Įkraunama...
Įkraunama...

Fikusas

aš vos neišmečiau dviejų fikusų, nes lapus pastoviai mėtė, pusę virtuvės užėmė abu ir dulkes baisiai kaupė... vieną dieną, paėmiau ir abiem padariau charakiri taip sakant biggrin.gif žiauriai apkarpiau ir suformavau medelį, nes mama kai atidavė, ten jau krūmai buvo baisūs, nuploviau visą ir pradėjau purkšt kasdien, tai viskas - baigėsi lapų metimai ir db visai nesėda dulkės, tiesiog kasdien apipurškiu smulkia dulksna smile.gif patariu pabandyt wink.gif
Atsakyti
Kaip rasiau idesiu fikusa, kuriam 2 metai.
Paziurekit i vazona ar jam neprmazas g.gif
Papildyta:
O cia su vazonu
Atsakyti
QUOTE(salexa @ 2009 06 04, 13:15)
Paziurekit i vazona ar jam neprmazas  g.gif
Papildyta:
O cia su vazonu

koks dydelis, koks grazus... doh.gif o maniskiam lai lapai kazkaip i virsu pakile o nenusileide zemen, na dar mazas tik penkius didelius lapus turi, ir keturius maziukus...bet kodel lapai pas mane auga i virsu o ne nusileide? o jum del vazono net nzn, gal ir reiktu truputi dig\desni, bet jei jis gerai auga gal ir to paties uztenka... g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonitute20 @ 2009 06 04, 14:19)
koks dydelis, koks grazus...  doh.gif  o maniskiam lai lapai kazkaip i virsu pakile o nenusileide zemen, na dar mazas tik penkius didelius lapus turi, ir keturius maziukus...bet kodel lapai pas mane auga i virsu o ne nusileide? o jum del vazono net nzn, gal ir reiktu truputi dig\desni, bet jei jis gerai auga gal ir to paties uztenka...  g.gif

Gal rusis dar kitokia, nes is kaimynes tas lapas nuskintas buvo, o ir jos vat taip lapai i zeme. bet o ka padaryti, kad issisakotu g.gif noris medzio i stiebaro
Atsakyti
QUOTE(Juodoji... @ 2009 06 03, 22:48)
thumbup.gif  pirma kart girdziu,kaip ja nuvalyt nuo dulkiu kad nereiktu atskirai po viena lapeli

Cia turbut tik tokiem tingianiam kaip as ta sbudas dulkes valyt lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 05 03, 23:06)
Gražus fikusiukas  wub.gif , tik aiškiai per platus vazonas jam. O tas skystis tai nuodingas, reikėjo su žeme uždžiovinti arba smulkinta anglimi žaizdelę.
Visada iš fikusų bėga "pienas". Šitie gerai dauginasi.
Dėl lapų mėtymo, tai jie jau tokie "šiukšlintojai"  biggrin.gif , ataugs nauji.

sveikutes as esu didele fikusu myletoja auginu juos daug metu, turiu patirties, fikusu pieneli nereikia tepti anglimi ar zeme, paprasciausiai nupurskite zaizdele vandeniu, svarbu, kad pienelis nesukietetu, nebeaugs is tos sukietejusios vietos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(shpilka13 @ 2009 05 24, 13:17)
Sveikos merginos
as cia naujoke blush2.gif Labai noriu jusu patarimo. Auginu smulkialapi fikusa. Jis jau senokai pas mane. Ir varo mane i nevilti. Niekaip negaliu atplauti nuo lapu dulkiu. Paprastas pakisimas po dusu nieko nepadeda. Atrodo, kad lapai padengti pilku apnasu. Reikia gramdyti vatos tamponeliu, bet man kantrybes uztenka tik dviem sakelem. Ir tai, israunu kelis lapus, kelis sutraiskau doh.gif Tada viska metu ir ...taip ir palieku. Pasidalinkit patirtim: kaip maudote smulkialapes geles. Busiu labai labai dekinga 4u.gif  4u.gif

Benjamino fikusas mano mylimiausieji augalai, daznai manes sveciai klausia, kaip as nuvalau dulkes, nes mano niekada neapdulka, nespeja. nes benjamina butinai kasdiena reikia apipurksti, lapeliai purskiant nusiplauna, vanduo nuteka ivazono zeme, jokio darbo, jokio valymo, tik purksti labai butina virintu drugnu vandeniu, kad ant lapuku neatsirastu kalkingu demeliu, kurios atrodo, kap dulkes, jei fikuso neapipurskinesite, jis mes lapus, prasciau augs smile.gif
Papildyta:
QUOTE(salexa @ 2009 06 04, 13:15)
Papildyta:
O cia su vazonu

koks grazutis smile.gif lapeliai nusileide del dregmes trukumo, jam patiktu, kad ji apipurkstinetumete, tik butinai drugnu virintu vandeniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tute*frute @ 2009 05 25, 14:47)
Sveikutes 4u.gif
Auginu tris fikusiukus bigsmile.gif
Ir va vienas fikusiukas,kazkaip pradejo mest laopus,ir nustojo augti,ir nezinau kas jam darosi,gal ka patrsit?
user posted image
Va cia mano didziojo fikuso vaikiukas,tiesiog nuluzo sakele mazute,pagailo,apmerkiau ir saknyciu isleido ir pasodinau,tai taip ir stovi ant palanges,vis ruosiuos kam padovanot ax.gif
user posted image
O,cia mano didysis fikusas,stovi sau balkone,neiko enbijo,gauna retkarciais vandens ir viskas blush2.gif
user posted image

grazus jusu fikusiukai, tikra saunuole 4u.gif pirmoje nuotraukoje fikusiuka- grazuoliuka patarciau persodinti, man rodos meta lapus nuo dregmes pertekliaus, lapu mazai, dregmes daug, keli lapeliainepajegus jos isgarinti, vanduo uzsilaiko zemeje, gali pradeti puti saknys, butina persodinti, persodinus neperlaistyti smile.gif .Trecioje nuotraukoje nepaprastai grazus benjaminas thumbup.gif patarciau geneti, formuoti, nes jis is greitai auganciu augalu, o to paskiau peraugs, bus nekompaktiskas, as visus formuoju , auginu aukstastiebius, kitaip kambaryje neliktu vietos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzdute 3 @ 2009 06 04, 17:49)
koks grazutis smile.gif lapeliai nusileide del dregmes trukumo, jam patiktu, kad ji apipurkstinetumete, tik butinai drugnu virintu vandeniu smile.gif

Nežinau... g.gif Kurį laiką purškiau fikusus virintu vandeniu, tai po kurio laiko pastebėjau baltas apnašas (lyg kalkes) ant lapų... doh.gif
Dabar purškiu nusistovėjusiu vandeniu iš krano. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2009 06 05, 22:05)
Nežinau... g.gif Kurį laiką purškiau fikusus virintu vandeniu, tai po kurio laiko pastebėjau baltas apnašas (lyg kalkes) ant lapų... doh.gif
Dabar purškiu nusistovėjusiu vandeniu iš krano.  rolleyes.gif

va va, aš irgi laistydavau virintu, nusistovėjusiu. Bet va vyras palaistė iš krano nusistovėjusiu, kaip pakilo mano augaliuko lapeliai bigsmile.gif lyg iš miego prabudo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 05 birželio 2009 - 23:20
QUOTE(salexa @ 2009 06 04, 16:23)
Gal rusis dar kitokia, nes is kaimynes tas lapas nuskintas buvo, o ir jos vat taip lapai i zeme. bet o ka padaryti, kad issisakotu  g.gif  noris medzio i stiebaro

na net nzn.o virsune nupjovus, gal issisakotu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(salexa @ 2009 06 04, 12:15)
Papildyta:
O cia su vazonu

O koks aukštas bigsmile.gif Maniškiui jau kokie 5-6 metai, net nepamenu tiksliai g.gif bet pradžioj labai lėtai augo, paskui persodinau ir pakeičiau vietą, tai per paskutinį pusmetį atsigavo labai stipriai wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2009 06 09, 21:10)
O koks aukštas  bigsmile.gif  Maniškiui jau kokie 5-6 metai, net nepamenu tiksliai g.gif  bet pradžioj labai lėtai augo, paskui persodinau ir pakeičiau vietą, tai per paskutinį pusmetį atsigavo labai stipriai wub.gif
user posted image

Turejau ir as toki,bet mazyle kai buvo mazyte labai ja skriaude,teko atiduoti verysad.gif dabar vel tokios noriu bigsmile.gif
Papildyta:
Mano tokios rusies,bet mazytis,dar tik 3 lapukus teturi doh.gif
user posted image
Atsakyti