QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 02, 23:02)
Knifofija, turiu klausimą - noriu raudonos kaukazinės slyvaitės (patinka jų kompotas), bet kiek žiūrėjau dabar pardavime, kaukazinės raudonlapės slyvutės siūlomos kaip dekoratyviniai augalai. Ar neapsigausiu apsirikusi? Ar tikrai dabartinių veislių vaisiai tokie patys, kaip 'klasikinių' kaukazinių slyvukių?
Gal ir kvailas čia klausimas, bet su dabartine veislių gausa baisu ką nors ne tą nusipirkti
Pardavime siūlo daugiausia raudonlapę formą, ji graži, bet uogų (kaulavaisių) skonis nekoks, o senovinę kaukazinę raudonom slyvom sunkiai begausi, greičiausiai susirask seną medį ir pasisėk, auga gana greitai.
Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2008 05 03, 17:04)
O
Tai ko ji ne marga?..
Gerai įsižiūrėk į žiedelį ir pamatysi šachmatinį margumą. (fritillaria meleagris alba)
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2008 05 02, 23:41)
nebandei pasigooglint
radau gana nemazai informacijos
bet kazkaip priestaringai -vienur raso,kad atspari salciams be problemu,kitur raso,kad reikia pridengt
zydinti atrodo taip
Pas jus gal ir gerai žiemos, pas mus sunkiai. Kartais iššala, kartais dengta iššunta.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 05 03, 00:22)
nu zionokit susibalamutijau
, buvau isitikinusi, kad tai -
pavasarinis Poraitis
Pavarciau savo knyga, yra ir Brunnera, ir tas Poraitis - nuotraukos vos ne identiskos, aprasymas laaabai panasus, zydejimo laikas t.p.....
vienintelis skirtumas normalus - tai aukstis: bruneros 30-50cm, poraicio 15-25cm.
Tai tada pas mane auga
Poraitis pavasarinis:
pas mane situacija buvo visiskai valdoma [zr. nuotr auksciau], bet nukirtom kriause, ir dalinu ta augala i kaire ir i desine kas tik nori, gabaliuka pasilikau - db zydi
, paskui turbut lauk!
čia tikrai brunera, poraičio lapai siauresni, o savo ūgį ji pasieks po žydėjimo. Poraitis leidžia paviršinius ūglius, o brunera keliauja po žeme.