Įkraunama...
Įkraunama...

Fikusas

QUOTE(Mažoji Kuku @ 2009 05 22, 09:16)
labutis, aš irgi prie tavęs su panašiu klausimu prisijungsiu. Norėčiau iš plačialapio fikuso suformuoti gražų maždaug 1,5 medelį. Kaip tai padaryti? Nes ir pas mane kol kas auga vienas stagaras, beje, pradėjo prie žemių leist dvi atžalas, kas man visai nepatinka, tai jaučiu, reiks jas gnybt  ax.gif
beje, ar normalu, kad fikas taip lėtai auga?... per 3 metus kokie 3 lapai...  g.gif

na nezinau man per metus daug lapu priaugo, beje pernai visa vasara lauke laikiau siaip padrebus ant kiemo vazone, tai rugpjucio men kad prileido sakeliu is po kiekvieno lapo pazasteles dabar maniskis yra kaskur 60 cm turi 8 sonines sakeles tu vitaminu jiem duodi as praeta vasara tiesa sakant nieko nedaviau lietus buvo geriausias vitaminas thumbup.gif
Atsakyti
žinok, nieko neduodu blush2.gif žiemą visai jį pamirštu. stovi nugrūstas kampe ax.gif palaistau kartą per mėnesį... net nesuprantu, kaip dar gyvas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(alinuksss @ 2009 05 22, 12:38)
na nezinau man per metus daug lapu priaugo, beje pernai visa vasara lauke laikiau siaip padrebus ant kiemo vazone, tai rugpjucio men kad prileido sakeliu is po kiekvieno lapo pazasteles dabar maniskis yra  kaskur 60 cm turi 8 sonines sakeles tu vitaminu jiem duodi as praeta vasara tiesa sakant nieko nedaviau lietus buvo geriausias vitaminas  thumbup.gif

O sakyk taviškio viršūnė pjauta ar ne, kad tiek šoninių šakelių išleido? Apie kokius vitaminus kalba eina?
Atsakyti
Į lauką nenešu jokių gėlių, net kaktusų.
Atsakyti
Sveikos merginos
as cia naujoke blush2.gif Labai noriu jusu patarimo. Auginu smulkialapi fikusa. Jis jau senokai pas mane. Ir varo mane i nevilti. Niekaip negaliu atplauti nuo lapu dulkiu. Paprastas pakisimas po dusu nieko nepadeda. Atrodo, kad lapai padengti pilku apnasu. Reikia gramdyti vatos tamponeliu, bet man kantrybes uztenka tik dviem sakelem. Ir tai, israunu kelis lapus, kelis sutraiskau doh.gif Tada viska metu ir ...taip ir palieku. Pasidalinkit patirtim: kaip maudote smulkialapes geles. Busiu labai labai dekinga 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Auginu tris fikusiukus bigsmile.gif
Ir va vienas fikusiukas,kazkaip pradejo mest laopus,ir nustojo augti,ir nezinau kas jam darosi,gal ka patrsit?
user posted image
Va cia mano didziojo fikuso vaikiukas,tiesiog nuluzo sakele mazute,pagailo,apmerkiau ir saknyciu isleido ir pasodinau,tai taip ir stovi ant palanges,vis ruosiuos kam padovanot ax.gif
user posted image
O,cia mano didysis fikusas,stovi sau balkone,neiko enbijo,gauna retkarciais vandens ir viskas blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tute*frute: 25 gegužės 2009 - 12:57
va va, nuo tokio ir negaliu dulkiu nuplaut unsure.gif
man per ziema numete beveik visus lapus nuo vienos sakos. as ji persodinau, apipjausciau maksimaliai ir dabar tikiuosi, kad per vasara atsigaus. jis man taip visada: ziema geltonuoja, vasara zaliuoja...
Atsakyti
QUOTE(shpilka13 @ 2009 05 25, 17:18)
va va, nuo tokio ir negaliu dulkiu nuplaut unsure.gif
man per ziema numete beveik visus lapus nuo vienos sakos. as ji persodinau, apipjausciau maksimaliai ir dabar tikiuosi, kad per vasara atsigaus. jis man taip visada: ziema geltonuoja, vasara zaliuoja...

As dulkiu valmo klausimu irgi tingine,tai darau taip,issitraukiu fikusa,kur nera baldu,prisitiesiu po juo laikrasciu,pasidarau i purkstuveli muilina vandeni,ir labai gausiai ji nupurskiu visa,bet taip gausiia gausiai,o poto svariu vandeniu du akrtus dar nupursckiu ir viskas,nusivalo blush2.gif o tada jau tik pakratai ji mazumele,kad vanduo greiciau nulasetu,ir kai isdziuna vel be dulkiu bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutes,tai fikusa galima ir alumi laistyti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiku mamaa: 28 gegužės 2009 - 11:52
QUOTE(Juodoji... @ 2009 05 28, 13:51)
Sveikutes,tai fikusa galima ir alumi laistyti bigsmile.gif

Galima, bet nebutina. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 06 03, 23:45)
Galima, bet nebutina.  smile.gif

thumbup.gif pirma kart girdziu,kaip ja nuvalyt nuo dulkiu kad nereiktu atskirai po viena lapeli
Atsakyti
smile.gif Sveikos fikusu myletojos ir augintojos, turim mes dideliais lapais fikusa. Lyg ir per mazas vazonas butu, gal galit patarti kokio jam reikia plataus ar gilaus. Didesnio ar mazenio reikia. Ir dar, kaip padaryti kad jis sakotusi, nes jo galune tokia ilga kad jau pasilenkus nes lubos trukdo, jei nukerpam jinai vis tiek augina galune, saku neturi
Ryt idesiu foto koks jisai didelis (per visa kambari) senele ji atsigaivino is lapo, kuris puse metu buvo imerktas vandenyje smile.gif
O kad pijokelis jisai, tai jo. Visada kai kokia baliuska senele ant jo uzpila cierkute baltos biggrin.gif
Atsakyti