Įkraunama...
Įkraunama...

Fikusas

Sveikutes,aciu mamytes jums uz pagalba 4u.gif .Buvo kazkokia etikete uzklijuota su pavadinimu ,,Fikusas-Bensoe-viigipuu,, googlej ieskojau, bet uzklausa nieko nedave.Vikipedijoje radau pagal paveiksliuka tai pavadinimas jo blizgusis fikusas g.gif .Gaila,kad negaliu nufotkinti verysad.gif .Jis toks man mistiskas pasirode sumedeje gumbai virs zemes iskile,o ant virsaus zaliu saku puokste-nukainuotas stovejo varksiukas,gaila pasidare-nusipirkau smile.gif .Bandysiu su juo susigyventi jusu patarimu padedama. smile.gif .Lekiu i orchideju tema ir ta prigriebiau biggrin.gif - ziuresim kaip man seksis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2008 11 21, 09:35)

Sveikos, šitą gėlytę pirkau lapkritį nukainuotą už 5 Lt... kol kas dar laikosi pas mane....smile.gif
Norėjau paklausti, ar dauginasi lapais? nes šakelių kaip ir nėra, kad būtų galima nulaužti???
Ir dar klausimas - ant lapų (kai kurių) tokios juodos dėmės, plėmai - kas čia per liga kažin???? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaaidi @ 2009 02 10, 09:22)
Sveikutes,aciu mamytes jums uz pagalba 4u.gif .Buvo kazkokia etikete uzklijuota su pavadinimu ,,Fikusas-Bensoe-viigipuu,, googlej ieskojau, bet uzklausa nieko nedave.Vikipedijoje radau pagal paveiksliuka tai pavadinimas jo blizgusis fikusas g.gif .Gaila,kad negaliu nufotkinti verysad.gif .Jis toks man mistiskas pasirode sumedeje gumbai virs zemes iskile,o ant virsaus zaliu saku puokste-nukainuotas stovejo varksiukas,gaila pasidare-nusipirkau smile.gif .Bandysiu su juo susigyventi jusu patarimu padedama. smile.gif .Lekiu i orchideju tema ir ta prigriebiau biggrin.gif - ziuresim kaip man seksis doh.gif

cia ne apie sita kalba eina?
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 02 17, 12:35)
Sveikos, šitą gėlytę  pirkau lapkritį nukainuotą už 5 Lt... kol kas dar laikosi pas mane....smile.gif
Norėjau paklausti, ar dauginasi lapais? nes šakelių kaip ir nėra, kad būtų galima nulaužti???
Ir dar klausimas - ant lapų (kai kurių) tokios juodos dėmės, plėmai - kas čia per liga kažin???? 4u.gif

Mano teta tokį augina, kiek žinau, plėmai nuo drėgmės pertekliaus. ir dar, pas mano tetą jis auga jau daug metų, dabar jau lubas praktiškai siekia, o auga tokiam siauram, aukštam ir ankštam (forma panaši į vazos) vazone, bet jam patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 02 18, 18:37)
Mano teta tokį augina, kiek žinau, plėmai nuo drėgmės pertekliaus. ir dar, pas mano tetą jis auga jau daug metų, dabar jau lubas praktiškai siekia, o auga tokiam siauram, aukštam ir ankštam (forma panaši į vazos) vazone, bet jam patinka  thumbup.gif

Ačiū, reikės pastebėti.... bet atrodo, kad stipriai neperlaistau.... g.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikos merginos ax.gif darbe mokslu baigimo proga gavau dovanu fikusa pumila,is pradziu lyg ir viskas gerai buvo,bet dabar pastebejau kad lapukai suktis pradejo,gelsti lyg ir dziuti.. nzn ka daryt schmoll.gif o taip noris kad ta gelyte augtu ir grazetu.. verysad.gif db padejau po ja lekstute su vandeniu,ji nemirksta vandeni,ir apipurskaiu purkstuku su vandeniu be jokiu trasu..ka dar galeciau padaryti,net nzn ar pumilos megsta dregme g.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
Sakykit ar dažnai šliukštelnat alaus ant smulkialapio fikuso g.gif .Maniškis tai geras pijokėlis,negauna alaus ilgesnį laiką ir pradeda gelst lapukai,užpilu alaus akimirksniu atsigauna,naujus lapukus leidžia smile.gif .Tai dabar kas kiek laiko jam užpilt,ar tik alum laistyt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškutė 74 @ 2009 02 24, 11:16)
Laba  4u.gif
Sakykit ar dažnai šliukštelnat alaus ant smulkialapio fikuso g.gif .Maniškis tai geras pijokėlis,negauna alaus ilgesnį laiką ir pradeda gelst lapukai,užpilu alaus akimirksniu atsigauna,naujus lapukus leidžia smile.gif .Tai dabar kas kiek laiko jam užpilt,ar tik alum laistyt blink.gif

Niekada nepilu alaus. Maniškis gerai auga tokiu atveju, jeigu neleidžiu perdžiūti žemei ir nupurškiu lapukus, bei pakarpau šakeles formuodama. Tada leidžia naujus lapukus ir šakeles. Ai, dar kartais patręšiu nuo orchidėjų mirkymo likusiu vandeniu su trąšomis. Štai ir viskas. Tikrai niekada neliejau alaus.

jeigu jis atsigauna po alaus, tai gal kažko žemei trūksta? Ar nesmirda po to kambariai nuo to alaus? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 24, 14:16)
Niekada nepilu alaus. Maniškis gerai auga tokiu atveju, jeigu neleidžiu perdžiūti žemei ir nupurškiu lapukus, bei pakarpau šakeles formuodama. Tada leidžia naujus lapukus ir šakeles. Ai, dar kartais patręšiu nuo orchidėjų mirkymo likusiu vandeniu su trąšomis. Štai ir viskas. Tikrai niekada neliejau alaus.

jeigu jis atsigauna po alaus, tai gal kažko žemei trūksta? Ar nesmirda po to kambariai nuo to alaus? doh.gif

Na nelaistau aš alumi,o tik truputį užpilu.Ir jokio kvapo nėra schmoll.gif .Neleidžiu aš perdžiūt žemei ir purškiu,bet po alaus dozės akyse fikusas atsigauna. g.gif
Todėl ir klausiu kas kiek mamos duoda fikusui alaus paragaut smile.gif Tikrai žinau kad ne aš viena duodu(beje ir aš užpyliau alaus perskaičius temelę apie fikusus)
Atsakyti
QUOTE(Braškutė 74 @ 2009 02 24, 17:43)
Na nelaistau aš alumi,o tik truputį užpilu.Ir jokio kvapo nėra schmoll.gif .Neleidžiu aš perdžiūt žemei ir purškiu,bet po alaus dozės akyse fikusas atsigauna. g.gif
Todėl ir klausiu kas kiek mamos duoda fikusui alaus paragaut  smile.gif Tikrai žinau kad ne aš viena duodu(beje ir aš užpyliau alaus perskaičius temelę apie fikusus)

Sveikos,
Man irgi įdomu pasidarė.Kiek to alaus reikia??? blush2.gif
Skaičiau temą, bet taip ir neradau iki galo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškutė 74 @ 2009 02 24, 17:43)
Todėl ir klausiu kas kiek mamos duoda fikusui alaus paragaut  smile.gif Tikrai žinau kad ne aš viena duodu(beje ir aš užpyliau alaus perskaičius temelę apie fikusus)

Taip taip, aš irgi skaičiau, kad forumietės saviškiams fikusams alų pila, bet kiek sekiau tą diskusiją apie gėlių girdymą, tai bendrų normų liejimo alumi taip ir nebuvo nustatyta smile.gif Dažniausiai, kiek lieka butelyje, tiek ir šliukšteli.
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti