QUOTE(vida777 @ 2008 05 01, 22:35)
jezusmarija, tai kam iskast ir vel ikast? Ka tu turi omeny "ant dirvos" - tipo palaidas (iskastas)? Atrodo, kad dabar beturiu tik viena klausima - kada jas kast is zemes su visam, ir dziovint
, bo kuo toliau i miska... ?
klausimas baisiai sudetingas...
ne tik blondines, bet dar ir zalios...
nu sitiek blondiniu vienoj kruvoj
..., nepamenu sitoj temoj buvus dar sudetingesnio klausimo, nei tulpiu sodinimas
.
Iškasi todėl, kad nebedekoratyvu, nuneši daržan ir pasodini, nes kai šaknys (lendančios per vazono apačią) gauna drėgmės (iš dirvos) o ir per vazono viršų (užkastą žemėje )patenka drėgmė, tulpės dar neskuba džiūti ir geriau pasisavina maisto medžiagas. suformuoja stipresnį žiedą kitiems metams. O jei iškasi vazoną ir pastatai kur kampe, jis per anksti pradeda džiūti ir rezultate kenčia kitų metų žiedai.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 05 02, 00:37)
dideli ploksti akmenys
nu cia truputi blondine...
kokia protinga
nu sitas tai man aisku nuo seno!!!
ne ta problema keliau!!!
Butent sitai ir man uzkliuvo!!!
Taip
man tavo nuomone zinoma ir aiski, visi mylintys tulpes taip jomis rupinasi + tavo ''bliudai''
Nesusipratimas tame, jog Knifofija siule iskastas ne sausai laikyt, o vel su bliudais i kita vieta zemen kisti [kad 'pasiimtu'' is zemes daugiau
]
Tai cia kaip supratau per vasara jas vel zemeje laikome
Na as dar pamasciau tuo klausimu
, prisiminiau nesena pokalbi su uosviu apie tulpes ir ju prieziura, ir stai ka supratau:
uosvis sako tulpes iskasineti
birzelio pirmoj pusej , vadinasi
:
Knifofijos patarimas turi prasme, nes kisame i zeme naujon vieton nuzydejusias, bet nebaigusias vegetacijos [kad vaizdo negadintu kur nereikia], palaukiame kol ta ''vegetacija'' baigsis, lapija nudzius, ir birzeli iskasame. o tadu kaip ir viskas aisku: palaikom sausai iki rudeninio sodinimo
nu zinokit dabar laaabai protinga jauciuosi
[ir taip viskas paprasta
]
arba ateis Knifofija sudes viska i stalciukus
Nors vienas žmogelis mane suprato.