radau prisimenu Wolke ( jei taip parašiau) buvo foto įmetus, bet kaip pas mus čia Lietuvoje auga. Tokia kaip supratau iš maximos parašyta hydrangea anomala subsp.petiolaris. Net nežinau ar ji garaži ar taip sau. Dar turguje mačiau visteriją, kaina 40 lt tai pardavejo vyruko, manau kad parvežta kur iš Lenkijos, klausiu sakau atsei ji lepi ir pas mus iššąla, o jis man ką jūs ponia bobučių pasakos. Tai suprask kad nori.

Jei jau užauginai tokius didelius, tai dabar teks pavargti. Pirmiausiai juos reikia užgrūdinti. Pradžiai išnešk į lauką, pastatyk pavesiukį, nevėjuotoj vietoj kokiom 2-3 valandom, sekančia dieną duok saulutės, bet tik kokį 20 min, o toliau pavesį pusdienis. Paskui po truputį duok vėjo paragauti, bet nedaug. Nes jei tu jas tokias dideles pasodinsi arba pastatysi lauke, saulėje arba vėjyje, po pusdienio turėsi suglebusį, aplūžusį augalą, kuris atsigaus tik rudeniop. taigi nusimato pora savaičių tampymo, o tada jau ir alyvos pradės žiedelius skleisti ir šalnų pavojus praeis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 05 03, 16:41)
Mano mylima levisija. Uzpernai pasodinta, pernai zydejo l.kukliai (2-3 ziedeliai) , o siemet....  wub.gif

Kokia graži. thumbup.gif
Šiais metais mugėje ir aš papirkau levisiją tik šv. ružavą. wub.gif Jau dabar žydi, tik dar labai mažutė. rolleyes.gif Auginsiu mylėsiu, lauksiu kitų metų. bigsmile.gif

Papūginės tulpės.
user posted image

ir kitos...
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Gal kas lauke augina juką . g.gif Kokią žemę mėgsta šis augalas, kaip žiemoja, kuom tręšti? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 05 gegužės 2008 - 20:58
Sveikos
esu visai zalia sodininke blush2.gif tad gal man kas duosit geru patarimu
situacija: reikia apzeldinti betonine siena ~1,5m aukscio, isivaizduoju kad geriausia butu vijokliais nes krumai uzimtu daugokai vietos, viena siena apsodinau gebene (yra siena is triju pusiu)visas tris neidomu apsodinti vienodai, tai kitas sienas gundausi apsodinti vijokline roze + ragane, tik ar jos nera labai lepios ir ar labai prieziuros reikalauja man reikia kuo maziau prieziuros reikalaujanciu augalu, pvz vijokline roze reikia ziemai apdengti?ar nepersals man po zienos visgi prie betono?dar gundausi sausmedziu ir vinvyciu, gaila kad sie vijokliai nera viszaliai, bet is viszaliu daugiau nieko nerandu tik kaip gebene
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 05, 21:26)
Pas tave labai gražu. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Po darbų tikra atgaiva akims. wub.gif
O tas akmeninis suolelis labai ten tinka. Norėčiau prisėsti. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

blush2.gif
QUOTE(Wolke @ 2008 05 05, 21:27)
idesiu viena nuoroda su lipancia hortenzija kaip matai is nuotrauku reikia kazkokiu atramu jai lipti  g.gif puslapio apacioje zaliuose laukeliuose atramos tinkancios laipiojanciai hortenzijai  4u.gif

aciuks.gif už nuorodą. doh.gif tik dabar įsikirtau, kokį grožį auginu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 05, 13:03)
karts nuo karto atskyla koks nors gabalėlis, bet matomai ankščiau plytos buvo patvaresnės negu dabartinės, tai kaip "šiuolaikiškos"nešiosis tai klausimas, bent dabar tai plytų į žemę asmeniškai aš - nedėčiau, geriau akmuo, medinės trinkelės , cementinės trinkelės, o dar gražiau takelis į žolę ispraustais pavieniais plokščiais akmens gabalais. Nors vėlgi - kokia takelio paskirtis - kasdienai marširuot pastarasis nelabai tiks , nes žolė nusimindys...

man dviejų takelių reikia - nuo pagrindinės parkavimo vietos link paradinių durų ir nuo "parkingo" per sodą, kad aplink namą apeiti. Jaučiu, reiks kažkaip kombinuoti senąsias kvadratines plyteles, kad visur pakaktų...
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 05, 19:05)
aha ir tu ant jų užkibai bigsmile.gif aš juos mačiau tik Ispanijoje ir mėginau parsivežus prisiauginti, norai ir liko norais, neprigijo.Vieną mėsingą atraižą kišau tiesiai į žemę, o kitą į vandenį, kad išleistų šaknis - rezultatas apskritas 0.

O as pirma karta nusignybau sio augalo Tunise - neprigijo, paskui Turkijoj - irgi snipstas. verysad.gif

QUOTE(Žydriausia @ 2008 05 05, 20:17)
Tai va, mano tulpes-lygiai kaip is paveiksliuko. Krokai turejo buti ivairiaspalviai- buvo balti, violetiniai ir dryzuoti, pagal paveiksliuka truko geltonu.

Pas mane krokai irgi buvo visi kaip ant pakuotes, tik geltonu nebuvo. Cia jau ryskiai aplamai ju nebuvo ko gero. Tulpe China Town isdygo, bet ne tokia spalvinga. Papugines tulpes irgi labai jau paryskintos. Zemauges vietoj geltonu raudonos, bet dar noksta spalva, tai gal pageltonuos lotuliukas.gif Keleta augaliuku nepamenu kur ikisau blush2.gif Zodziu Nojus kai ka pataiko, kai ka sumaiso. Rusiavimui i pakuotes rasyciau 5 balus smile.gif

o jurginai žydi, jau kad paskubėjau tai ne tas žodis.

Jurginai? blink.gif Cia gi rudens gele blink.gif
Atsakyti
Tai va kad rudeninė, o pasodinau kovo pirmomis dienomis į vazonėlius , sakiau kad anksčiau būtų, taip pat ir su kanais, o gavosi kad jie rupūžės sužydejo, manau kad ir kanai neužilgo pražys. Net nepagalvojau kad jurginai taip greit pražysta.
Atsakyti
gal turit minčių su mediniais staliukais ir suoleliais?
Atsakyti
[/quote]
[quote=rokoko,2008 05 05, 01:10]

Itikinot 4u.gif [tik keleta zmoniuku jau apgavau, Linjan, sorry]
[color=green][quote=Mamce,2008 05 03, 15:41]
[/quote]
Koks čia sorry, biggrin.gif labai gražu ir žydi labai gražiai:super , toj vietoj kur pasodinau, tai labai išsprendė kalusymą, nes prieš tai kažko trūko. AČIŪ

O tas pavadinimas toks ar anoks nieko nekeičia mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linjan: 06 gegužės 2008 - 08:02