maniškis toks "pasikėlęs" buvo, o dabar "nuleipo" lapai
Reikia patarimų.
Neseniai pirkau fikusą. Atrodo maždaug va taip va kaip šie vazonėlyje.
Kaip man jį genėti ir ką daryti, kad gautųsi va toks
Noriu pati auginti, pinti jį...
Čia pasiskolinau nuotraukas.
Va koks mano fikusas, netvarkingas toks...gal noreciau medelio, bet ar ne per velu pinti, kamienai jau sumedeje...o be to tik du kamienai, ne trys ar keturi
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2009 03 05, 20:56)
Reikia patarimų.
Kad gautusi taip, kaip antroje nuotraukoje, tai reikia nuo mazens auginti. Paimti kelis (>=3) augliukus ir kartu pasodinti, paskui kol auga po truputi pinti i "kasa". Kad laikytusi, reikia truputi priristi. Paskui jau patys laikysis, nes tie stiebai kurie bus labai arti vienas kito, suaugs vietomis kartu. Ir apacia karpyti po truputi, kad apacioje saku nebutu.
Auginu jau kokius 7 metus nuo sakeles pasodinta fikusa (kaip antroje nuotraukoje panasu, tik nesupinta). Laisciau ji akvariuminiu vandeniu ir tresaiu trasom "Skoraja pomosc". Iki siol atrode super. Jau kelias dienas matau, kad uzpuole ji lyga: lapai kazkokiais plemais pasidenge ir dabar intensyviai krenta. Nukrite lapai yra tokie: dalis geltonom demem vietomis, dalis beveik visai zali, dalis kazkokiom (dalis lapo) gan smulkiom demem. Ka daryt.
HELP
Papildyta:
QUOTE(Zivivi @ 2009 03 03, 09:08)
Mergaites, as tai noriu paklaust jusu.. Kaip pasidauginti placialapi fikusa? Pasmus darbe stovi toks nemazas grazuolis. Stiebas vienas be saku, idomu is lapo paleistu saknis? Ar vis delto reiktu virsune nupjauti? Galeciau pasiteisint, kad noriu jog sakotusi gele
Galima ir stieba nupjauti. NEgi lauksi, kol iki lubu isaugs. Bet tik tada gele negraziai atrodys. Siaip tai dazniausiai isleidzia tie fikusai bent viena sonine saka. Galima palaukti.
Papildyta:
QUOTE(Neaiste @ 2009 03 04, 14:19)
As irgi noriu paklausti, galima?
Mano smulkialapis fikusas apie metro aukscio, auga gerai. Ka daryti su jo apatinemis sakelemis, jos auga nelabai graziai, i sonus. apkarpius irgi nera grazu, nes jos auga labai zemai, per kelis centrimetrus nuo zemes. Taigi ka daryti su tom sakelem? gal priristi prie kamieno, kad augtu i virsu o ne i sonus?
Mano smulkialapis fikusas apie metro aukscio, auga gerai. Ka daryti su jo apatinemis sakelemis, jos auga nelabai graziai, i sonus. apkarpius irgi nera grazu, nes jos auga labai zemai, per kelis centrimetrus nuo zemes. Taigi ka daryti su tom sakelem? gal priristi prie kamieno, kad augtu i virsu o ne i sonus?
As tai visai apkirpciau. Tada apatine dalis atrodytu kaip medzio kamienas. O nukieptas sakas galima palaikyti apie menesi vandenyje. Kai paleis saknis, pasodinti ir tureti dar viena medelei.
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2009 03 02, 12:56)
Zivivi na ačiū , kažkiek apraminai.. tiesiog niekada taip nebuvo todėl išsigandau gaila - myliu šią gėlyte labai... nes stovi plikas visas tikiuosi atsigaus..
prie progos paklausiu kaip valot dulkes nuo fikuso ? norisi kad lapeliai butu gražus blizgus , žali o ne dulketi lapeliai smulkus ne taip paprasta kiekviena su skudurėlių išvalyt . o jei nupurški taii dulkes tik sušlampa paskui kai išdžiūsta pradinis dulkėtas vaizdas sugrįžta
prie progos paklausiu kaip valot dulkes nuo fikuso ? norisi kad lapeliai butu gražus blizgus , žali o ne dulketi lapeliai smulkus ne taip paprasta kiekviena su skudurėlių išvalyt . o jei nupurški taii dulkes tik sušlampa paskui kai išdžiūsta pradinis dulkėtas vaizdas sugrįžta
Siaip tai visas geles sveika bent karta per menesi po dusu pakisti.
Papildyta:
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 26, 16:32)
Žinok maniškis irgi numetė labai daug lapų, o likusieji tokie visi į apačią nusileidę, šakelės suvytę...Net ir nežinau ką daryti, ir liejau, ir neliejau, ir purškiau, ir nepurškiau, bet jis kaip leisgyvis, taip leisgyvis.
Pastebejau, kad dideliam fikusui nereikia per daug vandens. O siaip tai visiems fikusams reiki nemazai sviesos. Patamsiai nelabai auga. Siap tai dar patresti kartais trasom sveika.
Auginu jau kokius 7 metus nuo sakeles pasodinta fikusa (kaip antroje nuotraukoje panasu, tik nesupinta). Laisciau ji akvariuminiu vandeniu ir tresaiu trasom "Skoraja pomosc". Iki siol atrode super. Jau kelias dienas matau, kad uzpuole ji lyga: lapai kazkokiais plemais pasidenge ir dabar intensyviai krenta. Nukrite lapai yra tokie: dalis geltonom demem vietomis, dalis beveik visai zali, dalis kazkokiom (dalis lapo) gan smulkiom demem. Ka daryt.
HELP
man pernai taip buvo, kartais ne baltos tos demes tarpais, jei baltos tai liga bandyk purksti kokiu , arba pati darykis sarmo is muilo ar dar ko nors. maniskis pasveiko, siemet zaliuja ir vis nauju sakeliu leidzia. mano didydis medis biski ir lapus apmete, tai spelioju kodel nes jokiu pageltimu jokiu demiu nieko nesimato, bet galvoju gal todel kad labai daug nauju isleido , o gal vazonas jau mazas vistiek siemet jau teks persodinti
Sveikos , zinoves norejau patarimo pasiklausti. Gavau dovanu antra fikusa, pirmasis sekmingai auga prie lango ir megaujasi saules spinduliais
deja antrajam prie lango vietos jau nebera, visos uzimtos Jeigu as ji pastatyciau ne tamsoj, bet toleliau nuo lango ar man jis nenuvys? Ten toleliau sekmingai sau auga dracena ir jai visai nieko, kazin ar fikusui panasiai sviesos reikia? Aciu uz atsakymus
deja antrajam prie lango vietos jau nebera, visos uzimtos Jeigu as ji pastatyciau ne tamsoj, bet toleliau nuo lango ar man jis nenuvys? Ten toleliau sekmingai sau auga dracena ir jai visai nieko, kazin ar fikusui panasiai sviesos reikia? Aciu uz atsakymus
Sveikos
gal kas turit parduoti maza fikusiuka ar jau dideli netelpanti i namus, nes pas mus vietos prie lango sociai ir lubos aukstos noriu pagyvinti kambari
labai lauksiu pasiulymu i az
Kaunas
gal kas turit parduoti maza fikusiuka ar jau dideli netelpanti i namus, nes pas mus vietos prie lango sociai ir lubos aukstos noriu pagyvinti kambari
labai lauksiu pasiulymu i az
Kaunas
QUOTE(jurkita @ 2009 03 27, 09:04)
Sveikos , zinoves norejau patarimo pasiklausti. Gavau dovanu antra fikusa, pirmasis sekmingai auga prie lango ir megaujasi saules spinduliais
As pati fikusa auginu toliau nuo lango (apie metra) nes nera vietos ant palanges sviesos gauna pakankamai, nevysta ir toliau sau auga beje dracena ir taip nemegsta tiesioginiu saules spinduliu pabandyk padeliot ten kur tau norisi ir ziurek kaip fikusas reaguoja
Sveikutės, norėčiau patarimo .
Turiu tokius fikusus, sumąsčiau, gal man mažiau vietos jie užimtų, jei visus 4 medelius susodinčiau į vieną didelį keramikinį vazoną? Fikusai skirtingi. Ar nesusipjaus tarpusavyje?
Reikia jau persodint, nes iš vazono apačios pradėjo šaknys lysti, nors rudenį buvau jau pakeitusi žemes ir vazonus
Pakomentavusiai iš anksto dėkoju ir siunčiu balioniuką dovanų
Tiesa, jie užauginti mano pačios nuo mažų flencų - šakelių. Formuoti nemokėjau, nes gaila buvo juos karpyti, tai gal ir nlb išvaizdūs, bet atėjau čia ne girtis, o patarimo prašyti, kad jiems nepakenkti
Turiu tokius fikusus, sumąsčiau, gal man mažiau vietos jie užimtų, jei visus 4 medelius susodinčiau į vieną didelį keramikinį vazoną? Fikusai skirtingi. Ar nesusipjaus tarpusavyje?
Reikia jau persodint, nes iš vazono apačios pradėjo šaknys lysti, nors rudenį buvau jau pakeitusi žemes ir vazonus
Pakomentavusiai iš anksto dėkoju ir siunčiu balioniuką dovanų
Tiesa, jie užauginti mano pačios nuo mažų flencų - šakelių. Formuoti nemokėjau, nes gaila buvo juos karpyti, tai gal ir nlb išvaizdūs, bet atėjau čia ne girtis, o patarimo prašyti, kad jiems nepakenkti
na ddel sodinimo nezinau, bet jau kokie grazus ypac tas margasis nu sakes ir as tokio noriu
QUOTE(rosee @ 2009 04 18, 14:57)
Vieną juokingą fotkę įmetu, kai pamačiau, greit nubėgau fotoaparato , baisiai prajuokino
Nu geras
Papildyta:
QUOTE(rosee @ 2009 04 17, 19:27)
Ka Jus darot kad jie i medelius panasus uzauga? Mano kaip krumas kolkas atrodo Jei nuskabyciau apatines sakeles, tada is vis tureciau smilga