QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 01, 22:18)
Ar mano nuomonę skaitei?
Antrą kartą rašyti pritingiu...
tai mano nuomone su tavaja sutampa...
QUOTE(Nėlė @ 2008 05 01, 22:27)
šiaurės Lietuvėlėj
ačiukas
kaip dziugu, as irgi is siaures lt - malonu zinot, kad kazkur netoliese toks grozis
.
QUOTE(rokoko @ 2008 05 01, 23:37)
Nesusipratimas tame, jog Knifofija siule iskastas ne sausai laikyt, o vel su bliudais i kita vieta zemen kisti [kad 'pasiimtu'' is zemes daugiau
]
Tai cia kaip supratau per vasara jas vel zemeje laikome
Na as dar pamasciau tuo klausimu
, prisiminiau nesena pokalbi su uosviu apie tulpes ir ju prieziura, ir stai ka supratau:
: ]uosvis sako tulpes iskasineti
birzelio pirmoj pusej , vadinasi
:
Knifofijos patarimas turi prasme, nes kisame i zeme naujon vieton nuzydejusias, bet nebaigusias vegetacijos [kad vaizdo negadintu kur nereikia], palaukiame kol ta ''vegetacija'' baigsis, lapija nudzius, ir birzeli iskasame. o tadu kaip ir viskas aisku: palaikom sausai iki rudeninio sodinimo
as susibalamutinau del to, kad :
- jeigu man pvz. ju nudziuve lapai vaizdo negadina, tai ar tureciau jas israuti, ir vel kazkur kitur sodint (pvz. rozyne - svogunines nuzydejo, rozes sulapavo ir vienos kitom netrukdo, arba pievoj) ;
- ar jos raunamos ir i kt. vieta sodinamos tam, kad buvusioj dirvoj nebeuztenka maisto medziagu?
p.s. jei perkeliama tik del grozio (kad nudziuve lapai vaizdo negadintu) - tada viskas aisku
.
QUOTE(damute31 @ 2008 05 02, 08:55)
tulpes nuostabios, noreciau tokiu uztureti
antroj foto - stambiaziedis placiavarpis ( Platycodon grandiflorus), katileliu visai ne tokie lapai.