Įkraunama...
Įkraunama...

Fikusas

QUOTE(Chardonnay... @ 2009 04 28, 12:19)
Ir dar koks grazus!!! bigsmile.gif

aciu, svarbiausia mano uzduotis jo nenumarinti, nes as ta puikiai sugebu blush2.gif
ar gerai kad dabar persodinsiu i didesni vazona?
beje dar klausimas ar megsta jie taip vadinamas "vasaros stovyklas"? ta prasme isnesti per vasara pagyventi i lauka, ar geriau nerizikuoti?
aciu 4u.gif
Atsakyti
sveikutes, pirksiu fikusa ir norejau paklausti kas keik laiko reikia laistyti stambialapi fikusa vasara ir ziema? ir zinau jog vasara reikia tresti, gal zinote kas kiek laiko ir kokiom trasom? 4u.gif ir ar is karto reikia persodinti? g.gif
Atsakyti
Pas mus jau buvo silta, isnesiau toki fikusa i balkona, po savaites parnesiau, nes kai kurie lapai pabalo, tai iki siol dar lapus meto: baltus, rudus ir net zalius. Kad tik nenumirtu. Jau didelis buvo, 2m. Ka patyrusios pasakytu? Gal klaida padariau, kad isnesiau i balkona. Dar galvoju, gal perkunas nudegino laupukus, nes kai fikusas stovejo balkone, kaip tycia kiekviena vakara ir nakti griaudejo. Ka apie tai manot?
Atsakyti
sveikos merginos
stai ir mano augaliukas, meginau keleta lapuku apacioj nuskabyt, tai kai pradejo keliose vietose toks baltas lipnus skystis begt, vos spejau valyt doh.gif

geliukas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .ramune.: 03 gegužės 2009 - 15:04
QUOTE(.ramune. @ 2009 05 03, 14:54)
meginau keleta lapuku apacioj nuskabyt, tai kai pradejo keliose vietose toks baltas lipnus skystis begt, vos spejau valyt doh.gif

Gražus fikusiukas wub.gif , tik aiškiai per platus vazonas jam. O tas skystis tai nuodingas, reikėjo su žeme uždžiovinti arba smulkinta anglimi žaizdelę.
Visada iš fikusų bėga "pienas". Šitie gerai dauginasi.
Dėl lapų mėtymo, tai jie jau tokie "šiukšlintojai" biggrin.gif , ataugs nauji.
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 05 03, 23:06)
Gražus fikusiukas  wub.gif , tik aiškiai per platus vazonas jam. O tas skystis tai nuodingas, reikėjo su žeme uždžiovinti arba smulkinta anglimi žaizdelę.
Visada iš fikusų bėga "pienas". Šitie gerai dauginasi.
Dėl lapų mėtymo, tai jie jau tokie "šiukšlintojai"  biggrin.gif , ataugs nauji.

aciu 4u.gif na kita syki jau zinosiu
o kad vazonas per didelis, tai zinau, bet kai teko pirkt, tai buvo tik vienintelis aukstas, nieko "priaugsim" biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes!

Tai idesiu ir as savo dicki pasigirti ax.gif Auginu gal jau kokius 10 metu nuo mazos 3-4 lapuku "pavogtos" šakelės.
Papildyta:
Ir dar toki marga turiu, labai jau man jis fainas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalinka2006 @ 2009 05 04, 15:02)
Sveikutes!

Tai idesiu ir as savo dicki pasigirti  ax.gif  Auginu gal jau kokius 10 metu nuo mazos 3-4 lapuku "pavogtos" šakelės.
Papildyta:
Ir dar toki marga turiu, labai jau man jis fainas  wub.gif

Gražus tas didelis. ax.gif
Svajoju kada mano bus toks "suaugęs"... g.gif

Ant mano fikusų kai kurių lapų blogos pusęs atsirado kažkoks skystis. Jis toks medaus spalvos, tokie kieti taškeliai. Bandžiau nuvalyti, bet vienam lape tik skylę padariau... doh.gif Kažin kas čia tokio galėtų būti... mastau.gif Anksčiau atrodo tokio nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'automne: 07 gegužės 2009 - 17:50
QUOTE(l.jelena @ 2009 03 12, 21:25)
As cia su savo problemele atejau.  unsure.gif Gal kas patartu:
Auginu jau kokius 7 metus nuo sakeles pasodinta fikusa (kaip antroje nuotraukoje panasu, tik nesupinta). Laisciau ji akvariuminiu vandeniu ir tresaiu trasom "Skoraja pomosc". Iki siol atrode super. Jau kelias dienas matau, kad uzpuole ji lyga: lapai kazkokiais plemais pasidenge ir dabar intensyviai krenta. Nukrite lapai yra tokie: dalis geltonom demem vietomis, dalis beveik visai zali, dalis kazkokiom (dalis lapo) gan smulkiom demem. Ka daryt.  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
  HELP  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Tai va... kam idomu. Nieko nedariau (tik laisciau) as su tuo savo fikusu. Ataugo lapai. bigsmile.gif
Atsakyti
Vakar ir as savo fikusiuka alum palaisciau bigsmile.gif ax.gif truputi smirda siandien (gal pagirios lotuliukas.gif ), bet ziuresiu kaip jis sureaguos rolleyes.gif
Atsakyti
Labukas fikusu augintojos 4u.gif Skaitinėjau jūsų temelę ir nusprendžiau prisijungti su savo augintiniais, tikiuosi priimsit į savo būrį ax.gif
user posted image
user posted image
Plačialapį turiu jau turbūt kokius du metus, tai per juos išaugino viršutinius 4 lapelius. Na, o tas kitas, pas mane gyvena dar ne pilnus metus, tai jau ir išleido 3 lapiukus.
Nenorėčiau, kad mano fikusiukai augtų kaip stagarai, norisi, kad jie gražiai šakotusi. Skaičiau, kad pjaustot viršūnes. Gal galit patart, ar galiu abiejų viršūnes nurėžti, ar tik to plačialapio? Ir ties kuriuo lapu nuo viršaus geriausia būtų tai padaryti?

Atsakyti
QUOTE(wingless @ 2009 05 21, 09:03)
Labukas fikusu augintojos  4u.gif  Skaitinėjau jūsų temelę ir nusprendžiau prisijungti  su savo augintiniais, tikiuosi priimsit į savo būrį  ax.gif 
user posted image
user posted image
Plačialapį turiu jau turbūt kokius du metus, tai per juos išaugino viršutinius 4 lapelius. Na, o tas kitas, pas mane gyvena dar ne pilnus metus, tai jau ir išleido 3 lapiukus.
Nenorėčiau, kad mano fikusiukai augtų kaip stagarai, norisi, kad jie gražiai šakotusi. Skaičiau, kad pjaustot viršūnes. Gal galit patart, ar galiu abiejų viršūnes nurėžti, ar tik to plačialapio? Ir ties kuriuo lapu nuo viršaus geriausia būtų tai padaryti?

labutis, aš irgi prie tavęs su panašiu klausimu prisijungsiu. Norėčiau iš plačialapio fikuso suformuoti gražų maždaug 1,5 medelį. Kaip tai padaryti? Nes ir pas mane kol kas auga vienas stagaras, beje, pradėjo prie žemių leist dvi atžalas, kas man visai nepatinka, tai jaučiu, reiks jas gnybt ax.gif
beje, ar normalu, kad fikas taip lėtai auga?... per 3 metus kokie 3 lapai... g.gif
Atsakyti