Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 22

QUOTE(fashion @ 2008 05 05, 07:58)
Tada dar viena klausimeli turiu. Ar nukasus veja, reikia deti plevele, tada pilti juodzemi, ir tik tada sodinti augalus? Kazkur skaiciau, kad nezelia zoles taip  ax.gif

nu čia dabar kas, pirmą kartą girdžiu-po juodžemiu dėti plėvelę g.gif , po akmenukais sutinku, reikia plėvelės, bet po juodžemiu schmoll.gif Taip, kad nusiteik dažniau sumerkti rankas į žemę - atskirti piktžoles nuo gėlių. Man kuo žemė tamsesnė, tuo gražiau žiūrisi gėlynas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 05, 10:08)
Taip, kad nusiteik dažniau sumerkti rankas į žemę - atskirti piktžoles nuo gėlių. Man kuo žemė tamsesnė, tuo gražiau žiūrisi gėlynas smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu čia dabar kas, pirmą kartą girdžiu-po juodžemiu dėti plėvelę  g.gif , po akmenukais sutinku, reikia plėvelės, bet po juodžemiu schmoll.gif Taip, kad nusiteik dažniau sumerkti rankas į žemę - atskirti piktžoles nuo gėlių. Man kuo žemė tamsesnė, tuo gražiau žiūrisi gėlynas smile.gif

Nu tai va, as irgi perskaiciau toki dalyka. Nuvariau pas kaimynka pasikonsultuoti, o pas ja apzeldinimo specai sodino, komponavo viska. Tai irgi buvo nukasta veja, deta celofanine plevele, tada piltas juodazemis, ir sodinami gelynai, medeliai, krumeliai. Va taip va. Tai ir galvoju ar visi taip daro? O rankas i zeme teks sumerkti, nes jau taaaaaaaaip norisi grozi savo susikurti. O minciu begalybe doh.gif

Tai sakot nereikia pleveles? Lekiu su kastuvu i lauka bigsmile.gif kol iskasiu pagalvosiu pati reikia pleveles ar ne g.gif
Papildyta:
nu čia dabar kas, pirmą kartą girdžiu-po juodžemiu dėti plėvelę  g.gif , po akmenukais sutinku, reikia plėvelės, bet po juodžemiu schmoll.gif Taip, kad nusiteik dažniau sumerkti rankas į žemę - atskirti piktžoles nuo gėlių. Man kuo žemė tamsesnė, tuo gražiau žiūrisi gėlynas smile.gif

Kur juodzemi perkat? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fashion: 05 gegužės 2008 - 09:57
QUOTE(vida777 @ 2008 05 04, 20:39)
po keliu dienu ant zemiu pabarsciau medzio pelenais (gausiai, nu bet ne storai  biggrin.gif ) - negi taip galejo sakneles apdegint ???? Po to pyle lietus, nu ir stovejo jie ten slapiai.

Pelenai plius vanduo stiprus šarmas. Gal jis ir toliau degina šaknis? Raučiau lauk ir plaučiau šakneles. Sodo spalvos rašė apie pelenus, kad įterpus juos į dirvą kelias dienas dar nesodinti, nes vyksta reakcija kažkokia g.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 04, 21:10)
Itariu pas mus kieme tie ''saldiniai'', bo uosviai pagyvene juos taip vadina....ai doh.gif  juk nukirtom blush2.gif
tikrai ne mano megstamiausi schmoll.gif  va ''alyviniai'' [jie atitinka uzklausejos aprasyma su tuo ''skaidrumu''], bet ir uz juos dar skanesniu turim ax.gif

Alyviniai ne tokie schmoll.gif Saldiniai gerooookai kietesni, turbūt tyčia skirti dantims galąsti biggrin.gif Ir saldumas be jokios rūgštelės priemaišos...

QUOTE(rokoko @ 2008 05 04, 21:10)
Itarimas nr.2: ta slyvuke gal pas mano ''bomzus'' kaimynus g.gif  tikrai skanios... gal nufotkint pro langa blush2.gif
[traku apylinkes]

kad aš nelabai atsimenu, kaip atrodo patys medžiai (o gal krūmai g.gif ). Tik pačias slyvukes atsimenu. Jeigu vilniuj niekur neatsiras, teks iki Trakų važiuot lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(fashion @ 2008 05 05, 07:56)
Nu tai va, as irgi perskaiciau toki dalyka. Nuvariau pas kaimynka pasikonsultuoti, o pas ja apzeldinimo specai sodino, komponavo viska. Tai irgi buvo nukasta veja, deta celofanine plevele, tada piltas juodazemis, ir sodinami gelynai, medeliai, krumeliai. Va taip va.

neįtikėtina žmonių fantazija... lotuliukas.gif O kur gėlių, krūmelių ir medelių šaknims dėtis? Ar ten celofane skylės iškirptos ties sodinimo vietomis? doh.gif

Jeigu negaila pinigų plėvelei, pamėginkit.... Bet garantuoju, kad neilgai trukus turėsit ir pienių, ir kito gėrio lotuliukas.gif (nebent savo juodžemį per sietelį sijosit ir šakneles rankiosi ir dar ant viršaus plėvelę patiesit, kad piktžolių sėklos nepasisėtų rolleyes.gif )

Kita vertus, gal pas jūsų kaimynką ne dėl piktžolių plėvelę tiesė,o dėl to, kad apačioj tarkim koks smėlis, kuriame niekas neauga. Tada gal ir yra prasmės plėvelę tiesti, kad juodžemis į smėlį "nesusigertų". Bet... net ir smėlyje pievelė auga... nežinau, nelogiškas man visai tas procesas... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 05 gegužės 2008 - 10:38
QUOTE(fashion @ 2008 05 05, 10:56)
Nu tai va, as irgi perskaiciau toki dalyka. Nuvariau pas kaimynka pasikonsultuoti, o pas ja apzeldinimo specai sodino, komponavo viska. Tai irgi buvo nukasta veja, deta celofanine plevele, tada piltas juodazemis, ir sodinami gelynai, medeliai, krumeliai. Va taip va. Tai ir galvoju ar visi taip daro? O rankas i zeme teks sumerkti, nes jau taaaaaaaaip norisi grozi savo susikurti. O minciu begalybe  doh.gif

Tai sakot nereikia pleveles? Lekiu su kastuvu i lauka  bigsmile.gif kol iskasiu pagalvosiu pati reikia pleveles ar ne  g.gif
Papildyta:
Kur juodzemi perkat?  ax.gif

Juodžemio mašinos važiavo pas mane iš Labūnavos durpyno biggrin.gif
O dėl plėvelės - pačiai daugiau darbo bus, kai sodinsi augalus turėsi plėvelę įkirpinėti, lyjant normaliai augalas negaus per tą celofaną vandens - turėsi vis dalaistinėti, nu pati pagalvok ar verta. Bet apželdininkai tikrai kosmonautai, nebent jie grožį kūrė firmai, kuri pati tikrai be jų pagalbos tenai nelys - tada visko gali būti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 05 05, 00:01)
Nu koks grožis,negaliu  wub.gif  wub.gif  wub.gif  O kaip tas geltonas krūmas vadinasi? va tokį seniai nužiūrėjau kad labai norėčiau  bigsmile.gif  ax.gif

okas per krumas, antra foto baltai zydi.
Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2008 05 03, 17:41)
Mano mylima levisija. Uzpernai pasodinta, pernai zydejo l.kukliai (2-3 ziedeliai) , o siemet....  wub.gif
user posted image

O kas cia? Imu tyrineti savo kiemo flora  doh.gif  biggrin.gif
user posted image

as dabar levisija turiu vazonelyje, nusipirkau laikau kambaryje, kada galeciau isnesti jau i lauka, pasodinti. labai jau bijau kad nenumirtu. gal zinot.
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 04, 21:28)
o čia vėl akmenys...tik suoliukas
user posted image

Atrodo gražiai, bet man suoliukas iš akmens schmoll.gif Juk jei jau yra suoliukas, tai automatiškai norisi ir prisėsti, o prisėdus ant akmens ar kokio cementinio pagrindo, gresia nemalonios ligos, ypač vyrams blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siguciuks: 05 gegužės 2008 - 11:17
QUOTE(fashion @ 2008 05 05, 10:56)
Nu tai va, as irgi perskaiciau toki dalyka. Nuvariau pas kaimynka pasikonsultuoti, o pas ja apzeldinimo specai sodino, komponavo viska. Tai irgi buvo nukasta veja, deta celofanine plevele, tada piltas juodazemis, ir sodinami gelynai, medeliai, krumeliai. Va taip va. Tai ir galvoju ar visi taip daro? O rankas i zeme teks sumerkti, nes jau taaaaaaaaip norisi grozi savo susikurti. O minciu begalybe  doh.gif

Tai sakot nereikia pleveles? Lekiu su kastuvu i lauka  bigsmile.gif kol iskasiu pagalvosiu pati reikia pleveles ar ne  g.gif
Papildyta:
Kur juodzemi perkat?  ax.gif

nu jau tikra nesamone su tuo celofanu po juodzemiu schmoll.gif -is didelio rasto iseita is krasto,tsakant...taigi specialiai vykdomas dirvos aeravimas,kad ji kvepuotu- o kaip ji kvepuos,jei po apacia plevele?????Tai kiek to juodzemio uzpyle-puse ar visa metra??Kad virsuj,jau pasodinus,dedama agroplevele,netgi kartonas ir ant virsaus pilamas mulcius ar akmenukai-suprantu,bet sito-tai tikrai ne schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
o man mulčius nepatinka, žymiai gražiau juodžemis.
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 04, 18:28)
o čia vėl akmenys...tik suoliukas
user posted image

o man kitkas smalsu - iš ko tas lenktas takelis sudėliotas? Negi iš plytų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 04, 23:45)
kas cia pas mane sprogsta [platus lapai leukoju, sumaisiau svogunelius]
user posted image
panasu i armenine zydre, bet skiriasi g.gif

tu gerai paziurek, ar ten nebus tik zydres svogunelis isimaises, nes prie pat ziedo lyg ir zydriu lapai matyti g.gif .

QUOTE(Dacor @ 2008 05 05, 08:09)

nu geras blink.gif - istatei dvirati i koki buksmedi, apkarpei - ir meno kurinys lotuliukas.gif .

QUOTE(crocus @ 2008 05 05, 10:02)
Pelenai plius vanduo stiprus šarmas. Gal jis ir toliau degina šaknis? Raučiau lauk ir plaučiau šakneles. Sodo spalvos rašė apie pelenus, kad įterpus juos į dirvą kelias dienas dar nesodinti, nes vyksta reakcija kažkokia g.gif

bet kokia as ziopla doh.gif doh.gif doh.gif - kazkaip pagalvojau, kad aplink braskes pelenais barsto... Eisiu nugriebsiu ta pavirsiu su pelenais ir uzpilsiu svz. zemes - labai nesinori (tingisi blush2.gif ) persodint. Jeigu manot, kad butinai reikia persodint, tada sakykit - sodinsiu is naujo.
Atsakyti