Sveikos.
Labai gerą klausimą iškėlėt. Labai aktualus, gaila, kad anksčiau nepagalvojom apie tai padiskutuot, nes kai pradėjau daryti rūbelius lėlėm (pradėjau nuo barbių).Nelabai nutuokiau apie kainas ir pardavinėjau tik po 5 lt. Dabar net juokinga kai prisimenu. Kol parodžiau savo darbelius keliom draugėm siūvėjom, tai jos tokį man moralą nuskaitė apie savo darbo įvertinimą ir savigarbą, kad tikrai susimąsčiau
Negi tas mano darbas tik tiek vertas. Sako kol tu tą vienutę suknutę padarai aš sijoną pasiuvu ir gaunu 70 lt. Laiko sunaudoju lygiai tiek pat. Sako už 1 val mažiausiai 5 lt turėtum imti. Na žinoma vis tiek niekaip nepasiryžau tokių kainų prašyt gaila ir mamų ir tų mergyčių. Bet pabandžiau apskaičiuot kiek laiko sugaištu darydama vieną suknutę. Galiu pasakyt jei idomu.
Konkrečiai šitai suknutei:
Sijono paruošimas:
Be medžiagytės išmatavimo ir kirpimo.
KRAŠTŲ SUDAIGSTYMAS (KAD SIŪLĖ GRAŽESNĖ BŪTŲ) 36 MIN, JEI 3 SLUOKSNIAI KAIP NUOTRAUKYTĖJ (15 min didysis, 11 vidurinis, 10 min mažasis)
Kraštų apsiuvimas 7 min. (3 min- didysis, 2 min vid, 2 min mažasis)
Siūlų ištampimas ir surišimas 8 min.
Viduriukui iškirpt. (3 sijonukam)6 min.
Viduriuko apsiuvimas siulu (jei mažiau sluoksniu galima iš karto prinerti, čia sijonukas iš geros storokos medžiagytės tai reikėjo pirma apsiūti, tik paskui liemenį primegzti) 13 min.
Liemens primezgimas 1 val. Čia dar reiktų pridėti siūliukų slėpimą, nes stengiuosi visus darbelius daryti tokius, kad netabaluotų jokie siūlai ir vaikučiam būtų patogu žaisti
Su viskuom gaunas apie 2 val. medžiagytės čia sunaudoju beveik puse metro.
medžiagyčių kaip ir siūlų kainos dabar tikrai nemažos. Taigi už šitą suknutę prašau 15 lt.
Manau kaina tikrai neperaukšta. Na o jei visą darbelį daryt vašeliu manau dar daugiau sugaištume laiko . Taigi atsiduodu jūsų teismui. Ar aš teisingai elgiuosi ar mano rūbelių kainos perdidelės?
Ir dar jei mamytės perka daugiau rūbelių visada darau nuolaidas. Už siuntimą nereikia mokėt, jei kokius 3-5 rūbelių komplektukus užsisako ir kainytę paderinu. Laukiu jūsų verdikto
P. S.
Tiesa apskaičiavau tik šios konkrečios suknutės padarymo laiką ir išlaidas, nes tada turėjau daugiau laiko. Dažniausiai nebūna kaip apskaičiuot, nes turiu savo mažiais pasirūpint tai prisėdu tik turėdama laisvesnę minutėlę
Jei kiltų dar kokių klausimų prašom. laukiu komentarų, pastabų ir t.t.
Ir jei tikrai norėsit galėsiu įkelti kitas savo suknutes barbėm su kainytėm