Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 22

[quote=Mamce,2008 04 28, 18:18]

Kaip ziurisi? Ar nereiktu dar kokio augalelio plikose vietose? Gal kokia viksva tiktu ikasti pvz. desineje puseje?

user posted image

Super thumbup.gif labai gražu ir augaliukai ir šuniukas ir akmeniukai viskas mano skonije, vasara galima bus viena kita židinčia gelyte ikomponuoti, nu labai man patinka,šaunuole thumbup.gif . Aš šiemet irgi planuoju užpilti akmenuku bet nežinau ka geriau butu pakloti po jais. Gal galetumet kas nors patari o gal iš patirties žinote kas geriau, o kur akmenukus imat ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 28, 18:32)
nu koks tas gauruotas kailiniuotas uodeguotas "augalas" grazus wub.gif
ka jau ten sodinsi-visi augalai plesis ... sakyciau kokiu svoguniniu gali ikist rudeniop pulkeliais,tik va akmenuku riebiai uzpylei g.gif
o siaip tai grazu,nustok prie saves kabinetis lotuliukas.gif

Aha, ta "roze" aplinkui tasesi befotografuojant, tai ir nusiunciau "i kadra", kad nors kas grazaus nuotraukoj butu... lotuliukas.gif
Zinok,nestorai tu akmenuku. Gal zeme pas mane iskelta, tai taip atrodo. Bet zvyras kai kur net prasisviecia - po lietaus dar reikes 'skyles" uzkamsyt papildomom porcijom.

QUOTE(jočke @ 2008 04 28, 19:22)
Super thumbup.gif labai gražu ir augaliukai ir šuniukas ir akmeniukai viskas mano skonije, vasara galima bus viena kita židinčia gelyte ikomponuoti, nu labai man patinka,šaunuole thumbup.gif . Aš šiemet irgi planuoju užpilti akmenuku bet nežinau ka geriau butu pakloti po jais. Gal galetumet kas nors patari o gal iš patirties žinote kas geriau, o kur akmenukus imat ?  4u.gif

Po jais paklota tokia juoda plevele (agro?.. nzn... schmoll.gif MB pirko blush2.gif ), kad zoles nelystu. O zvyro mes uzsivezem, kad po tujom patvory papilt. Viskas gi is tingejimo ravet.... mirksiukas.gif blush2.gif Tikiuosi, mano augalai neprades skurst po tais akmenais, ka g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 28 balandžio 2008 - 19:04
QUOTE(Mamce @ 2008 04 28, 18:18)
Kas kalnus pila, kas alpinariumus ar gelynus kuria, o kas zvyro kruvose rausiasi...  blush2.gif  Savaitgalio darbas (aisku, augaliukams jau kokie 4-5 m). MB su mano mama kase juostele tarp vejos ir zvyro karjero ir nulygino mano sukurta tokia banga i vidu priekyje  mad.gif  Jau kokia pikta buvau, bet saukstai popietu. Nieko, vis tiek augalai augs, platinsiu ir vel atstatysiu ta forma.

Kaip ziurisi? Ar nereiktu dar kokio augalelio plikose vietose? Gal kokia viksva tiktu ikasti pvz. desineje puseje?

user posted image

Fui, kaip nemoku fotografuoti  verysad.gif  doh.gif

Labai garzu wub.gif . O is tu akmenuku galetu lysti rudeni rudenniai velyviai, o pavasari krokai ir hiacintai
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 28, 15:05)
Eilinis fotoreportažas iš mano patvorio "Padėkit atpažinti"  lotuliukas.gif

user posted image
user posted image

Rudenį dar burnojau, jokių augaliukų prie šito namo nėra. Pasirodo - yra, tik vyrai buvo su žoliapjove prasiėję  doh.gif

1 glažutė
2 karpažolė
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 04 28, 17:53)
Wolke, geda turetu buti - sitaip save nuvertinti !!!!!!!!!! Pas tave labai labai  thumbup.gif , o pernai tavo viena foto su vaizdu is terasos, relaksui  biggrin.gif  issisaugojau - jau tokia ramybe man dvelke..., net dabar prisimenu.
Papildyta:

o kur ta japoniska soda radai - Vokiet. ar Oland.?
Papildyta:
mergaites, nebezn. ka daryt, patarkit kas apie svogunines ismanot  help.gif - reikia svoguniniu geliu misraine (visa patvori) isrusiuot, nu bet kai lapai nugels, taigi as ju nebeatskirsiu, kur kas. Daugelis jau nuzydejo, bet is lapu dar pazystu, gal kaip nors jas galeciau jau dabar persodinti ????????????????????? Kasiopeja, tu berods rasei, kad perzydejusias perkeli i kita vieta  g.gif .

Tam reikalui tinka spalvoti siūlai, kiekvieną spalvą kitos spalvos siūlu ir pasižymėk užrašuose.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 28, 20:10)
1 glažutė
2 karpažolė
Papildyta:

Tam reikalui tinka spalvoti siūlai, kiekvieną spalvą kitos spalvos siūlu ir pasižymėk užrašuose.

Gera mintis, reikės ir man taip susirušiuoti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2008 04 28, 15:02)
Trūksta idėjų? Va jums daugiau nei šimtas nuotraukų iš mano kelionės (tikslas - gėlių paradas ir kitos grožybės), prašau, visas reportažas čia:

gėlių paradas ir kita

p.s. mano foto albumuose panaršę rasit tokį ilgą gėlyną patvoryje - tai va, dauguma gėlių jau lipa per kraštus.... tai dalinu nemokamai, belieka atvažiuoti ir išsikasti. Veiksmas Vilniuje.

oi kaip baltai supavydėjau, kad tau teko savo akimis pamatyt tuos grožius bigsmile.gif
beje, tas gėlynas patvoryje tikrai tinkamas pakasinėti - esu išbandžiusi prieš pora metų, žinau iš patirties thumbup.gif
ypač man patiko toks iš Reklamistės užgyventas augalėlis (kol aš jo pavadinimą sužvejojau praėjo daugiau nei metai biggrin.gif ) šlamainis, lotyniškai jo pavadinimas vos ne anapilis skamba lotuliukas.gif - anaphalis. Nusidriekė plačiai, žydi ilgai, net nužydėję žiedynai stovi iki pat šalčių ir gana dekoratyviai atrodo. Kol išsiaiškinau kas tai per augalas ir kiek jis vieto sužima ir pan., auginau jį vienam pakrašty, o šiemet galvoju paieškoti jam garbingesnės vietos - ilgai "grojantys" augalai man patinka smile.gif

Mamce, labai gražiai sutvarkyta, na tik tas kontūras tai tikrai šiek tiek sulaužytas gavosi, kaip suprantu per nenuovokius pdėjėjus, tačiau ilgainiui susitvarkysi ir tai. O vasaros metu kur pasirodys tuštoka, gali su vazonu pastatyt kokią žydinčią gėlę - įsižiūrėsi ir suprasi ar nori kad ten kas nuolat augtų ar nereikia.
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 28, 20:10)

kokia puiki mintis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 28 balandžio 2008 - 19:49
Na ir tempai pas jus doh.gif jau ziuriu visa tema praziopsojau per MB (ateme kompa is manes "laikinai" mad.gif )
Mamce, labai grazus tavo palociai thumbup.gif o jau kudlius koks thumbup.gif thumbup.gif As vat irgi nesnaudziu, kiloju savo augalus is vieno kampo i kita doh.gif viena misraine i kita mainau, bet paskutinioji man visai nieko ax.gif kai atgausiu kompa pasitrodysiu blush2.gif
Linkejimai visoms 4u.gif
Atsakyti
Taigi, patikslinimas prie fotoreportažo:
Vokietijoje buvom sustoję prie Berlyno, ten yra parkas ir "pasaulio sodai": japoniškas, turkiškas, rytietiškas ir pan. Tai gali toli nevažiuodamas apžiūrėti egzotinius darželius biggrin.gif. Kam patinka akmenys, tai galima nemažai nusikopijuoti. O man labiausiai patiko čiurlenantis vanduo - ir aš tokio dabar noriu doh.gif
O Olandijoj buvom Keukenhof sode - nuo spalvų akys raibst. Daugiausia, aišku, pavasarinių gėlių. Antroj vietoj - olandiškų ir vokiškų senukų-pensininkų doh.gif
Gėlių paradas truputį nuvylė - įsivaizdavau, kad ten viskas įspūdingiau ir visko daugiau. Bet šiaip tai patiko, labai vaizdinga kelionė thumbup.gif
Atsakyti
Kas kalnus pila, kas alpinariumus ar gelynus kuria, o kas zvyro kruvose rausiasi...  blush2.gif  Savaitgalio darbas (aisku, augaliukams jau kokie 4-5 m). MB su mano mama kase juostele tarp vejos ir zvyro karjero ir nulygino mano sukurta tokia banga i vidu priekyje  mad.gif  Jau kokia pikta buvau, bet saukstai popietu. Nieko, vis tiek augalai augs, platinsiu ir vel atstatysiu ta forma.

user posted image

Fui, kaip nemoku fotografuoti  verysad.gif  doh.gif

thumbup.gif gražu, pasirodo kažko panašau noriu ax.gif kopijuosiu.....................
O ta gauruota gėlelė ar augalėlis nemėgsta gėlynuos pagulėt lotuliukas.gif , mūsų kur buvęs kur nebuvęs būtinai išsidrėbs išpūrentoje žemėje blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 28, 10:08)
Sobieska, dar karta parodei, kad pas tage tikrai labai grazu...o jei viskas padaryta ur sukurta pacio, tai man prodeda dar daug daug svorio sitam groziui wub.gif  4u.gif  thumbup.gif

O po kiek laiko jau laukti pirmu vejos pozymiu. va siandien savaite kaip pasodinom viena kampa, bet aiskui nieks dar nevyksta. MB jau svarsto, kad gal seklos nedaigios, gal blogai ka pasodinom, as vis raminu, kad dar anksti, kad dar va savaite nepraejo ir ner ko noret smile.gif  O realiai kada jau galima pamatyt pirmuosisu kokius tai vejos dygimo zenklus g.gif  g.gif

Jeigu šilta ir lyja lietutis realiaijau po 2 sav. turi matyt, bet kai dabar karšta o lietaus schmoll.gif tai po kokių 3 sav.nebent patys laistot...ir dar labai priklauso nuo to, kokiu storio žemės sliuoksniu paslėpėt sėklas mirksiukas.gif

QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 28, 10:14)
kaaaip gražu
dabar sakyk, kur gavot tokią sūpynę, užvakar panašią žiūrėjom, gal tik didesnė ir iš kreivų medžių, tai 1500 prašė. būt gerai ir pigiau kur rasti akmenukais patys grindėt? kaip darėt?

Supynę internete prieš tris metus susiradau, tokias gamino Švenčionyse viena firmukė, davė 5 metų garantiją, tada mokėjom 800.00lt. kai tuo tarpu "seniuose"už supynę, kuri buvo tikra šio žodžio prasme - baisi - prašė 1100.00lt. Man ji irgi labai miela, svarbiausia, kad patogi sėdėti, geras išlinkimas...

O akmenis dėjo MB, aš tik iki jo parinkus daugmaž panašius akmenis datysiau. Procesasklojimo labai paprastas: užsižymėjom kokio norim ploto, nukasėm per kąstuvo plotį juodžemį (iki smėlio) ir duobę ripildėm žvyro tada dėjom akmenis ir su guminiu plaktuku juos "kalėm" vat ir viskas, jokios plėvės po apačia neklojom, žvyras šiaip ar taip žolės nepraleis.

QUOTE(linjan @ 2008 04 28, 10:29)
- blink.gif kaip išnaikinti vejoje galybę pienių ir dilgėles, gal yra kokių chemikalų.

Paprašyk pesticidų plačialapiams augalams žolėje naikinti. Pati naudoju thumbup.gif labai efektyviai panaikina iki pat šaknų. Pradžioj kol jie nyksta pieva patampa nelabai graži, bet po kokių 5 dienų vaizdelis taisosi.

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 28, 10:46)
Laba 4u.gif . Sobieska tikrai labai graziai aplinka susitvarket thumbup.gif .

ačiux ax.gif

QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 28, 12:21)
Nu negali prie nieko prikibti. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Koks grožis. 4u.gif  4u.gif  4u.gif

aciuks.gif
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2008 04 28, 13:46)
po tokiu jolaxus ir sobieskos grozybiu man su savo gelynukais pasikavot  ax.gif blush2.gif  bet savaitgali nusipirkau dar viena piktzole - alyva  wub.gif

aciuks.gif aš irgi tokią piktžolę turiu thumbup.gif labai dideli žiedai ir jų kvapas gan stiprus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 04 28, 22:16)
Supynę internete prieš tris metus susiradau, tokias gamino Švenčionyse viena firmukė, davė 5 metų garantiją, tada mokėjom 800.00lt. kai tuo tarpu "seniuose"už supynę, kuri buvo tikra šio žodžio prasme - baisi - prašė 1100.00lt. Man ji irgi labai miela, svarbiausia, kad patogi sėdėti, geras išlinkimas...

O akmenis dėjo MB, aš tik iki jo parinkus daugmaž panašius akmenis datysiau. Procesasklojimo labai paprastas: užsižymėjom kokio norim ploto, nukasėm per kąstuvo plotį juodžemį (iki smėlio) ir duobę ripildėm žvyro tada dėjom akmenis ir su guminiu plaktuku juos "kalėm" vat ir viskas, jokios plėvės po apačia neklojom, žvyras šiaip ar taip žolės nepraleis.

viskas aišku 4u.gif kažin ta firmikė dar gyvuoja... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 04 28, 15:33)

wub.gif kvepia vasara thumbup.gif gražus ryškumas
Atsakyti