Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 22

QUOTE(Zaneta75 @ 2008 05 02, 13:09)
Labukai,
nu visai susimakalavo smegenys del astilbiu... Vienur raso kad jos auga ir zydi tik isaulyje, kitur pusiau pavesy ar net pavesy...  blink.gif Pameciau ziopla pakuote, tai nzn ka ant jos rase... Prisimenu kad buvo Astilba Burgundy...dar kazkoks zodis...
Nu priam nezinau kur man ja dabar kist  doh.gif HELP  help.gif

Pas mane auga saulėtoje vietoje. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 05 01, 22:35)
jezusmarija, tai kam iskast ir vel ikast? Ka tu turi omeny "ant dirvos" - tipo palaidas (iskastas)? Atrodo, kad dabar beturiu tik viena klausima - kada jas kast is zemes su visam, ir dziovint  tongue.gif , bo kuo toliau i miska... ?
klausimas baisiai sudetingas... g.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ne tik blondines, bet dar ir zalios...
nu sitiek blondiniu vienoj kruvoj  doh.gif ..., nepamenu sitoj temoj buvus dar sudetingesnio klausimo, nei tulpiu sodinimas  hihihi.gif .

Iškasi todėl, kad nebedekoratyvu, nuneši daržan ir pasodini, nes kai šaknys (lendančios per vazono apačią) gauna drėgmės (iš dirvos) o ir per vazono viršų (užkastą žemėje )patenka drėgmė, tulpės dar neskuba džiūti ir geriau pasisavina maisto medžiagas. suformuoja stipresnį žiedą kitiems metams. O jei iškasi vazoną ir pastatai kur kampe, jis per anksti pradeda džiūti ir rezultate kenčia kitų metų žiedai.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 05 02, 00:37)
dideli ploksti akmenys 4u.gif
nu cia truputi blondine... 4u.gif
kokia protinga tongue.gif
nu sitas tai man aisku nuo seno!!!
ne ta problema keliau!!! 4u.gif
drinks_cheers.gif Butent sitai ir man uzkliuvo!!!
Taip 4u.gif
man tavo nuomone zinoma ir aiski, visi mylintys tulpes taip jomis rupinasi + tavo ''bliudai'' thumbup.gif

Nesusipratimas tame, jog Knifofija siule iskastas ne sausai laikyt, o vel su bliudais i kita vieta zemen kisti blink.gif [kad 'pasiimtu'' is zemes daugiau g.gif ]
Tai cia kaip supratau per vasara jas vel zemeje laikome g.gif
Na as dar pamasciau tuo klausimu ax.gif , prisiminiau nesena pokalbi su uosviu apie tulpes ir ju prieziura, ir stai ka supratau:

uosvis sako tulpes iskasineti birzelio pirmoj pusej , vadinasi  bigsmile.gif :
Knifofijos patarimas turi prasme, nes kisame i zeme naujon vieton nuzydejusias, bet nebaigusias vegetacijos [kad vaizdo negadintu kur nereikia], palaukiame kol ta ''vegetacija'' baigsis, lapija nudzius, ir birzeli iskasame. o tadu kaip ir viskas aisku: palaikom sausai iki rudeninio sodinimo rolleyes.gif

nu zinokit dabar laaabai protinga jauciuosi biggrin.gif

[ir taip viskas paprasta lotuliukas.gif ]

arba ateis Knifofija sudes viska i stalciukus 4u.gif

Nors vienas žmogelis mane suprato. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 02, 13:17)
Pas mane auga saulėtoje vietoje. thumbup.gif

Aciu dideliausias 4u.gif Taip ir buvau suplanavusi kai pirkau i sauleta vieta jas kist, bet kai pagooglinau info ir susibalamutinau doh.gif

Siemet melsviu visokiu prisipirkau, tai atkreipiau demesi kad viena buvo rekomenduojama auginti isaulyje g.gif Ziuresim kaip bus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(damute31 @ 2008 05 02, 09:55)
mano tulpes jau kokie 5 metai neiskastos toje pacioje vietoje  blush2.gif ir ziedai nesumazejo  thumbup.gif
user posted image
Papildyta:
vakar nusipirkai gelyte,sake daugiamete, gal pavadinima kas zinot, nes as pamirsau  doh.gif
user posted image

Tulpė vadinasi "Miranda" , o kitoj nuotraukoj tikrai ne katilėlis, bet Stambiažiedis plačiavarpis (platycodon grandiflorum) http://images.google...r...sa=N&tab=wi
Atsakyti
Merginos kaip sakot ar HORTENZIJA galiu jau i lauka nesti?Ir dar ,kai pirkau [melyna] pardaveja sake,kad kitais metais ji bus balta arba ruzava.Sako kad jas lieja su kazkokiais spec.dazais ir jei noresiu ,kad kitamet butu melyna ieskotis dazu pas gelininkus.Tai vat ir klausiu-kur gauti tu dazu? help.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 02, 13:22)
O jei iškasi vazoną ir pastatai kur kampe, jis per anksti pradeda džiūti ir rezultate kenčia kitų metų žiedai.

Literatūriškai, gal ir taip. g.gif
O iš savo praktikos protest.gif Tai pažiūrėkit į mano tulpes ko trūksta tiem žiedams. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Šitaip kasu ir sodinu 5-6 metus. thumbup.gif Įmesiu fotkę ir kokie dideli ir gražūs svogūnėliai būna. thumbup.gif
Kaip sakoma kiekviena šeimininkė savo virtuvėje tvarkosi kaip nori ar randa jai tinkamiausią varijantą. thumbup.gif Taip ir čia, mes ginčijamės, o jūs spręskit pačios kaip jum auginti tulpytes. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(--rita @ 2008 05 02, 11:12)
Gal kas padėsit porą augaliukų atpažinti. Vis apeidavau aplink, bet galvoju reikia gal kur persodinti, nes vidury pievelės nei šis nei tas ax.gif

user posted image

Ir dar šitas. pernai tokio nebuvo, gal sakau su kokiu kitu augalu sėklyčių ar šaknies galiuką parsinešiau ir šiemet išlindo smile.gif

user posted image

1 fortuno ožekšnis
2 brunera (paprastaa), nes dabar daug margalapių formų, labai keliauja šaknimis šita.
Atsakyti
QUOTE(--rita @ 2008 05 02, 11:12)
Ir dar šitas. pernai tokio nebuvo, gal sakau su kokiu kitu augalu sėklyčių ar šaknies galiuką parsinešiau ir šiemet išlindo smile.gif
user posted image

Šito augalo niekaip negaliu išprašyti iš savo daržo. schmoll.gif Kaip kokia pikdžolė. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 02 gegužės 2008 - 12:40
beje, kažkas čia ne taip seniai domėjosi vandens lelijomis. Tai noriu pranešti, kad vakar Akropolio Maximoj buvo prikrauta indelių (kažkaip jie ten su vandeniu užpakuoti) su lelijų šakniastiebiais. tik kainos neužfiksavau ax.gif
Atsakyti
papildziau savo bloga naujomis foto.prasom uzeiti. 4u.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nėlė @ 2008 05 02, 14:00)
papildziau savo bloga naujomis foto.prasom uzeiti.  4u.gif  unsure.gif

wub.gif
Atsakyti
QUOTE(grite @ 2008 05 02, 13:31)
Merginos kaip sakot ar HORTENZIJA galiu jau i lauka nesti?Ir dar ,kai pirkau [melyna] pardaveja sake,kad kitais metais ji bus balta arba ruzava.Sako kad jas lieja su kazkokiais spec.dazais ir jei noresiu ,kad kitamet butu melyna ieskotis dazu pas gelininkus.Tai vat  ir klausiu-kur gauti tu dazu? help.gif

nu ne dazai,o specialios trasos tam yra,kur ir visas kitas trasas perki ieskok ir situ 4u.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Teruke @ 2008 05 02, 11:57)
Patarkit,ar draugautu rozes su spygliuociais g.gif

mastau.gif draugauti tai draugautu,tik klausimas ar tinka kartu rozes su spygliuociais ax.gif
Atsakyti