Įkraunama...
Įkraunama...

Fikusas

viskas . negaliu daugiau. ką daryt???? padėkit kas nors cry.gif

nežinau ar dėl to kad butą pakeitėm ar dėl ko bet man atrodo miršta mano fikusiukas mylimiausias cray.gif vienu žodžių numete beveik visus lapus.. o lapai nei geltoni nei rudi nei dar kokia buvo tiesiog sudžiuvo žali lapeliai ir nukrito , pajudinau ji tai vos infarkto negavau tai ir nubyrėjo gausi lietus sudėjau į stiklaini tai apie du litrus lapu buvo sad.gif kodėl?? kas darosi? šiandien sukišau kelias trašų lazdeles pamaniau gal ko trūksta .. paskui sužinojau kad to daryt nebūtina.. vienu žodžių kas darosi mano gelytėi? kodėl ji taip elgesi? verysad.gif padėkit prašau ..

Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 03 02, 12:27)
viskas . negaliu daugiau. ką daryt???? padėkit kas nors cry.gif

nežinau ar dėl to kad butą pakeitėm ar dėl ko bet man atrodo miršta mano fikusiukas mylimiausias cray.gif vienu žodžių numete beveik visus lapus.. o lapai nei geltoni nei rudi nei dar kokia buvo tiesiog sudžiuvo žali lapeliai ir nukrito , pajudinau ji tai vos infarkto negavau tai ir nubyrėjo gausi lietus sudėjau į stiklaini tai apie du litrus lapu buvo sad.gif kodėl?? kas darosi? šiandien sukišau kelias trašų lazdeles pamaniau gal ko trūksta .. paskui sužinojau kad to daryt nebūtina.. vienu žodžių kas darosi mano gelytėi? kodėl ji taip elgesi?  verysad.gif padėkit prašau ..

Maniskis kazkada irgi buvo beveik visus lapus numetes, bet nieko - atsigavo.

Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 03 02, 11:32)
Maniskis kazkada irgi buvo beveik visus lapus numetes, bet nieko - atsigavo.

o prieš tai lapeliai pageltonavo parudavo? maniškiai žali gražus tiesiog padžiuvo ir nukrito verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 03 02, 12:39)
o prieš tai lapeliai pageltonavo parudavo? maniškiai žali gražus tiesiog padžiuvo ir nukrito  verysad.gif

Vieni zali padziuvo ir nukrito, kiti is vis net nenudziuve nukrito. Speju per sausas oras buvo ir zeme per sausa smile.gif Pas mane kazkaip kiekvienais metais numesdavo dali lapu.. siemet tik keistai kazkaip nenumete kol kas.
Atsakyti
Zivivi na ačiū , kažkiek apraminai.. tiesiog niekada taip nebuvo todėl išsigandau gaila - myliu šią gėlyte labai... nes stovi plikas visas unsure.gif tikiuosi atsigaus..

prie progos paklausiu kaip valot dulkes nuo fikuso ? norisi kad lapeliai butu gražus blizgus , žali o ne dulketi doh.gif lapeliai smulkus ne taip paprasta kiekviena su skudurėlių išvalyt . o jei nupurški taii dulkes tik sušlampa paskui kai išdžiūsta pradinis dulkėtas vaizdas sugrįžta doh.gif
Atsakyti
Parodisiu ir aš savo išstypėli, apačioje lapų beveik nėra, leidžia naujus lapelius, bet labai jau skurdžiai atrodo, gal man viršine nupjauti? Ar galiu tada viršune tiesei į žeme įsodinti?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 03 02, 13:56)
Zivivi na ačiū , kažkiek apraminai.. tiesiog niekada taip nebuvo todėl išsigandau gaila - myliu šią gėlyte labai... nes stovi plikas visas unsure.gif tikiuosi atsigaus..

prie progos paklausiu kaip valot dulkes nuo fikuso ? norisi kad lapeliai butu gražus blizgus , žali o ne dulketi doh.gif lapeliai smulkus ne taip paprasta kiekviena su skudurėlių išvalyt . o jei nupurški taii dulkes tik sušlampa paskui kai išdžiūsta pradinis dulkėtas vaizdas sugrįžta doh.gif

Aš tai kišu po dušu, nes smulkialapis pas mane bonsai tipo - nedidelis...
O tavo gelytes kartais negalejo kenkejai pakirsti? Pvz voratinklines erkutes, kuriu praktiškai nesimato arba koks amariukas... g.gif

Digle, gali nupjauti ir kišti į drėgną žemę viršūnę arba vandenuką...
Papildyta:
QUOTE(alvijaxx @ 2009 03 02, 10:59)
Sveikos, mergaitės
Kadangi turiu fikusą, jaučiuosi klubo narė  smile.gif , bet norėčiau užduoti klausimą ne apie tai...
Vakar vos infarkto negavau, kai pamačiau kad mano kambarinį klevelį užpuolė kažkoks kenkėjas verysad.gif
Pagal tai, kad palangė pasidarė lipni, galvoju, kad amaras. Bet ką tik pasiieškojau info ir čia rašo, kad tai maži juodi vabalėliai,o pas mane gėlės lyg kokiom sėklom aplipusios. Tai čia amaras ra ne?
Bijau, kad kitų gėlių neužkrėstų, ką daryti??? bijau.gif
Lukiu pagalbos  blush2.gif

Nėra didelio skirtumo koks kenkėjas užpuole. Yra tikimybe, kad užsikrės ir kitos gėlės, todėl reikia skubiai naikinti. Šiuo atveju reikia nusipirkti decio arba actaros (gali ir pardavėja chemikala rekomenduoti) ir tirpalu pagal instrukcija perlieti zeme ir nupurksti lapelius. Po keliu savaiciu pakartoti... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meiles_naktys: 02 kovo 2009 - 18:24
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 03 02, 18:27)
Aš tai kišu po dušu, nes smulkialapis pas mane bonsai tipo - nedidelis...
O tavo gelytes kartais negalejo kenkejai pakirsti? Pvz voratinklines erkutes, kuriu praktiškai nesimato arba koks amariukas...  g.gif

nu kad ne nėra jokiu akim matomu kenkeju juolab šalia daug gelių stovėjo butu užsikrete ar pan...
Atsakyti
Mergaites, as tai noriu paklaust jusu.. Kaip pasidauginti placialapi fikusa? Pasmus darbe stovi toks nemazas grazuolis. Stiebas vienas be saku, idomu is lapo paleistu saknis? Ar vis delto reiktu virsune nupjauti? Galeciau pasiteisint, kad noriu jog sakotusi gele lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 03 03, 10:08)
Mergaites, as tai noriu paklaust jusu.. Kaip pasidauginti placialapi fikusa? Pasmus darbe stovi toks nemazas grazuolis. Stiebas vienas be saku, idomu is lapo paleistu saknis? Ar vis delto reiktu virsune nupjauti? Galeciau pasiteisint, kad noriu jog sakotusi gele  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Galima ir is lapo. Rojaus soduose pasiskaityk, turetu but aprasyta kaip ten padaugint mirksiukas.gif
Atsakyti
As irgi noriu paklausti, galima? smile.gif
Mano smulkialapis fikusas apie metro aukscio, auga gerai. Ka daryti su jo apatinemis sakelemis, jos auga nelabai graziai, i sonus. apkarpius irgi nera grazu, nes jos auga labai zemai, per kelis centrimetrus nuo zemes. Taigi ka daryti su tom sakelem? gal priristi prie kamieno, kad augtu i virsu o ne i sonus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neaiste @ 2009 03 04, 15:19)
As irgi noriu paklausti, galima? smile.gif
Mano smulkialapis fikusas apie metro aukscio, auga gerai. Ka daryti su jo apatinemis sakelemis, jos auga nelabai graziai, i sonus. apkarpius irgi nera grazu, nes jos auga labai zemai, per kelis centrimetrus nuo zemes. Taigi ka daryti su tom sakelem? gal priristi prie kamieno, kad augtu i virsu o ne i sonus? g.gif

Sunku isivaizduot kaip jos ten auga... Geriausia butu, kad foto imestum. Siaip smulkialapis man visada graziausiai atrodo kai buna suformuotas medelis, o ne kaip krumas auga. Gal apskritai tas sakeles reiketu nulauzt g.gif
Atsakyti