QUOTE(Amarilė.84 @ 2012 08 06, 21:49)
Pirmąkart teks būti svočia, na, labiau tik liudininkais kviečia, bet šeimos židinio tradicija - labai gražu, tad jau supratau, kad aš jį nupirksiu. Daugiau - mažiau apgalvojau, ką sakyti, nors situacija sudėtinga: jaunojo (t.y. mano brolio ir mano) tėvai išsiskyrę ir tėtis miręs vos prieš pusmetį
, jaunosios berods tik tėtis dalyvaus. Bet galvoju tėvelių prašyti uždegti židinį linkint, kad jų naujos šeimos liepsna būtų karšta, bet nenudeginanti ir niekad negęstanti ar pan. Nenoriu minėti, kad tėvai perduoda savo šeimų židinius, netiks mum..
Bet... iš kurgi jaunųjų tėvams paiimti tas žvakes židiniui uždegti? Ar jos kažkokiose žvakidėse šalia jų turi būti?
Kaip daroma?
Pati jau ištekėjus beveik 5 m., bet vestuvės mūsų buvo netradicinės ir šeimos židinio negavom..
Aš Jums siūlyčiau visų pirma pasiklausti būsimų jaunųjų ar jie išvis nori šeimos židinio. Pavyzdžiui, mano viena pažįstama jo nenorėjo, įsivaizduokit, liūdininkė įteikinėtų, nėra kaip atsisakyt, o tu žinai,kad tai tau nepatinka/nenori.. Aš šeimos židinio norėsiu, bet būtinai jį norėsiu nusipirkti su MB, tai tampa savotiškai svarbiu daiktu, taip pat ir interjero detale. Sugalvotų man nupirkti kokį kaltą iš metalo, molinį namuką ar kažkokias keramikines rankas
nu tai man baisu baisu būtų, kaip į jį paskui žiūrėti namuose kiekvieną dieną. Jokiu būdu nenoriu nieko įžeisti, dėl skonio nesiginčijama, gal kažkas ir labai džiaugtųsi gavęs tokį židinuką. Noriu pasakyti, kad savo pirktu židiniu galite nepataikyti, o tai juk ne šiaip į kampą numetamas daiktas.
Kol kas aš esu mačiusi tik vieną variantą - jaunojo ir jaunosios tėvai po žvakę ( 4 žvakės) arba poromis (2 žvakės) ir uždega šeimos židinį. Na jūsų atveju degtų žvakę Jūsų mama ir jaunojo tėtis. Galima paimti sakykim baltas ilgas gražias žvakes, pvz tokias, kur į stalo žvakides dedasi, perrišti kaspinu (jei norima). Bet čia juk pasirinkimo laisve galite ir betkokias kitokias žvakes imti, juk griežtų taisyklių nėra
Juk tos žvakės iš esmės yra skirtos žvakėi šeimos židinyje uždegti, o jau kaip jum patogiau, taip ir darykit