Įkraunama...
Įkraunama...

Fikusas

maniškis toks "pasikėlęs" buvo, o dabar "nuleipo" lapai verysad.gif

user posted image
Atsakyti
Reikia patarimų.
Neseniai pirkau fikusą. Atrodo maždaug va taip va kaip šie vazonėlyje.
user posted image

Kaip man jį genėti ir ką daryti, kad gautųsi va toks
user posted image

Noriu pati auginti, pinti jį...

Čia pasiskolinau nuotraukas. blush2.gif
Atsakyti
Va koks mano fikusas, netvarkingas toks...gal noreciau medelio, bet ar ne per velu pinti, kamienai jau sumedeje...o be to tik du kamienai, ne trys ar keturi
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2009 03 05, 20:56)
Reikia patarimų.
Neseniai pirkau fikusą. Atrodo maždaug va taip va kaip šie vazonėlyje.
user posted image

Kaip man jį genėti ir ką daryti, kad gautųsi va toks
user posted image

Noriu pati auginti, pinti jį...

Čia pasiskolinau nuotraukas.  blush2.gif

Kad gautusi taip, kaip antroje nuotraukoje, tai reikia nuo mazens auginti. Paimti kelis (>=3) augliukus ir kartu pasodinti, paskui kol auga po truputi pinti i "kasa". Kad laikytusi, reikia truputi priristi. Paskui jau patys laikysis, nes tie stiebai kurie bus labai arti vienas kito, suaugs vietomis kartu. Ir apacia karpyti po truputi, kad apacioje saku nebutu.

As cia su savo problemele atejau. unsure.gif Gal kas patartu:
Auginu jau kokius 7 metus nuo sakeles pasodinta fikusa (kaip antroje nuotraukoje panasu, tik nesupinta). Laisciau ji akvariuminiu vandeniu ir tresaiu trasom "Skoraja pomosc". Iki siol atrode super. Jau kelias dienas matau, kad uzpuole ji lyga: lapai kazkokiais plemais pasidenge ir dabar intensyviai krenta. Nukrite lapai yra tokie: dalis geltonom demem vietomis, dalis beveik visai zali, dalis kazkokiom (dalis lapo) gan smulkiom demem. Ka daryt. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
HELP verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(Zivivi @ 2009 03 03, 09:08)
Mergaites, as tai noriu paklaust jusu.. Kaip pasidauginti placialapi fikusa? Pasmus darbe stovi toks nemazas grazuolis. Stiebas vienas be saku, idomu is lapo paleistu saknis? Ar vis delto reiktu virsune nupjauti? Galeciau pasiteisint, kad noriu jog sakotusi gele  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Galima ir stieba nupjauti. NEgi lauksi, kol iki lubu isaugs. lotuliukas.gif Bet tik tada gele negraziai atrodys. Siaip tai dazniausiai isleidzia tie fikusai bent viena sonine saka. Galima palaukti.
Papildyta:
QUOTE(Neaiste @ 2009 03 04, 14:19)
As irgi noriu paklausti, galima? smile.gif
Mano smulkialapis fikusas apie metro aukscio, auga gerai. Ka daryti su jo apatinemis sakelemis, jos auga nelabai graziai, i sonus. apkarpius irgi nera grazu, nes jos auga labai zemai, per kelis centrimetrus nuo zemes. Taigi ka daryti su tom sakelem? gal priristi prie kamieno, kad augtu i virsu o ne i sonus? g.gif

As tai visai apkirpciau. Tada apatine dalis atrodytu kaip medzio kamienas. O nukieptas sakas galima palaikyti apie menesi vandenyje. Kai paleis saknis, pasodinti ir tureti dar viena medelei. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2009 03 02, 12:56)
Zivivi na ačiū , kažkiek apraminai.. tiesiog niekada taip nebuvo todėl išsigandau gaila - myliu šią gėlyte labai... nes stovi plikas visas unsure.gif tikiuosi atsigaus..

prie progos paklausiu kaip valot dulkes nuo fikuso ? norisi kad lapeliai butu gražus blizgus , žali o ne dulketi doh.gif lapeliai smulkus ne taip paprasta kiekviena su skudurėlių išvalyt . o jei nupurški taii dulkes tik sušlampa paskui kai išdžiūsta pradinis dulkėtas vaizdas sugrįžta doh.gif

Siaip tai visas geles sveika bent karta per menesi po dusu pakisti. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 26, 16:32)
Žinok maniškis irgi numetė labai daug lapų, o likusieji tokie visi į apačią nusileidę, šakelės suvytę...Net ir nežinau ką daryti, ir liejau, ir neliejau, ir purškiau, ir nepurškiau, bet jis kaip leisgyvis, taip leisgyvis.

Pastebejau, kad dideliam fikusui nereikia per daug vandens. O siaip tai visiems fikusams reiki nemazai sviesos. Patamsiai nelabai auga. Siap tai dar patresti kartais trasom sveika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l.jelena: 12 kovo 2009 - 20:25

As cia su savo problemele atejau. unsure.gif Gal kas patartu:
Auginu jau kokius 7 metus nuo sakeles pasodinta fikusa (kaip antroje nuotraukoje panasu, tik nesupinta). Laisciau ji akvariuminiu vandeniu ir tresaiu trasom "Skoraja pomosc". Iki siol atrode super. Jau kelias dienas matau, kad uzpuole ji lyga: lapai kazkokiais plemais pasidenge ir dabar intensyviai krenta. Nukrite lapai yra tokie: dalis geltonom demem vietomis, dalis beveik visai zali, dalis kazkokiom (dalis lapo) gan smulkiom demem. Ka daryt. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
HELP verysad.gif verysad.gif verysad.gif

man pernai taip buvo, kartais ne baltos tos demes tarpais, jei baltos tai liga bandyk purksti kokiu unsure.gif , arba pati darykis sarmo is muilo ar dar ko nors. maniskis pasveiko, siemet zaliuja ir vis nauju sakeliu leidzia. mano didydis medis biski ir lapus apmete, tai spelioju kodel nes jokiu pageltimu jokiu demiu nieko nesimato, bet galvoju gal todel kad labai daug nauju isleido ax.gif , o gal vazonas jau mazas vistiek siemet jau teks persodinti
Atsakyti
Sveikos , zinoves mirksiukas.gif norejau patarimo pasiklausti. Gavau dovanu antra fikusa, pirmasis sekmingai auga prie lango ir megaujasi saules spinduliais karsta.gif
deja antrajam prie lango vietos jau nebera, visos uzimtos doh.gif Jeigu as ji pastatyciau ne tamsoj, bet toleliau nuo lango ar man jis nenuvys? Ten toleliau sekmingai sau auga dracena ir jai visai nieko, kazin ar fikusui panasiai sviesos reikia? g.gif Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

gal kas turit parduoti maza fikusiuka ar jau dideli netelpanti i namus, nes pas mus vietos prie lango sociai ir lubos aukstos ax.gif noriu pagyvinti kambari
labai lauksiu pasiulymu i az
Kaunas
Atsakyti
QUOTE(jurkita @ 2009 03 27, 09:04)
Sveikos , zinoves  mirksiukas.gif  norejau patarimo pasiklausti. Gavau dovanu antra fikusa, pirmasis sekmingai auga prie lango ir megaujasi saules spinduliais karsta.gif
deja antrajam prie lango vietos jau nebera, visos uzimtos  doh.gif Jeigu as ji pastatyciau ne tamsoj, bet toleliau nuo lango ar man jis nenuvys? Ten toleliau sekmingai sau auga dracena ir jai visai nieko, kazin ar fikusui panasiai sviesos reikia?  g.gif  Aciu uz atsakymus  4u.gif

As pati fikusa auginu toliau nuo lango (apie metra) nes nera vietos ant palanges unsure.gif sviesos gauna pakankamai, nevysta ir toliau sau auga thumbup.gif beje dracena ir taip nemegsta tiesioginiu saules spinduliu 4u.gif pabandyk padeliot ten kur tau norisi ir ziurek kaip fikusas reaguoja g.gif
Atsakyti
Sveikutės, norėčiau patarimo unsure.gif .
Turiu tokius fikusus, sumąsčiau, gal man mažiau vietos jie užimtų, jei visus 4 medelius susodinčiau į vieną didelį keramikinį vazoną? Fikusai skirtingi. Ar nesusipjaus tarpusavyje?
Reikia jau persodint, nes iš vazono apačios pradėjo šaknys lysti, nors rudenį buvau jau pakeitusi žemes ir vazonus doh.gif
Pakomentavusiai iš anksto dėkoju ir siunčiu balioniuką 4u.gif dovanų smile.gif
user posted image
Tiesa, jie užauginti mano pačios nuo mažų flencų - šakelių. Formuoti nemokėjau, nes gaila buvo juos karpyti, tai gal ir nlb išvaizdūs, bet atėjau čia ne girtis, o patarimo prašyti, kad jiems nepakenkti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 17 balandžio 2009 - 20:33
na ddel sodinimo nezinau, bet jau kokie grazus ypac tas margasis nu sakes ir as tokio noriu biggrin.gif
Atsakyti
Vieną juokingą fotkę įmetu, kai pamačiau, greit nubėgau fotoaparato biggrin.gif , baisiai prajuokino lotuliukas.gif
user posted image
Tai va, kiek žinau, fikusai nemyli didelių vazonų, tai ir pasimetusi kaip čia geriau būtų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 04 18, 14:57)
Vieną juokingą fotkę įmetu, kai pamačiau, greit nubėgau fotoaparato  biggrin.gif , baisiai prajuokino  lotuliukas.gif

Nu geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rosee @ 2009 04 17, 19:27)
Tiesa, jie užauginti mano pačios nuo mažų flencų - šakelių. Formuoti nemokėjau, nes gaila buvo juos karpyti, tai gal ir nlb išvaizdūs, bet atėjau čia ne girtis, o patarimo prašyti, kad jiems nepakenkti  unsure.gif

Ka Jus darot kad jie i medelius panasus uzauga? g.gif Mano kaip krumas kolkas atrodo unsure.gif Jei nuskabyciau apatines sakeles, tada is vis tureciau smilga doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chardonnay...: 18 balandžio 2009 - 17:38