Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 22

Rokoko,gražios tulpytės wub.gif

QUOTE(agnita @ 2008 05 02, 22:35)
migdolai irgi kelių rušių yra, aš 2 rūšis turiu, tai panašumas tik tas, kad ružavi žiedai, bet nei forma, nei lapai nepanašūs.
o šiaip migdolas yra krūmas, ne medis.

QUOTE(vida777 @ 2008 05 02, 23:40)
cia keruzinis migdolas ( Prunus tenella, sin. Amygdalus nana ), vok. Feuermandel / Zwergmandel

Na va,pasirodo vistik migdolas smile.gif
QUOTE(agnita @ 2008 05 03, 00:14)
user posted image
Vyšnia dekoratyvinė 'Accolade'
Lot. Prunus 'Accolade'
o migdolas krūmas rolleyes.gif

Pas mane lygiai tokiais žiedeliais migdolas žydi doh.gif biggrin.gif
QUOTE(vida777 @ 2008 05 03, 00:47)
Triskiautis migdolas ( Amygdalus triloba, sin. Prunus triloba) jei iskiepytas, tada - medis, i kokio aukscio kamiena iskiepytas, tokio ir bus aukscio... Po zydejimo sakas butina bent per puse nugeneti.

Aš kai pirkau,sakė pavasarį apgenėt,bet supratau kad prieš žydėjimą doh.gif Man taip gaila tas šakeles karpyt,bet matyt teks dar kartą patrumpinti kai nužydės,kad gražiai šakotusi g.gif
Papildyta:
QUOTE(Lewisia @ 2008 05 02, 23:35)
Kaip tai ne medis?Kiek žinau jų yra dvieju rūšių.Vienas keružis kitas triskiautis.O aš kaip tik rtiskiautį ir turiu,kaip ir rašiau kad jis man truputį nepatinka,pernelyg aukštas kamienas 1,80 o šakeles visos į viršu susiglaudusios stirkso.Ai...pagal užsakymą vyras nupirko,o kai jį pamačiau vos amo netekau.BUčiau pati tokio nepirkusi,bet sakė visi tokie buvo.Gadina vaizdą vejoje ,žiūriu aš į ji ir nesuprantu,kas čia per individas.Gal koks brokuotas. g.gif
KAS AUGINA TRISKIAUTĮ MIGDOLĄ  ATSILIEPKIT, PAPASAKOKIT KAIP ATRODO MEDELIAI ?AR AUKŠTI KAMIENAI?

Nu ir pas mane tos šakos į viršų. O kamieno ilgis kaip Vida777 ir sakė,priklauso kokiame aukštyje skiepas. Matyt teks pagenėt be gailesčio.... unsure.gif
Atsakyti
Triskiautis migdolas ( Amygdalus triloba, sin. Prunus triloba) jei iskiepytas, tada - medis, i kokio aukscio kamiena iskiepytas, tokio ir bus aukscio... Po zydejimo sakas butina bent per puse nugeneti.

Oi ačiū VIDA 777 ,išsklaidėte mano abejones,daugmaž ir nutuokiau ,kad jis skiepytas,tik niekaip nesuprantu kodel paliko tokį aukštą kamiena[visai nera proporcijos tarp šakų] g.gif tikiuosi kad jis daugiau neaugs o vaizdui sušvelninti pasodinsiu, neaugią raganę,lai vyniojasi aplink kamieną. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 05 03, 07:32)
Aš kai pirkau,sakė pavasarį apgenėt,bet supratau kad prieš žydėjimą  doh.gif Man taip gaila tas šakeles karpyt,bet matyt teks dar kartą patrumpinti kai nužydės,kad gražiai šakotusi g.gif

geneti reikia iskart po zydejimo, nes ziedus krauna ant pernyksciu ugliu, taigi -
kad suspetu kitiem metam ziedus sukraut.

Papildyta:

vis ruosiaus parasyt svyruokliniu blindziu turetojom, kad tuoj po zydejimo ("kaciuku") irgi reikia sakeles 2/3 nugenet, kitaip medelis greiciau pasensta, o kuo senesnes sakos, tuo maziau zydi (kaciuojasi biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2008 05 03, 08:56)
Oi ačiū VIDA 777 ,išsklaidėte mano abejones,daugmaž ir nutuokiau ,kad jis skiepytas,tik niekaip nesuprantu kodel paliko tokį aukštą kamiena[visai nera proporcijos tarp šakų] g.gif tikiuosi kad jis daugiau neaugs o vaizdui sušvelninti pasodinsiu, neaugią raganę,lai vyniojasi aplink kamieną. mirksiukas.gif

šakos tai tikrai augs, tik kamienas ne, jis tik storės.
o dėl raganės g.gif , aš taip nedaryčiau, nebent tau medelio negaila.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 03, 00:22)

nu zionokit susibalamutijau unsure.gif , buvau isitikinusi, kad tai - pavasarinis Poraitis
Pavarciau savo knyga, yra ir Brunnera, ir tas Poraitis - nuotraukos vos ne identiskos, aprasymas laaabai panasus, zydejimo laikas t.p.....
vienintelis skirtumas normalus - tai aukstis: bruneros 30-50cm, poraicio 15-25cm.
Tai tada pas mane auga Poraitis pavasarinis:
user posted image
user posted image

Man labiau panašu į brunerą. Poraičių lapai kiaušiniški, o brunerų panašūs į širdis. Brunerų žiedai maži, nesiekia 1 cm, poraičių - didesni negu 1 cm.
Atsakyti
[/QUOTE]šakos tai tikrai augs, tik kamienas ne, jis tik storės.
o dėl raganės , aš taip nedaryčiau, nebent tau medelio negaila.[/QUOTE] agnita

susimasčiau ax.gif gal tu ir teisi,na palauksiu keletą metelių ,pažiūresiu kas su juo desis,pasodint niekada nebus per vėlu mirksiukas.gif
Atsakyti

is pirmo zvilgsnio nesuprastum kas cia. Idomus dalykas smile.gif g.gif (cia apie ta braske) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nėlė: 03 gegužės 2008 - 10:35
Na ir padirbejau smile.gif Ka tik is lauko parejau .Isnesiau i lauka visus daigelius ,nes pradejo mirti kambary.Gal isgyvens .Tiek prisiauginau jeigu puse ir neprigys vistiek dar bus sociai lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano mylima levisija. Uzpernai pasodinta, pernai zydejo l.kukliai (2-3 ziedeliai) , o siemet.... wub.gif
user posted image

O kas cia? Imu tyrineti savo kiemo flora doh.gif biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 05 03, 16:41)

O kas cia? Imu tyrineti savo kiemo flora  doh.gif  biggrin.gif
user posted image

margutė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 05 03, 16:41)
Mano mylima levisija. Uzpernai pasodinta, pernai zydejo l.kukliai (2-3 ziedeliai) , o siemet....  wub.gif
user posted image

O kas cia? Imu tyrineti savo kiemo flora  doh.gif  biggrin.gif
user posted image

Jo tavo levisija tai labai grazi[net ir nezinojau kaip vadinasi] biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agnita @ 2008 05 03, 16:49)

O blink.gif Tai ko ji ne marga?.. lotuliukas.gif
Atsakyti