o zidini reikia patiems nusipirkti, nedovanoja jo tevai kartais?
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 01 27, 20:57)
Židinį dovanoja piršliai Jei tokių nėra, tai patys turėsit nusipirkti
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 01 27, 20:57)
Siaip cia nuo krasto tradiciju priklauso. Pas mus priimta, kad tevai dovanotu (simbolika, seimos zidinio perdavimas). Taciau mes norejome tokio, kuri galima butu laikyti kaip namu puosmena ir kartu neiprasta, tai teveliai patare issirinkti patiems stai ir issrinkoe ir labai dziaugiames
Man tai ta tradicija su šeimos židiniu laaabai nepatinka .
Bet aišku čia kiekvienos reikalas.Kadangi nei mano tėvų santuoka nebuvo ideali, nei mano išrinktojo - tai manau būtų tikra nesamonė perimti tokį židinį...
Bet aišku čia kiekvienos reikalas.Kadangi nei mano tėvų santuoka nebuvo ideali, nei mano išrinktojo - tai manau būtų tikra nesamonė perimti tokį židinį...
QUOTE(majami @ 2006 01 28, 13:32)
Man tai ta tradicija su šeimos židiniu laaabai nepatinka .
man tai grazi tradicija, bet jeigu tikrai taip su seimom, nu tai nekas tada. Mano tevai irgi issikyre, taciau man tas zidynys simbolizuoja, kad tavo tevai tavo meile tau perduoda tavo naujai seimai... nezinau kaip bus reiks su mama pasneketi...
Mums irgi tėvai nuo savo židinio perdavė savo liepsnelę mūsų židiniui O būna taip, kad tėvai tiesiog atiduoda vaikams tą šilumą (židinuką), bet taip derėtų nedaryti, nes jiems patiems dar to namų židinio reikia. Čia mano nuomonė ir tiek
Mes tą problemą lengvai išspręsime, man ši tradicija labai graži, tačiau labai nepatinka visokie ten namukai - žvakidės, todėl pasitarę su savuoju ir abiejų tėvais radom išeitį.Kadangi švęsim kaimo sodyboj o ten yra dižiulis židinys simboliškai jį uždegsime 24 val. su abiejų tėvais, taip ir tradicijas išsaugosim ir išvengsim žvakidžių
sveikutes, busimosios ) kaip seniai cia bebuvau! Uzsiiminejau aktyviom paieskom ) del seimos zinidio- pas mus panasiai, nenoreciau perimti IR tai, kas buvo nelabai gero, todel sumastem- seimos zidini susikursim, ir uzdegsim PATYS! Kodel tai turi buti simbolizuojama su tevu meile? juk du "sviezi" jaunavedziai savo "sviezia" zidini turi kurti pats esi savo likimo, meiles ir laimes kalvis, tai patys ir susikursim ji )
QUOTE(LEDUTIS @ 2006 03 02, 15:47)
tai as jau issigandau... galvoju, gal per smarkiai pagarbinau :
QUOTE(kycia @ 2006 03 03, 13:42)
sveikutes, busimosios ) kaip seniai cia bebuvau! Uzsiiminejau aktyviom paieskom ) del seimos zinidio- pas mus panasiai, nenoreciau perimti IR tai, kas buvo nelabai gero, todel sumastem- seimos zidini susikursim, ir uzdegsim PATYS! Kodel tai turi buti simbolizuojama su tevu meile? juk du "sviezi" jaunavedziai savo "sviezia" zidini turi kurti pats esi savo likimo, meiles ir laimes kalvis, tai patys ir susikursim ji )
kycia, manau, kad visos idejos geros, tik reikia jas graziai per baliu pateikti... jei graziai pasakysi ka turi omeny, manau bus labai grazu - prasminga
Minutėle, kodėl manot, kad tėvai perduoda savo šeimos židinį? Juk jie tik atiduoda liepsnos dalelę į naiją ugnį, tai jus. O šeimos židinį kurent teks patiems...
Kaune Urmo bazėj mačiau fainų, ne namukai, o raižyti burbulai.
QUOTE(Viotinola @ 2006 03 04, 23:55)
Minutėle, kodėl manot, kad tėvai perduoda savo šeimos židinį? Juk jie tik atiduoda liepsnos dalelę į naiją ugnį, tai jus. O šeimos židinį kurent teks patiems...
niu cia kazkas pasakojo, kad ta zidini tiesiog atidave...
QUOTE(Viotinola @ 2006 03 04, 22:55)
o tie rayzyti burbulai stikliniai ar moliniai?