Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 22

QUOTE(rozamunda @ 2008 04 30, 20:07)
help.gif  help.gif  help.gif visos,kas norit isgelbet nabagiukus augaliukus,vaziuokit Kaune,ten kur Magnus buvo-  pardavineja tokiam angare visokias gelytes,is lenku atveztos grazuoles dusta maiseliuose supakuotos doh.gif Is to didelio gailescio viendieniu visa pulka prisirinkau wub.gif  wub.gif  wub.gif

Cia gal kur PC taip pat tokiu yra?
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 30, 20:19)
O tu  pabandyk vienais metais įkasti ir pamatysi skirtumą. Tokiu metu jos dar pilnai pasisavina maisto medžiagas iš dirvos, o pradėdamos džiūti ir dirvos jos nieko nebeima, o tik susigražina iš lapų.

Neturiu vietos jas įkasinėti. Ir tikrai nematau skirtumo, nes mama augina tas pačias rūšis. thumbup.gif

Dar įkeliu vieną savo augaliuką. thumbup.gif Pavadinimo nežionau. blush2.gif

user posted image

Kai nužydi lieka graži lapija. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 30 balandžio 2008 - 20:59
QUOTE(sobieska @ 2008 04 30, 19:31)
kompozicija liuks good.gif  atgaiva akims thumbup.gif viskas suderinta ir savo vietose bigsmile.gif

Tau bele kad tik akmenu yra ir jau grazu... thumbup.gif biggrin.gif

QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 30, 21:52)
Dar įkeliu vieną savo augaliuką. thumbup.gif  Pavadinimo nežionau. blush2.gif

Labai grazus augalelis. Pgl. spalva tiktu prie mano laipteliu augmenijos. Tik kad ten viskas tik pavasari zydi. Bliogai.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 04 30, 22:20)
Tau bele kad tik akmenu yra ir jau grazu...  thumbup.gif  biggrin.gif

kaip nekeista...bet beveik pataikei ax.gif ... dar jie turi būti savo vietose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 30, 15:18)
*Šaltą žiemą jis pas mus iššals, arba reikia dengti, bet jei žiema virš 20 ir dengimas nebepadės.
**Geriausia su tais bliudais po žiemojimo iškasti, bep pasodinti kur nors darže (įkasti į žemę) tada jie daugiau sukaupia energijos ir kitą met gausiau žydi.

*nu va, as sakau - ateis Knifofija, ir visom svajonem kaput lotuliukas.gif ...

**va cia nebesupratau nieko - taigi jos po ziemojimo zydet turi..., tai taip iseina, kad zydes kazkur darze ikistos mirksiukas.gif ? Tai ka po galais man su savo svoguninem daryt - kada is patvorio lauk raut, ir kada i bliudus sodint? Dabar zinau, kad reikia siulais apraisiot...
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 30, 15:54)
Aš gerai suprantu apie natūralų procesą, bet ten kur mano mulčas ten spygliuočių nėra. Taip pasidariau todėl, kad gal kitais metais nereikės dapirkti mulčo. g.gif

nu jo, pas tave mulcas atlieka dekoracijos funkcija, bet jeigu augalus mulciuot, tada jau kitaip...

QUOTE(rozamunda @ 2008 04 30, 17:36)
o kaip sakot, merginos,ar nesupyks raktazoles ,jei jas,siemet is bobutes parvilktas ,vel persodinciau???/ g.gif

o jei, sitos ant nieko nepyksta...
Atsakyti
tik neilysk kelias dienas doh.gif , kaip greit begate 4u.gif

Kazkas apie skruzdes klause, as taip darau:
i ju vieta pilu sodos [kur maistui], - padeda.... truputi ax.gif , tiksliau, kai kada jos vis tiek ten islieka, o kai kada dingsta thumbup.gif

Jolaxus, Sobieska, Boruzele, kitos [atleiskit jei nepaminejau blush2.gif ] - nuostabus jusu vaizdeliai wub.gif , saunuoles!

Ir as pafotkinau, tik nuotrauku neisikelusi.... idesiu is praeitu metu paprastasias margutes, nu man jos wub.gif negaliu!..., siemet perkeltos, irgi dziugina db visame grazume [kaip ir daugiaziedes margutes, narcizai, pavasariniai poraiciai, raktazoles, hiacintai, tulpes, siauralapis bijunas tuoj sprogs zydet, uolaskeles, glazutes ruosiasi, armenines zydres, Zieme...]
user posted image

Zydriausia, pas mane kelme ir mieziai gerai jautesi http://i262.photobuc...05-07-28052.jpg

Papildyta:

Kasiopeja [ir kitos mergaites] 4u.gif , uzuojauta del uosvio elgesio verysad.gif net nezinau ka patart unsure.gif kaip kazkas sake, tikrai musiet tik mb turetu isikist g.gif
Aciu D, as pagaliau issikovojau autoriteta rolleyes.gif - uosviene tik grozisi, o su uosviu jau beveik visada sutariam, jo darzas ir sodas, o mano dekorai - dalinames patirtimi ir rezultatais, padedam viens kitam..

Reklamiste
, grazus albumas wub.gif
As is to patvorio tuos baltus auskarelius [nuotr ''gelynas 2''] mielai priglausciau saknele.. blush2.gif Penktad i Vln vaziuoju [Pilaite], parasysiu i AZ...

Wolke, kokie mieli gelyneliai pas tave wub.gif Man taip patinka kai savo nuotraukas idedi 4u.gif , nes jau kelinta karta pastebiu, kad pas mane tokie patys augalai bigsmile.gif , ir pamatau grozybes i prieki thumbup.gif , juk pas tave anksciau zydi...

Tiesa, Sobieska, tas tamsiai zalias sliauziantis augalas vaskiniais viszaliais lapukais ir melynai db zydintis - tai ŽIEMĖ, nors gal zinai ir be mano trigrasio blush2.gif nu idealioj vietoj jis pas tave wub.gif as tai ji nestandartiskai panaudoju: i dideli kasi sodinu geltona jurgina, o jo sonuose ''nuleidziu'' tas sakeles ziemes ax.gif

Papildyta:

QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 30, 20:52)
Dar įkeliu vieną savo augaliuką. thumbup.gif  Pavadinimo nežionau. blush2.gif

user posted image

nu koks grazumas... wub.gif
tikrai butu idomu pavadinima suzinot rolleyes.gif
kur isigijai??? bigsmile.gif ar gerai perziemojo??? [cia daugiametis? unsure.gif ]
Papildyta:

na db dar sitos tulpytes zydi [Tarde berods unsure.gif ], gaila, labai trumpai:
user posted image

dar sitos:
user posted image

vis del to teks isikelt nuotraukas, nes pernykstes atrodo ne tokios grazios kaip siumetines.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 01 gegužės 2008 - 00:20
Rococo, labai smagios margutes bigsmile.gif Net nesu macius tokiu... Ir tie mieziai thumbup.gif
Parodyk daugiau savo vaizdu. Itariu, kad mums bus ko pasimokyti.... mirksiukas.gif
Atsakyti
Na tai darbininkutės, sveikinu visas su Tarptautine darbo diena mirksiukas.gif hihihi.gif
tsknt, gal šiek tiek ir mūsų tai šventė, visgi didžioji dauguma čia besilankančių nagučius vis galanda savo gėlynėluose ir vejose 4u.gif
O pas mane aubretės įsibėgėja žydėti, nužydės ir matyt teks jų atsisakyti arba bent jau išgabenti į mažiau reprezentacines zonas ar kažkaip derinti prie kitų augalų, kad vėliau jas užstotų, nes, kaip jau kažkuri anksčiau minėjo, vasarą jos tikrai virsta nelabai dekoratyviu "šienu" schmoll.gif O dar pas mane jos saulės atokaitoj auga, tai kiek belaistytum nelabai pavyksta išgauti žalio kilimo doh.gif
tiesa, rokoko, apšvietei mane dėl margučių 4u.gif kaimynė pernai davė krūvą svogūnėlių, sakė vieni daugiažiedžių, kiti paprastųjų margučių. Daugiažiedės kelios jau sužydėjo, kiti dar matyt per jauni svogūnėliai, o paprastąsias sukišau ir pamiršau kur, be to neįsivaizdavau kokie jų lapeliai. Jos žinoma irgi dar šiemet nežydi, tai va dabar įsižiūrėjau į tavo margutes ir jau žinau, kur pas save mačiau tokių lapų, vadinasi gal kitąmet ten jau ir žiedų bus galima laukti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 01 gegužės 2008 - 08:13
QUOTE(rokoko @ 2008 05 01, 01:22)
na db dar sitos tulpytes zydi [Tarde berods unsure.gif ], gaila, labai trumpai:

kodel trumpai g.gif pas mane jau senokai jos zydi thumbup.gif bet kokios jos man grazios ir tokios miniatiurines wub.gif

Boruze, lb fainiai pasidarbavus thumbup.gif ir man tas krumas patiko rolleyes.gif tiktu man prie laukinio tuliko laiptu ax.gif tongue.gif

na jei siandien tokia diena, tai varom i statybas biggrin.gif
http://gedzocity.myminicity.com
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 05 01, 07:01)
Rococo, labai smagios margutes   Net nesu macius tokiu... Ir tie mieziai  thumbup.gif
Parodyk daugiau savo vaizdu. Itariu, kad mums bus ko pasimokyti....

aciu 4u.gif
oi daugybe jau nuotrauku esu ikelusi, ankstesnese pora - trejeta temu blush2.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 05 01, 08:08)
Na tai darbininkutės, sveikinu visas su Tarptautine darbo diena

O pas mane aubretės įsibėgėja žydėti, nužydės ir matyt teks jų atsisakyti arba bent jau išgabenti į mažiau reprezentacines zonas ar kažkaip derinti prie kitų augalų, kad vėliau jas užstotų, nes, kaip jau kažkuri anksčiau minėjo, vasarą jos tikrai virsta nelabai dekoratyviu "šienu" schmoll.gif O dar pas mane jos saulės atokaitoj auga, tai kiek belaistytum nelabai pavyksta išgauti žalio kilimo doh.gif
tiesa, rokoko, apšvietei mane dėl margučių 4u.gif kaimynė pernai davė krūvą svogūnėlių, sakė vieni daugiažiedžių, kiti paprastųjų margučių. Daugiažiedės kelios jau sužydėjo, kiti dar matyt per jauni svogūnėliai, o paprastąsias sukišau ir pamiršau kur, be to neįsivaizdavau kokie jų lapeliai. Jos žinoma irgi dar šiemet nežydi, tai va dabar įsižiūrėjau į tavo margutes ir jau žinau, kur pas save mačiau tokių lapų, vadinasi gal kitąmet ten jau ir žiedų bus galima laukti biggrin.gif

aciu uz sveikinimus biggrin.gif
As rasiau apie tas aubretes ax.gif , dabar tik prisiminimuose jos:
user posted image
pas mane irgi visiskoje sauleje buvo. na, jei turi kantrybes koki 1,5 men palaukti, tai nupjauk to ''sieno'' stagarus - uzaugs nauja zaluma mirksiukas.gif
O vat apie kalbetas kryzmines glazutes turiu pasakyt, kad nupjaunu jas po zydejimo, tai kilimukas taip staigiai atzelia, kad ne nepastebiu.

Del paprastuju marguciu... jei neturi su jomis patirties, tai gali del ju daigeliu ir apsigauti, nes jie islenda, ir jiems budinga atrodyt tokiems ''suglamzytiems'' neisvaizdiems:
user posted image
siaip ju svoguneliai maziukai, 2cm skrsm.[daugiaziedziu 5-8cm]
mano knygoje raso, kad ten, kur jos auga, nekapstyti zemes. [as, aisku, persodinau, tik po to suzinojau blush2.gif , tai rezultate jos aukstesnes siemet]
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2008 05 01, 09:54)
kodel trumpai g.gif pas mane jau senokai jos zydi thumbup.gif bet kokios jos man grazios ir tokios miniatiurines wub.gif

taip, jos labai labai wub.gif
tik sakau, pas mane kazkaip trumpai, net kaip tulpems verysad.gif
ten saule, bet zeme sunki...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 01 gegužės 2008 - 10:13
Aš irgi visas darbštuolytes ir savo teritorijų puoselėtojas sveikinu su švente. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 05 01, 01:22)
nu koks grazumas... wub.gif
tikrai butu  idomu pavadinima suzinot rolleyes.gif
kur isigijai??? bigsmile.gif  ar gerai perziemojo??? [cia daugiametis? unsure.gif ]

Pavadinimą gal Knifofija pasakys. O gėlytė daugiametė, gerai peržiemoja, o pas mane ji atkeliavo iš Mažeikių. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2008 05 01, 10:54)
Boruze,  ir man tas krumas patiko rolleyes.gif tiktu man prie laukinio tuliko laiptu ax.gif  tongue.gif

Nu, rena, tu tokią gražią gėlytę prie tuuulikoooooooooooo... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 01 gegužės 2008 - 10:43
tai irgi prisidesiu prie sveikinimu
user posted image
nors pas mus siandien Tevo diena,tai ta darbo svente kazkaip ir i antra plana nusikelia,oras fantastiskas thumbup.gif kaip Lietuvoj mirksiukas.gif
Atsakyti