Norejau jusu, mergaites su patirtim, paklausti Pas mus dabar visur aplink namus veja. Kaip cia lengviau butu ja iskasti ir gelyna daryti? Gal koki lengvesni buda zinote. Ar su kastuvu teks iskapliuoti Galvojau gal zemes atvezti ir kalniuka daryti, bet noreciau, kad gelynas butu vejos lygyje. Aij nezinau ar aiskiai uzklausiau, bet gal suprasite
Keistos pas mane tulpės skleidžiasi..
Greitu laiku parodysiu viska, kas pas mane lauke žydi.. O jau migdolo gražumas..
Greitu laiku parodysiu viska, kas pas mane lauke žydi.. O jau migdolo gražumas..
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 01, 12:07)
Aš daryčiau taip. Kai susižymėjai, dabar palauk kol lapai pradės gelsti, tuomet iškask susidėk kokiam sandėliuke, kad nudžiūtų, Bet visada turi nesumaišyti ką siūlais apsiraišiojai. Kai nudžius nuvalai atkibusius lukštus nutrauki stiiebą, panašiai kaip svogūną ir dedi sausai iki rudens. Tik nedėk į politileninius maišelius, nes supelys. Paskui rugsėjį ar spalį imi tuos kiaurus indelius pili žemes ir kiši svogūnėlius, Ir viską ikasi į žemę.
nu reiks man su tulpem siemet paeksperimentuot
QUOTE(Wolke @ 2008 05 01, 12:38)
gal kuri galetu man patart...praejusia vasara Lietuvoj nusipirkau Actara toks mazytis pokutis 4gr -ar galeciau pasiruosusi skiedini nupurksti rozes,jei taip kiek litru vandens reikia imti tiems 4gr....rozes tai vel puola amarai (tokie zali mazi vabaliukai) galeciau dar siandien ta darba atlikt,jeigu kuri patartumet
na as tai 2gr skiedziu i 4-5l
gal turi kokiu vaismedziu, tai juos ispurksk arba krumus kuriuos gali uzpulti amarai, dabar pats laikas ispurskalioti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 01, 14:45)
15-20cm aukščio.
tada ir as tokio noriu tai kaip jis vadinas ir as ieskosiu
Papildyta:
QUOTE(fashion @ 2008 05 01, 16:27)
Norejau jusu, mergaites su patirtim, paklausti Pas mus dabar visur aplink namus veja. Kaip cia lengviau butu ja iskasti ir gelyna daryti? Gal koki lengvesni buda zinote. Ar su kastuvu teks iskapliuoti Galvojau gal zemes atvezti ir kalniuka daryti, bet noreciau, kad gelynas butu vejos lygyje. Aij nezinau ar aiskiai uzklausiau, bet gal suprasite
jei nori koki kalniuka daryt, tai gali kur planuoji gelyna daryt, tai tuos vejos kupstus panaudot kalniukui
gelynui vistiek zole iskasinesi, tai ka iskasi zoles kupstus is ju formuok kalna, o poto tik zemem apipilsi ir viskas, tik gerai sutrombuot tuos kupstus reikia ir kai desi, tai zole i apacia gal ka ir supratai
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 30, 21:52)
Dar įkeliu vieną savo augaliuką. Pavadinimo nežionau.
Kai nužydi lieka graži lapija.
tai va imsiu ir išrišiu šitą reikalą - ką tik nusipirkau žurnalą iš serijos "Augalų pasaulis". Šio mėnesio leidinys vadinasi "Pavėsių augalai", ugi žiūriu, kaip ten sako "deja vu", kur aš tai mačiau ką tik šiandien
tai va, tas augaliukas vadinasi epimedis (lot. epimedium). Jų yra ir kitokių spalvų, bet įdėta ir kaip tik tokio nuotrauka, jo pavadinimas Epimedium grandiflorum "Tama-no-Genpei"Beje, rašo, kad plečiasi šakniastiebiais ir per kelis metus sudaro ištisus sąžalynus, na ir dar geriausiai auga pusiau pavėsyje, ypač po medžiais, krūmais, vienoj vietoj gali augti 20 ir daugiau metų, LT žiemoja nedengti.
Va ir išdaviau viską
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 30, 21:52)
Neturiu vietos jas įkasinėti. Ir tikrai nematau skirtumo, nes mama augina tas pačias rūšis.
Epimedis
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 04 30, 23:50)
*nu va, as sakau - ateis Knifofija, ir visom svajonem kaput ...
**va cia nebesupratau nieko - taigi jos po ziemojimo zydet turi..., tai taip iseina, kad zydes kazkur darze ikistos ? Tai ka po galais man su savo svoguninem daryt - kada is patvorio lauk raut, ir kada i bliudus sodint? Dabar zinau, kad reikia siulais apraisiot...
nu jo, pas tave mulcas atlieka dekoracijos funkcija, bet jeigu augalus mulciuot, tada jau kitaip...
o jei, sitos ant nieko nepyksta...
**va cia nebesupratau nieko - taigi jos po ziemojimo zydet turi..., tai taip iseina, kad zydes kazkur darze ikistos ? Tai ka po galais man su savo svoguninem daryt - kada is patvorio lauk raut, ir kada i bliudus sodint? Dabar zinau, kad reikia siulais apraisiot...
nu jo, pas tave mulcas atlieka dekoracijos funkcija, bet jeigu augalus mulciuot, tada jau kitaip...
o jei, sitos ant nieko nepyksta...
Rugsjo mėn. sodink su bliūdu į gėlyną. Kai nužydės iškask bliūdus, bet nunešk į daržą ir įkask, nepalik džiūti ant dirvos.
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 01, 18:52)
tai va imsiu ir išrišiu šitą reikalą - ką tik nusipirkau žurnalą iš serijos "Augalų pasaulis". Šio mėnesio leidinys vadinasi "Pavėsių augalai", ugi žiūriu, kaip ten sako "deja vu", kur aš tai mačiau ką tik šiandien
tai va, tas augaliukas vadinasi epimedis (lot. epimedium). Jų yra ir kitokių spalvų, bet įdėta ir kaip tik tokio nuotrauka, jo pavadinimas Epimedium grandiflorum "Tama-no-Genpei"Beje, rašo, kad plečiasi šakniastiebiais ir per kelis metus sudaro ištisus sąžalynus, na ir dar geriausiai auga pusiau pavėsyje, ypač po medžiais, krūmais, vienoj vietoj gali augti 20 ir daugiau metų, LT žiemoja nedengti.
Va ir išdaviau viską
Va ir išdaviau viską
jolaxus auksas tu
itraukiu i savo sarasiuka
QUOTE(fashion @ 2008 05 01, 15:27)
na tu taip klausi, lyg kastuvu darbuojantis tektu tau visa Everesta nukasti , lyg butu tokie robotukai placiai paplite, kurie gelynus daro - tikrai lengva tada
imi kastuva, nuimi velena, uzpili zemiu, seji sodini geles, augalus.... Sekmes!
Renos geri patarimai
QUOTE(JuzTea @ 2008 05 01, 16:40)
mes laukiam
O tu nelauk!
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 01, 17:52)
tai va imsiu ir išrišiu šitą reikalą -
tai va, tas augaliukas vadinasi epimedis (lot. epimedium). Jų yra ir kitokių spalvų, bet įdėta ir kaip tik tokio nuotrauka, jo pavadinimas Epimedium grandiflorum "Tama-no-Genpei"
tai va, tas augaliukas vadinasi epimedis (lot. epimedium). Jų yra ir kitokių spalvų, bet įdėta ir kaip tik tokio nuotrauka, jo pavadinimas Epimedium grandiflorum "Tama-no-Genpei"
Aciu!
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 01, 18:14)
Rugsjo mėn. sodink su bliūdu į gėlyną. Kai nužydės iškask bliūdus, bet nunešk į daržą ir įkask, nepalik džiūti ant dirvos.
Atleiskit, gal klausimas kaip blondines nuskambes , bet ar tai ne tas pats, kai is viso neiskasineji tu tulpiu???
Kame skirtumas???
[per vasara cia suprantu darze rekomenduojama pakeisti ''bliudu'' dislokacijos vieta]
rokoko, nu tavo mieziai kelme, tai
o siandien pasimate pirmieji vejos dygiukai tsi kazkaip net gera ant dusios bet pirmiausia lenda ten, kur daugiau saules gauna
nu du tais kiaurais vazonais tam man patiko, butinai kitamet reiks taip daryt. nes dabar va pvz krokai jau seniausiai nuzydejo, bet kaip suprantu reik laukt kol labai patys nudzius, tai jie dabar be rysio atrodo ir juk galetum kazka kita pasodint vietoj ju. taip pat bus ir su hiacintais ir tulpem tulpes mano dar nezydi, kazkokios zemauges, cia nebeoamenu kuri rode tokiais dryzuotais lapais, bet jau turbut netrukus zydes
nu dabar turiu kita rupestiu, kokius sugalvot laiptus pasidaryt kieme. ta prasme sklypas yra ant slaito, tai gaunasi 2 tokie bortdiuraui, kur mazdaug po 3 laiptus. nu norisi kad kazkaip isikomponuotu i aplinbka, kad nebut kokie betoininiai ar metaliniai gal turit kokiu ideju, bus 2 vietose mazdaug o 3 -4 laiptelius. MB man sako, paskayk kaip tu isivaziduoji, o as nezinau pas jus cia treik visokiu grozybiu tai ir laipteliai tikriausiai ne pas viena yra.
o siandien pasimate pirmieji vejos dygiukai tsi kazkaip net gera ant dusios bet pirmiausia lenda ten, kur daugiau saules gauna
nu du tais kiaurais vazonais tam man patiko, butinai kitamet reiks taip daryt. nes dabar va pvz krokai jau seniausiai nuzydejo, bet kaip suprantu reik laukt kol labai patys nudzius, tai jie dabar be rysio atrodo ir juk galetum kazka kita pasodint vietoj ju. taip pat bus ir su hiacintais ir tulpem tulpes mano dar nezydi, kazkokios zemauges, cia nebeoamenu kuri rode tokiais dryzuotais lapais, bet jau turbut netrukus zydes
nu dabar turiu kita rupestiu, kokius sugalvot laiptus pasidaryt kieme. ta prasme sklypas yra ant slaito, tai gaunasi 2 tokie bortdiuraui, kur mazdaug po 3 laiptus. nu norisi kad kazkaip isikomponuotu i aplinbka, kad nebut kokie betoininiai ar metaliniai gal turit kokiu ideju, bus 2 vietose mazdaug o 3 -4 laiptelius. MB man sako, paskayk kaip tu isivaziduoji, o as nezinau pas jus cia treik visokiu grozybiu tai ir laipteliai tikriausiai ne pas viena yra.
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 01, 18:52)
Va ir išdaviau viską
Va ir išdaviau viską
tai va, šiandien apmažinau savo augaliuką. Labai tankus šaknynas, vos atskyriau. Kastuvo neįmanoma įkišt. Pas mane epimedis auga saulėtoje vietoje ir plečiasi gana lėtai.
QUOTE(rokoko @ 2008 05 01, 20:40)
Atleiskit, gal klausimas kaip blondines nuskambes , bet ar tai ne tas pats, kai is viso neiskasineji tu tulpiu???
Kame skirtumas???
[per vasara cia suprantu darze rekomenduojama pakeisti ''bliudu'' dislokacijos vieta]
Kame skirtumas???
tai as supratau visa esme tame, kad nenori kazkur geroj vietoj dziovinti tu tulpiu, mtai iskais su bliudu ir nesi kur ju nelabai matyt, o tojs vietoj turi galimybe pasodoint kakza grazaus kito. as tai taip supratau, nes man cia ir yr problema, kad kol dziusta, negrazu ir negalki nieko kito sodint. ne del to, kad tulpems taip geriau, bet tiesiog del grozio tulpes apgauni , tipo, kad ju niekur neiskasei ir kur nors kitur ikasi, kad maitintusi
\Ar cia as blondine?
QUOTE(rokoko @ 2008 05 01, 21:40)
Atleiskit, gal klausimas kaip blondines nuskambes , bet [b]ar tai ne tas pats, kai is viso neiskasineji tu tulpiu???
Kame skirtumas???
Kame skirtumas???
kiek kita blodine turi supratimo,tai neiskasinejant per keleta metu tulpes sulaukeja,ju ziedai susmulkeja ir nebe tokie dekoratyvus lieka,o kad po viena jas susodinus sunkiau is gelyno isrankioti,tai tie kiauri bliudai didele pagalba yra
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 01, 18:14)
jezusmarija, tai kam iskast ir vel ikast? Ka tu turi omeny "ant dirvos" - tipo palaidas (iskastas)? Atrodo, kad dabar beturiu tik viena klausima - kada jas kast is zemes su visam, ir dziovint , bo kuo toliau i miska... ?
QUOTE(rokoko @ 2008 05 01, 20:40)
Kame skirtumas???
Kame skirtumas???
klausimas baisiai sudetingas...
QUOTE(Žydriausia @ 2008 05 01, 20:50)
tulpes apgauni , tipo, kad ju niekur neiskasei ir kur nors kitur ikasi, kad maitintusi
\Ar cia as blondine?
\Ar cia as blondine?
ne tik blondines, bet dar ir zalios...
QUOTE(Wolke @ 2008 05 01, 21:05)
kiek kita blodine turi supratimo,tai neiskasinejant per keleta metu tulpes sulaukeja,ju ziedai susmulkeja ir nebe tokie dekoratyvus lieka,o kad po viena jas susodinus sunkiau is gelyno isrankioti,tai tie kiauri bliudai didele pagalba yra
nu sitiek blondiniu vienoj kruvoj ..., nepamenu sitoj temoj buvus dar sudetingesnio klausimo, nei tulpiu sodinimas .