Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 22

QUOTE(Mamce @ 2008 05 03, 17:04)
blink.gif Tai ko ji ne marga?..  lotuliukas.gif

Tai kad ju visokiu buna bigsmile.gif
Atsakyti

tai visokių būna, ir margų, ir ne, o šiaip
Paprastoji margutė (Fritillaria meleagris) Šeima. Lelijiniai (Lialiaceae)
Atsakyti
Aciukas.
Turiu dar keleta lelijiniu. Kai prazys, parodysiu. Bet ten tai jau tikrai ne margutes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 02, 23:02)
Knifofija, turiu klausimą - noriu raudonos kaukazinės slyvaitės (patinka jų kompotas), bet kiek žiūrėjau dabar pardavime, kaukazinės raudonlapės slyvutės siūlomos kaip dekoratyviniai augalai. Ar neapsigausiu apsirikusi? Ar tikrai dabartinių veislių vaisiai tokie patys, kaip 'klasikinių' kaukazinių slyvukių?  g.gif
Gal ir kvailas čia klausimas, bet su dabartine veislių gausa baisu ką nors ne tą nusipirkti  doh.gif

Pardavime siūlo daugiausia raudonlapę formą, ji graži, bet uogų (kaulavaisių) skonis nekoks, o senovinę kaukazinę raudonom slyvom sunkiai begausi, greičiausiai susirask seną medį ir pasisėk, auga gana greitai.
Papildyta:

Gerai įsižiūrėk į žiedelį ir pamatysi šachmatinį margumą. (fritillaria meleagris alba)
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2008 05 02, 23:41)
nebandei pasigooglint  mirksiukas.gif radau gana nemazai informacijos  4u.gif bet kazkaip priestaringai -vienur raso,kad atspari salciams be problemu,kitur raso,kad reikia pridengt  g.gif
zydinti atrodo taip
user posted image

Pas jus gal ir gerai žiemos, pas mus sunkiai. Kartais iššala, kartais dengta iššunta.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 05 03, 00:22)
nu zionokit susibalamutijau unsure.gif , buvau isitikinusi, kad tai - pavasarinis Poraitis
Pavarciau savo knyga, yra ir Brunnera, ir tas Poraitis - nuotraukos vos ne identiskos, aprasymas laaabai panasus, zydejimo laikas t.p.....
vienintelis skirtumas normalus - tai aukstis: bruneros 30-50cm, poraicio 15-25cm.
Tai tada pas mane auga Poraitis pavasarinis:
user posted image
user posted image
pas mane situacija buvo visiskai valdoma [zr. nuotr auksciau], bet nukirtom kriause, ir dalinu ta augala i kaire ir i desine kas tik nori, gabaliuka pasilikau - db zydi wub.gif , paskui turbut lauk!

čia tikrai brunera, poraičio lapai siauresni, o savo ūgį ji pasieks po žydėjimo. Poraitis leidžia paviršinius ūglius, o brunera keliauja po žeme.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 05 03, 16:41)

o aš šiandien nusipirkau indelį su trijais žiedeliais, cielus 10 LT.bobutei sumokėjau...nuvažiuoju pas uošvius - ten visas "laukas" doh.gif
Atsakyti
gal ne prie namo aplinkos čia, bet vis tiek augtų prie namo mirksiukas.gif
Gal kas žinot, kaip galetų vadintis senovinės saldinės obels veislė? Tokia obelis augo pas senelius, obuoliai vidutinio dydžio, kai prinokdavo, tapdavo tokie beveik stiklniai, permatomi, o jau sultingi.....Ir derėdavo ji kasmet labai gausiai...deja, neteko niekur tokios rasti.O kokia tai veislė- nežinau, sodas buvo labai senas, o tokia obelis jame buvo tik viena.
Atsakyti
Knifofija - tu auksas, deimantas, sidabras ir t. t. - mano naujasis eleboras po 1,5 men. atsigavo - pradejo is pazastu lapelius leist blink.gif. Jei ne tu, tikrai buciau ji ismetus jau .
Ale vel beda... verysad.gif - pabarsciau visus kitus savo persodintus eleborus (vazonuose) medzio pelenais, ar galejo but, kad nuo pelenu pradejo man jie geibt - nauji lapeliai juoduoja ir dziusta. Be to, labai slapiai stovi - pasodinus priliejau, o tada dar lietus kelias dienas dave... Dabar pastaciau ant saules g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 03 gegužės 2008 - 22:55
QUOTE(vilmak @ 2008 05 03, 19:52)
gal ne prie namo aplinkos čia, bet vis tiek augtų prie namo mirksiukas.gif
Gal kas žinot, kaip galetų vadintis senovinės saldinės obels veislė? Tokia obelis augo pas senelius, obuoliai vidutinio dydžio, kai prinokdavo, tapdavo tokie beveik stiklniai, permatomi, o jau sultingi.....Ir derėdavo ji kasmet labai gausiai...deja, neteko niekur tokios rasti.O kokia tai veislė- nežinau, sodas buvo labai senas, o tokia obelis jame buvo tik viena.

Va, va, aš irgi tokius prisimenu. Seneliai irgi SALDINIAIS vadino. Labai skanūs obuoliai. Tokie gan kieti, bet jau saldumas rolleyes.gif Būtų smagu gauti tokios obels šakelę skiepijimui.
Prisiminiau - turguje esu pirkusi "Saldaininių" obuolių. Skonis kažkiek panašus mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 03, 17:01)
Pardavime siūlo daugiausia raudonlapę formą, ji graži, bet uogų (kaulavaisių) skonis nekoks, o senovinę kaukazinę raudonom slyvom sunkiai begausi, greičiausiai susirask seną medį ir pasisėk, auga gana greitai.

Taip ir galvojau... rolleyes.gif
Kas turit senovinių kaukazinių slyvų Vilniaus apylinkėse, atsiliepkit. Auuuuuu.... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 04 gegužės 2008 - 07:38
Sveikos kolegos...vien dėl šitokio grožio verta laukti pavasario wub.gif
user posted image

O šitas galėtų žydėti bent 1 mėn.gražu ax.gif
user posted image
čia tas pats tik iš toliau
user posted image

O čia tas vijoklis, kur žadėjau , kad parodysiu iš arčiau...vieną tai tikrai žinau - jo lapai nekvepia citrina ir pasirodo, jis ruošiasi žydėti...geras , o čia man tai atradimas, tikrai buvau įsitikinus, kad jis nežydi (matomai neužfiksavau)
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 04, 08:37)
O čia tas vijoklis, kur žadėjau , kad parodysiu iš arčiau...vieną tai tikrai žinau - jo lapai nekvepia citrina ir pasirodo, jis ruošiasi žydėti...geras , o čia man tai atradimas, tikrai buvau įsitikinus, kad jis nežydi (matomai neužfiksavau)
user posted image

taigi as tau sakiau, kad cia laipiojanti hortenzija (Hydrangea anomala petiolaris) - dabar ne tik zydes, bet ir kvepes biggrin.gif . Dauginasi lengvai is sakeliu, kaip gebene...
Pas tave visi augalai atrodo labai sveiki ir veslus - turbut su didele meile juos priziuri wub.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 04 gegužės 2008 - 10:04
QUOTE(vida777 @ 2008 05 03, 23:55)
Knifofija - tu auksas, deimantas, sidabras ir t. t. - mano naujasis eleboras po 1,5 men. atsigavo - pradejo is pazastu lapelius leist  blink.gif. Jei ne tu, tikrai buciau ji ismetus jau .
Ale vel beda... verysad.gif - pabarsciau visus kitus savo persodintus eleborus (vazonuose) medzio pelenais, ar galejo but, kad nuo pelenu pradejo man jie geibt - nauji lapeliai juoduoja ir dziusta. Be to, labai slapiai stovi - pasodinus priliejau, o tada dar lietus kelias dienas dave... Dabar pastaciau ant saules  g.gif .

Tremk juos į pavėsį, eleborai nemėgsta saulės, nors auga, bet pavėsyje gražesni. Pelenai, galėjo apdeginti šakneles, stenkis gerai nuplauti, tiesiog įmerk į bliūdą ir palaikyk pora valandų, o paskui pavėsio terapija. aš tuoj nulėksiu kieman nufotkinsiu savo eleborą kuris auga pavėsyje.
O mano naujasis eleboras laikosi gražiai, išleido naujus žiedelius iš pažastėlių, bet žiedeliai rausvi.
user posted image

O čia skleidžiasi UVULARIJOS žiedai

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 04 gegužės 2008 - 10:57
Gal galit patarti, kaip daznai reikia tresti surfinija augancia pakabinamam vazone g.gif
Atsakyti