Įkraunama...
Įkraunama...

Fikusas

QUOTE(marimacho @ 2009 02 26, 15:39)
o kas nors turite stambialapi fikusa?  g.gif
ar kaip nors karpot?

as toki turiu, tai jis taip gan idomiai, apacioj liko mazesni lapeliai, o kuo auksciau jis auga tuo didesni lapai  bigsmile.gif sakau gal ir ji kazkaip karpyt reik?

As turiu stambialapi ficus elsatika tineke. Kaiptik nekarpau nes nenoriu kad sakotus, auga isvien aukstyn kaip medelis ir lapai dideli i visas puses. Vienintelis budas toki fikusa apkarpyt tai yra nukirpti virsune, tuomet jis nebeaugtu i auksti o plestusi daugiau kaip krumas, o galbut isleistu tik antra kamiena... bet man asmeniskai negrazu schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 26, 15:43)
Aš turiu ir jo niekaip nekarpau, nebent nugnybiu beaugančias šakeles, kurių nenoriu. Bet senųjų šakų nekarpau.

Aga, jis taip auga - kuo didesnis augalas, tuo didesni jo lapai. O apačioje lieka tokie mažučiai smile.gif

Tai pas tave gal suformuotas kaip medelis, ta prasme su keliom sakom? Nelabai isivaizduoju kokius tu ten sakeles gnaibai... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meiles_naktys: 26 vasario 2009 - 14:30
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 02 26, 14:32)
As turiu stambialapi ficus elsatika tineke. Kaiptik nekarpau nes nenoriu kad sakotus, auga isvien aukstyn kaip medelis ir lapai dideli i visas puses. Vienintelis budas toki fikusa apkarpyt tai yra nukirpti virsune, tuomet jis nebeaugtu i auksti o plestusi daugiau kaip krumas, o galbut isleistu tik antra kamiena... bet man asmeniskai negrazu  schmoll.gif

tai mano tikriausiai toks pats, nes vienas toks kaip medis auga ir nesisakoja schmoll.gif
Atsakyti
labas, augintojos smile.gif
mano fikusui jau šakės..pametė beveik visus lapus, bet iš šonų leidžia atskiras šakutes su lapais...kaip man jį atgaivinti?
va toks jis: user posted image
čia dar prieš numetimą lapų, dabar tok toks stagaras....
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 02 26, 16:29)
mano fikusui jau šakės..pametė beveik visus lapus, bet iš šonų leidžia atskiras šakutes su lapais...kaip man jį atgaivinti?

Žinok maniškis irgi numetė labai daug lapų, o likusieji tokie visi į apačią nusileidę, šakelės suvytę...Net ir nežinau ką daryti, ir liejau, ir neliejau, ir purškiau, ir nepurškiau, bet jis kaip leisgyvis, taip leisgyvis.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 26, 16:32)
Žinok maniškis irgi numetė labai daug lapų, o likusieji tokie visi į apačią nusileidę, šakelės suvytę...Net ir nežinau ką daryti, ir liejau, ir neliejau, ir purškiau, ir nepurškiau, bet jis kaip leisgyvis, taip leisgyvis.

As dariau lygiai ta pati, ir alum laisciau, niekas nepadejo. Baisiai gaila butu, jei neatsigautu, toks nemazas jau buvo.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 26, 17:32)

ir mano...
o tos sakeles ne vaikai...gal galima jas nupjaut ir isleistu saknis....
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 02 26, 17:29)

Lygiai toki pati turiu, tik maniskis ne toks aukstas ir zymiai daugiau lapu, klesti thumbup.gif Mano akim ziurint tai lyg ir vazonas mezokas palei medeli, as savo kai nukainuota nabageli nusipirkau ir persodinau, tai taip pradejo saknyti ir klestetis, kad saknys lauk pro vazono virsu eme "lipti" , tai vakar vel i didesni persodinau ax.gif O prieziura paprasta, augo "senelio komposte" o db persodinau i misria zeme kambarinem gelem. Papurskalioju daznokai ir palieti nepamirstu- patinka fikusams vandeniukas. Tai isvada tokia, arba tavo geliukui anksta, arba turi kenkeju arba saulytes truksta. Ka pati manai?
Atsakyti
mano fikusas irgi kažkoks suglebusiais lapais patapo. Ar aš per daug laistau, ar per mažai? unsure.gif Palangė pietinė, saulės gauna g.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites. As va tokius du grozius turiu:
Sita seneli man padovanojo kai dar 16 metu buvo. Is keturiu krumu tik vienas isgyveno http://public.fotki....s/imgp0154.html wub.gif wub.gif
O sita as is SM forumietes pries pora menesiu nusipirkau http://public.fotki....s/imgp0161.html wub.gif wub.gif

Jus man pasakykite mergaites, cia abu benjaminai? Kad antrasis tai faktas, o tas senukas didysis?

Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 03 01, 15:22)
Jus man pasakykite mergaites, cia abu benjaminai? Kad antrasis tai faktas, o tas senukas didysis?

Sveika mirksiukas.gif
Mano tavo abu yra benjaminai smulkialapiai mirksiukas.gif As toki auginu, man labai grazus, patinka jis, toks didelis jau pas mus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 02 26, 15:32)
As turiu stambialapi ficus elsatika tineke. Kaiptik nekarpau nes nenoriu kad sakotus, auga isvien aukstyn kaip medelis ir lapai dideli i visas puses. Vienintelis budas toki fikusa apkarpyt tai yra nukirpti virsune, tuomet jis nebeaugtu i auksti o plestusi daugiau kaip krumas, o galbut isleistu tik antra kamiena... bet man asmeniskai negrazu  schmoll.gif
Papildyta:
Tai pas tave gal suformuotas kaip medelis, ta prasme su keliom sakom? Nelabai isivaizduoju kokius tu ten sakeles gnaibai...  biggrin.gif

Taip taip, ten kur jaunas šakeles pradeda leisti, tokius mažus ūgliukus, tai juos ir nuskabau smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės
Kadangi turiu fikusą, jaučiuosi klubo narė smile.gif , bet norėčiau užduoti klausimą ne apie tai...
Vakar vos infarkto negavau, kai pamačiau kad mano kambarinį klevelį užpuolė kažkoks kenkėjas verysad.gif
Pagal tai, kad palangė pasidarė lipni, galvoju, kad amaras. Bet ką tik pasiieškojau info ir čia rašo, kad tai maži juodi vabalėliai,o pas mane gėlės lyg kokiom sėklom aplipusios. Tai čia amaras ra ne?
Bijau, kad kitų gėlių neužkrėstų, ką daryti??? bijau.gif
Lukiu pagalbos blush2.gif
Atsakyti